Suomen suurin matkablogiyhteisö

Matteo kysyi minulta: Haluatko juhlia syntymäpäivääsi Pariisissa?

Kun sinulta kysytään haluatko lähteä Pariisiin viettämään syntymäpäivääsi, ei kysymys varsinaisesti ole sellainen johon vastataan että ei, en halua. Matteo tiedusteli minulta asiaa muutama viikko sitten ja vastasin toki myöntävästi. Eli kesäkuussa meitä kutsuu kliseinen suosikkikaupunkini Pariisi, sen ruokatarjonta ja ihana ranskalainen fiilis. Matteo on Pariisissa työmatkalla, mutta koska työmatkan jälkeen meidän on mahdollista jäädä kaupunkiin, niin toki sen teemme. Joudumme tosin juhlistamaan syntymäpäivääni hieman etukäteen, sillä työ vie Matteota Puolaan syntymäpäiväni aikoihin ja minun on mahdotonta lähteä sinne mukaan. Enkä halua viettää syntymäpäivääni (ja samalla juhannusta) yksin Lontoossa, joten lentelen Suomeen. Tai enhän minä nyt Lontoossa yksin olisi, mutta Suomen juhannus on aina kiva kokea. Matteo lentää sitten perästä Suomen suveen.

IMG_3170

Tästä jutusta voi lukea, miksi minä tykkään Pariisista niin paljon. Se on kaupunkina varmasti aikamoinen klisee, mutta väliäkö tuolla. Minä viihdyn siellä, tykkään vaellella ranskalaisia katuja pitkin, istua katukahviloissa leipomuksista ja viinistä nauttien ja hengailla Seinen rannalla pariisilaisten tavoin.

IMG_3135

Olen käynyt Pariisissa kuusi kertaa, joten tulevalla reissullani aion tehdä asioita, joita en ole ennen tehnyt. Jätän ne suurimmat turistinähtävyydet väliin ja suuntaan itselleni ennestään tuntemattomiin kaupunginosiin. Etsin uusia viinibaareja ja idyllisiä ravintoloita, ostan markkinoilta herkullisia ruokia ja testaan Peninsula-hotellin kattoterassin. Seinen rannalle pitää myös nautiskella piknikistä, hyvin todennäköisesti shampanjan kera. Kuten myös jossain idyllisessä puistossa.

Seuraava kuukausi tulee olemaan aika haipakkaa meidän huushollissamme. Pari reissua on tiedossa ennen ja jälkeen Pariisin (niistä lisää piakkoin), vanhempani tulevat Lontooseen ja oma sitten on vielä se oma reissuni Suomeen. Tällä hetkellä näyttää siltä että syksyä varten tekemämme suunnitelmat saattavat heittää häränpyllyä, joten elämme jänniä aikoja. Kerron heti lisää asiasta, kunhan tiedän itsekin enemmän. Ja sitten saatte kuulla koko stoorin, ihan kokonaisuudessaan.

Mutta nyt päästän ääneen teidät lukijat. Mitä te suosittelette nähtäväksi Pariisissa, kun ne välttämättömimmät jutut on jo nähty?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

44 Comments

 • Reply Mirje / Kotona kaikkialla tiistai, 26 toukokuun, 2015 at 10:54

  Hauskaa reissua! Tuttuun kohteeseen palaaminen on just parasta, kun ei tartte miettiä mitä kaikkea olisi ”pakko nähdä” vaan voi vaan ottaa rennosti. Vaikka onhan tässä jo oppinut muutenkin ”suorittamaan” vähän vähemmän reissatessa, ainahan sitä voi palata takaisin 🙂

  • Reply lena / london and beyond tiistai, 26 toukokuun, 2015 at 17:27

   Kiitos Mirje! 🙂 Pariisi on juuri tuollainen kohde, jonne on helppo palata kerta toisensa jälkeen. Se on lähellä ja siellä riittää nähtävää, aina. Mä yritän ehkäistä tuota suorittamista parhaani mukaan nykyään, mielummin menen rauhoittumaan teekupposen ääreen kuin juoksen pää kolmantena jalkana.

 • Reply Laura - Urbaani viidakkoseikkailijatar sunnuntai, 24 toukokuun, 2015 at 10:58

  Jokaisen kaupungin parhaat palat ovat siellä, missä vilkkaimmat turistijoukot eivät pyöri. Monesti paikoista alkaa nauttia aivan uudella tavalla vasta, kun on päässyt hieman pintaa syvemmälle. Aina on muuten hyvä hetki Pariisille – tai matkalle yleensäkin.

  • Reply lena / london and beyond tiistai, 26 toukokuun, 2015 at 17:25

   Ihan totta Laura, aina on hyvä aika lähteä. Etenkin Pariisiin, Paris is always a good idea 😉 Ja nyt on tosiaan sen paikallisen kokemuksen vuoro, jätän vliin kaikki suosituimmat kohteet.

 • Reply Veera Bianca lauantai, 23 toukokuun, 2015 at 11:19

  Miksi ihmeessä kukaan ei kysele multa tällasia? Anyone? Paris? I’m in. Hauskaa matkaaaaa <3

  • Reply lena lauantai, 23 toukokuun, 2015 at 14:01

   Kiitos Veera <3 Tulee kyllä ihan superkiva reissu, mä niin rakastan Pariisia!

 • Reply Miika ♥ Gia | matkakuume.net torstai, 21 toukokuun, 2015 at 15:31

  Pariisista on niin pitkä aika etten kyllä mitään suosituksia osaa antaa. Hulvattoman hauskaa siellä ainakin oli ystävän kanssa!

  Ihana tapa viettää synttäreitä, loistavaa matkaa teille!

  • Reply lena / london and beyond perjantai, 22 toukokuun, 2015 at 17:10

   Kiitos!:) Reissusta tulee varmasti kiva, synttäreitä on aina kiva juhlia jossain spesiaalissa paikassa ja mikäs sen parempi kuin Pariisi. Mä niin tykkään siitä kaupungista.. 🙂

 • Reply Terhi / Muru Mou tiistai, 19 toukokuun, 2015 at 15:11

  En voi oikein antaa vinkkejä, koska olen Pariisissa käynyt vain kerran ja silloinkin olin siellä vain yhden päivän. Haluan kyllä uudestaan, sen verran siihen ihastuin. Ei yhtään huonompi kohde synttärien juhlimiselle 🙂

  • Reply lena / london and beyond perjantai, 22 toukokuun, 2015 at 17:09

   Ootan kyllä jo kovasti, synttärijuhlat voisi toki viettää huonomminkin. 🙂 Mä ihastuin Pariisiin jo silloin kauan sitten, aina on tullut palattua ja tämä onnekas sattuma (Matteon työmatka) osui juuri oikeaan saumaan. Kivaa. 🙂

 • Reply Ida - idaloveslife sunnuntai, 17 toukokuun, 2015 at 20:33

  Voi miten ihana poikaystävä sulla on! Ehkä toi täällä asustelava tyyppi pitäisi lähettää Matteon oppiin; epäsuoraan ja hyvin suoraan oon jo vihjannut että ois sen vuoro suunnitella yllärireissu 😀 Viime vuonna hoidin meille pitkän viikonlopun Oslossa Jopin synttärilahjana. Ja siis kerrot sitten heti mitä siistejä uutisia sulla on, innolla niitä odottaen! Mietin ja mietin jotain vinkkejä mitä Pariisista voisi olla, mutta sitten tajusin että ehkäpä parasta voi myös olla se, ettei tosiaan ole mitään suunnitelmia ja aikatauluja; seikkailu sekin! Me ollaan joskus reissuilla tehty kivi-sakset-paperi-arvontaa risteyksissä kun ollaan pohdittu että minne päin jatketaan. Yksi hyvä leipomo löydetty Mariborista ja kaunis puisto Budapestistä näin 🙂

  • Reply lena / london and beyond tiistai, 19 toukokuun, 2015 at 10:52

   Matteo on kyllä hyvä järjestämään näitä yllätyksiä, myönnettäköön. 🙂 Mun täytyy ehdottomasti ottaa käyttöön tuo mainitsemasi asenne – rento reissu ilman sen suurempia aikatauluja. Se on usein se paras seikkailu! Yllätykset tuovat särmää elämään ja reissuilla voi löytää vaikka miten siistejä paikkoja. Tuo Maribor kiinnostaa muutenkin minua 🙂

   • Reply Ida - idaloveslife tiistai, 19 toukokuun, 2015 at 13:15

    Mä annan Mariborille lämpimät suositukset! Ei mikään suurkaupunki, mutta ehdottoman charmantti ja käymisen arvoinen paikka 🙂

 • Reply Lotta Watia | Unagidon sunnuntai, 17 toukokuun, 2015 at 19:36

  Mä en ole koskaan viettänyt syntymäpäivääni Suomen ulkopuolella. Mutta jos kutsu kävisi, lähtisin lähes mihin tahansa sitä viettämään! 😀

  Mä en ole varma pidänkö Pariisista vai en. Se kontrasti siellä rikkaan ja köyhän välillä on niin selkeä. Vähän niin kuin LA:ssa. Vaikka kaupunkeja nyt noin muuten ei tietenkään voi vertailla. Olen käynyt kaksi kertaa Pariisissa, mutta lähinnä niitä turistikohteita on tullut koluttua. Seinen ranta on kyllä ihanaa aluetta. Kaupungin laitamilla taas koen oloni jokseenkin turvattomaksi, enkä mielellään lähde tutkimaan alueita satunnaisesti. Hyvin ristiriitaisia tunteita herättävä kaupunki siis. Mutta ymmärrän täysin, miten siihen voi myös rakastua. 🙂

  • Reply lena / london and beyond tiistai, 19 toukokuun, 2015 at 10:48

   Mä olen hyvin vähän liikkunut tuolla kaupungin laitamilla, mutten yhtään ihmettele että siellä on turvaton fiilis. Pariisi on kyllä hyvin ristiriitainen kaupunki kuten sanoit, siellä on kontrastia eikä se suinkaan sitä romantiikkaa ole kokonaan. Mä tykkään, mutta myönnän että mulla on silti aika romanttinen kuva kaupungista 🙂 Monet tykkäävät Pariisista, monet eivät. Mulla on jotenkin ollut aina se juttu, että en ole koskaan tykännyt Lontoosta ja tykkään Pariisista. Ja minne sitten päädyinkään….

 • Reply Martina sunnuntai, 17 toukokuun, 2015 at 16:21

  Pistipä Matteo kehiin pahan kysymyksen! Haha, no ei vaan, ihana kysymys, johon ei tosiaan voi vastata kuin yhdellä tavalla. 🙂 Mun täytyy myöntää tässä kohtaa, että mulla on iso aukko sivistyksessä ja olen varmasti tosi huono matkabloggaaja, sillä en ole käynyt koskaan Pariisissa. Se(kin) on kyllä listallani ja puhuttiin jo alustavasti kavereiden kanssa, että tekisimme sinne tyttöjen reissun syksyllä. Viime syksynä olimme Nizzassa ja Pariisi olisi aika luonteva jatko sille. 🙂 Shampanjaa ja macaronseja tai eclaireja piknikillä Pariisissa. Kelpaisi paremmin kuin hyvin!

  • Reply lena / london and beyond tiistai, 19 toukokuun, 2015 at 10:46

   Juu tuohon kysymykseen ei kyllä monella tapaa voi vastata. 😀 Pariisi olisi ehdottomasti Nizzalle luonteva jatkumo, pala erilaista Ranskaa. Nizza on kyllä ihan paras kohde, mä jotenkin tykkään Ranskasta kovasti ja haluaisin ehdottomasti viettää sielä enemmän aikaa. Shampanjaa ja macaronseja kuuluu mun piknikiin ehdottomasti 😉

 • Reply Hanna / Ranskatar reissaa sunnuntai, 17 toukokuun, 2015 at 15:38

  Aika huippu synttäritarjous kyllä! 🙂 Meillä ilmeisesti osuu ajatukset Pariisista hyvin yksiin, kun itsekin kirjoitin juuri omaan postaukseen, että Pariisi on ihanan kliseinen 🙂 Mun suosikkipaikka Pariisissa on latinalaiskorttelin alue ja kaverini kanssa käytiin muun muuassa ihanan eläväisellä Rue Mouffetardin kadulla siellä. Île-Saint-Louis on mielestäni myös kivan rauhallinen paikka kävellä pitkin Seinen rantoja.

  • Reply lena / london and beyond tiistai, 19 toukokuun, 2015 at 10:44

   Hei mun pitää ehdottomasti käydä tsekkaamassa tuo sun postaus aiheesta. 🙂 Sun blogia oon muutenkin nyt selaillut Ranska-kuumeessani ja sieltä on jo vinkkejä löytynyt. ) Tuo Rue Mouffatardin alue kiinnostaa tosi kovasti ja pitää se käydä tutkimassa. Latinalaiskorttelit on myös mukavia… äää en malta oottaa Pariisia!

 • Reply Anna Koskela sunnuntai, 17 toukokuun, 2015 at 14:52

  Varmaan ehkäpä olet käynytkin, mutta ehdottomia kohteita Pariisissa on minusta Sainte-Chapelle (konsertti tuolla kokemus) ja Conciergerie:n kaunis halli. Vuokratkaa Vélib-kaupunkipyörä ja ajakaa Matteon kanssa hieman kauemmaksi Seinen rantaan : )

  • Reply lena / london and beyond tiistai, 19 toukokuun, 2015 at 10:42

   Kiitos vinkeistä Anna! 🙂 Mä en usko että konserttii valitettavasti ehdimme mutta tuo pyöräily olisi ehdottomasti kiva juttu kokeilla. 🙂 Mä tykkään noista kaupunkipyöristä tosi paljon ja ne on täällä Lontoossa ihan ykkösjuttu, Pariisissa en olekaa kokeillut niitä vielä!

 • Reply Heidi sunnuntai, 17 toukokuun, 2015 at 14:30

  Voi miten romanttista <3 ! Pitääkin näyttää miehelleni vinkiksi tää sun postaus :). Pari kertaa olen käynyt Pariisissa mutta lähinnä vain hengaillut kaduilla ja kahviloissa. Talvinen Pariisi voisi olla tosiaan myös ihana!

  • Reply Lena / london and beyond maanantai, 18 toukokuun, 2015 at 11:11

   Joo ehdottomasti näytä miehelle, Pariisi on aina hyvä idea <3 Mä aion juurikin harrastaa tuota kahvioloissa hengailua ja kaduilla kävelyä. Ihan parasta. Pariisi toimii muuten hyvin talvellakin, se on jotenkin kovin tunnelmallinen ja pienet ravintolat ja baarit pääsevät oikeuksiinsa.

 • Reply Reason for a Season sunnuntai, 17 toukokuun, 2015 at 14:06

  Aww, kysyttäisiinpä minultakin, haluanko lähteä Pariisiin :D. Se ei tosin ole niitä kohteita, joihin olisin koskaan osannut haikailla. Lentokenttää lukuunottamatta en ole siellä käynyt ja en hirveästi tiedä kaupungista mitään, ehkä siksi en ole osannut sinne kaivata. Luulen, että minua kiinnostaisi eniten fiilistellä juuri niitä vähän tuntemattomampia kaupunginosia ja paikkoja. Vinkkejä ei siis ole tarjolla, olen ihan säälittävän huono näiden Euroopan kohteiden kanssa =D. Mutta ihanalta kuulostaa, nauti Pariisista <3.

  • Reply Lena / london and beyond maanantai, 18 toukokuun, 2015 at 11:10

   Mulla Pariisi oli ensimmäisiä kaupunkikohteita, joten siitä tuli mulle jotenkin symboli reissaamisen aloittamisesta ja kaikesta siitä jännästä mitä suurkaupungit tuovat tullessaan. Uskon että siksi sinne on tultu palattua niin usein, se on kyllä muutenkin fiilikseltään tosi ihana ja mä tykkään siitä ranskalaisesta elämänmenosta. Mä aion juuri fiilistellä noita uusia kaupunginosia ja uusia paikkoja myös. Kiitos, ihan varmasti nautin Pariisista <3
   Ps. Se lentokenttä (CDG) on kyllä ihan kamala.

 • Reply Jepa Unelmatripillä sunnuntai, 17 toukokuun, 2015 at 09:39

  Huippu synttäri-idea! Pariisi on kaunis. Olen käynyt siellä kahdesti, mutten oikein osaa antaa vinkkejä perusnähtävyyksien ulkopuolelta. Mullakin on vielä näkemättä nuo Jennin mainitsemat katakombit, koska sinne oli ihan julmetun pitkä jono, kun viimeksi yritettiin mennä.

  • Reply lena / london and beyond sunnuntai, 17 toukokuun, 2015 at 10:34

   Tuo idea on kyllä oikein kiva. 🙂 Pariisi on aina hyvä idea, ei sitä käy kieltäminen ja synttäreinä etenkin. Noita katakombeja ollaan mietitty ja ehdottomasti käydään jos jonot eivät ole liian pitkät. Saattaahan se olla että jonottamaan joutuu, mutta katsotaan. 🙂

 • Reply Jerry / Pako Arjesta perjantai, 15 toukokuun, 2015 at 05:16

  Aika paska tarjous syntymäpäivälahjaksi, mutta kai siihen oli nyt pakko tarttua xD. Okei, siis oikeasti on aika upeaa, kun yhtäkkiä vaan kysytään halutaanko lähteä Pariisiin :O. Hienoa, että pääset sinne viettämään synttäreitäsi!

  Valitettavasti olen käynyt Pariisissa vain kerran aikoja sitten, joten vinkkejä en voi antaa, mutta hauskaahan siellä on ilman vinkkejäkin ;). Jos satut olemaan Suomi-reissulla Helsingissä niin voitaisiin käydä vaikka cocktaililla tai viinilasillisella :).

  Se on aina kivaa pitää lukijat jännityksessä, joten odotan mielenkiinnolla, mitä paljastuksia aiot tehdä :).

  • Reply lena / london and beyond perjantai, 15 toukokuun, 2015 at 11:57

   Haha joo, aika huono tarjous tuli. 😀 On kyllä tosi kiva lähteä Pariisiin nauttimaan kaupungin fiiliksestä sen kummempia suunnittelematta.

   Mä ehdottomasti ilmoitan sulle jos oon Helsingissä, mennään tottakai viinilasilliselle tai kahdelle! Mä lennän Kuopioon kustannussyistä (miten lentäminen voi olla samanhintaista Lontoo-Kuopio kuin Lontoo-Helsinki??), mutta katsotaan mitä voisin asialle tehdä. Olisi kiva tulla Helsinkiin pariksi päiväksi kaikkia tapaamaan. Ja paljastan lisää sitten ihan pian näistä meidän suunnitelmistakin… haha. Toivottavasti ratkeaa asiat pian.

   • Reply Jerry / Pako Arjesta perjantai, 15 toukokuun, 2015 at 14:58

    Kiva juttu, jos ehditään näkemään :). Nuo lentolippujen hinnat eivät noudata mitään järkeviä perusteita xD. Mutta ilmoittele tosiaan, jos tulet tänne niin sitten käydään vaikkapa siellä Groteskissa :P.

    • Reply lena perjantai, 15 toukokuun, 2015 at 15:31

     Joo ehdottomasti! En ole aikaisemmin kuullutkaan Groteskista ennenkuin sinun kauttasi joten täytyy se toki testata 😛

 • Reply Pirkko / Meriharakka torstai, 14 toukokuun, 2015 at 21:23

  Kävimme viimeksi viime kesänä Pariisissa (ja Normandiassa) – juuri vähän tuolla asenteella, että mitä nyt viitsisi tehdä, turhia stressaamatta, kun perusjutut on nähty jo.
  Tässä linkki yhteenvetojuttuumme tuosta matkasta, jos siitä löytyisi jotain Sinuakin innostavaa.

  • Reply lena / london and beyond perjantai, 15 toukokuun, 2015 at 11:55

   Iso kiitos linkistä Pirkko! Kävin katsomassa pikaisesti ja näytti siltä, että mun pitää palata blogiisi ennen reissuun lähtöä. 🙂 Turhia stressaamatta on mun matkafilosofiani ja yritän sitä parhaani mukaan toteuttaa, mutta etenkin nyt tuolla Pariisissa kun kaupungissa on tullut käytyä jo usein.

 • Reply Virpi /Täynnä tie on tarinoita torstai, 14 toukokuun, 2015 at 20:14

  Tosi mahtavaa! Vinkkejä en osaa antaa, olen käynyt Pariisissa kerran ja ihastuin totaalisesti kaupunkiin! Mutta silloin oli tietenkin pakko juosta ne pakolliset nähtävyydet. Hiljalleen mielessäni olen elätellyt mahdollisuutta toiseen Pariisin reissuun tässä kunhan kaikilta muilta suunnitelmilta saisi aikaiseksi niin että niitä vinkkejä varmasti kaipailen tulevaisuudessa itsekin! 🙂

  • Reply lena / london and beyond perjantai, 15 toukokuun, 2015 at 11:52

   Jee, lisää Pariisi-faneja. 🙂 Mä tulen ihan varmasti kirjoittamaan tänne paljon Pariisista ja spämmäämään blogia matkavinkeillä, toivottavasti niistä löytyy sinullekin sitten mieleisiä. Paris is always a good idea, kuten Audrey Hepburnkin jo tiesi, joten ehdottomasti kannattaa suunnitella uutta reissua jos mahdollisuus on 🙂

 • Reply Merja torstai, 14 toukokuun, 2015 at 19:59

  Täällä toinen Pariisi-fani 🙂 Vaikka ranskalaisia haukutaan tylyiksi (katson parhaillaan David Hasselhoff show’ta ja siellä asia myös tapetilla) niin en jaksa välittää, eikä itseasiassa kaikki niin tylyjä olleet. Olen käynyt kaupungissa pari kertaa ja aika lailla perusnähtävyyksiä tullut koluttua. Pere Lachaisen hautausmaa oli meidän reissulla ex tempore kohde, mutta pidin siitä valtavasti ja jos aikaa olisi ollut enemmän, olisi ollut kiva kierrellä siellä pidempään. Mahtava kohde viettää synttäreitä – kyllä Matteo osaa 🙂

  • Reply lena / london and beyond perjantai, 15 toukokuun, 2015 at 11:51

   Mä muistelinkin Merja että sä tykkäsit Pariisista, kommentoit tuota mun edellistä Pariisi-juttua. 🙂 Mä niin tykkään siitä kaupungista, aina löytyy jotain uutta ja mielenkiintoista. Ja se fiilis on ja pysyy. Ranskalaisista löytyy toki tylyjä, mutteivat suinkaan kaikki sellaisia ole. Muutaman sanan kun yrittää Ranskaa niin muutuu ääni kellossa.
   Jenni tuossa alla vinkkasikin jo tuosta hautuumaasta – mä olen siellä käynyt ja voi olla että menen vielä uudestaan. En juurikaan pidä hautausmaista, mutta tuolla oli sitä jotain. Se oli aika rauhoittava paikka.
   Sanopa älä muuta, Matteo on kyllä hyvän kohteen keksinyt. Kiitos tosin työnantajallekin työmatkasta 😉 mutta oli tosi kiva idea että jäädään kaupunkiin sitten lomailemaan pariksi päiväksi kun velvollisuudet loppuu 🙂

 • Reply Annika - Tarinoita Maailmalta torstai, 14 toukokuun, 2015 at 18:33

  Ah, no eipäs tosiaan olisi yhtään hullumpi kysymys tuollainen 🙂 uskomatonta, mutta totta, että en ole vieläkään käynyt Pariisissa!! Toki sinne haluan, mutta olen aina sitä säästellyt siihen, että pääsen rakkaani kanssa sinne romanttiselle lomalle, kun se varmasti siihen on juuri passeli kaupunki. Viime joulu tosin meinattiin viettää Pariisissa, kun olisin saanut lennot 400 dollarilla menopaluu, siis Kanadasta, mutta tuumittiin, että no kelit ei mahda olla parhaat. Oletko sä koskaan käynyt talvisessa Pariisissa?

  • Reply Jenni / Globe Called Home torstai, 14 toukokuun, 2015 at 22:19

   Mä olen käynyt, eikä paljoa häviä kesäiselle! Pariisi on ihana AINA!

   • Reply lena / london and beyond perjantai, 15 toukokuun, 2015 at 11:48

    Annika, Pariisiin kannattaa ehdottomasti matkustaa myös talvella. Komppaan Jenniä, Paris is always a good idea. 😉
    Talvisen pariisin hyviä puolia on se, että ruuhkia on (eli turisteja) vähemmän ja mä ainakin rakastan talvisen Pariisin viinibaareja. Niihin on iltahämärässä kiva mennä lämmitelemään ja nauttimaan tunnelmallisesta fiiliksestä. 🙂

 • Reply Jenni / Globe Called Home torstai, 14 toukokuun, 2015 at 15:45

  Pariisi synttäreinä on kyllä tosi kiva. 😉 Ravintoloita nyt Pariisissa riittää, mutta me syötiin mun synttäri-illallista täällä: http://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g187147-d951939-Reviews-Sterne-Paris_Ile_de_France.html …ja oli aivan mahtavaa, jos vaan tykkää tuoreista äyriäisistä!

  Mulla on vieläkin näkemättä katakombit, koska sinne on aina ihan törkeät jonot. Toinen ns. kakkoslinjan nähtävyys, joka on vähän kauempana keskustasta, on Père Lachaisen hautausmaa, joka on tosi kiinnostava jos yhtään hautausmaista tykkää. Kolmantena on viimeaikojen visiiteistä jäänyt mieleen Carnavalet-museo, jonne on ilmainen sisäänpääsy, ja jossa oli ainakin tammikuussa mielenkiintoinen näyttely pariisilaisista eri aikakausilla (tosin pelkästään ranskaksi).

  • Reply lena / london and beyond perjantai, 15 toukokuun, 2015 at 11:46

   Kiitos Jenni vinkistä! Katsoin tuon ravintolan sivun ja arvostelun ja se näyttää tosi mainiolta paikalta!. 🙂 Mä tykkään seafoodista, Matteokin onneksi vähän. Olisi kiva illastaa paikassa, joka ei olisi täysin turistien valtaama.

   Mä oon itseasiassa käynyt joskus tuolla Pere Lachaisen hautausmaalla noin 10v sitten, mutta saattaa se silti olla ohjelmassa. Mielenkiintoinen paikka, vaikka usein hautausmaat aiheuttavat kylmiä väreitä… Mä pistän ton Carnavalet-museon korvan taa, kuulostaa tosi mielenkiintoiselta. Mun ranska on huonoa mutta jos lauseen pari ymmärtää niin hyvä. Ja kuvia on aina kiva katsella 🙂

 • Reply Jenna / Journey Diary torstai, 14 toukokuun, 2015 at 15:03

  Kuulostaa kivalta synttärireissulta, kelpaisi mullekin (: En oo käynyt vielä Pariisissa saatika Ranskassa, olisi kyllä jo korkea aika!

  • Reply lena torstai, 14 toukokuun, 2015 at 15:28

   On kyllä tosi kiva lähteä. 🙂 Pariisi on mun lemppareita, kuten myös Ranska, joten on ihana päästä taas noihin maisemiin.

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.