Omaa aikaa: Aamu Hyde Parkissa

Olin suunnitellut tänään kirjoittavani siitä, miten Lontoo ei ole se kaupunki, jossa haluaisin asua. Ainakaan pidemmällä tähtäimellä. Tämä kirjoitus on kuitenkin siirrettävä tämän viikon loppuun tai ensi viikolle, sillä minulla on tänään muuta asiaa. Haluan nimittäin kertoa hieman toisenlaista tarinaa Lontoosta, positiivisella asenteella. Tänään minulla oli nimittäin aivan huippu päivä Hyde Parkissa, ihan vain itseni kanssa.

Matkasin eilen ystävättäreni luo, viettämään tyttöjen iltaa. Kysymyksessä oli vanha kunnon sleepover, toisinsanoen pyjamabileet. Teimme herkullista ruokaa, kävimme lähipubissa yksillä ja katsoimme illan vanhoja suosikkisarjojamme. Aamulla herättyäni päätin matkata kotiin Hyde Parkin kautta koukaten. Ystäväni asuu aivan puiston vieressä ja kaunis sää houkutteli minua juomaan aamuteeni auringossa, puiston fiiliksestä nauttien. Minulla oli kotimatkalla yksi asia päällimmäisenä mielessäni: Miksi en tee tätä useammin?

IMG_2440

IMG_2441

Ohjelmani oli kaikessa yksinkertaisuudessaan hyvin mielikuvitukseton, enhän varsinaisesti tehnyt juuri mitään. Katselin ohikulkevia ihmisiä, nautin auringosta ja teestäni. Pysähdyin miettimään sitä, miten kiva on joskus olla ihan yksin, omissa ajatuksissaan, mieleisessä ympäristössä. Olen ehdottomasti seuraihminen ja viihdyn ihmisten parissa. Tarvitsen hälinää ympärilleni. Siksi tämä aamu oli hyvin normaalista poikkeavaa. Aamuteeni jälkeen päätin jäädä Hyde Parkiin vielä muutamaksi tunniksi – kuljin ympäriinsä, otin kuvia, istuin rauhassa nurmikolla lukien ja myöhemmin vuokrasin tuolin (1,60£ / tunti) tätä juttua kirjoittaakseni.

Huomasin, että viihdyn oikeastaan ihan hyvin yksiksenikin. Tein myös huomion, että vaikka moni oli puistossa jonkun seurassa, oli siellä lähes yhtä paljon ihmisiä yksin. Kirjaa lukemassa ja nauttimassa kauniista kesäpäivästä. Minä nautin, ja niin tuntui nauttivan moni muukin, siitä yksinäisyydestä suurkaupungin keskustassa.

IMG_2450

IMG_2472

Itsetutkiskelun ohessa mietin Hyde Parkin merkitystä lontoolaisille. Hyde Park on rauhallinen keidas keskellä kaupunkia, mutta sieltä löytyy aina rauhallinen paikka rauhoittumista varten. Hetkinen suurkaupunki voi olla joskus aika raskas paikka. Asunnot ovat tässä kaupungissa kalliita, mikä tarkoittaa sitä että suurin osa ihmisistä asuu hyvin ahtaasti. Ympäröivästä kiireestä puhumattakan. Hyde Park tuo luonnon lähelle ja samalla se toimii ihmisten olohuoneena. Siellä tehdään töitä, opiskellaan ja rentoudutaan. Se tuo yhteen paikalliset ja turisit ja se on mitä oivin paikka urheiluun, rentoutumiseen ja ihmisten katseluun.

Turistien lisäksi etenkin urheilijoita näkee paljon. Juoksijoita, rullaluistelijoita, pyöräilijoitä… Aamulla paikalla oli monta personal traineria asiakkaidensa kanssa, kuten myös juoksu- ja rullaluiselukoululaisia. Jos minulla olisi rullaluistimet Lontoossa, tulisin ehdottomasti rullailemaan ympäri Hyde Parkia. Treeni miellyttävässä ympäristössä on yksi tärkeistä jutuista, joka motivoi urheiluun ja tavotteiden saavuttamiseen. Olen Hyde Parkissa usein lenkkeillytkin ja kyllä se lähiökatujen kiertämisen voittaa, ehdottomasti.

IMG_2468

Hyde Parkissa voi törmätä esimerkiksi hevosiin. Olen niille tosin niin allerginen, että tämäkin kuva piti ottaa kaukaa pusikon takaa. Onneksi on zoomi.

IMG_2470

Yksi Hyde Parkin parhaista puolista on se, että sieltä löytyy niin puistomaisempaa maisemaa kuin enemmän luonnontilassa olevaa luontoa. Itse pidän kovasti puiston alueista, joista löytyy tuota jälkimmäistä eli “muokkaamatonta” luontoa. Näissä osissa ruohon annetaan kasvaa, puita ei ole kaadettu ja kasvitkin rehottavat kuin kuopiolaisessa metsässä konsanaan. Järvikin löytyy, mikä on aina mahtava juttu sekin.

IMG_2446

IMG_2471

IMG_2474

Tämä kirjoitus on tarina (ja opetus) siitä, että joskus on hyvä ottaa aikaa ihan itselle ja viettää päivää mieleisen tekemisen parissa. Oli nimittäin mukavaa katsella ihmisiä ja tutkia ympäristöä ihan rauhassa.

Koska tässä kirjoituksessa on punainen lanka hieman hukassa, niin annan tähän loppuun pakkaa sekoittaakseni vielä yhden Lontoo-vinkin: Tutustu Lontoossa vieraillessasi kaupungin puistoihin. Hyde Park ei ole se ainoa puisto, vaan kannattaa ehdottomasti tutkia myös muita mahdollisuuksia. Regents Park on erittäin hyvä vaihtoehto Hyde Parkille, kuten myös ihan paikallisten asuttamilta alueilta löytyvät puistot. Ravenscourt Park ja Richmond Park kannattaa pitää mielessä.

Onko teillä muilla tapana viettää aikaa yksin? Jos on, niin minkälaisessa ympäristössä?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply Pirkko / Meriharakka torstai, toukokuu 14, 2015 at 20:49

  Kivoja kuvia Hyde Parkista! Turhan usein turistina tai työmatkalla kaupungissa ollessani olen ollut liian kiireinen tuohon puistoon muuhun kuin korkeintaan kävelemään reippaasti sen läpi, sen verran, että olen ehtinyt näkemään sen, mutten koskaan oikein nauttimaan siitä. Ehkä vielä jonain päivänä …

  • Reply lena torstai, toukokuu 14, 2015 at 21:33

   Kiitos Pirkko! 🙂 Niinhän se on, että kun on rajoitettu aika niin ei aina ehdi tehdä tarpeeksi juttuja. Varsinkin työmatkoilla! Ensi kerran kun tulet Lontooseen niin kannattaa suunnata tuonne heti aamusta, ajoissa ja take-away kahvin kera. Tosi kiva kokemus!

 • Reply enmi torstai, toukokuu 14, 2015 at 20:37

  Mä rakastan yksinhengailua. Saatan mennä leffaan tai shoppailemaan tai istua kahvilassa tai kirjastossa tai jossain.

  • Reply lena torstai, toukokuu 14, 2015 at 21:32

   Tuo shoppailu yksin on kyllä ehdoton juttu, kuten tuossa alla taisin todetakin. 🙂 Se on niitä harvoja juttuja, jotka on kiva hoitaa yksikseen ja rauhassa. Tosin kahvilassakin on joskus ihana vain olla yksin ja ihmetellä maailman menoa…

 • Reply Ida - idaloveslife torstai, toukokuu 14, 2015 at 11:15

  Olipa mukava kirjoitus. Itse harrastan välillä myös tuota itsekseen pyörimistä paikoissa, saa aivan uuden tatsin tuttuihinkin mestoihin 🙂

  • Reply lena / london and beyond torstai, toukokuu 14, 2015 at 13:10

   Se on totta, ihan uusi tatsi tulee yksin pyörimisestä ja voi tehdä just sitä mitä itse haluaa. 🙂 Kiva kun tykkäsit, Ida!

 • Reply Jepa Unelmatripillä torstai, toukokuu 14, 2015 at 06:47

  Kiva postaus. Shoppailu tulee usein hoidettua yksin, samoin lenkkeily. Olen joskus kesällä myös viettänyt aikaa Helsingin lähiöpuistoissa yksin, ja sehän oli oikein mukavaa.

  • Reply lena / london and beyond torstai, toukokuu 14, 2015 at 13:07

   Kiva että tykkäsit! 🙂 Shoppailu on muuten niitä juttuja, jolloin tykkään olla yksin. Saa katsella juttuja mistä itse tykkään eikä tarvitse odotella muiden sovituksia yms. Hyvä pointti. Lähiöpuistot on kivoja myös, Lontoossa ne on usein tosi idyllisiä. 🙂

 • Reply Jerry / Pako Arjesta torstai, toukokuu 14, 2015 at 06:10

  Olipa kiva ja virkistävä postaus :). Kuulosti nimittäin todella kivalta hetkeltä Hyde Parkissa!

  Itselleni tulee harvemmin fiilistä, että pitäisi olla yksin, koska teen kuitenkin yksin töitä kotona, joten vietän ihan mielelläni aikaa muiden kanssa aina, kun voin :). Toisaalta olin viime lauantaina yksin Starbucksin terassilla varmaankin tunnin verran katsellen ihmisvilinää. Täytyy myöntää, että se oli kivaa ja myös rentouttavaa, vaikken ollutkaan rauhallisessa puistossa ;).

  • Reply lena / london and beyond torstai, toukokuu 14, 2015 at 13:06

   Kiva juttu että tykkäsit, Jerry! Oli tosi kiva aamupäivä Lontoossa ja mukava oli olla ihan rauhassa ja nauttia auringosta. Sulla on tuo, että olet yksin kotona niin sitä äkkiä kaipaa muiden seuraa, se on ihan luonnollista. Mulla on kans viime päivinä ollut vähän sama, Matteo on paljon reissussa ja oon kotona. Toki aina kavereiden luona olen mutta onhan se eri asia kun on esimerkiksi töissä. Sosiaalinen ympäristö kasvaa silloin. Eikä sen muuten puisto tarvitse olla, ihan hyvin Starbuckin terassi sopii yksinoloon. Näkee ainakin ihmisisä. 🙂

 • Reply Merja keskiviikko, toukokuu 13, 2015 at 20:31

  Hyde Park on ihana! Minäkin olen sosiaalinen, mutta välillä on kiva viettää aikaa ihan itsekseen. Silloin yleensä lenkkeilen, käyn jumpassa ja shoppailut hoidan myös omassa seurassa. Juttelin muuten juuri eilen chileläisen ystäväni kanssa elokuvissa käynnistä. Kun kerroin hänelle, että yleensä menen leffaan yksin, hän oli aivan kauhuissaan ja ihmetteli miksi. No, mieheni ei tykkää käydä leffassa niin usein kuin minä (itseasiassa minullakin on edellisestä kerrasta aikaa) ja yksinään voi mennä katsomaan sitä mitä haluaa, juuri itselleen sopivana päivänä ja aikana. Myös konserteissa käyn silloin tällöin yksin. Matkalle voisin myös lähteä yksin. Yhden sellaisen reissun olen tehnyt eikä ollenkaan hassumpaa, vaikka toki jännitti aluksi.

  • Reply lena / london and beyond torstai, toukokuu 14, 2015 at 12:47

   Kysyin Matteolta juuri tuosta leffa-asiasta, tämän kommenttisi innoittamana. Hän sanoi että ei hänkään lähtisi leffaan yksin, se on Italiassa kuulemma myös sosiaalinen tapahtuma ja katselisi mielumin elokuvaa sitten vaikka yksin kotona jos joku ei lähtisii mukaan. 🙂 En ole tätä juttua miettinyt ennen, voin käydä yksin leffassa ja samoin kaverin kanssa. Matkalla olen ollut yksin, vaikka nykyään tuleekin enemmän reissattua porukalla… tosin jos ole yksin reissussa niin sitten yleensä varaan hostellin (hyvän sellaisen kuitenkin) jossa on tarjolla seuraa niin halutessaan. 🙂 Ainakin saa tehdö mitä haluaa eikä tarvitse olla riippuvainen muiden aikatauluista / prefereisseistä!
   Mulla on tuo lenkkeily tosin sellainen juttu, että mielelläni lenkkeilen porukassa jonkun kanssa. Kyllästyn juoksuun helposti jos joku ei ole tsemppaamassa ja saatan kääntyä takaisin nopeastikin… aina pitää olla joku mukana niin tulee juostua ja kunnolla. 😛

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, toukokuu 13, 2015 at 20:28

  Ihanan näköinen paikka, tosi paljonhan tuosta puhutaan mutta ikinä en oo edes kuvia kauheasti nähnyt ennen tätä. Mä tykkään kyllä myös itsekseni olemisesta aina silloin tällöin ja oonhan mä pari reissuakin yksin heittänyt. 🙂 Joskus on vaan kiva olla hiljaa ja miettiä omia juttuja ja rauhoittua jonkun hyvän kirjan ääreen. Tai blogin. 😀

  • Reply lena / london and beyond torstai, toukokuu 14, 2015 at 12:39

   Hyde Park on tosi kiva, etenkin viikolla kun ihmisiä ei ole niin paljon kuin vapaapäivinä / viikonloppuisin. 🙂 Silloin on helpompi myös rauhoittua. Mulla on kanssa muutama yksinreissu takana ja mä tykkäsin, vaikka nykyään aika paljon Matteon kanssa reissataankin. Mutta missään nimessä yksin reissaaminen ei ole ongelma, silloin vaan yövyn hostelleissa jossa on kuitenkin hieman sosiaalista kanssakäyntiä tarjolla. 🙂 Niissäkin tosin illalla menen hostellin pubiin / julkisiin tiloihin, otan koneen, ostan oluen ja selaan blogeja. Eli se siitä sosiaalisuudesta. 🙂

 • Reply saara keskiviikko, toukokuu 13, 2015 at 19:58

  On tapana viettää aikaa yksin! 🙂 Vaikka olenkin sosiaalinen ihminen ja pidän todella paljon esimerkiksi asiakaspalvelumaisesta (hieman hoidollisesta) työstäni. Vietän aikaa yksin ihan omassa huoneessani kämpällä tai kuntosalilla tai lenkkipolulla. Kahvilassa istuskelukin olisi ihanaa joskus ihan vain yksinkin, mutta sitä tulee harvemmin harrastettua kun ei oo aikaa niin paljon tällä hetkellä, niin sitten mielummin näkee myös kavereita kahviloissa. ;D Mutta pitääpä käydä tuolla Lontoon Hyde parkissa seuraavaksi kun sinne taas tulee! Ensi syksynä tod.näk vaihto-opiskelu edessä 40 min Lontoosta Guildfordin kaupungissa. 🙂

  • Reply lena / london and beyond torstai, toukokuu 14, 2015 at 12:37

   Tuo on kyllä sillointällöin tärkeää, viettää aikaa yksin ja ihan rauhassa. Vaikka sosiaalisia ollaankin niin se tekee tosi hyvää, aivan kuten se ihmisten tapaaminenkin. 🙂
   Vau, tervetuloa Englantiin! 40 minuuttia on Lontoon seudulla hyvin vähän joten ihan varmasti pääset tutustumaan Lontooseen ihan kunnolla ja ajan kanssa. Jos haluat vinkkejä niin mulla voi kyllä ehdottomasti laittaa viestiä! Hyde Park kannattaa pitää mielessä, mutta myös nuo muut puistot. Ei ole parempaa kuin kesäpäivä, piknik ja puisto 🙂

  Leave a Reply