Suomen suurin matkablogiyhteisö

Rakkauteni rooftop-baareihin – tarina Bangkokista

Myönnettäköön, että intoilen aika monesta asiasta. Minun on kovin vaikea pidätellä innostustani, jos joku asia minua oikeasti kiinnostaa ja saa minut hyvälle tuulelle. Nämä asiat voivat olla mitä tahansa uuden vaatteen, jonkun ihmisen näkemisen ja matkajuttujen väliltä. Matkailuun liittyen intoilua voi aiheuttaa lentolippujen kilahtaminen sähköpostiin, uusi jännä kohde tai mielenkiintoiset kokemukset kohteessa. Rooftop-baarit menevät ehdottomasti tuohon mielenkiintoiset kokemukset-kategoriaan. Rakastan sitä fiilistä, kun voit katsella maailmaa korkealta, nähdä kaupungin valojen syttyvän ja kaupungin valmistautuvan yöhön. Siinä hetkessä olet tavallaan omassa pienessä kuplassasi, suurkaupungin sykkeen ulottumattomissa. Kerron teille nyt yhden tarinan Bangkokin mahdollisesti kuuluisimmasta rooftop-baarista.

Bangkokin rooftop-baarit: Lebua Skybar

Bangkokissa meille oli Matteon kanssa selvää, että kävisimme katsastamassa mahdollisimman monia eri rooftop-baareja. Olen käynyt Bangkokissa muutamissa baareissa aikaisemmin mutten ollut koskaan päässyt käymään kuuluisassa Lebua Skybarissa, siinä jossa Hangover II-leffaa kuvattiin. Pidimme molemmat kovasti kyseisestä elokuvasta ja siten kyseinen baari oli meidän prioriteettilistallamme ensimmäisenä.

Olimme Skybarin hissijonossa hyvissä ajoin ennen kuutta, jolloin baari aukeaa. Hissin eteen oli tosin silloin jo ehtinyt muodostua kohtuullisen pitkä jono, joka kuitenkin purkautui kymmenessä minuutissa ja matka 64:teen kerrokseen saattoi alkaa.

IMG_1779

Kuuden aikoihin baari sekä ravintola ovat melko tyhjiä, joten paikalle kannattaa suunnata heti silloin. Jo seitsemältä baarissa oli paljon enemmän ihmisiä, jopa niin paljon että ahtaanpaikan kammoista saattaisi hieman tilanne ahdistaa. Ylläolevassa kuvassa työntekijät odottelevat illan ensimmäisiä asiakkaitaan – huomaa, että ravintolan ja baarin puolet ovat näennäisesti samaa tilaa, mutta käytännössä tilanne on toinen. Baarin asiakkaat eivät saa poistua baarin alueelta huomattavasti väljemmälle ravintolan puolelle ja baarissa saattaa toden totta tulla joskus ahtaat oltavat. Halusin olla paikalla ajoissa pahimman ruuhkan välttääksemme ja tämä taktiikka oli todistetusti oikein toimiva. Ei siellä yksin tietenkään saanut olla, mutta lähtiessämme pois seitsemän aikaan ruuhkaa oli huomattavasti enemmän.

IMG_1780

Huipulla tuulee. 64:s kerros on jo sen verran korkealla, että siellä todellakin tuntee tuulenvireen. Tämä maisema on varmasti yksi suosikeistani maailmalla: Lebua Skybar on jo nähtävyys itsessään ja takana aukeaa näkymä suurkaupunkiin joka ei nuku koskaan. Tilannetta ei haittaa myöskään se, että tämä suurkaupunki on yksi suosikeistani maailmalla.

Koska tiesimme jo Euroopasta lähtiessämme että haluamme Skybarissa piipahtaa, olimme pakanneet Matteolle mukaan muutamat pitkät housut ja siistimpiä paitoja, itse olin varustautunut muutamalla siistillä mekolla. Tarkoituksenani oli ostaa mekko tai kaksi Bangkokista, mutta koska en voinut olla varma että löytäisin tarpeeksi pitkiä, otin muutaman lempimekkoni mukaan Suomesta. Bangkokin rooftop-baareihin on usein pukukoodi ja esimerkiksi Lebua Skybariin ei ole miehillä asiaa shortseissa eikä sandaaleissa. Ei, vaikka sinulla olisi kuinka siistit shortsit jalassasi. Todistin tilannetta, jossa hotellin henkilökunta käännytti muutaman hyvin siistiin asuun pukeutuneen herrasmiehen pois puutteellisen asun vuoksi (hänellä oli päällään siisti puvun paita ja prässätyt shortsit). Kiinnitin tosin huomiota siihen, että naisten kohdalla pukukoodi ei ollut yhtä tarkka – paikalla oli naisia narutopeissa, vaikka suurin osa olikin asianmukaisesti pukeutuneita.

IMG_1789

Suosittelen Lebua Skybarissa piipahtamista auringonlaskun aikaan. Tarvitseeko tätä sen enempää perustella?

IMG_1793

Hangovertini. Drinkki, joka on saanut nimensä samaisen elokuvan mukaan. Se on sekoitus vihreä tee-likööriä, Martini Rossoa, omenamehua sekä rosmariinihunajaa. Bangkokin mittapuulla drinkki on ryöstöhintainen (490THB / 14 euroa), mutta ehdottomasti kokeilemisen arvoinen. Ei tuossa baarissa montaa drinkkiä viitsi hinnan (ja tungoksen) vuoksi juoda, mutta tuosta kokemuksesta maksan mielelläni hieman ylihintaa drinkissäni. Ja juoma oli jokaisen pennin arvoinen, myös maunkin suhteen. On sanottu, että vaikka Bangkokin asukit eivät välttämättä olleet kovin imarreltuja tavasta jolla Hangover II-leffa Bangkokia kuvasi, ovat he silti tykästyneet kyseiseen juomaan. Sitä on jopa verrattu Bangkokin vastaiskuksi Singapore Slingille. Tiedä häntä onko tästä oikeasti Singapore Slingin haastajaksi, mutta Hangovertini yhdistettynä Lebua Skybarin tarjoamiin puitteisiin on kokemus jota ilman ei Bangkokista voi poistua. Suosittelen käsi sydämellä!

Pidättekö te muut rooftop-baareista? Onko joku mahdollisesti käynyt tässä samaisessa baarissa?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Veera Bianca maanantai, elokuu 24, 2015 at 20:30

  Mahtava postaus, mulla on tämä sama rakkaus <3 Just linkkasin tän mun uuteen postaukseen 🙂

 • Reply Annika | travelloverblogi maanantai, huhtikuu 27, 2015 at 20:44

  Minun suosikkini on Banyan Tree -hotellin kattobaari. Asuin viimeksi Centara-hotellissa pari yötä, ja sen baarikaan ei ollut hullumpi. Kun seuraavaksi Bangkokiin eksyn, pitänee katsastaa tuo.

  • Reply lena / london and beyond tiistai, huhtikuu 28, 2015 at 12:37

   Mäpäs en ole tuosta Banyan Treen kattobaarista ollut tietoinen, pitää tsekata tarkemmin heti googlesta. 🙂 Tuolta kyllä löytyy kattobaaria joka lähtöön ja jokaiseen makuun ihan varmasti. Mutta tuo Lebuan Skybar on kyllä ihan superkiva paikka ja ehdottomasti kokeilemisen arvoinen!

 • Reply Fiia Emilia maanantai, huhtikuu 27, 2015 at 13:58

  Luin tänään ekan kerran sun blogia, ja oli pakko heti kommentoida! Mä rakastan Bangkokia, ja tuli tän postauksen myötä heti hirveä ikävä sinne! Käytiin myös täälä Lebua Skybarissa, ja oli kyllä kaikesta tungoksesta ja hinnakkaista drinkeistä huolimatta todella käymisen arvoinen paikka! Miten saitte muuten ottaa kuvia tuola, kun me yritettiin ottaa kuvia niin vartijat sanoi kuvaamisen olevan kiellettyä? (: Kyllä me siellä silti salaa kuvailtiin haha!

  • Reply lena maanantai, huhtikuu 27, 2015 at 15:02

   Tervetuloa lukijaksi Fiia Emilia ja kiitos kommentista!:) Mä olen myös yksi suuri Bangkok-fani joten tervetulosa joukkoon!
   Meillä tuolla Skybarissa vartija otti meistä kuvia! Häh, outoa että te ette saaneet ollenkaan ottaa. Milloin olitte siellä? Kaikki meidän kanssa samaan aikaan olleet vierailijat ottivat myös kuvia ja vartijat avustivat heitäkin.:D

 • Reply Kthetraveller maanantai, huhtikuu 27, 2015 at 08:36

  Huoh. Kaksi kertaa Bangkokissa käynyt ja ei kertaakaan tuolla piipahtanut. Me jumituttiin Hiltonin Executive Loungeen ja sen terassille molemmilla kerroilla 😀 Tarttis varmaan korjata asia joskus!

  • Reply lena / london and beyond maanantai, huhtikuu 27, 2015 at 10:06

   Kolmannella kerralla sitten;) Tuo on kyllä näkemisen arvoinen paikka vaikka tyyris onkin. Me jumittiin myös Hiltonin kattoterassilla, se oli ihanan tyhjä ja onhan sieltäkin upeat maisemat. Asiaa Hiltonista blogissa myöhemmin tänään! 😉

 • Reply Heidi / Auringon alla sunnuntai, huhtikuu 26, 2015 at 20:08

  Tuolla olisi tavoitteena päästä joskus käymään 🙂 Upeat maisemat!

  • Reply lena sunnuntai, huhtikuu 26, 2015 at 20:14

   Heidi, suosittelen tuota todella lämpimästi jos Bangkokissa pyörit. Melkein tuon takia kannattaa jo mennä Bangkokiin 😉

 • Reply enmi sunnuntai, huhtikuu 26, 2015 at 19:16

  Wau mitkä maisemat! Ihailin tuota paikkaa jo siinä leffassa ja nyt varsinkin 🙂 Varmasti upeat maisemat tuolta avautuu!

  • Reply lena sunnuntai, huhtikuu 26, 2015 at 20:13

   Mä oikeastaan keksin tämän paikan tuosta leffasta. Mutta kannatti ehdottomasti, mä niin nautin tuosta maisemasta. 🙂

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, huhtikuu 26, 2015 at 13:14

  Ihana paikka ja itsekin oon käynyt! En tosin edes tiennyt, että sinne on välillä ihan jonoksi asti ihmisiä. Kun mentiin joskus 22-23 aikaan niin suoraan pääsi kyllä sisään, tosin itse baari oli sitten melko täynnä. Kyllä sinne pari tyttöstä kuitenkin hyvin mahti sekaan! 🙂 Teitä ei yritetty viedä ”odottelubaariin” ennen tuonne pääsemistä?

  Tää on kyllä yksi mahtavimmista ja mieleenpainuvimmista paikoista, joissa oon käynyt!

  • Reply lena sunnuntai, huhtikuu 26, 2015 at 14:08

   Jee, kiva kuulla muiden kokemuksia paikasta 🙂 Sinne tosiaan jonotettiin vähän ennen kuutta, mutta onneksi tuo jono purkautui aika äkkiä ja päästiin hissiin. Ja melko väljää oli aluksi, se oli tosi kiva huomata. Ehkä tuon takia meitä ei viety odottelubaariin, voi olla että tilanne on toinen sitten myöhemmin illasta. Mä tykkäsin ihan älyttömästi tuosta paikasta, tosi kiva miljöö ja mitkä maisemat!!

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.