Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kansallisuuskysymys: Minkä maalainen sinä olet ulkomailla?

Puhutaanpas tänään hieman siitä, minkä maalaisilta näytämme maailmalla liikkuessamme. Viimeviikkoinen siirtymiseni Firenzestä Lontooseen toimii tämän postauksen innoittajana ja tämän matkan jälkeen olenkin päässäni pyöritellyt tätä miltä näytän muiden silmissä – asiaa melko ahkerasti. Koska mielestäni minussa ei ole tippaakaan saksalaista näköä.

IMG_5782

Mutta ilmeisesti saksalaiselta silti tässä näytetään (ja mikäli ylläolevaa kuvaa on uskominen, niin 15-vuotiaalta sellaiselta. Kuva tosin otettu viime syksynä). Palasimme Firenzen anoppilasta lentäen ensin Firenzestä Munchenin josta matka jatkui lyhyellä vaihdolla Lontooseen. Ensimmäisen lennon operoi Air Dolomiti ja toisen Lufthansa. Molemmilla lennoilla minulle puhuttiin saksaa. On sinänsä luonnollista että saksankielisissä maissa toimivien lentotyhtiöiden henkilökunta puhuttelee minua heidän omalla kielellään, olenhan vaalea kuten moni saksalainen. Mutta vaikka vastaan heille englanniksi, he silti puhuvat saksaa takaisin. Enkä minä ymmärrä sitä kieltä dankea enempää, vaikka kuinka yrittäisin. Vastaavia kokemuksia löytyy kuitenkin myös maan pinnalla tapahtuneista kohtaamisista.  Lontoolaisen kahvilan henkilökunta luulee minua saksalaiseksi, kuten myös Trenitalian lipuntarkastaja? Sain Matteon kanssa Tallinnassa (!) käydessäni saksankielisen matkailuoppaan kadulla niitä jakaneelta neidiltä.

Saksan lisäksi kansallisuusarvaukset ovat olleet luokkaa Islanti / Irlanti / Uusi-Seelanti / Viro / Liettua. Saksaa on kuitenkin esitetty kaikista eniten. Suomalainen kuitenkin hyvin usein tunnistaa toisen suomalaisen, meidän kasvonpiirteissämme on vain sitä jotain eikä huteja suomalaisten osalta ole juurikaan tullut, ainakaan UK:ssa. (Matteokin on kehittynyt hyväksi finnspottingissa.)

Onko tällä sitten mitään merkitystä? No eipä juuri. Mutta on mielestäni hauska pohtia ulkonäön vaikutusta identiteettiin, muiden silmin katsottuna. Stereotypioita ulkonäköön liittyen on kuitenkin paljon. Ja saksalaisena on maailmalla lopuinviimein ihan hyvä ja turvallista kulkea, ei siinä.

Millaisia kokemuksia teillä on aiheesta? Minkä maalainen sinä olet ulkomailla ollessasi?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

42 Comments

 • Reply HH sunnuntai, 26 huhtikuun, 2015 at 04:34

  Olen oppinut tunnistamaan eri kansallisuuksien edustajia ja osaan tätä nykyä bongata aika hyvin suomalaisten lisäksi ainakin ruotsalaiset, venäläiset, saksalaiset espanjalaiset, italialaiset, argentiinalaiset ja britit. Aina ei tietenkään osu kohdalleen eikä kaikista osaa heittää arvausta, mutta yleisesti olen aika tarkkasilmäinen. Hauskaa ”peliä” se on joka tapauksessa.

  Länsimaissa liikkuessani minua luullaan lähes poikkeuksetta alkuun paikalliseksi ainakin sen perusteella, miten usein tullaan kysymään suuntaa johonkin osoitteeseen. Minulla on tummat hiukset, voimakkaat kulmakarvat ja keskivertosuomalaista astetta ruskeampi iho kai jonkun idästä tulleen esi-isän takia. Suomessa on usein luultu ulkomaalaiseksi ja joskus kysytty olenko täysin suomalainen. Sopisinkin paremmin katukuvaan jonnekin Etelä-Eurooppaan, huvittavin tapaus taitaa olla se, kun eräänä talvena torin laidalla seisoskellessani keskellä päivää joku tuntematon mies tuli kysymään puhunko turkkia 😀

  • Reply lena sunnuntai, 26 huhtikuun, 2015 at 12:34

   Tuo kansallisuuksien bongaaminen on ehdottomasti taitolaji! 🙂 Virheitä tulee toki aina joskus ja poikkeus vahvistaa säännön myös kansallisuuksissa, mutta monella kansalla on tosiaan ne ominaispiirteet jotka paistavat helposti läpi. Ruotsalaiset on melko helppo juttu kuten venäläiset, britit myös erotan itse. Tosin argentiinalaisten kohdalla minulla ei ole harmainta aavistustakaan. Hauskaa se arvailu kuitenkin on, kuten sanoitkin!
   Tumma tukka taitaa olla usein sellainen juttu, että sen perusteella voisi olla kotoisin vaikka kuinka monesta maasta. Mikä on toki hyvä juttu, ei tule niin helposti luultua turistiksi ja saattaa säästyä pahimmilta huijausyrityksiltä, etenkin Etelä-Euroopassa:) Jotenkin ihmettelen aina tuota, että tuntemattomilta kysellään suomessa tuollaisia random-kysymyksiä yleistysten perusteella, tummat piirteet ja heti tiedustellaan puhutko turkkia.:D

   • Reply HH sunnuntai, 26 huhtikuun, 2015 at 16:59

    Olen asunut Argentiinassa, mistä syystä osaan jotakuinkin tunnistaa sikäläiset ilman että he avaisivat suutaan, vaikka se ei aina helppoa olekaan. Argentiinalaiset on luonnollisesti helppo sekoittaa espanjalaisiin tai italialaisiin, mutta useimmilla jollei jokaisella kansalla on tosiaan ne omat erityispiirteensä, jotka harjaantunut silmä erottaa, vaikkei aina osaisi ihan tarkalleen sanallisesti niitä nimetä.

    Se, että oletetaan kaikkien olevan kuin yhdestä muotista, on toki toisinaan turhauttavaa ja voi luoda jopa ulkopuolisuuden tunnetta, mutta enimmäkseen pidän sitä kuitenkin lähinnä huvittavana. Jos ihan rehellisiä ollaan, en myöskään pane pahakseni sitä, ettei minua koskaan tunnisteta ulkomailla suomalaiseksi ainakaan yksin tai muunmaalaisten kanssa liikkuessani. Kyllähän suomalainen pääsääntöisesti kuitenkin toisen suomalaisen tunnistaa, ja olen asiaa analysoidessani jonkinlaisen erottavien piirteiden listankin onnistunut mielessäni kokoamaan.

    • Reply lena sunnuntai, 26 huhtikuun, 2015 at 17:08

     Jos jossain maassa asuu, niin varmasti oppii ajan kanssa tunnistamaan ko. maan kansalaisten piirteet. Esimerkiki minun on nykyään todella helppo tunnistaa britit, vaikka he toisaalta ovatkin aika tunnistettavaa kansaa niin ulkonäön kuin käytöksensä suhteen (niin hyvässä kuin pahassa). Mulla menee argentiinalaiset juurikin espanjalaisten ja italialaisten kanssa sekaisin aika usein, en tosin ole kovinkaan montaa heitä tavannut.
     Matteo kertoi minulle että ennen tapaamistamme hän oli luullut, että kaikki pohjoismaalaiset ovat blondeja ja pitkiä. No, nyt kun on tutustunut moniin suomalaisiin niin myöntää olleensa hyvin väärässä ja sanoi, että meillä suomalaisilla on hyvin omanlaiset kasvonpiirteet, kuulemma luustossa.:)

 • Reply Venla torstai, 23 huhtikuun, 2015 at 14:46

  Useimmiten mua luullaan venäläiseksi – sama homma myös siskon ja vanhempien kanssa matkustaessa. Kai tämä on otettava kohteliaisuutena, venäläiset naiset kun on niin tyylikkäitä ja kauniita? 🙂 Tämän kevään Bukarestin reissulla joku tosin kysyi kadulla multa, että ”Where are you from? Are you from China?” mikä oli toivottavasti läppä, blondina suomalaisena en kauheesti kiinalaista muistuta 😀

  • Reply lena torstai, 23 huhtikuun, 2015 at 16:29

   Siis mitä, kiinalaiseksi?? 😀 haha, nyt oli bukarestilaisilla hieman maantieto hukassa! Mulla on myös kyllä yksi kaveri joka on ihan kuopiolainen ja häntä luultiin kerran korealaiseksi…

   Ehdottomasti pitää ottaa kohteliaisuutana tuo venäläisyys, venäläiset naisethan ovat tosi näyttäviä! Mulle on kans kerran käynyt noin ja käänsin sen sitten positiiviseksi 🙂

 • Reply Esa | Reissuesan matkablogi keskiviikko, 22 huhtikuun, 2015 at 20:14

  Minua on luultu ainakin saksalaiseksi, venäläiseksi ja virolaiseksi. Thaimaassa jostakin syystä usein tunnistavat suomalaiseksi, Rodoksella taisi olla sama juttu.

  • Reply lena / london and beyond torstai, 23 huhtikuun, 2015 at 13:29

   Mä aina ihmettelen miten Thaimaan turistikohteissa näistä kauppiaista on kehittynyt niin hyviä kansallisuuksien tunnistajia. 😀 AIka usein saavat veikkauksensa nimittäin oikein. Mua on myös luultu virolaiseksi, sanotaan että suomalaisissa ja virolaisissa on melko paljon samaa näköä. Tiedä sitten.

 • Reply Pirkko / Meriharakka keskiviikko, 22 huhtikuun, 2015 at 15:17

  Ei suora vastaus kysymykseesi, mutta jotenkin on jäänyt lähtemättömästi mieleen tilanne, kun asuttuamme jo yli vuoden Ruotsissa ja mielestäni ihan virheettömällä ruotsinkielellä ostin lippuja Kolmårdeniin, niin kassa antaa mitään kysymättä suomenkielisen opaslehtisen! Epäreilua! Tosin en sitten viitsinyt pyytää ruotsinkielistä …

  • Reply lena keskiviikko, 22 huhtikuun, 2015 at 19:09

   Oho! Noissa tilanteissa on aina hankala sitten pyytää muunkielistä opasta kun menee hämilleen. 🙂

   Mun ruotsinkieliset kaverit ovat mulle sanoneet joskus että vaikka suomalainen olisi ollut pitkäänkin ruotsissa, niin puhutusta kielestä saattaa silti tulla ilmi suomalaisuus… sanoi tämän siis hyvällä ja kehui myös suomalaisten ruotsin taitoa samalla. 🙂

 • Reply Terhi / Muru Mou keskiviikko, 22 huhtikuun, 2015 at 10:43

  Tämä oli sen verran mielenkiintoinen postaus, että aloin itsekin miettiä stereotypioita suomalaisten lisäksi myös muutamista muistakin kansallisuuksista, ihan postauksen verran https://www.rantapallo.fi/murumou/milta-suomituristi-nayttaa-muita-stereotypioita/

  Ja täytyy sanoa, että kyllä sä hieman saksalaiselta ainakin tuossa kuvassa näytät 🙂

  • Reply lena keskiviikko, 22 huhtikuun, 2015 at 11:25

   Kävinkin lukemassa sun postauksen juuri ja se oli tosi mielenkiintoinen 🙂 Huippua että inspiroiduit tästä jutusta, tää postaus on ollut hyvin silmiä avaava. 😀

   Ja joo.. ehkä mussa taitaa sitten kuitenkin vähän saksalaisen vikaa olla. 😀

 • Reply Eleonoora tiistai, 21 huhtikuun, 2015 at 20:47

  Minua ei ole kyllä koskaan luultu saksalaiseksi, mutta hollantilaiseksi, ruotsalaiseksi, norjalaiseksi, virolaiseksi ja venäläiseksi (???) useasti. Vaaleat hiukset ja pyöreät kasvonpiirteet kyllä sopivat ainakin hollantilaiseen katukuvaan mainiosti. Muutaman kerran on myös arvattu muutaman hudin jälkein oikein, että suomestahan tässä ollaan :D. Myös briteissä minua on luultu paikalliseksi niin turistien kuin paikallisten suusta, en tiedä onko vain kohteliaisuusjuttu vai mitä ihmettä, sillä minulla on todella vahva ja kamala suomalainen ralliaksentti….. Ehkä on kohteliaampaa keskustelun lomassa kysäistä että olenko ko. kaupungista kotoisin kuin töksäyttää, että mistä ihmeestä tulet kun puhut noin oudosti englantia :D.
  Ja tosiaan saksa tai ihan mikä vaan pohjoismaa on varmaan helppo arvaus vähän vähemmän euroopan maantiedettä tunteville ihmisille :D.

  • Reply lena keskiviikko, 22 huhtikuun, 2015 at 11:24

   Joo, Saksa on ehdottomasti se helpoin valinta. 😀

   Vaaleat hiukset totta tosiaan sopivat hollantilaisuuteen yhtä hyvin kuin pohjoismaalaisuuteen. Kaikki mun tuntemat hollantilaiset ovat blondeja. 😀 Britit ovat välillä vähän pihalla näiden kansallisuuksien kanssa, mutta onneksi joukossa on helmiäkin jotka ovat matkustaneet paljon ja osaavat maantietoa. Mutta ehdottomasti kannattaa ottaa kohteliaisuutena tuo britiksi luuleminen, Briteissä on nimittäin niin paljon maahanmuuttajia ja aika äkkiä aksentin perusteella ulkomaalaidet bongataan. Eli taitaa sulla vähän brittiaksenttia olla 🙂

 • Reply Jenna / Journey Diary tiistai, 21 huhtikuun, 2015 at 20:09

  Aika jännä juttu! Mulla ja Samilla lukee ilmeisesti otsassa kansalaisuus kun aina huudellaan perään ”terve suomilainen” ulkomailla, etenkin turistikohteissa :D… Riippuu kyllä varmasti siitäkin, mistä suurin osa turisteista tulee. Hurghadassa oltiin Samin kanssa venäläisiä, Mallorcalla brittejä jne..

  • Reply lena keskiviikko, 22 huhtikuun, 2015 at 11:17

   Turistikohteissa näillä huutelijoilla on kyllä ihmeellinen kyky tunnistaa eri kansallisuudet. 😀 Ja ihan varmasti vaikuttaa se, mistä suurin osa muista kanssalomailijoista on kotoisin. Kun nyt asiaa mietin, niin joskus Pattayalla mua epäiltiin venäläiseksi, mutta varmistettiin asia ”kun en sitten kuitenkaan näytä venäläiseltä”.

 • Reply enmi tiistai, 21 huhtikuun, 2015 at 18:57

  Saksalaiseksi kanssa useimmiten. Seuraavana sitten joksikin pohjoismaalaiseksi, yleensä ruotsalaiseksi. Jenkeissä menen aksenttini ansiosta amerikkalaisesta jossen puhu suomea jostain syystä.

  • Reply lena keskiviikko, 22 huhtikuun, 2015 at 11:09

   Tervetuloa saksalaisten kerhoon 😉
   Aksentti yleensä on hyvä tunnistusapu, mutta niin monella on juuri hieman yhdysvaltoihin viittaava aksentti että se ei niin pomminvarma keino olekaan 😉 Suomessa varsinkin, kun tv:tä ei dubata niin jenkkiaksentti on helppo omaksua.

 • Reply sunna tiistai, 21 huhtikuun, 2015 at 18:39

  Huu, löysin blogisi vasta tänään, uutena rantapalloilijana on hyvä seikkailla pitkin muiden kertomuksia!

  Mua luullaan useimmiten itäeurooppalaiseksi tai sitten espanjalaiseksi, kiitos keskiespanjalaisen aksentin (espanjassa siis, ei englannissa luojan kiitos!). Paras oli kuitenkin Turussa yhdessä lähiömarketissa, jossa pulsu huusi mulle ”mee takas kotiis vitun kurdi!”. Toisaalta tuntui pahalta, että noin epäystävällistä kohteluako oikeat pakolaiset sitten saavat osakseen. Olen aika paneurooppalaisen näköinen tummine hiuksineni ja silmineni, sulaudun kaikkialla aika hyvin massaan 🙂

  • Reply lena keskiviikko, 22 huhtikuun, 2015 at 11:08

   Tervetuloa Rantapalloon, täällä on mukavaa porukkaa. 🙂

   Tosi ikävä kokemus tuo turkulaisessa supermarketissa sattunut välikohtaus. Mua pistää vihaksi kaikki tuollaiset kommentit ja se laittaa aina miettimään, että miten paljon sitten juuri pakolaiset saavat kuraa niskaan. Mutta hieno juttuhan tuo on, että sulaudut massaan helposti maailmalla liikkuessasi. Helpottaa reissausta kun ei luulla turistiksi 😉

 • Reply Amanda tiistai, 21 huhtikuun, 2015 at 17:42

  Heh, täälläkin yksi ”saksalainen”! Tosin yksi poikkeus löytyy: viimeksi pari viikkoa sitten ollessani siellä Saksassa, alkoi eräs kahvilatyöntekijä puhua mulle ruotsia. Vaaad…? 😀

  • Reply lena keskiviikko, 22 huhtikuun, 2015 at 10:59

   Mahtavaa, lisää saksalaisia joukkoon! 😀 Mutta että saksassa ruotsia, häh? Jotenkin mun kokemuksen mukaan mua puhutellaan aina saksassa saksalaisena ensin ja sit vaihtuu (nopeasti) kieli..

 • Reply Maarit tiistai, 21 huhtikuun, 2015 at 16:07

  Ihan tosi nyt kun katson, niin tosiaan kyllä sä saksalaisesta menisit oikein hyvin! 🙂 Mulla on kapeahkot ovaalinmallisen kasvot ja kookas nenä, niin muahan on sanottu matkakohteesta riippuen useimmiten venäläiseksi, italialaiseksi tai sitten ihan suomalaiseksi. Välillä myös veikkaillaan itä-euroopan maita. Se on ihan hauskaa, en osaisi ainakaan loukkaantua moisesta. 🙂

  • Reply lena keskiviikko, 22 huhtikuun, 2015 at 10:57

   Hahaa, mä oon katsellut eilisiltana lomakuvia ja ehkä se niin on, että mussa jotain saksalaista on. 😀 Mä en myöskään missään tapauksessa osaisi loukkaantua näistä arvauksista, hauskojahan ne vaan on! Mulle on tuttu myös tuo itäinen Eurooppa, sieltä on jokunen arvaus tullut.

 • Reply matu tiistai, 21 huhtikuun, 2015 at 15:37

  Saksalaiseksi on melko monta kertaa veikattu, ja perässä tulee ruotsalaienen tai venäläinen. Tuo venäläinen on sinänsä hauska, sillä en ole mielestäni minussa ei ole mitään venäläisiä piirteitä:D Näitä arvauksia on ihan hauska kuulla, ja täytyy kyllä sanoa etten minäkään osaa arvoida kovin hyvin mistä maasta kukanenkin on:D

  • Reply lena tiistai, 21 huhtikuun, 2015 at 16:01

   Hehee, tervetuloa kerhoon. 😀 Tosi paljon meitä saksalaisiksi luullaa, se on viimeistään tämän postauksen myötä selvinnyt! Mä olen kans maailman huonoin a) arvailemaan ihmisten ikiä b) mistä kukin on kotoisin. Joskus tilanne on aivan selvä, mutta joskus taas ei ole mitään käryä. Italialaiset osaan nykyään melko hyvin paikantaa, ennen menivät sekaisin espanjalaisten kanssa! 😀

 • Reply Lyra tiistai, 21 huhtikuun, 2015 at 15:09

  Minä kyllä olisin tuon kuvan pohjalta arvannut myös saksalaiseksi ja mielestäni kyllä menisit oikein sulavasti saksalaisesta, jos en suomalaisena tunnistaisi lajitoveriksi. 😀 Ja 15-vuotiaaksi saksalaiseksi kyllä uskon myös tuon kuvan perusteella.

  Itse matkustin 20-vuotiaana Saksassa aika paljon ja monet olivat huolissaan siitä, missä vanhempani oikein ovat ja miten osaankaan niin hyvin englantia! Olinhan siinä vaiheessa kuitenkin asunut Briteissä jo 4 vuotta ja vanhemmat olivat kotona ihan kaikessa rauhassa? Mutta saksalaiset ilmeisesti sitten arvioivat ikäni noin 12-vuotiaaksi, kun noita huolestuneita ja hämmästyneitä kyselyjä tuli usemmasta paikasta. Luulen, että saksalaiset teinit vain sitten meikkaavat paljon raskaammin ja ehkä aikuisilla saksalaisilla on vähän vahvempia piirteitä kuin suomalaisilla? Mutta kuitenkin samankaltaisia niin, että nuorta suomalaista aikuista voi sitten luulla saksalaiseksi teiniksi?

  • Reply lena tiistai, 21 huhtikuun, 2015 at 15:48

   Tää on niin hauska, kun itse kuvittelee olevansa kaikkea muuta kuin saksalaisen näköinen. Mutta muuthan ne näkee paremmin, tämä on ihan fakta. 🙂 Ja tuo vaalea tukka kyllä viittaa myös Saksaan, joten sinänsä eikai se mikään ihme ole että saksalaiseksi luullaan usein.

   Mä en ole ennen muuten miettinytkään tuota mitä sanoit saksalaisista ja meikkaamisesta. Mutta oot oikeassa! Mulla on monia saksalaisia ystävättäriä jotka kyllä käyttävät hyvin paljon meikkiä päivittäin, kun nyt asiaa miettii. Eli ehdottomasti teinit (ja aikuisetkin) taitavat meikata siellä Saksassa aika rankasti, mielestäni myös suomalaiset käyttävät paljon vähemmän meikkiä. 🙂

 • Reply Kea / Deep Red Blues tiistai, 21 huhtikuun, 2015 at 14:48

  Paras mitä multa on aikanaan kysytty muuttaessani Barcelonaan kimppakämppään asumaan oli, että olenko minä se tyttö Hondurasista. Myönnettäköön että minulla oli tuolloin tummempi tukka ja tapasin käyttää ruskeita piilareita… mutta silti. On myös luultu amerikkalaiseksi, lukuisia kertoja, italialaiseksi ja espanjalaiseksi (varmaan kielitaidon takia). Ja on myös kysytty olenko venäläinen tai ruotsalainen. Nää on aina yhtä hauskoja! 😀

  • Reply lena tiistai, 21 huhtikuun, 2015 at 15:42

   Honduras haha. 😀 Kaikkea sitä kuulee, vaikka toki ruskeat piilarit saattavat muuttaa tilannetta hyvinkin radikaalisti. Mutta amerikkalaiseksi sinua voi hyvinkin luulla, kuten myös italia ja espanja. Sulla on kyllä ihan super kielitaito! Matteo vieläkin ihmettelee mistä oon oppinut ”la lanuggine” italiaksi, kerroin että IGTT risteilyllä mua auliisti opetettiin. 😀 Oot ihan oikeassa, nää on tosi kivoja ja mielenkiintoisia juttuja pohtia!

 • Reply Merja tiistai, 21 huhtikuun, 2015 at 14:13

  Usein veikataan jotain Pohjoismaata, harvemmin kuitenkaan Suomea. Viime kesänä Nizzan reissulla odotimme lentokentällä bussia keskustaan, kun minulta käytiin 10 minuutin kuluessa kolme kertaa kysymässä bussiaikatauluja ym kun minä ”paikallisena” varmasti osaisin vastata 🙂 Olen toki tumma, mutta omasta mielestäni en piiruakaan ranskalaisen näköinen. En toki laittanut tätä pahakseni vaan otin kohteliaisuutena. Muutama viikko sitten Barcelonassa moni luuli tanskalaiseksi. Mielenkiintoista pohdintaa 🙂

  • Reply lena tiistai, 21 huhtikuun, 2015 at 15:36

   Paikallisten joukkoonhan on hyvä ja kätevä sopeutua, vai mitä. 🙂 Jos näyttää paikalliselta niin ei niin helposti naruteta kuin muita turisteja ja ehdottomasti kannattaa ottaa ranskalaiseksi luuleminen kohteliaisuutena, ranskalaiset leidithän ovat usein hyvin huoliteltuja ja näyttäviä tapauksia. Tätä asiaa on mun mielestä tosi kiva pohtia, jotenkin itse näkee itsensä aivan eri tavalla kuin muut. 😀

 • Reply Essi tiistai, 21 huhtikuun, 2015 at 13:49

  Hallo hallo! Täälläkin yksi saksalainen 😀 Ymmärrän kans sen miksi suomalaisia monesti luullaan saksalaisiksi. Ollaanhan me ruumiinrakenteeltakin vähän skrodempia ja poskissa on pyöreyttä erillä tavalla ku muilla eurooppalaisilla. Mua on kyllä myös luultu monesti kanadalaiseksi (?) 😀 Venäjä ja Ruotsikin tulee aina sillon tällön.
  Ja se on kyllä niin totta että suomalaiset tunnistaa aina! 😀

  • Reply lena tiistai, 21 huhtikuun, 2015 at 15:31

   Kääk lisää saksalaisia. 😀 Kuten tuossa alla jo kommentoinkin, suomalaisia luulllaan tosi usein saksalaisiksi. Tää oli ylläri ehdottomasti.

   Tuo Kanadan oon kans kuullut kerran. Yks mun kaveri sano kerran että aksentista on aika hankala päätellä mutta kieli sujuu niin arveli että olisin NZ tai Kanada. Selvä. 😀

 • Reply Kthetraveller tiistai, 21 huhtikuun, 2015 at 13:04

  Täällä yksi ”saksalainen” nostaa tassua 🙂

  • Reply lena tiistai, 21 huhtikuun, 2015 at 15:29

   Haha, meitä näyttää olevan monta. 😀 Mä oon vähän yllättynyt tästä miten paljon meitä luullaan saksalaisiksi!

 • Reply Martina tiistai, 21 huhtikuun, 2015 at 12:52

  Mua on luultu muutamaan kertaan Italiassa paikalliseksi. Etenkin silloin kun mulla oli tummemmat hiukset ja silloin kun Henkka on ollut mukana. Hän kun on hyvin tumma suomalaiseksi ja näytämme varmaan ruskeine silminemme kaikkea muuta kuin suomalaisilta.

  Muuten minua veikataan aina milloin minkäkin maalaiseksi. Harvemmin kuitenkaan suomalaiseksi, ja joskus jopa supisuomea suomalaisille puhuessani jotkut epäilevät, että sukujuureni ovat muualla, vaikka kuinka väitän vastaan. Pitäisi vissiin olla siniset silmät, niin menisi kansallisuus oikein. 🙂

  • Reply lena tiistai, 21 huhtikuun, 2015 at 15:28

   Itseasiassa kun asiaa tarkemmin miettii, niin sinä voisit hyvin mennä italialaisestakin! 🙂 Hauska kuulla muuten tuo, että Suomessa sinua ei uskota suomalaiseksi. Hassu ajatus, suomalaisista harva kuitenkaan kun on ihan täysblondi sinisine silmineen! Yllättävän monilla kun on esimerkiksi ruskeat silmät, Matteonkin illuusio täysblondista kansasta romuttui kun Suomeen tuli 😉

 • Reply MatkaMartta tiistai, 21 huhtikuun, 2015 at 12:50

  Saksalaiseksi, venäläiseksi, englantilaiseksi ja amerikkalaiseksi, mutta eniten kuitenkin saksalaiseksi. Saksalaiset on vaan jotenkin niin rantautuneet joka paikkaan, että kaikki vaaleaihoiset ovat muiden silmissä saksalaisia kielitaidosta tai sen puutteesta huolimatta.

  • Reply lena tiistai, 21 huhtikuun, 2015 at 12:52

   Join the club! 😀 Meitähän riittää. Mutta totta on se, että saksalaisia on todella paljon ja he matkustavat myös melko paljon. Joten sinänsä luonnollista että meitä luullaan saksalaisiksi.

 • Reply Annika - home & away tiistai, 21 huhtikuun, 2015 at 11:16

  Saksalaisia vaan on niin helkuton määrä, että niitä riittää joka paikassa. Mua luullaan lähes poikkeuksetta Argentiinassa aina saksalaiseksi (siis pelkän ulkonäön perusteella), koska se nyt on eka kansallisuus mitä vaaleasta eurooppalaisesta tulee mieleen ja jossain määrin sellanen ”tuttu” ja varmaan myös yleisin. Ymmärrän sen sitä kautta, että harva siellä on ikinä tavannut pohjoismaalaista tai tietää mikä on Suomi yms. Saksa on siis helppo vaihtoehto 😀 Juurikin Pohjois-Italiassa mulla meni hermot, kun kaikki puhui meille pelkkää saksaa, vaikka olisin vastannut millä kielellä tahansa. En myöskään siis osaa sanaakaan saksaa.

  Suomalainen tosiaan tunnistaa toisen suomalaisen, kasvot ja muukin olemus harvoin pettää 🙂

  • Reply lena tiistai, 21 huhtikuun, 2015 at 12:33

   Olet ihan oikeassa, saksalaisia on niin paljon että heitä riittää joka paikkaan ja joka lähtöön. Eikä ihme että sinuakin saksalaiseksi luullaan, taidetaan molemmat olla aika vaaleita suomalaisia 🙂 Ja toki on ihan luonnollista, varsinkin Argentiinassa, että harvempi tosiaan on Suomesta kuullutkaan joten Saksa on ihan luonnollinen arvaus sinänsä. Ja kuten sanottu, ei se Saksa nyt niin paha juttu ole.

   Suomalaiset tosiaan erottaa hyvin helposti, jokin siinä kasvoissa ja olemuksessa vaan on että ei voi erehtyä. Matteo on kehittynyt hyväksi tässä. 😀 Mites teillä?

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.