Suomen suurin matkablogiyhteisö

Turistin 24h seikkailut Helsingissä

Vietin eilen vuorokauden Helsingissä matkallani Kuopioon. Tämä 24 tuntia kestänyt visiittini oli hyvin tehokkaasti aikataulutettu muutamien tapaamisten vuoksi, mutta ehdin kuitenkin viettää muutaman tunnin kierrellen ympäri Töölöä, kaupungiosaa josta minulla ei juuri ole aikaisempaa kokemusta. Muutaman kerran olen siellä ystävien luona yöpynyt, mutta siihen se sitten jääkin. Kevätaurinko taisi tehdä tehtävänsä, sillä ehkä ensimmäistä kertaa ymmärsin miksi Helsinkiä ja etenkin Töölöä niin kehutaan. Se on oikeasti hyvin viehättävää aluetta vanhoine taloineen ja rauhallisine katuineen. Pidän toki kaupungin vilskeestä, mutta rauhallinen alue lähellä keskustaa on aina parempi kuin meluinen ydinkeskusta, jos minulta kysytään.

Herätessäni ystäväni luota huomasin siniristilippujen liehuvan kauniisti aurinkoisessa säässä. Mallikansalaisen tavoin en suinkaan automaattisesti tiennyt mikä liputuspäivä oli kyseessä, joten vasta googlen tietoiskun jälkeen sain selville että Minna Canthiahan sitä eilen juhlittiin. Hyvä Kuopion Minna!

IMG_2002

IMG_2004

IMG_2005

Lippuja aikani ihmeteltyäni ja ympäriinsä tunnin kävelleenä päätin piipahtaa eteeni ilmestyneessä kalliorakennelmassa, joka paljastui kirkosi. Seurasin aasialaisten turistien joukkiota Temppeliaukion kirkkoon, joka oli ihan oikeasti todella vaikuttava. Jopa minulle, joka ei kirkoista niin välitä. Kirkolta suuntasin suoraan Glasgown ja Lontoon aikaisen ystäväni kanssa lounaalle Ravintola Ilvekseen Urho Kekkosen kadulle, joka tarjoaa ehdottomasti vastinetta rahalle. Ihanan suomalainen ravintola.

IMG_2001

Kävelyretkeni Helsingin kaduilla mahdollisti pieni shoppailureissu Kampin ostoskeskukseen. Lähdin kolme viikkoa sitten kohti Bangkokia kesävaatteissa, joten päälläni oli Suomessa kaikki lämmin mitä matkalaukusta nyt sattui löytymään. Pipo kuitenkin puuttui ja sellainen piti käydä Kampin ostoskeskuksesta ostamassa, sillä tuuli vihmoi ilkeästi korviin. Minulla korvat ovat ensimmäinen asia, jotka kärsivät kylmästä, joten pipo tuli erittäin tarpeeseen. Kevyttoppatakkini onneksi löytyi Matteon luota Englannista, joten täysin ilman talvivaatteita ei minun täytynyt Helsingin katuja tallailla. Jos talvivaatteille olisi ollut tarvetta, niin olisin varmasti tehnyt hyviä ostoksia muutamasta urheiluvaateliikkeestä, jossa talvivaatteet olivat myynnissä puoleen hintaan.

IMG_2008

Eilinen ilta meni matkabloggaajien kanssa Helsingin keskustan Ravintola Loisteessa, iso kiitos seurasta Annille, Annikalle, Elinalle, Inkalle, Jennalle, Lauralle, Maaritille, Sannalle sekä Rimmalle. Ootte huippuja! Minulla tulee mahdollisuuksia tavata bloggaajia hyvin harvoin, etenkin Helsingissä, joten pienellä järjestelyllä pääsin tällä kertaa mukaan. Matkabloggaajat ovat hyvin puheliasta ja avointa porukkaa, heidän kanssaan riittää aina juteltavaa ja aika kuluu kuin siivillä. Niinkuin samanhenkisten ihmisten kanssa yleensäkin! Olisi vaan kiva tavata useamminkin.

Rupean nyt editoimaan Koh Makilta ottamiani videopätkiä tänne blogiin laitettavaksi, muutaman päivän sisällä saan sen toivottavasti ulos. Sain myös juuri selville että Kuopioon on avautumassa taiwanilainen ravintola (siis mitä!!), ja yritän saada siitä mahdollisimman paljon lisätietoa jotta voin kertoa siitä teille lisää. Tämä oli hyvin yllättävä tieto ja ravintola aukeaa kuulemma piakkoin joten toivottavasti siellä ehdin piipahtaa ennenkuin lähden takaisin Englantiin. Jos joku teistä lukijoista tietää aiheesta lisää, niin vinkatkaahan!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply Jerry / Pako Arjesta lauantai, 21 maaliskuun, 2015 at 21:29

  Helsinki näyttää näissä kuvissa niin kivalta :)! Ja sitähän se tietysti onkin ;).

  Mahtavaa päästä kohta muuttamaan noin upeaan paikkaan! Voi kerrankin olla ylpeä omasta kotikaupungistaan, koska vielä en ole tuntenut sitä fiilistä. Harmi, etten päässyt itse tuohon tapaamiseen, mutta kohta niihin voi onneksi mennä useammin mukaan :P.

  • Reply lena / london and beyond sunnuntai, 22 maaliskuun, 2015 at 07:52

   Helsinki on kyllä kiva kun aurinko paistaa, oli tosi kiva fiilis 🙂

   Sulla on kohta tosi hyvä tilanne että pääset kohta muuttamaan Helsinkiin ja oot kaikkien matkablogijuttujen ytimessä. Olisi superkiva jos itsekin pääsisi aina mukaan noihin juttuihin 🙂 Meidänkin pitää yrittää tavata pian!

   • Reply Jerry / Pako Arjesta sunnuntai, 22 maaliskuun, 2015 at 16:10

    Ihan totta :). Mutta räntäsateessakin istun mieluummin Helsingin Starbucksissa kuin Lappeenrannan kämäsessä kuppilassa, jossa kaikki on nyrpeitä xD.

    Todellakin! Tilanne paranee huimasti niin monella elämän osa-alueella :D. Ehkä joskus sinullakin on se tilanne, että pääset näihin juttuihin paremmin mukaan vaikkapa halpalentoyhtiöiden avulla. You never know ;).

    Ehdottomasti pitää päästä tapaamaan! Kohta se on huomattavasti helpompaa, kun asun Helsingissä :).

 • Reply maarit lauantai, 21 maaliskuun, 2015 at 19:57

  Oli tosiaan mukava tavata! 🙂 Helsingistä löytyy kyllä monia kivoja paikkoja joissa käydä pieniä seikkailuja tekemässä. Pitäisi itsekin koittaa useammin päästä kiertelemään Helsinkiin.

  • Reply lena / london and beyond sunnuntai, 22 maaliskuun, 2015 at 07:47

   No niin oli, olisi kiva tavata useamminkin 🙂

   Helsinki on siitä itselleni kiva kohde, etten sitä tunne juurikaan ja ilman sen suurempaa suunnittelua löytyy aina jotain uutta ihan keskustan lähistöltäkin!

 • Reply Rimma - matkablogi lauantai, 21 maaliskuun, 2015 at 14:15

  Ihana Töölö <3 Harmi kun meillä piti niin pikaisesti bebesin vuoksi lähteä! Ois ollut kiva turista vielä paremmin 🙂 No ensi kerralla sitten ehdottomasti!

  • Reply lena lauantai, 21 maaliskuun, 2015 at 15:57

   Töölö on ihan superkiva, muuttaisin kyllä sinne ehdottomasti <3

   Harmi kun teidän tosiaan piti lähteä, mutta kiva kun ehditte kuitenkin käymään niin ehdittiin pikaisesti nähdä. 🙂 Nähdään taas pian!

 • Reply Inka lauantai, 21 maaliskuun, 2015 at 09:14

  Töölö on kyllä niin ihana! Ja oli superkiva tavata viimein, toivottavasti nähdään nyt pian uudestaan, ja ainakin Lontoossa toukokuussa. Tosin sekin on jo ihan kohta! 🙂

  • Reply lena lauantai, 21 maaliskuun, 2015 at 15:48

   Siis sulla on kyllä ihan superkivat kotihuudit! Jos muuttaisin Helsinkiin niin ehdottomasti liittyisin teidän matkabloggaajien naapurustoon! 😉

   Nähdään pian ja ihan varmasti Lontoossa. Jee, kivaa! 🙂

 • Reply Elina | Vaihda vapaalle lauantai, 21 maaliskuun, 2015 at 08:41

  Kiva suomiretkipäivä sulla on ollut ennen miittiä 🙂 Oli hauska tavata!

  • Reply lena lauantai, 21 maaliskuun, 2015 at 15:46

   Oli kyllä tosi kiva päivä, voi kun olisi enemmän aikaa 🙂 Oli ihan supekiva tavata, nähdään taas pian!

 • Reply satuvw perjantai, 20 maaliskuun, 2015 at 19:20

  Pitäisi itsekin kierrellä enemmän Helsinkiä Suomi-reissuilla, aika tuppaa vain olemaan aina kortilla! Ja bloggaritapaamisiin olisi kiva päästä useammin, mutta meneehän se näinkin, virtuaalisesti 🙂

  • Reply lena / london and beyond lauantai, 21 maaliskuun, 2015 at 06:50

   Joo mun pitää ehdottomasti kierrellä myös enemmän Helsingissä. En ole koskaan ollut esimerkiksi Suomenlinnassa. 😀 Se aika tosin on aina kortilla ja usein priorisoi ihmisten näkemisen paikkojen edelle.

   Ja äläpä muuta sano mitä noihin bloggaritapaamisiin tulee… reissubloggaajien ja ulkosuomalaisten ongelma, tiedät varmasti mistä puhun! 😉

 • Reply Annika perjantai, 20 maaliskuun, 2015 at 14:35

  Oli hauska nähdä, tuntui, ettei oltais ensimmäistä kertaa tavattu 🙂 Ihania kuvia oot saanut Töölöstä. Kivaa Kuopion lomaa!

  • Reply lena perjantai, 20 maaliskuun, 2015 at 17:55

   Oli kyllä ihan huippua tavata! Ja tosiaan tuntu että oltas tunnettu jo ennestään, niinkai se on kun tapaa samanhenkistä porukkaa!

   Kiitos, Kuopiossa on kylmä ja täällä on lunta. 😀

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.