Suomen suurin matkablogiyhteisö

Fiilispäivitys suoraan keväisestä Englannista

(Varoitus jo etukäteen: Tämän artikkelin kuvitus ei liity mitenkään Englantiin, kuvituksena muutama satunnainen kuva Koh Wain saarelta. Mieli on vieläkin auringossa)

Lentokoneen pyörät iskeytyivät Lontoon Gatwickin lentoaseman kiitorataan tänä aamuna 6:40 paikallista aikaa. Meitä oli vastassa sankka sumu ja neljä lämpöastetta, joka tuntui luissa ja ytimissä. Etenkin itselläni, sillä minulla ei ole mukanani takkia saati legginsejä kummempia housuja. Ei taas tullut hirveästi ajateltua asiaa kun lähdin Kuopiosta kohti Bangkokia kaksi ja puoli viikkoa sitten.

Eilen Bangkokista lähtiessämme lämpötila huiteli 30 celsius-asteen tienoilla. Vaihdoimme konetta sateisessa (!) Dubaissa, jossa öinen lämpötila oli silti mukavat 23 astetta. Ja sitten tämä Lontoon säätila, kai sitä saa sanoa toivoneensa edes jotain hieman mieltäylentävämpää vaikka tänne ihan mukava olikin palata. Kun pääsimme Matteon kämpille, muutaman tunnin päiväunet tekivät tehtävänsä ja heräsin kuin uutena ihmisenä. Tällä välin aurinkokin oli ehtinyt tulla esiin ja pääsin nauttimaan Englannin kauniista keväästä kävelylenkin muodossa. Odottelen juuri Matteon työjutun loppumista, jonka jälkeen lähdemme kavereiden kanssa pubilounaalle. Pikaisesti tosin, sillä minun pitää tänä iltana vielä pakata, järjestellä tavaroita sekä muutamia ensi viikkoon liittyviä juttuja. Lennän huomenna aamulla Suomeen ja torstai-iltana minulla on suunnitelmissa tavata matkabloggaajakollegoitani Helsingissä ennenkuin suuntaan Kuopion koneeseen. Lähden Suomeen hakemaan loppuja tavaroitani Lontooseen palua varten ja lennän takaisin tämän kuun lopussa.

IMG_1628

Lontooseen paluusta minulla on jännät fiilikset. Toisaalta odotan sitä kovasti, sillä on ihana asua taas samassa maassa Matteon kanssa ja aloittaa viime kuukausien reissauksen jälkeen se tavallinen arki. Toisaalta, Lontoo itsessään saa minut hieman ahdistuneeksi. Välimatkat ja hintataso näin etupäässä. Aasiassa asuneena jo Gatwickin juna-asemalta ostettujen lippujen hinta sai minut näkemään punaista ja kun tiedän mitä tämä vuokrataso täällä on, niin voin sanoa asian hieman ahdistavan minua. Olisi ollut helpompaa muuttaa nyt heti uuteen maahan ilman tätä Lontoon puolen vuoden välivaihetta, mutta minkäs teet. Olen viisaampi monen asian tiimoilta lähiviikkojen aikana!

IMG_1644

Lähipäivinä- ja viikkoina blogi täyttyy Thaimaahan liittyvistä muisteloista, vinkeistä ja kokemuksista. Emiratesin A380-kokemuksia on myös tulossa ihan lähitulevaisuudessa, kuten myös pohdintaa bloggaamisesta ja elämästä. Yritän myös uusia blogini logoja ja bannereita freesimpään suuntaan lähitulevaisuudessa.

Mahtavaa viikkoa kaikille!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Susanna perjantai, maaliskuu 20, 2015 at 21:11

  Upea tuo palmukuva!
  nyt alat sitten vaan reissata Englannissa ja etsit sieltä jotain kivoja kohteita jos Lontoo tuntuu kalliilta/olet kyllästynyt siihen

  • Reply lena / london and beyond lauantai, maaliskuu 21, 2015 at 06:48

   Kiitos Susanna! 🙂 Mua alkoi huvittaa kun tämä postaus näkyi tuossa Rantapallon etusivulla ja otsikko oli tyyliin ”Englannin kevät” ja kuvana oli tuo palmu… 😀

   Uskon että me aletaan reissata Englannissa nyt kun vielä voidaan ja katsella uusia paikkoja. Saatetaan jopa katsella kämppiä ”maaseudulta”, yksi paikka on katselun alla noin 40 minuutin päässä Lontoosta. 🙂

 • Reply Inspire me Sunday keskiviikko, maaliskuu 18, 2015 at 10:17

  Hei Lena,

  En tiedä osallistutko blogissasi haasteisiin, mutta…
  Sinulle on blogissani haaste, käythän kurkkamassa: http://www.inspiremesunday.blogspot.ae 🙂

  Mukavaa kevättä ja paluuta Englantiin!

  • Reply lena / london and beyond perjantai, maaliskuu 20, 2015 at 10:30

   Moikka ja iso kiitos haasteesta!::)

   Laitan ehdottomasti listalleni toteutettavaksi. Ihanaa kevättä sinnekin, käynpä heti kurkkaamassa tuon haasteen! 🙂

 • Reply brightoneagle tiistai, maaliskuu 17, 2015 at 23:54

  Tunnen sun tuskan 🙂 Jopa Japanin jälkeen Englanti tuntuu kalliilta – saati sitten jonkun halvemman Aasian maan jälkeen.

  • Reply lena / london and beyond perjantai, maaliskuu 20, 2015 at 10:29

   Mielenkiintoinen huomio tuo, että Japanin jälkeen Englanti on kallis. 🙂 Kun olin Japanissa niin tein huomion että se on Länsi-Euroopan hinnoissa mutta jotenkin en osannut Englantiin verrata. Englannissa on moni juttu edullisempaa kuin Suomessa (esim ruoka jos ei joka päivä sorry Waitroseen / M&S valikoimaan :D), mutta mä tosiaan sain sätkyn tuosta junalipusta. 30e maksoin!!

 • Reply Elina | Vaihda vapaalle tiistai, maaliskuu 17, 2015 at 19:52

  Voin kyllä uskoa, että tuntui vilpoisalta Thaimaan lämpötilojen jälkeen. Ja Lontoon hintatasoa nyt tuntuu korkealta jo Suomesta sinne matkustaessa, saatika sitten Aasiasta, auts… Mutta toivottavasti nähdään torstaina! 🙂

  • Reply lena / london and beyond perjantai, maaliskuu 20, 2015 at 10:28

   Hei oli tosi kiva nähdä eilen 🙂 Tosiaan jouduin ostamaan sen pipon eilen Stadiumista kun olin ihan jäässä, mutta sen kanssa pärjäsi jokseenkin hyvin. Ei kyllä vieläkään nappaa nämä lämpitilat..

 • Reply Annika / Britannika tiistai, maaliskuu 17, 2015 at 17:10

  Ehkä se Lontoo saattaa yllättää…! Mulla on taas ihan päinvastaiset fiilikset, palaan Lontooseen reilun viikon päästä ja odotan sitä innolla! Mulle on ehtinyt jopa tulla ihan kunnon Lontoo-ikävä! Tosin paluuta helpottaa huomattavasti se että kämppäasiat on jo kunnossa etukäteen eikä tarvi alkaa ettiä asuntoa tai mitään… Duuni pitäis kyllä löytää 😀 😀

  • Reply lena / london and beyond perjantai, maaliskuu 20, 2015 at 10:26

   Annika, ehkäpä! Toivotaan ainakin kovasti niin. Mä tuun kans viikon kuluttua ja jos Matteo onnistuu hankkimaan kämpän niin mun stressi helpottaa huomattavasti. 😀 Sulla on kyllä jo yksi asia hoidossa eli kämppä, helpottaa tosiaan aika paljon.

   Mulla kans tuo duuni… 😀 Onneks kysymyksessä on kuitenkin Lontoo, jossa työtä pitäisi aina olla tarjolla. Edes jossain, jos alentaa hieman kriteerejä. 😀

 • Reply AnnKat tiistai, maaliskuu 17, 2015 at 15:50

  Vietin viime viikolla muutaman päivän ihanassa keväisessä Lontoossa ja mieltä lämmitti entisestään se, ettei pitänyt pukeutua koko vaatekaapin tarjontaan. Lämmin aurinkoinen kevätsää tuntui taivaalliselta kaikkien niiden kylmien pakkaspäivien jälkeen. Tosin ehkä on eroa mistä tulee ja mihin vertaa. 😀

  • Reply lena tiistai, maaliskuu 17, 2015 at 15:56

   Haha joo vertailupohjalla on ehdottomasti merkitys. 😀

   Mutta Lontoon puolustukseksi todettakoon, että nyt on lämpötila kohonnut 13 asteeseen näin iltapäivästä, mikä parantaa tilannetta huomattavasti. Ihana kun kukat kukkivat ja aurinko paistaa 🙂

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.