Kolmas päivä Bangkokissa pyörähtää käyntiin

Terveiset kuumasta Bangkokista!

Kolmas päivä tässä kuumassa suurkaupungissa on lähdössä käyntiin, hieman sateisissa merkeissä. Mikäs olisikaan sen parempi aika kirjoittaa jotain pientä blogiin! Edelliset päivät ovat olleen hyvin aurinkoisia ja kuumia, ja tämä ukkosmyrsky antoi meille hyvän syyn nukkua tänään hieman pidempään ja lukea kirjoja. Olisihan Bangkokissa tekemistä vaikka millä mitalla sisälläkin, mutta tykkään lomilla myös laiskotella ilman kiirettä. Lähdetään liikkeelle sitten iltapäivästä kun ukkosen on povattu väistyvä auringon tieltä.

Menneet päivät ovat kuluneet hyvin syödessä ja paikkoja tutkiessa. Olemme Matteon kanssa kyllä nauttineet joka hetkestä, lämmöstä sekä toistemme seurasta. Bangkokin aktiviteetteja olemme säästäneet reissun loppupäähän kun palaamme kaupunkiin neljäksi päiväksi. Nyt olemme vain käyneet ostamassa puuttuvia juttuja ja nautittu Bangkokin fiiliksestä noin yleensä.

Kävimme piknikillä puistossa, ostimme käytettyjä kirjoja rantalukemiseksi (tästä kirjakaupasta juttua blogissa pian!) ja tutustuimme hotellimme lähistöllä sijaitseviin katumarkkinoihin eilen illalla. Yritin etsiä itselleni muutamaa rantatoppia ja mekkoa Koh Makia ja Koh Changia silmällä pitäen, mutta shoppailuinto oli eilen täysin kateissa väsymyksen vuoksi. Taitaa se niinkin olla, että koska Taiwanissa tuli kierreltyä markkinoilla niin paljon, niin ne eivät enää kiinnosta samalla tavalla kuin aiemmin. Säästyypähän turhilta ostoksilta ja ostan rantavaatteet sitten saarilta jos en tänään bongaa kivoja toppeja jostain.

IMG_1249

Näin ihana puisto löytyi Phorng Phong BTS-aseman lähistöltä Sukhumvitin alueella. Rauhallinen keidas keskellä suurkaupunkia!

IMG_1301

Yömarkkinafiilistä Patpongin yömarkkinoilla

Olemme yöpyneet kahdessa eri hotellissa pienen varauskohelluksen (oma moka) vuoksi. Ensimmäinen hotelli oli aivan napakymppi, se tuli varattua pienessä kiireessä pari päivää sitten ja osoittautui tosiaan todella hyväksi ja edulliseksi vaihtoehdoksi hyvällä sijainnilla (Sukhumvit). Kirjoitan hotelleista erikseen myöhemmin, etenkin tuosta hyvästä löydöstä. Vaihdoimme hotellia eilen ja ei tämä uusikaan huono ole, mutta hieman kulunut ja meluista kuitenkin. Sijanti on hyvin mieluinen (Sathorn), mutta huonenaapurit ovat jokseenkin erikoisia. Naapurihuoneen pariskunta riitelee huoneen ovi auki myöhään illalla, ja koska seinät eivät ole kovin paksut, saamme kyllä osamme tästä riidasta. Olin menossa huomauttamaan heille asiasta eilen, mutta he ilmeisesti saivat kärhämänsä sovittua juuri silloin ja poistuvat Bangkokin yöhön hieman ennen puoltayötä.

IMG_1265

Kuva nykyisestä hotellista, päällisin puolin täysin ok mutta pientä fiksattavaa löytyy esimerkiksi lakanoista.

Tänään on tarkoitus piipahtaa katsomassa Grand Palace Chao Prayan rannalla ja oleskella kyseisellä alueella. Ehkä testaamme myös joella liikennöiviä vesibusseja. Suunnitelmia ei meillä tuon Grand Palacen lisäksi ole, joten jotain spontaania päivään mahtuu oikein hyvin. Illasta meidän täytyy kuitenkin palata ajoissa hotellille pakkaamaan sillä huomen aamulla on suunta kohti Tratin kaupunkia, josta otamme veneen Koh Makin paratiisisaarelle. Tratiin tulee lähteä aikaisin, sillä viimeinen vene Koh Makille lähtee jo klo 16. Suunnitelmanamme on kuitenkin ehtiä aikaisempaan veneeseen – Näin saamme viettää iltapäivänkin meren rannalla. Bussimatka Bangkokista Tratiin noin 5,5 tuntia joten olemme jo kukonlaulun aikaan liikenteessä. Harkitsin hetken lentolipun ostamista, mutta kaikkine siirtymisiin olisimme kuitenkin olleet lopuinviimein perillä aivan samaan aikaan kuin bussillakin, joten se investointi olisi ollut hieman turha.

Mukavaa alkavaa viikkoa sinne Suomeen!

Reissukuulumisia voi seurata blogin Facebook-tililtä, nettiä minulla ei bloggaamista varten aina ole, mutta pyrin päivättämään sivua puhelimen netin kautta mahdollisimman usein!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply zxuyx torstai, maaliskuu 5, 2015 at 17:14

  Jos sulla kerta toimii netti puhelimessa, niin voit sen siitä ihan yksinkertaisesti jakaa myös tietokoneelle / muille laitteille..

 • Reply Annarosa keskiviikko, maaliskuu 4, 2015 at 10:13

  Aivan mielettömän upea se Koh Makin hotellihuone!! Haluun sinne ens reissulla :), voisin matkustaa thaikkuihin vaik kerran vuodessa mut poikaystävä on valitettavasti eri mieltä… Nyt jo vieroitusoireita Pad Thaista ja muista thaiherkuista vaik tultiin sieltä takas vasta pari viikkoa sitten 😉

  • Reply lena / london and beyond keskiviikko, maaliskuu 4, 2015 at 13:21

   Oon ihan samaa mieltä että Thaimaahan on ihan superkiva tulla aina! Matteo on täällä ekaa kertaa ja tykkäää onneksi tosi paljon, vaikka italialaisille se oma maa on lomakohteenakin aina ykkönen. 😉 Onneksi Thaimaa teki vaikutuksen. Tulin just syömästä pad thaita ja huomenna uudelleen 🙂

   Hotellistakin lisää ihan lähiaikoina, tää hotelli on kyllä huomion arvoinen paikka. Missäpäin Thaimaata te olitte?

 • Reply Susanna tiistai, maaliskuu 3, 2015 at 20:44

  Aurinkoiselta näyttää! joo huonenaapurit voivat kyllä olla todella kummallisia välillä, muistuu mieleen etenkin yhdestä Sisilian hotellista raivopäinen mies joka ei sallinut kävelyä hotellin rappusissa keskellä kirkasta päivää ja Roomassa oli mukava laulava pappi huonenaapurina 🙂 mutta ärsyttäviin kuuluu Sardiniassa ollut huonekalujen siirtelysirkus, kun joku yläkerran hotellinaapuri päätti aloittaa koko yön aamuun saakka kestäneen huonekalujen siirtelyn, noh kaikkea ihmiset saavat päähänsä lomilla!

  • Reply lena / london and beyond keskiviikko, maaliskuu 4, 2015 at 13:18

   Voi kun ihmisten lomamoodia ymmärtäisi tosiaan joskus. 😀 En oikein ymmärräm miksi sen oven piti olla auki, oli kyllä hieman erikoista kuunnella sitä kärhämää. Tuo laulava pappi Roomassa kuulostaa kyllä vähintään yhtä erikoiselta, tai sitten tuo Sisilian tapaus… oliko minkä maalainen, ihan uteliaisuutta kyselen? 😀

   Ny on hyvä hotelli ja naapurit aivan normaaleita joten hyvä näin! 🙂

 • Reply Anu Haapala maanantai, maaliskuu 2, 2015 at 15:32

  Vitsit, Thaimaan kostea ilma ja kuumuus kyllä kelpaisivat minullekin. Vietin toki juuri pari kuukautta Kanarialla, mutta ei siellä kunnon hellettä ollut. Nauttikaa lomasta! 🙂

  P.S. Toivottavasti naapurit on jo saaneet tarpeekseen riitelystä!

  • Reply lena / london and beyond maanantai, maaliskuu 2, 2015 at 15:56

   Kiitos Anu! Täällä on kyllä ihanaa juuri tämä lämpö ja kosteus. Vaikka toki pari kuukautta Kanarialla kuulostaa myös houkuttelevalta. Ne pikkukylät ja se espanjan kieli… 😉

   Eilen lopettivat riitelyn nuo naapurit ja tänään poistuivat paikalta! Hyvä niin 😉

   • Reply Anu Haapala keskiviikko, maaliskuu 4, 2015 at 16:07

    Puolensa molemmissa, sanoisin 🙂 On kyllä jo nyt ikävä monia asioita Kanarialta!

 • Reply Katja maanantai, maaliskuu 2, 2015 at 14:21

  Ihanaa loman jatkoa Thaimaaseen! Todella erikoiset huonenaapurit teille sattuneet. Heillä ei varmasti ole siellä unelmaloma käynnissä sitten? 😀 Mullekin kelpais kyllä reissu paratiisisaarelle täältä loskan keskeltä. Ottakaa kaikki irti 🙂

  • Reply lena / london and beyond maanantai, maaliskuu 2, 2015 at 15:54

   Kiitos Katja! Kyllä tämä kelpaa loskaan verrattuna 🙂

   Joo oli hieman erikoiset naapurit, onneksi lähtivät kotiin tai minne lie tänään. 🙂 Ei kovin harminiselta lomalta vaikuttanut, vaikka tosin ihan ”sovussa” taisivatkin lähteä yöllä jonnekin. 😀

 • Reply Jenni / Globe Called Home maanantai, maaliskuu 2, 2015 at 11:22

  Riitelee huoneen ovi auki? Ihme menoa. Saitko selville minkä kansalaisuuden edustajia? Mulla on fiilis, että suomalaiset eivät ikinä tekisi noin, koska riiteleminen on jotenkin ”noloa” ja sitä ei haluta esitellä tuntemattomille, mutta tässäkin asiassa taitaa olla kulttuurieroja.

  • Reply lena / london and beyond maanantai, maaliskuu 2, 2015 at 15:52

   On kyllä hieman erikoista! Onneksi lähtivät tänään. Ovat aasialaisia, mutteivat esim Intia/Bangladesh/Pakistan akselilta, mutteivat myöskään Kiinasta / Japanista. Arvoitukseksi jää 😀 Ei mulle tulis mieleenkään kärhämöidä ovi auki tms, ihmeellistä menoa. Enkä usko että vahingossa tuo tapahtui.. tai ainakin olivat tietoisia että se ovi oli aiva auki.

  Leave a Reply