Viikko 8: Matkan suunnittelua, leffaa sekä urheilua

Huh kun aika rientää, taas on viikkokatsauksen aika. Perjantaina otan kurssin kohti aurinkoa ja lämpöä joten olen yrittänyt nauttia tästä viikosta ihan täysillä, myös lumesta ja pakkasesta.

Matteo lähti Lontooseen tiistaina ja sen jälkeen olen yrittänyt nähdä ystäviä ja viettää aikaa kotosalla. Kävimme maanantaina hieman läpi suunnitelmiamme tulevaan reissuumme liittyen ja teimme vielä viimeisen hotellivarauksen Bangkokiin, joka oli meiltä täysin päässyt unohtumaan. Selailin matkasuunnitelmien osalta nettiä ja vanhaa Lonely Planet-opastani, tullen kuitenkin siihen tulokseet että mielummin poimin matkavinkkejä netistä ja blogeista kuin vanhasta LP-opuksestani. Hyvä osviittaahan siitä saa liittyen kaupunginosiin ja ostosmahdollisuuksiin, mutta tein mielestäni parempi löytöjä muutamasta blogista. Bangkokissa on ollut sen verran matkustajia ja blogeista saa kohtuullisen hyvin tietoa, myös paikan päällä asuvilta ja oleskelevilta. Minulla on jokin pakkomielle Bangkokin rooftop-baareihin, minkä ehkä tiedättekin, ja mielelläni etsin uusia kun siihen on tilaisuus. Sain lauantaina pari hyvää suositusta, joten uusia paikkoja tullaan tällä reissulla kokeilemaan.

Sunnuntaina eli eilen kävin testaamassa Kuopion uuden elokuvateatterin, Scalan, kauppakeskus Iso-Ceessä. Kerrankin Kuopiossa on teatteri, jonne oikeasti menee mielellään katsomaan elokuvia, iso plussa tästä. Elokuvana oli mikäs muu kuin Fifty Shades of Gray ja no… kyllähän sitä katsoi varsinkin kun kirjan olen lukenut, mutta tuskin sillä Oscaria voitetaan. Sunnuntai-illan viihteeksi ihan kelpoa kuitenkin.

IMG_1229

Minulla olisi kerrankin aikaa (ja intoa!) urheilla, mutta tällä kertaa Kuopion olosuhteet eivät ole siihen oikein suotuisat. Olen käynyt muutaman kerran kävelyllä, mutta juoksu oli aivan mahdotonta liukkaan sään vuoksi. Juoksin valehtelematta noin 500 metriä kun tulin siihen tulokseen, että en aio riskeerata pystyssä pysymistä enää yhtään enempää ja palasin kotiin. Yhtäkkiä lauhentunut sää ja vesisade ei ole kiva yhdistelmä. Olimme kuitenkin perjantaina sopineet ystävieni kanssa että menisimme luistelemaan kuutamoluisteluun Ice Marathon-radalle, ja elättelimme toiveita luistelusta viime hetkeen asti. No, eihän siitä mitään lopuinviimein tullut, radalla oli vettä sen verran että kuivin jaloin emme päässeet edes luistimia vaihtamaan jäälle rakennettuun telttaan. Yritimme kuitenkin, mutta noin 30 metriä luisteltuamme päätimme palata takaisin ja suunnata Cafe Sataman suojiin skumppalasilliselle. Hyvä päätös, rata oli kyllä sellaisessa kunnossa että ihmettelen jos itse Ice Marathon- kilpailu saatiin lauantaina vedettyä. Aikamoisia taikatemppuja on pitänyt perjantain ja lauantain välisenä yönä tehdä, jotta se olisi ollut kisakunnossa. Keli oli niin märkä, etten edes uskaltanut juuri kameraa käyttää. Ainoa otokseni illalta on radan varrella olevasta soihdusta:

IMG_1227

Aika rento viikko on ollut etten sanoisi, ensi viikolla yritän päästä sunnuntaina / maanantaina netin ja blogin ääreen uuden viikkokatsauksen parissa! Mukavaa alkanutta viikkoa!

PS. Kaikkia Bangkok-vinkkejä otetaan vastaan, perusnähtävyydet ovat tuttuja mutta vähän erikoisempia vinkkejä olisi kiva saada! Kiitos jo etukäteen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply