Mielessä mandariinikiinan opiskelu? Taiwanin stipendit jaossa!

Nyt kaikki kiinan kielestä kiinnostuneet kuulolle.

Huomasin tässä jokunen viikko sitten, että Taiwanin valtion kielenopiskeluun tarkoitetut stipendit ovat jälleen jaossa. Tutkin asiaa uudelleen tänään ja päätin jakaa täällä blogissa muistutuksen stipendien hakuajoista, jos siellä ruudun takana on joku jota asia kiinnostaa. Olin itse tällä haettavalla stipendillä Taiwanissa (Mandarin Enrichment Scholarship) ja suosittelen ehdottomasti lähettämään hakemuksen, tilaisuus on ainutlaatuinen. Hakuaikaa näyttää olevan jälkella 31.3.2015 asti eli vielä ehtii hyvin mukaan mikäli mieli tekee.

IMG_8625

Stipendiä voi hakea kolmeksi kuukaudeksi, puoleksi vuodeksi tai vuodeksi, haluamaansa ohjelman hyväksymään oppilaitokseen. Linkki stipendin hakuohjeisiin löytyy täältä. Heittäkää kommenttia kommenttiboksiini jos kokemukset kiinnostavat tai tutustu Taipei-postauksiin tästä linkistä. Kannattaa tietenkin hakuprosessiin ja itse stipendiin liittyvissä jutuissa olla yhteydessä suoraan Helsingin Taipei Officeen.

PS. Taipei Officen sivuilta käy ilmi, että stipendejä voi hakea myös undergraduate- tai postgraduate ohjelmiin. Näistä minulla ei ole tarkempaa tietoa, mutta tämän linkin takaa löytyy kiinnostuneille lisää infoa.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Essi keskiviikko, helmikuu 25, 2015 at 15:46

  Kiitos paljon tästä vinkistä! Mulla onkin valmistuminen edessä keväällä ja oon tässä yrittänyt miettiä, että mitäs sitten. Suomeen en aijo missään tapauksessa jäähä, joten tää tuli kuin tilauksesta :D. Onkohan tuonne paljon hakijoita? Miten sulla eteni tuo prosessi? Laitoit vaan tarvittavat paperit sinne ja ne vaan sitten ilmotti maililla miten kävi? Tuo näyttää jotenkin liian helpolta, siks kyselen :D. Niin ja myös sekin mietityttää, että onko mulla oikeesti minkäänlaisia mahiksia päästä. Oon ollut Kiinassa vaihossa aikasemmin ja se hakuprosessi sinne oli vähän monimutkasempi :D. Siellä tuli opiskeltua 9 opintopisteen verran mandariinia ja se on kyllä niin ihana kieli, että haluan oppia sen paremmin! 🙂

  • Reply lena keskiviikko, helmikuu 25, 2015 at 16:57

   Moikka Essi ja kiitos kommentista! Kiva kun tämä aihe kiinnostaa.

   Mulla ei ole tietoa miten paljon hakijoita tuonne on, mutta kannattaa sun taustalla ehdottomasti yrittää. Luulen että omalla kohdallani osasyy oli se, että opiskelin Kiinan kauppaa yliopistossa eli mulla oli jotain kytköstä tuonne päin maailmaa. Sulla varmasti tuo vaihto Kiinassa on tosi jees juttu, sitä varmasti kannattaa mainostaa. Laitoin tarvittavat paperit menemään ja sieltä tulee sitten viestiä että miten kävi. Kannattaa käyttää siihen hakemukseen aikaa ja perustella miksi sinun pitäisi oppia mandariinia / kokea kulttuuria ja jokainen kohta täyttää ihan ajan kanssa.

   Tsemppia kovasti hakemiseen ja laita mulle toki viestiä / emailia [email protected] jos haluat kuulla lisää. Taipei Officesta saa sitten parempa tietoa virallisiin juttuihin liittyen 🙂

   • Reply Essi torstai, helmikuu 26, 2015 at 14:07

    Kiitos paljon vastauksesta! 🙂 Mäpä laitan sulle mailia tulemaan.

    • Reply lena torstai, helmikuu 26, 2015 at 20:05

     Moikka Essi, sain viestisi! Laitan tänään tai huomenna paluumeilin 🙂

 • Reply Annika / Britannika lauantai, helmikuu 21, 2015 at 18:32

  Tosi kiva kun linkkasit tämän. Mä itseasiassa mietinkin jossain vaiheessa että mitä kautta sä lähdit sinne Taiwaniin opiskelemaan ja että onko se osa jotain tutkintoa. Mä en tullut ajatelleeksikaan että voisi olla tällaisiakin opiskelustipendejä joissa ei tarvi itse olla virallisesti minkään oppilaitoksen kirjoilla kun sitä hakee…!

  Valitettavasti Taiwan ei sovi just nyt mun suunnitelmiin, mutta alkoi kyllä kiinnostaa että löytyisikön vastaavanlaisia stipendejä jostain muualta päin maailmaa… Mitä kautta sä muuten aikoinaan bongasit tämän?

  • Reply lena sunnuntai, helmikuu 22, 2015 at 12:17

   Tää oli tosi kiva siitä johtuen, ettei tosiaan tarvinnut olla minkään oppilaitoksen kirjoilla. Usein kun asiat on ihan toisin! Ja kun on suorittanut tutkinnot ulkomailla, niin haku myös vaikeutuu moneen paikkaan.

   Mun ystävä opiskeli SOAS:ssa kiinan kieltä ja kulttuuria ja hänen kauttaan tämän oikeastaan bongasin. Hän oli siis samalla stipendillä Taiwanissa tekemässä kielen opintoja ja sitä kautta päädyin itsekin hakemaan. UK:sta en voinut en UK-kansalaisena hakea, joten Suomen Taipei Officesta sitten. Mun mielestä opinnot pystyy aloittamaan aika joustavasti ja esimerkiksi vaikka maaliskuussa vuoden päästä jos mieli tekee… eli jos myöhemmin kiinnostaa, niin kannattaa olla yhteydessä suoraan Helsingin Taipei Officeen ja kysellä aloitusajoista jos nyt lähitulevaisuudessa ei suunnitelmiin mahdu 🙂

   • Reply Annika / Britannika maanantai, helmikuu 23, 2015 at 03:13

    Kiitti hyvä tietää..! Just in case, kiina vois kyllä olla hyödyllinen kieli 😛

    • Reply lena / london and beyond maanantai, helmikuu 23, 2015 at 07:10

     Joo hyödyllisyys on aika suuri. 😀 Ja perusteet on mahdollista oppia 3-6kk jos on itse aktiivinen 🙂

 • Reply Katja perjantai, helmikuu 20, 2015 at 13:41

  Mäkin nuuskin innoissani noita linkkejä, mutten ihan saanut selvää, että pitääkö nimenomaan olla opiskelemassa nyt yliopistossa ja nuo kieliopinnot tulisivat sitten osaksi omaa tutkintoa vai miten tuo menee?

  Mun pitää tänä viikonloppuna raapustaa Cimolle hakemuksia, ajattelin koittaa hakea joko Kiinaan tai Etelä-Koreaan harjoitteluun ja siellähän pääsisi myös sitten kieliopintojen kimppuun 🙂

  • Reply lena lauantai, helmikuu 21, 2015 at 16:15

   Mä en ollut tuonne lähtiessäni enää yliopistossa opiskelemassa, eli ilmeisesti ei tarvitse olla opiskelija enää. Mun kurssilla oli ainakin ihan ”välivuotta” pitäviä eli opintonsa jäähylle laittaneita kuten myös yliopistosta valmistuneita. Kannattaa toki varmistaa omasta yliopistosta saako noista kursseista opintopisteitä, en itse tiedä miten Suomen yliopistot toimivat. Englannissa tuskin olisivat hyväksyneet.

   Hei tsemppiä kovasti hakemusten tekoon ja Cimon hakemuksiin! Ja muista päivittää mua minne päin suunta olisi jos harjoittelut saat 🙂

   • Reply Katja lauantai, helmikuu 21, 2015 at 17:01

    Hoo, pitäisiköhän sitä laittaa hakemus sitten menemään! Vilkaisin tuon vastauksen Lotankin kysymykseen ja jos tuolla rahasummalla elää ihan hyvin niin vielä suurempi syy hakea! 😀

    • Reply lena lauantai, helmikuu 21, 2015 at 17:15

     Hae ihmeessä, kannustan 🙂 Tuo rahasumma riitti itselläni hyvin (vuokra 8,000 + eläminen), tosin ei sillä hirveästi reissattu mutta kuitenkin! Tuolla kun on oikeasti aika halpaa.

 • Reply Lotta Watia | Unagidon perjantai, helmikuu 20, 2015 at 13:07

  Kiitos kun vinkkasit! Oispa ihana lähteä opiskelemaan Taiwaniin. 🙂

  En äkkiseltään löytänyt, että minkälainen tuo stipendi on? Mitä kaikkea se kattaa?

  • Reply lena lauantai, helmikuu 21, 2015 at 16:12

   Toivottavasti vinkkauksesta oli apua 🙂

   Tuo stipendi on 25,000 NTD eli euroina noin 650. Sillä elää aika hyvin tuollapäin. Stipendi ei kata lentolippuja tai lukukausimaksuja kielikouluun (itselleni noin 600e / 3kk). Eli ihan hyvä tuo stipendi mielestäni!

  Leave a Reply