Suomen suurin matkablogiyhteisö

Finland Ice Marathon, Matteo ja luistelemaan opettelu

Tulimme Matteon kanssa Kuopioon viime torstaina. Kuopio oli oikein passeli paikka lumilomalle ja toistemme tapaamiselle kuukauden tauon jälken.

Koska halusimme järjestää viikonlopulle kivaa ohjelmaa, päätimme lähteä ystävieni kanssa valloittamaan Finland Ice Marathon – luistinrataa Kallaveden jäällä. Tavallista meille, erittäin eksoottista Italian pojalle.

Olemme käyneet Matteon kanssa yhdessä luistelemassa kolme kertaa. Matteo on luistellut elämänsä aikana yhteensä neljä kertaa, joten olen ollut todistamassa suurinta osaa näistä luistelukokemuksista. Ensimmäisen kerran kävimme luistelemassa toscanalaisessa ostoskeskusksessa sijaitsevalla radalla, toinen kerta oli Taipein jäähallissa ja kolmas kerta nyt sitten ihan kunnon jäällä täällä Kuopiossa. Ensimmäinen luistelukokemus Italiassa aiheuttaa minussa vieläkin kylmiä väreitä. Ei siksi, että siellä olisi kylmä ollut, mutta sen vuoksi, että touhu näytti sivusta katsottuna erittäin vaaralliselta. Täyteen ahdettu luistinrata täynnä ihmisiä jotka opettelivat luistelemaan. Ilman suojia ja kypäriä. Teki pahaa katsoa sitä kaatumisten määrää ja yllätyin, että vakavimmilta loukkaantumisilta vältyttiin. Porukkaa oli nimittäin aivan liikaa pienessä tilassa ja kun yksi kaatuu kovassa vauhdissa, on ketjureaktio valmis. Taipein jäähallissa oli vähemmän porukkaa ja aloittelijoille suositeltiin lämpimästi kypärän käyttöä. Paljon turvallisempaa näin.

IMG_1199

Täytyy kuitenkin nostaa hattua Matteolle. Eihän se meno luistimilla vieläkään kovin nopeaa ole, mutta eteenpäin mennään ilman kaatumisia. Järven jäällä haastetta koittelemukseen toivat railot ja hienoinen epätasaisuus, mutta kun vauhti ei ole se nopein mahdollinen niin hyvin siinä pysyi pystyssä. Jännä huomata, miten meille niin itsestäänselvä asia kuin luistelu ei todellakaan ole sitä kaikille. Se on ihan oikeasti vaikeampaa, kun luulemme.

Tuossa lauantai-päivässä ei ollut muuta vikaa kuin se, että lunta tuli joka suunnasta pienen tuulenvireen kera. Päätimme silti lähteä ulkoilemaan, sillä pakkasta ei ollut nimeksikään ja eihän tässä sokerista olla tehty, eikö vaan? Kun pääsimme Sataman radalle, lumisade oli hieman laantunut ja olosuhteet alkoivat lähennellä inhimillistä. Puolimatkassa tosin märkä lumisade yllätti meidät uudestaan ja ripsiväriä sai alkaa putsaamaan kasvoilta. Ei ollut olo kuin Kuopion hehkeimmällä leidillä konsanaan, mutta mukavaa oli.

Ja se fiilis, kun pääsee saunaan talvisen ulkoilupäivän jälkeen, priceless.

IMG_1189

IMG_1190

IMG_1200

IMG_1194

IMG_1195

I heart Kuopio – logolla varusteltu pussauskoppi. Mä en kestä, Kuopio on kyllä ihan paras!

Onko teillä ulkomaailaiset kaverit tykästyneet Suomen talviaktiviteetteihin?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply Jenni / Globe Called Home torstai, 19 helmikuun, 2015 at 04:04

  Ihanat noi sun housut!

  Meidän piti mennä vaikka kuinka pitkään luistelemaan kavereiden kanssa Luxemburgin keskustan jääradalle, mutta jäärata taidettiin sulkea jo helmikuun alussa. No, se siitä sitten… Slovenialaiselle kaverille luistelu ei ole mitään uutta, mutta romanialainen kaveri olisi ollut jäällä ensimmäistä kertaa.

  • Reply lena torstai, 19 helmikuun, 2015 at 12:34

   Kiitos Jenni! Ihan parasta nää kommentit noihin nallehousuihin liittyen, ne on kyllä ihan parhaat 🙂

   Voi harmi kun ette tuonne jääradalle ehtineet! Olisi ollut varmasti hauska kokemus teille kahdelle konkarille ja yhdelle uudelle harrastajalle. 🙂 Sitä on vaan niin hankala ymmärtää miten luistelu voikin olla niin hankalaa, kun siihen on itse tottunut jo ihan pienestä pitäen…

 • Reply Maarit Johanna torstai, 19 helmikuun, 2015 at 00:43

  Mieki heti olin nallehousuja kommentoimassa 😀 Olipa ihanat ja samoin teidän kuvat ja tuo pussauskoppi!
  Ehkä Matteostakin saa vielä kunnon luistelijan aikaiseksi 🙂

  • Reply lena torstai, 19 helmikuun, 2015 at 12:33

   Musta on ihanaa, miten paljon ihania kommentteja nuo nallehousut ovat saaneet aikaa 🙂 Ne on kyllä ihan parhaat! Pussauskoppi oli nostettu laivan kannelle joten sinne oli hieman hankala päästä, onneksi se tuodaan alas kadulle kesäksi. 😀

   Kyllä minä Matteosta aion luistelijan leipoa, mutta siihen saattaa aikaa kulua!

 • Reply Linda keskiviikko, 18 helmikuun, 2015 at 23:55

  Beautiful photos!!! 🙂

  • Reply lena torstai, 19 helmikuun, 2015 at 12:31

   Thank you very much Linda 🙂

 • Reply satuvw keskiviikko, 18 helmikuun, 2015 at 19:30

  Matteolla on sitten ollut astetta eksoottisemmat luistelukokemukset, Italia, Taipei ja nyt vihdoin Kuopio!? Omat ystäväni ovat tykästyneet hiihtoon sen eri muodoissa, ja rohkeimmat olen saanut houkuteltua avantoon. 🙂 Ihanat muuten noin sun pöksyt!!

  • Reply lena torstai, 19 helmikuun, 2015 at 08:38

   Joo hieman tavallisesta poikkeavat luistelut on olleet. 😀 Vihdoin täällä Kuopiossa päästiin kunnolla luistelemaan kunnon jäälle! Mua olisi houkutellut tuo hiihto, muttei löydetty sopivia monoja. Avannossa on käyty ja se oli kuulemma kiva juttu, yllätyin kyllä. 😀

   Kiitti, nuo housut on nyt mun ihan lempparit 🙂

 • Reply Annika keskiviikko, 18 helmikuun, 2015 at 19:15

  Hui! Vein Nicon luistelemaan muutama vuosi sitten joulun aikaan. Herra ei hokkareilla pysynyt edes pystyssä – oli ensimmäistä kertaa ikinä luistimet jalassa. Eihän siitä tullut mitään.. menoa oli mun mielestä aluksi ihan hauskaa, mutta Nico ei ollut kovin mielissään ja luistimet vaihtui aika nopeasti pois jalasta. Nyt oon miettinyt tota hiihtoa, mutta voi olla, että sekin on aikuisena vaikeampi oppia ja haasteellisempaa kun osaan kuvitellakaan 🙂 Eli siis, pointsit Matteolle, että pysyy luistimilla pystyssä ja pääsee eteenpäin!

  • Reply lena torstai, 19 helmikuun, 2015 at 08:37

   Mä oon ihan tyytyväinen, että Matteo on ainakin esittänyt pitävänsä luistelusta ja on ihan ok noiden lenkkien kanssa. 😀 Ja kehitystä on tapahtunut tässä parin kerran aikana jo, sun pitää Nico houkutella luistimille uudelleen ehdottomasti. Mua olisi kovasti kiinnostanut vielä hiihtolenkki tuohon perään, mutta luulen että Matteota ei ja meillä ei ollut sopivia monojakaan. Harmi, mutta pitää yrittää järjestää ensi kerralla tuo juttu. 🙂

 • Reply Emmi H keskiviikko, 18 helmikuun, 2015 at 15:21

  Kivan nakoista. Me mentiin kans Suomen reissulla hiihtamaan..Perus murtsikkaa, joka itella tulee ihan selkarangasta, eika osaa kuvitellakaan, miten se voi olla VAIKEAA jollekin edes paasta liikkeelle.. Mutta niin vaan oli tuolle jenkille, joka ekaa kertaa elamassaan oli suksien paalla 😀 Ja vaikea sita toiselle on opettaa mitaan tekniikkaa, kun ei ite edes ajattele miten sen tekee!

  • Reply lena keskiviikko, 18 helmikuun, 2015 at 18:56

   Kelpasi kyllä tuolla. 🙂

   Siis mä en oo vielä saanut Matteota hiihtämään, kun ei ole oikein ketään jolla olisi sopivia monoja. Harmi. Tuo hiihto on kyllä aika eksoottinen kokemus varmasti ja onhan se nyt hankala ymmärtää miten joku ei pääse eteenpäin. Sama meillä luistimilla oli, mutta kai se niin on että me ollaan sun kanssa aina luisteltu ja hiihdetty, nämä herrat eivät ole siihen koskaan tottuneet. Kun itse ajattelee ettei se niin vaikeaa voi olla. 😀

 • Reply Kthetraveller keskiviikko, 18 helmikuun, 2015 at 13:11

  Ihana, eksoottisuutta puhkuva kertomus sillö kyllähän tuo olisi ollut kokemus tällekin ”Etelän tytölle” 😉 Mutta kuules, nuo sinun pöksyt on niin SULOSET!

  • Reply lena keskiviikko, 18 helmikuun, 2015 at 18:53

   Totta muuten tuo, onhan tuollainen jäällä luistelu kokemus esim juuri Etelän tytölle. Eipä siellä liiaksi asti näitä ratoja taida olla 😉

   Kiitti housukehuista sinullekin, nää on nykyään ihan mun lempparit! Ihan supermukavat, neljä euroa well spent. 😉

 • Reply jerina keskiviikko, 18 helmikuun, 2015 at 10:44

  Vau, nyt on hienot luistelupuitteet! Luistelun opettelu ei tosiaan oo ihan helppoa aikuisena… sen helposti unohtaa, kun itse on oppinut jo lapsena. Me käytiin eilen pulkkamäessä, mutta täällä Helsingissä alkaa oleen vähän liian vähän lunta siihen hommaan. Kivaa kuitenkin oli! P.S. Ihanat nalle-housut! 🙂

  • Reply lena keskiviikko, 18 helmikuun, 2015 at 18:52

   Kyllä täällä kelpaa 🙂 Tää on kyllä hauska huomata, että luistelu ei tosiaan ole niin helppoa kuin sitä luulisi. Se on meillä selkäytimessä, mutta toisilla se on sitten hankalampaa. Meidän piti kans mennä pulkkamäkeen mutta kun viime talvena sitä kokeiltiin, päätettiin lähteä luistelemaan.

   Kiitos housukehuista, ostin Taiwanista viimeisinä iltoina. 😀

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.