Paavo Pesusieni-pariskuntapaidat, hapankermatee… 什麽?

Hyvää Instagram Travel Thursdayta itse kullekin!

Olen viime kuukausina ollut tästä projektista hieman poissaoleva – syytän kiireitäni sekä hieman huonoa aikataulutusta. Minulla on usein perjantaisin koe ja viime hetken koepaniikki yhdistettynä tähän tempaukseen ei ole osoittautunut toimivaksi yhdistelmäksi. Olen monesti suunnitellut tekeväni IGTT-postaukseni hyvissä ajoin etukäteen ja painavani julkaise-nappulaa torstaina koulun jälkeen, mutta tämäkin on jäänyt ajatuksen asteelle. Tänään kuitenkin päätin ottaa itseäni niskasta kiinni ja osallistun tempaukseen silläkin uhalla, että nukkumaanmeno venyy. Osallistumattomuuteni on harmittanut itseäni joka kerta, joten harmille en halua enää antaa sijaa. Tänään IGTT-postauksen aiheena on Taiwanin erikoisuudet ja esittelen teille muutaman itseäni jatkuvasti hymyilyttävän jutun!

Aika usein näihin erikoisuuksiin törmätessään tulee todettua tuo otsikossakin vilahtanut 什麽 (shénme), eli suomennetteuna: mitä? häh?

2014-09-131

1. Paavo Pesusieni-pariskuntapaidat

Kuten tiedämme, Suomessa vallitsee myytti samantyylisiä tuulipukuja käyttävistä pariskunnista. Taiwanissa olen muutamaan kertaan törmännyt hieman samanlaiseen ilmiöön pariskuntien keskuudessa – samantyyliset vaatteet pariskunnan molemmilla osapuolilla ovat nimittäin joskus todella kuumaa kamaa. Todisteena tästä toimikoon ylläoleva Paavo Pesusieni-paita, jonka bongasin jokunen kuukausi sitten eräästa suositusta ostoskeskuksesta. Mielestäni tässä trendissä on oikeasti jotain hellyyttävää!

2. Hapankermatee, joka näyttää oluelta

Kuva numero kaksi on ikuistettu Taiwanin Taichungin kaupungissa, jossa olimme käymässä syyskuun loppupuolella. Kuvassa ei suinkaan ole olut, vaikka niin saattaa ensinäkemältä näyttää. Tuopissa on teetä, jonka päälle on tehty hapankermasta kuorrutus. Teen ystävänä täytyy kuitenkin todeta, ettei tuotteesta tullut varsinaista suosikkia. Yhdistelmä nyt oli vähintäänkin… outo. Pysyttelen turvallisesti (ja tylsästi?) ihan normaalissa teessä, Taiwanissa kun teen ystävä ei janoiseksi jää.

2014-12-13

3. Kosintaohjeet metrossa

Taipei City Hallin metroasemalta bongaamani kosintaohje on ollut instagram-hitti ja se jaksaa hymyilyttää vielä muutama kuukausi sen bongaamisen jälkeenkin. Taipei City Hallin asemalla on tarjolla muitakin erikoisia elämänohjeita metromatkustajille, mutta tämä kyseinen ohje vie ehdottomasti voiton niistä kaikista. Kosintaohjeen edessä on usein ruuhkaa, kun ihmiset kerääntyvät ottamaan siitä kuvia sosiaalisessa mediassa jaettavaksi. Näimpä kerran ohikulkiessani erään herrasmiehen harjoittelemassa ohjeiden suosittelemia kosinta-asentojakin… mahtoi siinä tyttöystävä yllättyä kun herra kotiin pääsi!

Mikäli olet Taipeissa käymässä, kannattaa tuo Taipei City Hallin asema käydä ehdottomasti tsekkaamassa!

4. Ruokahetki pehmolelujen kanssa

Pehmolelukahviloita lienee maailmalla, etenkin Aasiassa enemmänkin. En ole kuitenkaan ennen Taipeihin tuloani sellaiseen törmännyt, enkä ole niitä tarkoituksella etsinytkään. Joulun aikaan olin Matteon kanssa piipahtamassa Taipein Raohen yömarkkinoilla jä päätimme herkullisen illallisen jälkeen mennä vielä nauttimaan shaved icesta eli jääraasteesta koostuvasta hedelmäisestä jälkiruoasta. Jälkiruokapaikassamme oli pöytiin tuotu erilaisia pehmoleluja asiakkaiden iloksi ja me saimme kavereiksemme kaksi kappaletta Mikki Hiiriä. Ei tällaista kai joka päivä tule koettua…. Minun olisi jotenkin hyvin hankala kuvitella tällaisen konseptin toimivan esimerkiksi Suomessa, vaikka ideaa kivana pidänkin!

Kertokaas nyt vuorostanne te, onko teillä vastaavia kokemuksia maailmalta?

//Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursday-tempausta, jonka ovat Suomeen tuoneet inspiroivat bloggaajat blogien Wanderlust Expert (Veera), Kaukokaipuu (Nella) ja Destination Unknown (Satu) takana. Tarkoituksena on koota yhteen Instagramissa olevia matkakuvia ja niihin liittyviä tarinoita. Minut löytää Instagramista nimellä lenal17. Olen vielä huomenna Rantapallon Instagram-host, joten minua voi seurata huomiseen asti myös @rantapallofi – tililtä!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

29 Comments

 • Reply satuvw maanantai, helmikuu 16, 2015 at 19:30

  Ihanaa kun olet taas IGTT:ssä mukana ja kiireistä puheen ollen, meikäläinen lukee näitä postauksia melkein parin viikon viiveellä! No, eiköhän tahti tästä taas hieman rauhoitu. Nämä ovat ihan mahtavia! Ajattelin että tuo Paavo Pesusieni on näistä varmasti se paras, mutta sitten tulivatkin nuo kosintaohjeet ja pehmolelukahvilat… Whaaat?! Juuri tähän hetkeen ei kyllä tule mieleen mitään omia kokemuksia mikä peittoaisi nämä!! 🙂

  • Reply lena tiistai, helmikuu 17, 2015 at 08:34

   Kiirettä pitää molemmilla, mutta toisaalta, ajan kanssa on aina kiva selata postauksi. Oli se sitten myöhemmin 🙂

   Haha, mä aina hymyilen ku näen nämä kuvat. 😀 Vähän tällaista huumoria kaipaisi Suomeenkin, ei aina kaiken tarvitse olla niin vakavaa. Luulen, että teillä lapset olisivat innostuneet tuosta kahvilasta melkoisesti! Lapsiperheitä olikin paikalla sankoin joukoin.

 • Reply brightoneagle lauantai, helmikuu 14, 2015 at 11:30

  Täällä Japanissa ei ole ainoastaa pariskunnilla samanlaiset asut, mutta olen nähnyt myös koiran ja omistajan pukeutuneen samoihin vaatteisiin! Hih!

  • Reply lena sunnuntai, helmikuu 15, 2015 at 06:49

   Aasialaiset on kyllä ihania!! Tuo koira ja omistajan samanlainen asu on kyllä tuota pariskuntavaatetusta hauskempi juttu. 😀 Taipeissakin oli kyllä vaikka minkälaista vaatetta tarjolla koirille, etten kestä… plus jokaisella kunnon koiraemännällä taisi olla myös rattaat koiralle (????). 😀

 • Reply Annika keskiviikko, helmikuu 11, 2015 at 21:06

  Haha, siellä on kyllä mitä kummallisempia juttuja 🙂 Olis kyllä huippua, jos Suomessakin sais kahviloissa pehmolelun kaveriksi. Varsinkin kun täällä ihmiset käy yksinkin istumassa kahvilla, mikä ei ehkä jossain muualla ole niin yleistä.

  Tossa kun alla oli puhetta miltä Suomi näyttää ulkomaalaisen silmin, niin linkkaanpa tähän omasta blogista tekstin, jonka Nico kirjoitti Suomesta syksyllä ”uusin silmin”.

  • Reply lena perjantai, helmikuu 13, 2015 at 05:41

   Kiitti Annika linkkauksesta! Matteon sisäinen bloggaaja pääsee nyt valloilleen lähiviikkoina ja kirjoittelen blogiin aiheesta Suomi ulkomaalaisen silmin. Kiinnostaa ehdottomasti nuo aiheet, mä käyn heti tsekkaamassa Nicon mietteet. 🙂 Aiheeseen liittyvää olen blogistasi lukenut jo, mutta tuo ei tullut vastaan, joten kiitos 🙂

   Mä oon sitä mieltä, että pieni huumori toisi hyvin piristystä tänne Suomeenkin. Vaikka noiden pehmolelujen ja parinskuntapaitojen tai minkä tahansa muodossa…. joskus kun tuntuu, että täällä otetaan asiat ihan liian tosissaan 🙂 Olisi ihana mennä vaikka Muumin kanssa kahville Suomessa! (joka on tosin Japanissa jo mahdollista!)

 • Reply Jenni / Globe Called Home tiistai, helmikuu 10, 2015 at 11:23

  Noi kosintaohjeet on parhaita, ja nyt mua jäi kiinnostamaan, mitä ne muut ohjeet oikein ohjeistaa?

  Heitin sua haasteella: http://globecalledhome.fi/2015/02/10-matkakuvaa-havaiji/

  • Reply lena perjantai, helmikuu 13, 2015 at 05:38

   Kiitos Jenni haasteesta! Sorry viivästynyt vastaus, mobiilissa selasin blogia ja jäi huomamatta kommentti! Nyt vihdoin Suomessa ja on aikaa selata blogia ihan koneellakin:)

   Tuo oli ehdottomasti ohjeista paras, sitten oli ”perfect boyfriend” ja ”hello kitty is not a cat” juttuja. 😀 en kestä…

 • Reply marikaw lauantai, helmikuu 7, 2015 at 13:50

  Pehmolelujen kanssa ruokailua voisin harrastaa, noista muita en mielelläni 😀 Kosinta tollasella liikkeellä vois olla ihan mielenkiintoinen mutta näääh 😀

  • Reply lena / london and beyond tiistai, helmikuu 10, 2015 at 04:07

   Haha, ma oon aina ihan fiiliksissa kun naan ton kosintajutun. 😀 Mutta niin oon myos kun pehmolelujen kanssa ruokailen, ei kovin usein tule varmasti lahitulevaisuudessa niin kaymaan..

 • Reply Arja / Haavematkoja torstai, helmikuu 5, 2015 at 21:03

  No onpas siinä paidat! Pariskuntalookia yrittää välttää viimeiseen asti, mutta kun molemmat tarttee esimerkiksi pyöräily- tai muita urheiluvaatteita ja värimaku on aika samanlainen, niin joskus sitä huomaa vahingossa lähtevänsä lenkille tai pyöräretkelle pariskuntavaatteissa jotenkin vahingossa ja pitää vaihtaa joku vaate. Nää paidat tuskin on vahinko 😀

  • Reply lena / london and beyond perjantai, helmikuu 6, 2015 at 07:40

   Haha, tuo on kylla paha.. 😀 Meilla harvemmin noin kay, mutta kerran huomasin etta oltiin aivan matching vareissa lahdossa ulos. Mulla oli keltainen mekko ja Matteolla keltainen pikeepaita. No siina sita sitten oltiin keltaisissa, mukana olevalla kaverillakin oli keltaista ylla. 😀 Tuskin on kylla ihan vahinko nuo paidat… en jotenkin nae tuon tapahtuvan Suomessa. 😀

 • Reply Annika | Travelloverblogi torstai, helmikuu 5, 2015 at 18:05

  Juttujasi lukiessa huomaan aina, kuinka paljon Taipeissa jäi kaikkea jännää näkemättä. 🙂 Suomessa on kyllä kissakahvila, mutta että pehmoleluja. Siinä sitten nauttisi jälkkäristä pariskuntapaidassa pehmolelut pöytäseurana. 🙂

  • Reply lena / london and beyond perjantai, helmikuu 6, 2015 at 07:36

   Joo ma en olisi yhtaan ihmetellyt, jos naapuripoydassa olisi ollut pariskunta paidoissaan pehmolelujen keskella. Taa kaupunki yllattaa aina. 😀 Itsekin huomaan nyt miten paljon minulta jai pari vuotta sitten taalla nakematta kun turistireissulla olin.

 • Reply Jenna torstai, helmikuu 5, 2015 at 18:04

  Ahahhhaaaaa, nuo paidat! 😀

  • Reply lena / london and beyond perjantai, helmikuu 6, 2015 at 07:34

   Alapa muuta sano. Tosin en nyt ole ihan varma haluaisinko itse tuollaista kayttaa…. 😀

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, helmikuu 5, 2015 at 17:40

  Mä haluun tollasen samispaitamuodin Suomeenkin! 😀

 • Reply Maarit Johanna torstai, helmikuu 5, 2015 at 17:16

  Kaikki hauskat erikoisuudet on aina kiva listata! Nuo kosintaohjeet on kyllä mainiot. Toivottavasti kukaan ei ole kosinut silti metrossa… Olisi hauska tietää mitä ulkomaalainen kirjoittaisi Suomesta 🙂

  • Reply lena / london and beyond perjantai, helmikuu 6, 2015 at 07:32

   Ma tykkaan kans listoista ja erikoisuuksista 😉 hauska aina miettia, etta mitas sita on tullut nahtya.

   Matteo lupas kirjoittaa aiheesta ulkomaalainen Suomessa, tosin saatan tahan lisata muutaman kaverini kommentin myos. Eli lahitulevaisuudessa sellaista on luvassa 😉

 • Reply Saana / AlwaysAbroad.co torstai, helmikuu 5, 2015 at 16:50

  Hei, onpa hauskaa että löysin sun blogin, hämmästyin huomatessani että meitä yhdistävät ainakin Lontoo, Italialainen mies ja matkailublogin kirjoittaminen! 😀 Aika jännä juttu. Itse olen kyllä vielä lapsen kengissä blogin kanssa. Jään seurailemaan postauksiasi! 🙂

  • Reply lena / london and beyond perjantai, helmikuu 6, 2015 at 07:27

   Moikka Saana ja tervetuloa lukijaksi! 🙂 Ma kaynkin heti tsekkaamassa sun blogin, ihan uusi tuttavuus!

   Ihan mahtavaa, etta meilla on noin paljon yhdistavia juttuja. Lontoossa on paljon suomalaisia toki, mutta tuo italialainen mies ei siella olekaan niin yleista 😛

   • Reply Saana / alwaysabroad.co perjantai, helmikuu 6, 2015 at 16:17

    Ihan totta! Joo, mä en olekaan blogannut vielä hirveän pitkään ja vasta alkanut aktivoitumaan tässä muiden matkablogeihin tutustumisessa! Löytyikö sunkin Italialainen mies vielä Lontoosta niinku mulla vai tapasitteko Italiassa tai jossain muualla? 😀

 • Reply Jenna / Journey Diary torstai, helmikuu 5, 2015 at 16:43

  Kaikkia ihmeellisyyksiä tuolta maailmalta löytyy! 😀 Niin söpö toi eka kuva, nauroin sille jo instassa (:

  • Reply lena / london and beyond perjantai, helmikuu 6, 2015 at 07:26

   Tossa ekassa kuvassa on kylla aika hyvan huumorin ainekset kasassa. 😀 Taalta kylla loytyy vaikka sun mita!

 • Reply Kea / Deep Red Blues torstai, helmikuu 5, 2015 at 16:01

  Tuota shaved icea haluaisin joskus maistaa! Siellä on niin erikoisia juttuja, kosintaohjeista puhumattakaan… 😀

  • Reply lena / london and beyond perjantai, helmikuu 6, 2015 at 07:25

   kannattaa ehdottomasti pistaa korvan taas jos taallapain liikut. Kerrankin on loytynyt terveellinen ja hyva jalkiruoka, om nom 🙂

 • Reply terhi torstai, helmikuu 5, 2015 at 14:29

  Nyt on pakko kommentoida, kun toi hapankermatee ihastutti niin paljon jo eka kerralla ja nyt taas pohdin, että onkohan se hyvää. Pakko varmaan testata joskus. Kosintaohjeet on hauskat, vähän vaihtelua 😀

  • Reply lena / london and beyond perjantai, helmikuu 6, 2015 at 07:24

   Itse en muutamaa kulausta enempaa ole tuota maistanut, mutta kylla se menettelee ehdottomasti, vaikkei suosikiksi paassytkaan 😉 Mua jaksaa niin hymyilyttaa nuo kosinta-ohjeet, tollasta pitaisi ehdottomasti olla enemman Suomessakin. Hieman huumoria arkeen!

  Leave a Reply