Kokemuksiani Trans-Siperian junasta Iltalehdessä

Kuten osa teistä lukijoista varmasti tietääkin, tein monen haaveileman Trans-Siperian junamatkan muutama vuosi sitten. Junamatka Venäjän halki Mongoliaan ja sieltä Pekingiin oli ollut suunnitelmissani jo pitkään ja kun ystäväni kanssa päätimme hankkia extempore-liput mongolialaiseen junaan, tiesin että reissusta tulisi yksi ikimuistettavimmista koskaan.

Niinhän siinä kävikin. Siperian arot ja Mongolian karuus saivat minut vakuuttuneeksi siitä, että matkustaminen on yksi niistä asioista johon kannattaa panostaa: se opettaa ympäröivästä maailmasta enemmän kuin mikään ja luo muistoja, jotka säilyvät mukana läpi elämän. Tämä oli yksi suurimmista oivalluksistani Siperiassa, tapaamieni ihmisten ja hankkimieni kokemuksieni lisäksi.

Kokemuksia Siperian reissultani voi nyt lukea Iltalehden Matkailu-osiosta, jossa kerron kokemuksistani itse junasta reissaajan silmin. Pieni hytti neljälle hengelle, oksentava naapurihytin mies sekä peseytymismahdollisuuksien puute. Näistä kokemuksita saisi vaikka pienen kirjan aikaiseksi. Kaikesta huolimatta reissu oli yksi parhaista, ja kokemuksistani voi lukea lisää Iltalehden sivulta (linkki).

SIBERIA 414

Olen pitänyt (tai yrittänyt pitää) blogiani mahdollisimman paljon reaaliaikaisena, silloin tällöin kuitenkin menneitä muistellen. Trans-Siperian reissustani kertovia juttuja löytyy lisää täältä ja tästä linkistä. Kiinnostaisiko teitä kuulla matkasta lisää? Jos kiinnostaa, niin mitä?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Maarit Johanna tiistai, helmikuu 3, 2015 at 06:45

  Muistan että oot jotain mainintaa kertonut blogissasi tästä joskus mutta et ole vielä kirjoitellut! Saako pyytää koko tarinaa alusta alkaen? :))

  • Reply lena / london and beyond tiistai, helmikuu 3, 2015 at 13:18

   Ehdottomasti saat toivoa ja lupaanpa että toive toteutuu! 🙂 Todella hauska päästä paneutumaan tähän reissuuun uudestaan ja tehdä kooste miten sinne Siperiaan päädyttiin!

 • Reply Rimma tiistai, helmikuu 3, 2015 at 06:34

  Komppaan muita! Mua kiinnostaa kans ihan kaikki käytännön jutut mitä reissuun liittyy 🙂 Haaveissa sama rypistys, kunhan lapsi on vanhempi!

  • Reply lena / london and beyond tiistai, helmikuu 3, 2015 at 13:12

   Ihana kuulla että tämä reissu kiinnostaa, ehdottomasti kirjoitan lisää tuosta matkasta ja ihan lähitulevaisuudessa 🙂 Ja ihan varmasti onnistuu matka lapsenkin kanssa, junia on tarjolla paljon eritasoisia ja aika paljon lapsia meidänkin junassa oli!

 • Reply Teea / Curious Feet tiistai, helmikuu 3, 2015 at 01:54

  Multa on mennyt ohitse, että olet tuonkin jo ehtinyt! Pitää lukaista aiemmat kirjoituksesi paremmalla ajalla :). Tottakai kiinnostaa tuo matkasi!

  • Reply lena / london and beyond tiistai, helmikuu 3, 2015 at 12:56

   Ihana kuulla, että kiinnostaa! Ehdottomasti kirjoitan lisää kun näin paljon on tullut kommentteja ja kannustutsta kirjoittaa tuosta jutusta. Oli kyllä huippu reissu!

 • Reply Laura / Tuntemattomaan ja takaisin maanantai, helmikuu 2, 2015 at 20:48

  Tää reissu (ja etenkin Mongolia!) on kuumottanut mua niin pitkään kun ekalle reppureissulleni lähdin – itseasiassa se mun alunperin piti transsiperialla aloittaa, mutta mälsät maailmanympärilentojen säädökset pakotti aloittamaan reissun lentäen Suomesta. Mutta jonain päivänä vielä… Kiva tuo juttu! 🙂

  • Reply lena / london and beyond tiistai, helmikuu 3, 2015 at 12:56

   Kiitos Laura!

   Mongolia oli myös mun ehdoton kohde joka kiinnosti enemmän kuin mikään muu, siksi ajettiin junalla suoraan yhtä pötköä Ulan Batoriin. Ihan huikea reissu oli ja suosittelen ehdottomasti sen tekemistä, ja Mongoliaan tutustumista. 🙂 Se on maa, joka yllätti täysin ja jätti fiiliksen, että sinne täytyy palata.

 • Reply AnskuBCN maanantai, helmikuu 2, 2015 at 17:10

  Kiinnostaa kyllä! Mulla on kirjahyllyssä Bryn Thomasin Trans-Siberian Handbook odottamassa, että koska lähdetään. Joskus vielä, ei tosin ihan lähiaikoina 🙂

  • Reply lena / london and beyond tiistai, helmikuu 3, 2015 at 12:53

   Ehdottomasti kannattaa tuo reissu käydä heittämässä mikäli yhtään kiinnostaa. 🙂 Ja mun pitää ehdottomasti käydä nyt etsimäsä tuo kirja hyllyyni reissun jälkifiilistelyn muodossa. Hauska lukea oppaita tuolta väliltä, kaikilla kun on aina oma näkökulma tuohon reissuun 🙂

 • Reply Laura R. | Laura let's go -matkablogi maanantai, helmikuu 2, 2015 at 14:58

  Kirjoita ihmeessä lisää, mistä vaan! Kaikki käytönnön asiat, hinnat ym. fiilistely kiinnostaa nyt kun itelläkin on syksyllä sama edessä – tosin pidemmin pysähdyksin (ymmärsin tuosta jutusta, että menitte kerralla koko Trans-Mongolian pätkän Moskovasta Pekingiin).

  • Reply lena / london and beyond tiistai, helmikuu 3, 2015 at 12:52

   Mä huomasinkin, että olet Trans-Siperialle lähdössä, mutten ehtinyt vielä kommetoimaan! Huikeaa reissu tulossa, sen voin jo luvata 🙂

   Me mentiin ensin melkein yhtä pötköä Moskovasta Ulan Batoriin, koska haluttiin maksimoida aikamme Mongoliassa. Olihan tuolla välillä vaikka mitä mielenkiintoista, ja se hieman harmittaa ettei tullut Venäjän suurkaupungeissa pysähdyttyä. Eli ehdottomasti pysähdykset kannattavat jos haluaa Venäjää nähdä!

 • Reply Jenna / Journey Diary maanantai, helmikuu 2, 2015 at 14:40

  Huippua:) En oo varmastikkaan ainoa sun lisäksi ketä kiinnostaa junailu kyseisellä reitillä. Paljon toi koko hommeli tuli maksamaan ja oisko se maksanut miljoonia lisää, jos olisi halunnut matkustaa ns paremmassa luokassa? En tiiä kestäisinkö tuota oman tilan puutetta ja suihkuttomuutta…

  • Reply lena / london and beyond tiistai, helmikuu 3, 2015 at 12:50

   Mahtavaa, kiitos Jenna! Täytyy ehdottomasti kirjoittaa tarkemmin tuosta reissusta, sellainen kooste vaikka. Me varattiin tuo reissu UK:sta ja se koostui niin monesta osasta, että tämä rahapuoli pitää pohtia ihan ajan kanssa. Yritän kuitenkin pientä osviittaa laittaa tuohon postaukseen. 🙂 Kaikkeen tottui, mutta myönnän että se suihku oli kiva juttu siellä Ulan Batorissa. 😀

  Leave a Reply