Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kaksi suomalaista leidiä maistelemassa Taiwanin ruokia

Kirjoitin noin viikko sitten aiheesta Taiwanin hintataso mitä ruokaan tulee (linkki). Jatkan tänään tällä hyväksi havaitulla ruokateemalla ja kerron teille hieman perinteisestä taiwanilaisesta keittiöstä, tällä kertaa pienen ekstran eli videon kera. Kävin ystäväni Hannamiinan kanssa maistelemassa paikallisten herkkuja Shilinin yömarkkinoilla. Osa maistelemistamme herkuista on tullut osaksi lähes päivittäistä ruokavaliotani, kun taas yhtä herkkua ei varmaankaan ruokapöydässäni tule juuri näkymään.

Ruokaa perinteisesti yömarkkinoilta

Taiwanin yömarkkinat ovat paikallisille paikka, jonne tullaan viettämään vapaa-aikaa, shoppailemaan ja syömään hyvin. Ne ovatkin tällä saarella vierailevien ruoan ystävien must-kohde, joita ei vaan yksinkertaisesti voi jättää reissuohjelmasta pois. Me suuntasimme Taipein suurimmaksi kutsutulle Shilinin yömarkkina-alueelle hyvin nälkäisinä, suunnitelmanamme maistella kolmea kuuluisinta Taiwanin keittiöön kuuluvaa ruokalajia: rasvassa paistettua, pahalta haisevaa tofua, lihanuudelikeittoa sekä dumplingseja.  Shilin on siitä hyvä yömarkkina-alue, että sieltä löytyy lähestulkoon kaikki ne perinteisimmät herkut ja yömarkkinajutut. Alla kuva Shilinin ruokapuolelta, se on yksi iso hallimainen alue jossa on pieniä ravintoloita aivan vieri vieressä. Sen varjopuoli on se, että suosionsa vuoksi se on usein hyvin täynnä ja hintataso on hieman kalliimpi kuin paikallisten suosimilla markkinoilla. Se kuitenkin sopi tarkoitukseemme eli ruoan maisteluun paremmin kuin hyvin ja saimme vatsat täyteen. Meillä oli myös hyvin hauska ruoanmaistelutuokio, toivottavasti se myös välittyy videolta! Kun laitetaan kaksi Kuopion tyttöä ruokaparatiisiin, ei kai lopputulos voi muuta ollakaan.

 

Pari sanaa maisteltavista ruoista

Alla olevassa kuvassa on Stinky Tofu (臭豆腐), joka todellakin jakaa mielipiteitä. Yleensä se ei ole ulkomaalaisten suosikkiherkku, kun taas paikalliset vuorostaan rakastavat sitä. Se on näin yksinkertaisesti kuvailtuna rasvassa paistettua tofua, johon on lisätty erittäin tulista kastiketta (maun mukaan). Se myös haisee pahalle – ja kauas! Katso alla olevalta videolta, mitä mieltä me tästä herkusta olimme!

IMG_0581

Maistelimme myös höyrytettyjä dumplingseja ( 小笼包, kuvituskuva alla), jotka ovat poikkeuksetta saaneet erittäin hyvän vastaanoton vierailijoideni keskuudessa. Tämä on oma herkkuni numero yksi Taiwanissa ja tällä hetkellä ahdistaa jo ajatuskin siitä, etten niitä tule Euroopassa kovin usein syömään. Nyytin sisällä on maun mukaan valittavissa oleva täyte – oma suosikkini on joko ihan perinteinen possutäyte tai purjo. Halpaa ja hyvää ruokaa, monessa paikassa yksi dumpling maksaa maksimissaan 6 NTD eli noin 0,15€.

IMG_0557

Testissä oli myös kuuluisa taiwanilainen lihanuudelikeitto (牛肉麵). Se on dumplingsien lisäksi yksi suosikkiherkuistani – yksinkertainen, edullinen sekä hyvin maukas. Sen paras osa on keittoliemi, joka muistuttaa hieman Suomen lihaliemikuutiosta valmistettua lientä. Mutta se on kuitenkin samalla hyvin erilainen suomalaisesta versiostaan, hyvin paljon maustetumpi ja paikasta riippuen jopa hieman tulinen. Tästä linkistä löytyy englanniksi lisää informaatiota keitosta. Tuli niin nälkä tätä postausta kirjoittaessa että piti hakea naapurin uudesta ravintolasta annos keittoa illalliseksi. Pahoittelen kuvaa, paperirasiassa kotiin kannettu keitto ei ole se kaikkein kuvauksellisin ja esteettisin, mutta siitä saa kuitenkin käsityksen mistä on kysymys.

IMG_1055

Alla video kokemuksistamme yllämainittujen ruokien kanssa, ekstrana pätkä löytämästämme käärmeravintolasta.

Miltäs taiwanilainen keittiö vaikuttaa?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Simo torstai, 19 helmikuun, 2015 at 20:36

  Moi! Olen just lähdössä saarelle noin viikoksi. Ei mitään muuta tavoitetta kuin maistella ruokia ja kuljeskella edestakaisin. Ensimmäinen kerta Taiwanissa, mutta manner-Kiinasta paljon kokemusta. Xiaolongbaot ja nuudelisopat on sielläkin perushyviä! Video aiheutti herahduksen kielellä! 🙂

  • Reply lena / london and beyond perjantai, 20 helmikuun, 2015 at 06:35

   Moikka Simo ja kiitos kommentista!

   Ensinnäkin, ihan mahtavaa reissua Taiwaniin, hieno reissukohde 🙂 Ruoka on parhaita syitä matkustaa sinne, Taipeissa on ruokaa joka lähtöön. Din Tai Fung kannattaa käydä katsomassa (Michelin-tähden saanut xiaolongbao-ketju), sekä Ning Xia-ruokamarkkinakatu ainakin. Shilinissä me oltiin ja se on se suurin yömarkkina, mutta kannattaa suunnata jo noin kuuden aikaan kun suurimmat ihmismassat eivät ole saapuneet. 🙂 Hauskaa reissua!

 • Reply Jenna / Journey Diary maanantai, 2 helmikuun, 2015 at 05:00

  Mahtava postaus, etenkin video! Lisää näitä (: Pääsee ihan kunnolla tuohon fiilikseen ja kulttuuriin mukaan videon kautta, melkeen maistoin noi ruoatkin 😀

  • Reply lena maanantai, 2 helmikuun, 2015 at 12:36

   Jenna, iso kiitos kannustuksesta! Nää positiiviset kommentit merkkaa mulle tosi paljon, oon itse vielä harjoittelu-asteella noiden videoiden kanssa ja tosi kriittinen. 😉

 • Reply Ritva-Liisa sunnuntai, 1 helmikuun, 2015 at 18:59

  Kiitos kivasta jutusta ja erityisesti videosta! Olen päässyt maistelemaan itämaisia ruokia Pekingissä ja Hongkongissa kun samantyyppistä opintopolkua käynyt tyttäreni on niissä paikoissa asunut (tytär teki kandin englantilaisessa filologiassa Oulussa ja maisteritutkinnon Asian Studies-ohjelmassa Turussa)- ja kuinka ollakaan tytär kävi myös puoli vuotta Taiwanissa laittamassa kiinankielentaitonsa hyvään kuntoon, mutta tasan vuotta ennen Sinua. Taiwaniin emme ehtineet häntä tapaamaan joten videoltasi sain nyt tuulahduksen siitä ruokakulttuurista, kiitos! Dumplingeja -apua miten se nyt oikein kirjoitetaan- olen maistellut Hongkongissa ja myös tykästyin. Syödäänkö Taiwanissa Hot Pot -nimistä ruokaa? Se oli suosikkini Pekingin reissulla- hauska systeemi, missä jokainen valitsee omat aineksensa ja laittaa ne kattilaan kiehumaan. Ravintolassa oli jokaiselle oma pikku keittolevy. Onnea vielä Lenalle Top 10- sijoituksestasi blogikisassa. Jatka samaan malliin:)

  • Reply lena maanantai, 2 helmikuun, 2015 at 12:35

   Hei Ritva-Liisa ja iso kiitos kommentista! Ihana saada positiivista palautetta ja on todella mukava että videoista pidetään.

   Taitaa olla niin, että tyttärelläsi ja minulla on hyvin samantyyppiset opinnot takana. Varsinkin tuo maisterintutkinto, valmistuin Lontoosta Asia Pacific Business-ohjelmasta. 🙂 Mielenkiintoinen ala ehdottomasti! Mielenkiintoista kuulla että täällä on ollut suomalaisia kiinaa opiskelemassa, meidän yliopistolla ei tosiaan ole kämppikseni lisäksi muita suomalaisia. Vaihto-opiskelijoita täällä taitaa olla, muttei ihan puhtaasti kiinan opiskelijoita.

   Pekingissä ja Hongkongissa ruoka on kyllä ehdottoman hyvää, aivan samaa mieltä olen kanssasi. 🙂 Dumplingsit (itse en ole keksinyt fiksua suomennosta ja käytän tuota!) ovat suurinta herkkuani ja mikä parasta, ne ovat hyvin edullisia. Taiwanissa on Hot Pot paikkoja, jotka ovat suosittuja varsinkin näin talvi-aikaan. 🙂

   Kiitos vielä onnitteluista ja toivottavasti blogista löytyy mielenkiintoista luettavaa tulevaisuudessakin (:

 • Reply Veera Bianca sunnuntai, 1 helmikuun, 2015 at 16:13

  NAM! Mulle tuli hirmuinen ikävä hongkongilaisia ja taiwanilaisia herkkuja tästä videosta! Tosi kivaa, että oot alkanut tekee näitä videoita, oli hauskaa katseltavaa! 🙂 Ja hei onnittelut Cision-sijoittumisesta <3

  • Reply lena maanantai, 2 helmikuun, 2015 at 12:31

   Kiitos Veera <33 Samoin onnittelut sinulle, ihanaa kun on lemppariblogeja paljon listalla!

   Toivottavasti videot ovat mieluisia, itse olen aika kriittinen ja toistaiseksi suurta päänvaivaa aiheuttaa tuo editointi. No, ajan kanssa oppii ja jostain on aloittettava 🙂 Ja arvaas mitä, tulee mullekin suuri ikävä näitä herkkuja. En ees halua miettiä ajatusta!

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, 31 tammikuun, 2015 at 13:28

  Kuule hyvältä vaikuttaa! Ihan tässä vesi herahti kielelle noita dumblingseja katsellessa, mutta haisulitofu jäisi varmaan väliin 😀

  • Reply lena / london and beyond lauantai, 31 tammikuun, 2015 at 14:35

   Jes, ihan parasta jos ruoka osui ja upposi! Mutta älä huoli, tuo tofu on sen verran erikoinen juttu että lähinnä ihmettelen jos joku siitä tykkää.:D Haisulitofu muuten toimii hyvin nimenä, mulla on ollut hankaluuksia kääntää stinky tofua suomeksi 😉

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.