Blogin tuulet vuonna 2015

Olen tehnyt vuodelle 2015 uudenvuodenlupauksia pyöreät nolla. Ihan siitä syystä, etten juurikaan usko niiden tekemiseen. Uskon enemmän siihen, että teen tulevalle vuodelle realistisia suunnitelmia sekä annan näille suunnitelmille hieman liikkumisvaraa tilanteen mukaan. Näin olen tehnyt myös blogin kanssa, kun olen tätä vuotta pohtinut.

Blogisuunnitelmat liittyvät luonnollisesti blogin kehittämiseen. Tämä blogin kehittäminen on varmasti kaikkien bloggaajien tuntema ikuisuusprojekti – minusta ainakin tuntuu, ettei blogi ole koskaan ns. valmis. Aina löytyy uusia, kehittämisen ja kokeilemisen arvoisia juttuja, olivat ne sitten esimerkiksi sisältöön tai ulkoasuun liittyviä asioita.

Vuonna 2015 blogini tulee pysymään suunnilleen samoilla linjoilla kuin tähänkin asti, sillä reissussa tulee oltua jonkin verran. Tosin uusiakin juttuja tulee kuvioihin kun muuttoa pukkaa ja Lontoo-juttuja tulee kirjoiteltua taas enemmän. Muutama muukin muutos on luvassa, mielestäni hyvin positiivinen sellainen.

IMG_5715

Muutoksia ulkoasuun, sisältöön sekä postaustahtiin

Ensimmäinen muutos koskee ulkoasua ja lukumukavuutta – tuskailen nimittäin blogin ulkoasun kanssa lähes päivittäin. Pikkuhiljaa minulla alkaa kuitenkin olla olemassa hyvä visio siitä, millaisen ulkoasun jo logon blogilleni haluan. Blogin yleisilmeen tulee olla vaalea ja selkeä, jotta sisältö eli teksti ja kuvat saavat täyden huomion (uusi logo tukee tätä kohtaa). Henkilökohtaisesti luen mielelläni blogeja, joissa selkeä teema ja liiallinen sekavuus on saatu kitkettyä pois. Tällä hetkellä pohdinnan alla on tuo sivubannerini ja se mitä sille tekisi, mutta tähän en ole vielä saanut järkevää vastasta. Haluan blogini kuitenkin olevan selkeä, helppokäyttöinen sekä sellainen että siitä on iloa myös silmälle. Yläbannerin logoni tulee uudistumaan selkeämmäksi ja sellaiseksi, että sitä voi käyttää myös blogin Facebook-sivulla sekä kaikkialla sosiaalisessa mediassa. Blogissa navigointia pyrin myös helpottamaan ja mobiilissa blogiani lukevien lukukokemus paranee toivottavasti alkuvuoden mittaan (Rantapallon tekniikasta on tällaista hieman kuulunut). Modernimpi teema ja parempi lukukokemus, tästä on hyvä aloittaa vuoden 2015 suunnittelu.

Kuten myös tuossa ylempänä mainitsin, sisällöllisesti blogi pysynee jokseenkin samana. Eli reissua ja ulkosuomalaisen elämää tulee blogissani pääosin pyörimään. Taipei-jutut jäänevät tosin hieman vähemmiksi Eurooppaan paluun myötä, ja Lontoo- ja Englanti-jutut tulevat suurella todennäköisyydellä lisääntymään. Yritän ottaa tuosta Englannin ajasta kaiken irti ja jakaa Lontoon lempipaikkojani entistä useammin. Matteo tulee myös pyörimään blogissa taustalla hieman entistä enemmän ja hän onkin jo lupautunut kertomaan kokemuksiaan Suomesta helmikuun vierailumme tiimoilta!

Toivoisin tänä vuonna pääseväni myös hieman säännöllisempään postaustahtiin. Viime aikoina on ollut aikoja, jolloin olen onnistunut päivittämään blogia päivittäin tai joka toinen päivä. Vastaavasti päivittämiseen on tullut viikonkin taukoja, kun opiskelukiireet ovat vaivanneet ja on saanut muutenkin kulkea tukka putkella.

Tästä on hyvä aloittaa blogivuosi 2015! Mitäs suunnitelmia teillä muilla näiltä tiimoilta on?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply Journey Diary / Jenna torstai, tammikuu 29, 2015 at 17:56

  Hyvältä kuulostaa! Mäkin niin samaistun tuohon tunteeseen, ettei voi blogi vois koskaan olla täysin valmis. Ehkä se on tässä just se hyvä puoli, kun koskaan ei voi olla tarpeeksi hyvä vaan aina voi kehittyä lisää (:

  • Reply lena / london and beyond perjantai, tammikuu 30, 2015 at 06:54

   No nimenomaan! Aina on oltava tilaa kehitykselle ja uusille ideoille, ehdottomasti 🙂 Tassa blogi-jutussa varsinkin, blogit elavat koko ajan ja lisaa ideoita tulee koko ajan… hyva niin!

 • Reply ottoizakaya torstai, tammikuu 29, 2015 at 10:34

  Meitsi tuskailee myös ton tunteen kanssa että ”koskaan ei ole valmis” , mutta toisaalta hei se vie eteenpäin! Odotan innolla sun Lontoon juttuja koska se on yksi ihan mun lempikaupungeista maailmassa ja myös tuleva kotikaupunki! 🙂

  • Reply lena / london and beyond perjantai, tammikuu 30, 2015 at 06:53

   Totta, tuo ”keskenerainen fiilis” vie ihmeellisesti eteenpain 🙂 Toisaalta, ei kai sita monessakaan asiassa ole koskaan valmis.

   Jes Lontoo-jutut, niita tulee ja paljon kunhan paastaan sinne asti!

 • Reply Pirkko / Meriharakka sunnuntai, tammikuu 25, 2015 at 17:54

  Yksi lisää ilmoittautuu joukkoon – eli mekin mietimme ulkoasu-uudistusta, vaikka edellisestä on vasta (?!) vuosi.
  Jotenkin on alkanut tuntua, että tuohon magazine-tyyppiseen pitäisi (?!) mennä – vaikka itse mieluiten itse asiassa luen sellaisia blogeja, joissa voin kun niissä vierailen, lukea viimeisimmät 4-5 juttua samalla kertaa niitä erikseen auki klikkaamatta. Ristiriitaista, mutta niin kai se kehitys usein on …

  • Reply Lena / london and beyond maanantai, tammikuu 26, 2015 at 15:04

   Ihanaa saada huomata, etten tosiaan ole yksin tämän ulkoasuongelman kanssa 🙂

   Tuo magazine-pohja on yleistynyt huomattavasti blogeissa mutta itse taidan olla sen verran ”vanhanaikainen” että tällainen normaali versio missä postaukset ovat päällekkäin on se mieleisin. Näin lukijan näkökulmasta, eli samoilla ajatuksilla mennään 🙂 Saas nähdä miten tuo ulkoasu muuttuu, mutta jotain pientä on ainakin lähiaikoina luvassa.

 • Reply Anna Koskela lauantai, tammikuu 24, 2015 at 14:58

  Tuo sivupalkki on myös oma ogelmani. Sitä ei yksinkertaisesti saa kauniiksi, mutta ilman sitä on vaikea elää. Ihmiset haluaa kuitenkin löytää postaukset helposti ja itsekin ärsyynnyn, jos en pääse heti näkemään esim. viimeisiä artikkeleita. Sitten kun postauksia on sadottain ne oltava jotenkin löydettävissä myös maittain tai avainsanojen avulla. Hankalaa.

  • Reply Lena / london and beyond maanantai, tammikuu 26, 2015 at 15:02

   Anna, veit sanat suustani.

   Sitä sivupalkkia ei tosiaan saa kauniiksi vaikka miten yrittäisi, mutta ei siitä oikein voi luopuakaan. Siitä on kuitenkin helpoin navigoida blogissa ja löytää etsimänsä. Lukijana arvostan postausten helppoa löydettävyyttä kaikesta eniten myös 🙂

 • Reply Jerry / Pako Arjesta lauantai, tammikuu 24, 2015 at 14:45

  Kiva juttu, etten ole ainoa, joka painii samojen asioiden kanssa :). Sain itse todella paljon uutta puhtia Matkamessuilta, joten haluan kehittää blogia parempaan suuntaan monellakin saralla. Jos nyt vaikka saisi ensin sen postaustahdin kuntoon ja myös luettavuuden vähän paremmaksi. Jännä juttu, että Matteo meinaa lähteä enemmän blogiisi mukaan, koska meilläkin on hieman tällaista suunnitteilla Tiian kanssa :P.

  Ps. En itsekään usko uudenvuoden lupauksiin, mutta tavoitteisiin sitäkin enemmän :).

  • Reply Lena / london and beyond maanantai, tammikuu 26, 2015 at 15:01

   Kuten tuossa alla Maaritille totesinkin, olin jo ennen tämän postauksen julkaisemista melko varma siitä että tämä ulkoasujuttu herättää keskustelua. 😉 Bloggaajan ikuisuusongelma se kai on!

   Matteo tulee olemaan blogissa enemmän, todella hauska sattuma että Tiiakin tulee blogissasi näkymään 🙂 Mielenkiinnolla odotan !

   • Reply Jerry / Pako Arjesta maanantai, tammikuu 26, 2015 at 17:44

    Niinhän se tosiaan on! Päivitin oman blogini ulkoasua juurikin tuohon magazine-tyyppiseen (jos käsitin oikein) siitä syystä, että tarvitsin teeman, jossa voi käyttää noita ”poimintoja” postauksista ilman, että koko postaus näkyy.

    Hauska juttu, että molemmilla on näin :). Samoin, mielenkiinnolla odotan myös sinun blogissasi näitä uusia tuulia :).

 • Reply Maarit Johanna lauantai, tammikuu 24, 2015 at 14:44

  Jee kuulostaa hyvältä! Ja myös melko tutulta tuo ainainen ongelma ulkoasun kanssa. Blogi näyttää mullakin nyt 80% siltä miltä haluankin, mutta sitä loppua en vain saa tehtyä joko valmiin teeman tai oman osaamattomuuden takia.
  Oliko sulla vielä suunnitelmia jatkaa sitä vlogia tai päivitellä niitä videoita tänne blogin puolelle?
  Mullakin huvittais aloittaa videoiden teko, sillä ostin uuden puhelimen jonka saa helposti selfietikkuun kiinni ja kuvan laatukin on ok. Pitäs vaan jostain löytää se inspiraatio 🙂

  • Reply Lena / london and beyond maanantai, tammikuu 26, 2015 at 14:59

   Ulkoasuongelma, mä arvasin jo etukäteen että mulla on kohtalontovereita! 😉

   Mulla on ongelmana tuo banneri – suunnilleen olen tyytyväinen muuten (tosin fonttia en ole osannut päättää) mutta bannerin haluan selkeäksi ja vaikka vähän ”tylsäksikin”. Less is more ja niin edelleen. 😉

   Vlogia on luvassa todella pian, oon tässä opetellut videoiden editointia ja tällä viikolla on tulossa ruokavideo täältä Taipeista. Kannattaa ehdottomasti videoita tehdä jos yhtään kiinnostaa, itse vasta alan innostua nyt kun olen oppinut käyttämään iMovieta paremmin. Tässä syy vähäiseen postaustahtiin toistaiseksi. 🙂

  Leave a Reply