Suomen suurin matkablogiyhteisö

Ulkosuomalaisen bloggaajan ongelmat (+asiaa Matkamessuista)

Bloggaaminen suomeksi ja asuminen ulkomailla on yhtälö, joka on mieluisa monella tavalla. On kiva jakaa kokemuksiaan ja ajatuksiaan ulkosuomalaisen näkökulmasta, ihan omalla kielellä. Kulttuurieroista on mukava kirjoittaa – kuten myös monikulttuurisesta arjesta.

Tässä yhtälössä on kuitenkin yksi varjopuoli, ja se liittyy yhteisöllisyyteen. Blogiyhteisö on aivan ihana, mutta näin ulkomailta katsottuna yksi niistä parhaista jutuista jää kuitenkin kokematta. Ja se on teidän kaikkien muiden suomibloggaajien tapaaminen ja kanssanne verkostoituminen. Suomeksi kun bloggaa, niin suomikontakteja ne blogikontaktit pääosin ovat. Siten on luonnollista, että suurin osa näistä kontakteista viettää suuren osan ajastaan Suomessa, vaikka reissubloggaajat liikkuvaista porukkaa ovatkin. Ja kun kerran itse ulkomailla asuu, ei sinne kotimaahan ole aina mahdollista matkustaa. Olen saanut olla mukana muutamassa erittäin kivassa blogiprojektissa siellä Suomessa (esimerkiksi Instagram Travel Thursday-risteily), mutta monesta jää vääjäämättä paitsi kun tätä välimatkaa on.

IMG_8643

Matkamessujen ollessa oven takana tämä fiilis nostaa päätään entistä enemmän. Tiedättekö miten mukavaa olisi olla paikalla, tapaamassa kanssabloggaajia ja fiilistellä reissutunnelmaa eri maiden ständeillä. Saada uusia kontakteja ja inspiraatiota niin kotimaisilta kuin ulkomaisiltakin bloggaajilta. Tavata uusia, samanhenkisiä ihmisiä ja vaihtaa kuulumisia vanhojen ja uusien tuttujen kanssa.Tänä vuonna minun oli tarkoitus tulla paikalle, ja viime vuoden messujen jälkeen vannoin ja lupailin että järjestän messuille ehdottomasti aikaa. Jos olisin Lontoossa tällä hetkellä asunut, olisin ehdottomasti hypännyt Helsingin koneeseen ja viipynyt messuilla ainakin viikonlopun. Kohtalo kuitenkin heitti minut Taipeihin ja täältä ei sinne Suomeen noin vain lennetäkään – syynä niin kustannuskset kuin aikatauluongelmatkin. Ensi vuosi on meidän tarkoitus viettää Euroopassa ja vuoden 2016 matkamessuille olisi nyt ihan oikeasti tarkoitus päästä. Toivotaan että tämä suunnitelma toimii ja tavataan näissä merkeissä ensi vuonna.

Ja kun matkamessuista puhuttiin, käykäähän osallistumassa blogiarvontoihin joista voitte voittaa vielä lippuja messuille mikäli kiinnostusta löytyy! Olen kerännyt tähän alle hieman listaa blogeista, joissa on arvonnat vielä avoinna:

Britannika-blogi (12.1 asti)

50 State Puzzle-blogi (12.1 asti)

Andalusian Auringossa-blogi (14.1 asti)

Haavematkoja-blogi (11.1 asti)

Siveltimellä-blogi (11.1 asti)

Cocoa Etsimässä-blogi (12.1 asti)

Vaihda Vapaalle-blogin fb-sivu (11.1 asti)

Toivotan teille messuille menijöille jo näin etukäteen oikein mukavia ja inspiraatiota antavia messuja. Toivottavasti saatte sieltä monta uutta ideaa ja bloggaajakollegoillenikin esitän tällaisen julkisen postaustoiveen: mahdollisimman paljon juttuja messuhumusta, kiitos kaunis!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

28 Comments

 • Reply Jenni / Globe Called Home maanantai, tammikuu 12, 2015 at 12:48

  Aika samat fiilikset! Itse tosin totesin, ettei ole järkevää hypätä koneeseen edes viikonlopuksi, koska jos tuonne lähtisin, haluaisin kyllä olla vähän pidempään kuin pelkän viikonlopun. Siksi olen menossa ensi viikonloppunakin taas Pariisiin; sinne on aika paljon helpompi päästä kuin Helsinkiin, jonne ei mene suoria lentoja…

  • Reply lena maanantai, tammikuu 12, 2015 at 15:22

   Suomen reissuilla tekisi tosiaan olla perillä pidempään kuin pelkän viikonlopun verran! Se matka ei ole pitkä, mutta tarpeeksi pitkä kuitenkin hintaan nähden että muutaman päivän tähden ei oikein tee mieli lentää. Varsinkaan sun luota, mistä yhteydet Helsinkiin ei taida olla kovin hyvät.

   Mut pitää yrittää järkätä jokin miitti, olis superkiva tavata 🙂

 • Reply Laura / Tuntemattomaan ja takaisin sunnuntai, tammikuu 11, 2015 at 22:38

  Voin uskoa, että turhauttaa. Mulle ainakin on bloggaajien yhteisöllisyys ja yhteiset tapahtumat on iso osa bloggausta nykyään – jos ei muuten, niin ainakin se motivoi tosi paljon tekemään enemmän ja paremmin. Tosin kuten yllä jo on mainittukin, toisinaan harmittaa helsinkikeskeisyys, mutta ymmärtäähän tuonkin kun suurin osa siellä suunnalla asuu. Ensi vuonna mullakin jäänee Matkamessut välistä ulkomailla olon vuoksi, mutta yritän nyt sitten ensi viikonloppuna ottaa ilon irti jo senkin edestä.

  • Reply lena / london and beyond maanantai, tammikuu 12, 2015 at 11:07

   Mä luulisin että jos Helsingissä asuisin niin olisin mukana vaikka missä tilaisuuksissa, mihin sattuisi kutsu käymään. Nautin sosiaalisista jutuista ja aina on kiva tavata samanhenkisiä ihmisiä 🙂 Motivaatiotakin saa hyvin muilta, kuten sanoit!

   Helsinkikeskeisyys harmittaa, mutta toki sille on syynsä. Harva matkabloggaaja asuu Helsingin ulkopuolella… tai no, ainakin suurinosa asuu Helsingin suunnalla. Muotoillaan noin. 😉

   Pidä kivaa messuilla munkin puolesta 🙂

 • Reply Pirkko / Meriharakka sunnuntai, tammikuu 11, 2015 at 18:18

  Minäkin olen tänä syksynä (vasta) löytänyt tätä yhteisöllisyyttä tässä matkabloggarimaailmassa ja vaikka siinä epäkohtiakin olisi (esimerkiksi, että monen matkabloggaajan joukossa hommaan saattaa tulla paineita) niin on tässä paljon hyviäkin puolia!
  Etenkin näin sapattivapaalla ollessani niin välillä tuntuu, että tämä on nyt ”työyhteisöni” ja ihan mukava sellainen.
  Ehkä sitten ensi vuonna osumme mekin yhtaikaa samoille messuille – jos työtilanteeni silloin sen sallii, tämä sapattivapaakin kun loppuu aikanaan 🙁

  • Reply lena / london and beyond maanantai, tammikuu 12, 2015 at 11:05

   Samaa mieltä, tässä touhussa on kyllä todella paljon hyviä puolia! Eikai sitä muuten tekisi. Toki aina negatiivisuuttakin on, mutta yritän olla ottamatta paineita paineiden ottamisesta mitä bloggaamiseen tulee. 🙂

   Sinulla on kyllä todella kiva tilanne tuon sapattivapaan tiimoilta, jää aikaa bloggaamiselle ja matkaamiselle. Toivotaan että ensi vuonna osuttaisimme yhtä aikaa messuille ja päästäisiin vaihtamaan kuulumisia!

 • Reply Annika sunnuntai, tammikuu 11, 2015 at 16:48

  Mä olin aika onnekas kun pääsen juuri tällä viikolla Suomeen, mutta ymmärrän kyllä täysin ongelman! Ehkä pitäis järkätä joskus Lontoossa jotain….! 😀

  • Reply lena / london and beyond maanantai, tammikuu 12, 2015 at 11:02

   Sulla on kyllä ihan supertilanne, kävin jokin aika sitten lukemassa sun suunnitelmista tulevalle. 🙂 Kiva että pääset messuille, tosiaan tuolta Lontoosta on sinne aina oma hässäkkänsä päästä. Joko aikataulut ei nappaa tai hinnat nousee!

   Ja hei ehdottomasti järkätään jotain Lontooseen. Meitä bloggaajia on siellä jokunen ja sitten aina voi yrittää kutsua Suomestakin kanssabloggaajia mukaan 😉 Pidetään oikeasti korvan takana!

 • Reply Stazzy lauantai, tammikuu 10, 2015 at 21:01

  Jep, ihan samoja fiiliksiä on ollut. Kun kirjoittaa ja julkaisee suomeksi, niin ”yllättäen” kaikki kirjallisuuspuhina on Suomessa. Olisi hirmu kiva voida osallistua enemmän. Mä nyt en edes asu mitenkään sietämättömän kaukana (Pohjois-Ranskassa), mutta ei mun budjetilla kyllä ihan jatkuvasti lennellä Suomeen. Viime aikoina olen yrittänyt sijoittaa Suomenreissut olennaisimpien tapahtumien mukaan, mutta silti jää paljosta ilman.

  • Reply lena sunnuntai, tammikuu 11, 2015 at 07:18

   Todella kiva huomata ettei ole yksin tämän probleeman kanssa 🙂 Ihan totta tuo, että vaikka yrittää noita tapahtumia on ja tärkeimpiin tulee aina mentyä, jää osa tärkeistä jutuista silti väliin. Harmi, mutta onhan se selvää että lentoliput eivät ilmaisia ole ja aina aikaakaan ei ole tarpeeksi. Onneksi Helsinkiin pääsee Norwegianilla, mutta onhan se sekin aina lovi lompakkoon. 🙂

   Terveisiä sinne Pohjois-Ranskaan!

 • Reply Annika - Tarinoita Maailmalta lauantai, tammikuu 10, 2015 at 18:22

  Aamen! Olen monesti miettinyt ihan samaa, tosin tämä vuosi nyt on se poikkeus kun olenkin matkamessuilla. Mutta siis muunlaiset menot ja verkostoitumiset on kyllä hieman hankala handalta tuhansien kilometrien ja tuntien aikaeron vuoksi, enkä todennäköisesti joka vuosi ala tännekään tulemaan Matkamessujen vuoksi. Kannatan tuota matkabloggaajien miittiä Suomen ulkopuolella, laitettan vaikka vaihtuvaksi kohteeksi joka vuosi 😉

  • Reply lena sunnuntai, tammikuu 11, 2015 at 07:16

   Annika, meitä on monta. 😀 Ihan huippua kuitenkin että pääsit tänä vuonna paikalle messuille, sullakin kun kuitenkin tuota matkaa on enemmän kuin tarpeeksi. Ehdottomasti meetinki pystyyn matkabloggaajille Suomen ulkopuolella, olisi hauska päästä reissuun ja samalla tavata kaikki. Pohtikaas tätä juttua puolestani siellä messuilla. 😉 Kivaa Suomen visiittiä!

 • Reply Elina / Vaihda vapaalle lauantai, tammikuu 10, 2015 at 18:08

  Toivottavasti tosiaan ensi vuonna pääsisit osallistumaan messuille ja ehkä joskus johonkin muihinkin miitteihin. Itsehän en ole ollut vasta kuin yhdessä, mutta on se mahtavaa tavata livenä muita matkabloggaajia.

  Mun blogin FB-sivuilla on myös vielä sunnuntain ajan mahdollista osallistua Matkamessulippujen arvontaan.

  • Reply lena / london and beyond sunnuntai, tammikuu 11, 2015 at 05:18

   Ensi vuonna olisi ehdottomasti tarkoitus olla aktiivisempi tässä jutussa, ja lähempänähän sitä ollaankin:) Kiva että olet kuitenkin pääässyt jo yhteen, niissä on aina kiva fiilis! 🙂

   Mäpäs lisään linkin sun blogiin vielä tuohon, kävin pikaisesti katsomassa mutten jostain syystä eilen sitä löytänyt:)

 • Reply Arna / Cocoa etsimässä -blogi lauantai, tammikuu 10, 2015 at 15:26

  Tuotapa ei ole tullutkaan ajatelleeksi, että ulkosuomalaiselle ja ei-helsinkiläiselle verkostoituminen on tosiaan huomattavasti hankalampaa. Pakostikin varmaan tuntee itsensä välillä vähän ulkopuoliseksi, kun ei pääse osallistumaan. Mutta toivotaan, että pääset messuille ensi vuonna! Meilläkin tämä on itse asiassa ensimmäinen messuvuosi, tai ollaan me vissiin jonain vuonna piipahdettu pikaisesti, mutta yleensä ollaan oltu juuri messujen aikoihin matkoilla, joten ihan kiva nähdä muita bloggaajia nyt sankoin joukoin.

  • Reply lena / london and beyond sunnuntai, tammikuu 11, 2015 at 05:15

   Toivotaan että ensi vuonna pääsen tosiaan paikalle, olisi kiva tavata.:) Kuopiolaiselle tuo Helsinki on aina vähän hankalan matkan päässä, ironisinta tässä on se että Lontoostakin pääsee Helsinkiin usein helpommin kuin Kuopiosta! Ja samalla hinnalla.

   PItäkää kivaa siellä messuilla ja toivotaan että ensi vuonna tavataan messujen merkeissä:)

 • Reply Katja lauantai, tammikuu 10, 2015 at 12:05

  Ei tarvitse edes asua toisella puolella maapalloa kun matkamessuille pääseminen ja verkostoituminen voi tuottaa ongelmia. 😀
  Yleisesti ottaen kun kaikki tapaamiset järjestetään aina Helsingissä ja sinne ei ihan noin viikon pari varoitusajalla lennellä täältä Oulustakaan.

  Matkamessuilla käyn päiväseltään lauantaina, mutta silti harmittaa kun blogitapaaminen ja torstain osalta messupäivä jää välistä, kun oma kalenteri ei antanut tuolle päivälle millään periksi.
  Mutta eiköhän näitä tule ja kun saavut taas Eurooppaan niin toivottavasti satutaan jonnekin päin samaan aikaan! : )

  • Reply lena / london and beyond sunnuntai, tammikuu 11, 2015 at 05:12

   Tää on niin totta, Maarit tästä jo tuolla alla mainitsikin! Oulu ja Rovaniemi eivät ole nitä paikkoja, joista on helppo päästä Helsinkiin saati muualle Eurooppaan. Kuopiossa ihan sama juttu, aina harmittaa kun kaikki tapahtuu pääkaupunkiseudulle:)

   Kiva että pääset paikalle Matkamessuille joka tapauksessa, vaikka se blogitapaaminen jääkin välistä. Olispa kiva olla siellä, mutta kuten sanoit, voisihan tässä puuhata jonkinmoista tapaamista Eurooppaan – tai vaikka Suomeenkin. Olisi ihan superkiva tavata!

 • Reply Arja / Haavematkoja lauantai, tammikuu 10, 2015 at 10:28

  Tuoreena bloggaajana yllätyin, miten paljon yhteisöllisyyttä tähän hommaan liittyy. Olin olettanut, että lähinnä kirjoittelen pientä blogiani yksin kotona silloin tällöin, mutta tämähän onkin paljon enemmän 🙂 Toivottavasti pääset mukaan Matkamessuille ensi vuonna, ja tapahtumiin muutenkin!

  • Reply lena / london and beyond sunnuntai, tammikuu 11, 2015 at 04:23

   Tämä yhteisöllisyys on ihan parasta tässä koko jutussa. 🙂 Tutustuu ihmisiin, joihin ei muuten tutustuisi! Ja plussaa on toki se, että nämä ihmiset ovat hyvin samanhenkisiä.

   Toivotaan että pääsen paikalle ensi vuonna ja mutenkin, olisi hauskaa nähdä kaikki tutut ja uudet tuttavuudet:)

 • Reply Maarit Johanna lauantai, tammikuu 10, 2015 at 09:39

  Ymmärrän hyvin fiiliksesi. Nimittäin ei se ongelma välttämättä ole pelkästään ulkomailla asumisessa. Voi olla että Rovaniemeltä Helsinkiin pääseminen on toisinaan hankalampaa kuin Lontoosta Helsinkiin. Viime vuonna olisin halunnut käydä ihan vierailijan roolissa messuilla mutta kappas vaan, oltiin reissussa. No sehän on ihan hyvä syy kuitenkin 😀
  Olisi kyllä ihana päästä kontaktoitumaan enemmänkin suomalaisten bloggaajien kanssa. Olisi hauskaa järjestää vaikka blogimiitti ulkomailla ^^

  • Reply lena / london and beyond sunnuntai, tammikuu 11, 2015 at 04:22

   Tuo on ihan totta Maarit! Rovaniemi ja Sodankylä eivät tosiaan ole kaupunkeja, joista on parhaat yhteydet Helsinkiin saati muualle. Kuopion kanssa on sama ongelma… eikä meillä ole siellä edes Norwegiania :I Tuntuu että Lontoosta on usein edullisempaa reissata Helsinkiin kuin Kuopiosta.

   Olisi ihan mahtavaa järjestää blogimiitti ulkomailla ja tavata teidät kaikki. Tai vaikka kotimaassa ensi vuonna. Mun on ihan pakko päästä ensi vuonna paikalle. 🙂

 • Reply AnskuBCN lauantai, tammikuu 10, 2015 at 09:00

  Voi ihan samat fiilikset täälläkin! Olisi niin kiva tavata muitakin samoista asioista kiinnostuneita ihmisiä, mutta no can do. Nuo Matkamessut olisivat kyllä tapahtumanakin kiinnostaneet, sillä olen käynyt vastaavilla messuilla monesti täällä Barcelonassa, samoin Genevessä. Muutenkin kaiken maailman messuilla on tullut käytyä sekä työn puolesta että huvikseen. Mutta kaikkea ei voi saada, itsepähän tänne ulkomaille läksin 🙂

  • Reply lena / london and beyond sunnuntai, tammikuu 11, 2015 at 04:20

   Meitä on aika monta, joilla on samat fiilikset täällä! Kiva saada vertaistukea ja tietää että ei ole yksin ajatustensa kanssa 🙂

   Kaikkea ei tosiaan voi saada ja itsepähän olemme tosiaan tänne maailmalle lähteneet…. ja matkamessuja on kiva koluta muuallakin.:) Olisi hauska saada matkabloggaajatutut kasaan ulkomaille messuille!

 • Reply Kthetraveller lauantai, tammikuu 10, 2015 at 08:43

  Hah, te olitte/olette sentään ulkomailla, mutta minä olin viime vuonna niinkin eksoottisessa paikassa kuin Helsingissä töissä. Ei paljoa naurattanut, ei. Tänä vuonnakin olen töissä, mutta toivon että pääsen liukumaan sieltä vähin äänin torstaina siihen malliin, että kerkeän nauttia matkamessujen humusta. Harmi ettemme tapaa tänä vuonnakaan, mutta toivottavasti ensi vuonna, sillä olisi todella mukava nähdä!

  • Reply lena / london and beyond sunnuntai, tammikuu 11, 2015 at 04:16

   Toivotaan kovasti sormet ristissä että pääse tänä vuonna paikalle! Arkena olevat tapaamiset ovat kyllä aina haasteellisia paikallepääsyn kannalta, varsinkin kun meille maalaisille;) Helsinki on aika kaukana.

   Ensi vuoden tapaaminen on jo kalenterissa, teen kyllä kaikkeni että pääsen paikalle. Olisi todella kiva tavata ja vaihtaa kuulumisia ihan livenäkin 🙂

 • Reply Katja lauantai, tammikuu 10, 2015 at 07:00

  Jaan kyllä tuon turhautumisen, sillä viime matkamessujen aikaan se konkretisoitui oikein kunnolla itselle kun olin Bangkokissa. Ei sieltä noin vain pääse Suomeen viikonlopuksi. Toisaalta olen ihan Suomessakin harmitellut sitä, ettei ikinä pääse mihinkään yhteisöhommiin mukaan koska niin moni juttu on Helsingissä _arkisin_. Kuten nyt matkamessujen blogitapaaminen torstainailtana :,,) Mutta ehkä vielä joskus!

  • Reply lena / london and beyond sunnuntai, tammikuu 11, 2015 at 04:13

   Musta on kiva huomata että meitä on täällä monia, joilla on tämä ongelma. Tavalla tai toisella.

   Tuo on ihan totta, että myös kotimaassa voi tuo verkostoituminen ja tapaaminen olla myös haastavaa. Kuopio (ja Tamperekin) on aika kaukana Helsingistä ja sinne ei sitten niinvain lähdetäkään. Yritän kyllä ehdottomasti päästä ensi vuonna paikalle. 🙂

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.