Suomen suurin matkablogiyhteisö

Täydellisen jälkiruoan perässä Taipeissa

Taipein yömarkkinat vetävät vertojaan ruokansa puolesta paremmillekin paikoille ja suosittelenkin jokaisen ruoanystävän piipahtavan täällä Aasian reissullaan – kirjoitan tästä aiheesta lisää tarkemmin lähikuukausina. Ruokakojuja on Taipeissa kaikkialla, mutta ei jälkiruokaakaan tarvitse kauaa etsiä kunhan tietää mitä etsii. Shaved ice on täällä on nimittäin erittäin suosittu juttu, varsinkin lämpiminä kuukausina, eikä tuo ihme olekaan. Se on terveellistä ja viilentää helteellä mukavasti. Shaved ice on kuuluisa ympäri Aasiaa, vaikkei se täysin aasialainen keksintöä olekaan.

Perimätiedon mukaan Keisari Nero käskytti orjansa hakemaan vuorilta lunta, jonka hän sitten nautti siirapilla maustettuna. Japanissa taasen ihmiset asuivat korkeiden vuorten läheisyydessä, josta jäätä ja lunta haettiin syötäväksi ja maustettavaksi erilaisin siirapein. Japanista tämä herkku on levinnyt siirtolaisten mukana Havaijille sekä itäiseen Aasiaan. Taiwanissa tätä herkkua nautitaan niin erilaisin maustesiirapein, mutta lisukkeena on yleensä myös hedelmiä. Tai keksejä, karkkeja, mitä näitä nyt on. Jokaiseen makuun löytyy kuitenkin varmasti jotakin.

Vaikka shaved ice onkin parhaimmillaan lämpiminä kuukausina, se maistui meille paremmin kuin hyvin menneellä viikolla. Lämpötila oli kohtuullisen korkea, noin 20 astetta plussan puolella ja mikäs olisi sen parempi keino juhlistaa mukavaa ilmaa kuin käydä nauttimassa herkullinen jälkiruoka-annos kaupungilla kiertelyn lomassa. Kun Taiwanin parhaaksi shaved ice-paikaksi kehuttu Ice Monster osui reitin varrelle, ei meidän kovin pitkään täytynyt paikkaakaan miettiä. Ja muistuttihan ilmasto melkein Suomen kesää, se on ihan hyvä syy nauttia tätä herkkua.

IMG_0404

Ice Monsterista saa tilattua alkupalaksi itsetehtyä mehujäätä.

IMG_0392

IMG_0393

Tilasimme mansikka-annoksen, jonka mukana tuli hieman jäätelöä ja pannacottaa…

IMG_0395

..sekä pähkinä-kastikkeella maustetun annoksen. Arvatkaas olivatko hyviä?

IMG_0401

Tämä lysti maksoi yhteensä noin kymmenen euroa. Meitä oli annoksia jakamassa neljä henkilöä, joten loppulasku henkeä kohti oli hyvinkin kohtuullinen. Voi olla että kohdallani Taiwanin lämpimät ilmat ovat historiaa, mutta taidan silti piipahtaa tuolla vielä ennen lähtöäni. Näitä herkkuja kun ei liiemmin Suomessa tai Lontoossa tule vastaan.

Onkos teillä reissuilla tullut paikallisia jälkiruokaherkkuja vastaan?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Lotta Watia | Unagidon perjantai, 9 tammikuun, 2015 at 20:40

  Toi taiwanilainen versio on musta parempaa kuin japanilainen. Japanissa se on tosiaan vaan jäätä ja jotain ylimakeeta kastiketta, mutta Taipein yötorilla maistamani oli jotain maapähkinäistä ja kermaista mutta ohueksi höylättyä jäätelöä. Namia!

  • Reply lena / london and beyond lauantai, 10 tammikuun, 2015 at 04:23

   Mä en ole japanilaista versiota maistellut tästä herkusta, mutta tekisi mieli. Monet ovat sanoneet että se japanilainen on hieman erilaista, joten kiinnostus herää!

   Meillä taisi olla tuota pähkinäjuttua mitä mainitset, se oli todella hyvää. Siinä tuli mukana jotain kastiketta jota piti kaataa jään päälle. 🙂

 • Reply Katja perjantai, 9 tammikuun, 2015 at 17:28

  Jo otsikko houkutteli heti painamaan jutun auki ja ahmimaan tämän postauksen. : D
  Jotain tämän tyyppistä tuli maistettua Malesiassa, mutta en ole ihan varma mitä se oli muuta kuin kylmää, raikasta ja hyvää!
  Ei se jäätelön syönti tarvitse helle kelejä ; ) Kyllä kelpaisi täällä kylmässä pohjoisessakin lämpimän viltin alla.

  • Reply lena / london and beyond lauantai, 10 tammikuun, 2015 at 04:18

   Mahtavaa, mullakin on aina ruokapostaukset sellaisia että ne on pakko avata hetimiten. 😀

   Malesiassa on käsittääkseni hyvinkin samantyyppistä jälkkäriä tarjolla, ilmeisesti näin on myös todella monessa Aasian maassa. Eli hyvinkin olet saattanut samaa maistella! Ja joo ei hellettä aina tarvita, pakko käydä vielä testaamassa tämä! (:

 • Reply Journey Diary / Jenna perjantai, 9 tammikuun, 2015 at 10:23

  Mulle ainakin ihan uus juttu soi shaved ice, mut hyvältä näyttää! (:

  • Reply lena / london and beyond lauantai, 10 tammikuun, 2015 at 04:16

   Hyvää on ehdottomasti 🙂 Kannattaa ehdottomasti testata jos Aasiassa liikkuu, varsinkin lämpimällä. yummyyy 🙂

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.