Suomen suurin matkablogiyhteisö

Elämässä kääntyi taas yksi sivu eli lähtölaskenta alkaa

Otsikko kuvailee tämänhetkisiä fiiliksiäni erittäin hyvin. Isäni lähti eilen Shanghain ja Amsterdamin kautta kohti Suomea, Matteo lähti pari tuntia hänen jälkeensä kohti Dubaita ja Roomaa josta hän jatkaa matkaansa Lontooseen loppuviikosta. Tähän lähdön hetkeen piti olla ikuisuus, kun pari kuukautta sitten isän ja Matteon reissujen ohjelmaa suunniteltiin. (Välihuomautuksena tähän – Italiano kulkee tästä lähtien blogissa nimellä Matteo, olen miettinyt miten häntä kutsuisin ja päädyin lopulta oikeaan nimeensä)

Aika meni kuin siivillä, kuten arvata saattaa. Eilen asetellessani tavaroitani molempien matkalaukkuihin heräsin todellisuuteen. Siihen todellisuuteen, että lähden Taiwanista lopullisesti melko tarkalleen kuukauden kuluttua. Kun elokuussa tänne saavuin, tämä hetki tuntui todella kaukaiselta. Jopa niin kaukaiselta, että sitä oli hankala edes sen enempää miettiä. Ja nyt on käsillä lähtölaskenta siihen, että palaan pian Eurooppaan. Hurjaa.

Nyt minulla on täällä Taipein asunnollani huomattavasti vähemmän omaisuutta ja päässäni pyörivät fiilikset ovat erikoiset. Haikeat, tietenkin. Siksi, että isäni ja Matteo lähtivät kohti Eurooppaa, mutta myös siksi, että ikävöin Taipeita jo nyt. Olen nauttinut täällä olostani todella paljon ja olen myös viihtynyt todella hyvin. Taipei oli pakopaikka pienestä ilmassa olevasta epävarmuudesta loppuvuoden asuinpaikan ja suunnitelmien suhteen. Jotenkin odotin että asiat ratkeaisivat siihen mennessä, kun Taipeista lähtö tulee ajankohtaiseksi. Minulla on toki tulevaisuuden suunnitelmia ajalle jälkeen Taipein, mutta aivan varmaksi en osaa sanoa mitä tulevan pitää. Lontoo kutsuu maalis-huhtikuussa mutta syksyllä onkin sitten edessä luultavasti aivan uudet kuviot. Tämä tilanne saa minut hieman ahdistuneeksi, vaikken mikään varsinainen asioiden etukäteen suunnittelija olekaan. Matteon ja minun työkuviot ovat syynä tähän arvoitukseen; ajattelin aina, että kun Taipeista lähden takaisin Eurooppaan niin olemme paljon viisaampia. Nyt tiedän vasta sen, että vasta kevään mittaan tiedämme lisää.

IMG_0434

On tässä Taipeista lähdössä kuitenkin jotain positiivistakin, kun sitä puolta alkaa tarkemmin miettimään. Lähden kuukauden kuluttua lyhyelle lomalle Suomeen, jossa näen perheeni, ystäväni sekä Matteon. Näitä asioita odotan kovasti, Kuopiotakin on jo ollut ikävä. Pääsen myös kokemaan (toivottavasti) kunnon talven ja lumilautaileman ahkerasti. Suomen reissun jälkeen minua ja Matteota odottaa melkein kolme viikkoa Thaimaassa. Pelkkä lomailua ja aurinkoa, opiskelurupeaman jälkeen tämä loma on erittäin tervetullut. Bangkokista palaamme Dubain (toivottavasti stopover onnistuu) kautta Lontooseen, josta lennän taas Suomeen hetkeksi. Kiirettä pitää ja reissua pukkaa, mutta pukatkoon. Tämän kiireisen puolitoistakuukautisen jälkeen asetumme aloillemme Lontooseen, ja se on mukavaa se. Vaikka matkailu on yksi tärkeimmistä jutuista elämässäni, on se oma koti ja normaali arki oikeasti tärkeitä juttuja; niitä pitäisi mielestäni osata arvostaa enemmän. Positiivista on myös se, ettei Lontoossa tarvitse enää laskea päiviä siihen, kun näkee Matteota seuraavan kerran! Siinä mielessä Taipeista lähtö tuo helpotusta elämään. Tästä voisin kirjoittaa blogissa hieman enemmänkin, mikäli kiinnostusta löytyy.

Onko teillä muilla ollut elämänmuutoksia ilmassa nyt tai tulevaisuudessa?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Pirkko / Meriharakka perjantai, 9 tammikuun, 2015 at 05:26

  Kecättalvea suunnitellessa alkaa aina välillä iskeä tajuntaan sapattivapaan loppuminen ja paluu töihin. Väittävät että muutos tuohon suuntaan on vaikeampi kuin päätös jäädä vapaalle 😉

  • Reply Lena / london and beyond perjantai, 9 tammikuun, 2015 at 07:03

   Meillä taitaa olla hieman samoja fiiliksiä ilmassa 🙂 Kerros miten kävi kun töihin palaat, oliko helpompaa vaiko ei.. jotenkin tuo mitä sanoit saattaa pitää kyllä hyvinkin paikkansa. Reissuunlähtöä kun on aina kiva odottaa, mutta on siinä työelämässäkin puolensa! Itse ainakin kaipaa niitä rutiineja jonkin verran..

 • Reply Katja torstai, 8 tammikuun, 2015 at 20:16

  Mun puolesta saa ainakin kirjoitella kaikenlaisia pohdiskelevia juttuja! 🙂
  En voi käsittää, että lähdön hetki koittaa sulla jo pian. Ihan ajatuksenakin elokuusta helmikuuhun kuulostaa hyvinkin pitkältä ajalta ja kohta se on jo ohitse. Hui! Pitäkäähän kivaa lomaillessa!

  Itsellä koko vuosi 2014 tuntui olevan yhtä suurta muutosta. Nyt sitten vuorossa väkisin opiskelujen loppuun saattaminen ja töissä olo. Ehkä ihan kivaa välillä vaan olla enemmän paikallaan vaikka kyllä sitä jo huomaa kuinka mieli alkaa olemaan levoton 😛

  • Reply Lena / london and beyond perjantai, 9 tammikuun, 2015 at 07:00

   Niitä voi tulla lisää, kiva jos ne kiinnostaa! Mä oon kans ihan ihmeissäni siitä, miten paljon tuota aikaa on kulunut. Kun se ei oikeasti tunnu siltä! Justhan mä tänne tulin …. Sulle paljon tsemppiä uusiin haasteisiin, työelämä on aika jees juttu 🙂

   Kiitos, ihan varmasti pidetään! Pitääkin tsekata sun blogi nyt erityisellä tarkkuudella ennen reissua, tosi paljon kaipaan vinkkejä esim Bangkokin koluamattomiin paikkoihin yms. Eli saa antaa vinkkiä myös jos tulee jotain mieleen. 😉

 • Reply nano gusī torstai, 8 tammikuun, 2015 at 15:45

  Leena,Pidän todella blogisi..i hope you have an english version someday..你的寫真有意思..非常好 Leena !

  • Reply Lena / london and beyond perjantai, 9 tammikuun, 2015 at 06:58

   Thank you soooo much! As I promised, the english version will be out soon. (: 謝謝你! 二月我開始寫英文!

 • Reply Katja torstai, 8 tammikuun, 2015 at 15:41

  Nytko se Taipei aika alkaa olla loppusuoralla!?! Juurihan sää lähdit sinne 😀 Ihan kamala kuinka nopeaa aika juoksee. Nuo elämän käännekohdat on aina jännittäviä, kun ei vielä oikein tiedä minne suunta seuraavaksi johtaa. Mun viimevuosi oli oikeastaan sellainen ja nyt olen melko tyytyväinen kun voin muutaman vuoden hengähtää ja keskittyä opintoihin eikä tarvitse ajatella, että mitäs sitten seuraavaksi.

  Sulla on hyviä suunnitelmia ja uskon, että teilläkin työkuviot sun muut alkaa sitten pikkuhiljaa lähdön koittaessa ja ajan kuluessa selvitä. : ) Tuo loma kuulostaa aika täydelliseltä, joten muistakaahan rentoutua oikein kunnolla! Ja Oulussa on ainakin lunta vaikka muille jakaa, joten eiköhän siellä Kuopiossakin laskemaan pääse.

  Ihania viimeisiä viikkoja Taipeihin!

  • Reply Lena / london and beyond perjantai, 9 tammikuun, 2015 at 06:49

   No äläpä muuta virka. 😀 Tuntuu että juuri täne tulin ja kaikki oli vasta alussa.

   Sulla on oikeastaan tosi kiva tilanne, tiedät seuraavien vuosien ohjelman suunnilleen. Vähän kateellinen täällä olen! 🙂 Toki itselläkin selviää asiat ennenmmin tai myöhemmin, mutta nyt on vähän kysymysmerkkejä ilmassa. Kyllä ne asiat selkiytyy ja onhan tietämättömyys joskus ihan kivaa, voi haaveilla kaikista paikoista ja miettiä minne seuraavaksi. Ja se lomakin tulee hyvään saumaan, voi rentoutua opiskelun jälkeen aivan täysin.

   Terveisiä sinne Suomeen! 🙂

 • Reply Maarit Johanna torstai, 8 tammikuun, 2015 at 14:30

  Kysytkin vielä! Juurikin postasin aiheesta vaihto-opiskelun jälkeisestä elämästä ja vaikka tässä periaatteessa onkin suunnitelmia niin pään sisällä tuntuu kuin olisi ihan tuuliajolla. ”Opiskelen” edelleen, eli kirjoitan opinnäytettä ja suoritan sitten harjoittelun. Tutkinto pitäisi olla kesällä. Sen jälkeisestä elämästä en tiedä mitään. Jos en saa töitä.. En osaa edes ajatella mitä sitten. Siihen asti on kuitenkin yhtä ahkeraa reissaamista kuin sinulla ettei kesään mennessä ainakaan tylsää tule!

  Mukavaa että Matteo saa kulkea omalla nimellään blogissa. Ehkä minäkin pitäydyn Markussa, ettei tarvi kirjoitella aina että poikaystäväni.

  Tiedän niin tunteen lähtemisestä. Varsinkin siitä kun se päivämäärä tulee käsille aikaisemmin kuin sitä olisi halunnut ajatellakaan. Monet asiat on tulleet eteen juuri noin. Muutin pois Rovaniemeltä viikko sen jälkeen kun huomasin etten oikeastaan tarvikaan kesän jälkeen sieltä enää kämppää. Islannin viimeiset viikot meni niin tiivisti opiskellessa että kun lähtö tuli, olin vain niin poikki etten edes ajatellut sitä.

  Toivotan onnea ja tsemppiä elämän uudelle sivulle 🙂

  • Reply Lena / london and beyond perjantai, 9 tammikuun, 2015 at 06:44

   Hei mun pitää käydä lukemassa sun postaus ajan kanssa! Nää on hauskoja kun samoja asioita pohtii, ei tarvitse olla yksin mietteidensä kanssa;)

   Kiitos tsempeistä, sitä samaa sinne! Muistan kun itse graduani kirjoitin, se oli hauskaa aikaa, vaikka rankkaakin. Tulevaisuus oli kivasti avoin, sai itse päättää työskentelytahdin ja oli tavallaan vapaa kaikesta. Tai siis aikataulut sai päättää itse. 😉 Nauti lopputyön tekemisestä, siinä on ehdottomasti kivatkin puolensa! Ja ei meille tosiaan tylsää tule kun on reissuja tulossa 🙂

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.