Suomen suurin matkablogiyhteisö

Maailman parhaimmat uudenvuoden bileet Taipeissa? (+video)

Taipei on maailmalla tunnettu erittäin vaikuttavista uudenvuoden bileistään. Agoda-matkasivuston tekemän tutkimuksen mukaan Taipein uusi vuosi on vaikuttavampi kuin esimerkiksi New Yorkin tai Pariisin, joten odotukseni uudesta vuodesta Taipeissa olivat korkealla.

Meidän uudenvuoden juhlintamme alkoi tällä kertaa poikkeuksellisesti hotellissa. Isäni on tällä hetkellä Taipeissa ja koska hänen huoneensa oli huomattavasti viihtyisämpi ja tilavampi kuin meidän asuntomme, ei uudenvuoden juhlinnan aloitukselle tarvinnut paikkaa kauaa miettiä. Hotellilta lähdimme kohti pääpaikkaa, Taipei 101-tornia, kahdeksan maissa. Tämä siksi, että joukkoa oli todella paljon liikenteessä ja halusimme varmistaa hyvän paikan. Taiwanilainen kaverini oli vinkannut minulle alueella sijaitsevasta puistosta, josta on hyvä näköala tornille mutta se ei ole yleensä liian täynnä. Kaiken kukkuraksi paikka on paikallisten suosiossa, mikä on aina plussaa. Ilotulitus oli hyvin vaikuttava:

IMG_0355

IMG_0357

IMG_0321

IMG_0369

Ja koska Taipeissa ollaan, oli juhlinnassa luonnollisesti mukana myös ruokaa. Taipei 101:n lähettyille oli saapunut monta eri ravintolayrittäjää ruokakojuineen ja sieltä haettiin vuorotellen ruokaa asemapaikallemme. Ihmisiä oli liikkeellä paljon, mutta jonot vetivät ruokakojuilla hyvin. Aasialaiset osaavat jonottamisen. Tarjolla oli kaikkea pikkupurtavasta kuten makkarasta (taiwanilaiseen tyyliin makeasta) ja ranskalaisista eksoottisempaan ruokaan kuten intialaiseen ja vietnamilaiseen. Haimme läheisestä kaupasta muutaman oluen mukaan ja illan menu oli siinä: uudenvuodenaattona on Taipeissa turha yrittää lähteä etsimään pöytää ravintolasta, ellei varausta ole.

IMG_0323

IMG_0324

IMG_0325

Paikalla oli myös satuhahmoja kuten nallea ja krokotiilia juhlistamassa vuoden vaihdetta. Herra Krokotiili oli kuitenkin nauttinut sen verran alkoholia että häntä jouduttiin aikaajoin hieman virvoittelemaan… Minua ilahdutti eritoten se, että paikalla ei ollut silminnähden humalaisia henkilöitä (ei krokotiilikaan vaivaksi ollut). Täällä juodaan toki alkoholia, mutta aivan eri tavalla kuin Suomessa. Julkijuopottelua en ole vielä tähän päivään mennessä nähnyt.

IMG_0349

Minulla oli GoPro mukanani ja luonnollisesti halusin videoida mahdollisesti maailman hienoimman ilotulituksen – ja höpöttelinkin videolla hieman. Video löytyy Vlogian videoblogiprofiilistani, mutta liitin sen myös tähän. En ole viettänyt uutta vuotta New Yorkissa tai Pariisissa, mutta aika huikean esityksen nämä kaupungit saavat tarjota mikäli aikovat Taipein voittaa. Hieno show, eikö?

Mitenkäs teidän uudenvuoden viettonne sujui? Ja missäpäin maailmaa?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply Jerry / Pako Arjesta torstai, 8 tammikuun, 2015 at 07:43

  No oli kyllä hienoa :)! Oikeassa olit!

 • Reply ottoizakaya tiistai, 6 tammikuun, 2015 at 13:04

  Aasialainen UV ei petä. Mulla ei sen enempää kokemusta löydy kun Sydneyn Chinese NY juhlallisuuksista ja se meininki oli itessään samaa tasoa kun Uuden Paavin valitsemisbileet + kuninkaalliset häät briteissä + vielä sydneyn oma UV mikä sekin on maailman ehkä näyttävin eli oli himmeetä joten voin uskoa että helmikuun alussa on tuollakin meininki kohdillaan jos nyt näyttää jo tolta. Omissa haaveissa olisi Shanghain UV, tutumpi taikka chinese versio! 🙂

  • Reply lena keskiviikko, 7 tammikuun, 2015 at 14:08

   Aasialaiset tosiaan osaa juhlinnan. 😀 Ainakin niiden juhlien järjestämisen ja yleensä heidän juhlansakin ovat hyvin maltillisia verrattuna esim pohjoismaalaisiin uudenvuodenviettoihin.;)

   Sulla on hyvin noita juhlia koettuina, varsinkin tuo Sydneyn UV kiehtoisi kovasti. Ja Dubai…. Shanghaissa oli tänä vuonna ilmeisesti ollut hieman huonompi onni kun osa porukasta oli talloutunut kuoliaiksi. :I Toivottavasti saavat menon rauhoittumaan kiinalaiseksi UV:ksi, se kun tuuppaa olemaan aika menevä. Lennän juuri sitä ennen Suomeen, joten tältä vuodelta se jää väliin, mutta eiköhän näitä mahdollisuuksia tule!

 • Reply Maarit Johanna lauantai, 3 tammikuun, 2015 at 09:59

  Wooouu!! Vähän vaikuttaa kököltä Sodankylän tulitukset tuohon verrattuna! Huikea video. Ihan mahtavaa että olet alkanut vloggaajaksi :))

  • Reply Lena / london and beyond sunnuntai, 4 tammikuun, 2015 at 14:47

   Ihana kuulla että näistä videoista tykätään. 🙂 Jatkoa tulee varmasti!

   Taipein ilotulituksissa oli ehdottomasti puolensa, mutta uskon että Sodankylässä olisi tällaiselle Lappi-fanille ollut paljon nähtävää ja koettavaa 🙂

 • Reply Annika | travelloverblogi torstai, 1 tammikuun, 2015 at 15:59

  Aika erilainen meninki kuin meillä aavikolla. 🙂 Hyvää uutta vuotta!

  • Reply Lena / london and beyond sunnuntai, 4 tammikuun, 2015 at 14:46

   Hyvää uutta vuotta sinne Lähi-Itään myös! 🙂 Toivottavasti on ollut kiva reissu!

 • Reply Heli torstai, 1 tammikuun, 2015 at 14:30

  Todellakin vaikuttavan näköistä! Tämä taitaa olla niitä asioita, jotka siellä päin maailmaa osataan jo perinteidenkin takia. Me vietimme vuodenvaihdetta Oslossa, jonne ilmestyi harvinaisen tiheä sumu vähän ennen puolta yötä. Paukkeesta päätellen kaupunki oli sijoittanut ison kasan verorahoja raketteihin, mutta eipä niitä tainnut monikaan nähdä.

  • Reply Lena / london and beyond sunnuntai, 4 tammikuun, 2015 at 14:45

   Täytyy myöntää että olin itsekin hyvin vaikuttunut. 🙂 Täällä kyllä raketteja ammutaan missä vaan ja milloin vaan, ei paljon ohjeita noudateta.. jos niitä edes on. Meno hurjistuu kiinalaisena uutenavuotena, jolloin kuulemma rakettien ostelussa hurjitaan ja kunnolla.

   Harmi juttu että Oslossa sumu haittasi virallista juhlintaa, toivottavasti oli muuten mukava vuodenvaihde!

 • Reply Journey Diary / Jenna torstai, 1 tammikuun, 2015 at 14:06

  Enpä oo ennen nähnyt noin hulppeaa ilotulitusta!! Kyllä olis ollut mahtavaa olla itekkin paikan päällä.

  • Reply lena torstai, 1 tammikuun, 2015 at 14:15

   En ole minäkään, ehdottomasti paras ilotulitus mitä olen tähän mennessä nähnyt. Ei riitä päivä eikä kaksi tuon suunnitteluun, eikä ihan ilmaista lystiä tainnut olla. 🙂 Jos olet joskus täälläpäin maailmaa uudenvuoden aikaan, suosittelen ehdottomasti Taipeissa piipahtamista.

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.