Suomen suurin matkablogiyhteisö

Eslite, Taipei – Yö kirjakaupassa

Taipeilaiset eivät ole bilekansaa. He viettävät usein viikonloppuiltansa kuljeskellen yömarkkinoilla ja yleisesti ottaen heidän alkoholinkäyttönsä on hyvin vähäistä verrattuna esimerkiksi Euroopan maihin. Karaoke (useimmiten) selvinpäin on heidän lempipuuhaansa yömarkkinoilla kuljeskelun lisäksi ja nämä aktiviteetit riittävät viihdykkeiksi itsessään – alkoholia ei siihen viihtymiseen tarvita. Karaoken ja yömarkkinoiden lisäksi yksi paikallisten mielenkiintoisista, rauhallisista ajanviettotavoista on viettää aikaa yömyöhään kirjakaupassa, lukemassa kirjoja rauhallisessa ympäristössä. Mahdollisuuden tähän tarjoaa Taipeissa Eslite-niminen kirjakauppa. Eslitestä löytyy valikoimaa aivan varmasti jokaiselle ja mikä parasta, kirjoja on tarjolla myös englanniksi. Voit lukea kirjaa hyllystä, voit ostaa kirjan ja lukea sitä tai voit tuoda paikalle oman kirjasi, kaikki on sallittua. Eikä kukaan pakota sinua ostamaan mitään. Rakastan kirjakauppoja ja Eslite onkin ollut Taipeissa yksi suosikkipaikoistani.

Kävimme testaamassa kirjakaupan tunnelman yöllä muutama viikko sitten ja voi miten ihanan hiljaista siellä onkaan – paikka on kuin kirjasto konsanaan. Ihmiset lukevat kirjojaan nurkissa lattialla ja onpa joku saattanut tuolinkin löytää. Meillä oli omat kirjat mukana, mutta monet tutustuivat kirjakaupan valikoimiin joko ostaakseen tai ihan vaan lukiakseen osan kirjasta ja palauttaakseen sen takaisin hyllyy. Paikalla oli niin nuoria, keski-ikäisiä kuin vanhuksiakin – mutta myös perheitä lapsineen.

Brittilehti Guardian on myös huomioinut Esliten, artikkelin voi lukea tästä. Guardian väittää että kirjakauppa on auki 24 tuntia vuorokaudessa – kävimme itse Eslitessä Taipei 101:n lähistöllä ja se sulki ovensa kahdelta. Voi olla että ketjun toinen liike Taipein Xinyissä on auki läpi vuorokauden, mutten ole asiasta aivan varma. Alla tunnelmia paikan päältä:

IMG_0071

IMG_0076

IMG_0065

IMG_0067

IMG_0066

Eslite menee ehdottomasti Taipeissa vierailevan must-kohteiden listalle. Suosittelen vierailua yö-aikaan, vaikka paikka on vaikuttava päiväsaikaankin. Ja mikä parasta, Eslite ei ole vain ja ainoastaan kirjakauppa sanan varsinaisessa merkityksessä. Sieltä löytyy myös kahvila, ravintola, design-kauppoja (Iittala!) sekä huhujen mukaan myös viinikellari. Jokaiselle jotakin, ehdottomasti!

Onko linjoilla muita kirjakauppa-faneja? Miltä vaikuttaa mahdollisuus viettää yö (tai ainakin osa siitä) kirjakaupassa?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Annika perjantai, 2 tammikuun, 2015 at 20:32

  Oi, näyttääpä ihan mun paikalta 🙂 Yksi kaverini kertoi lukeneensa yhden Harry Potterin kokonaan kirjakaupoissa käydessä. Haaveilen joskus tekeväni vastaavan tempun jonkun toisen kirjan kanssa. Kirjakaupat on vaan siitä ongelmallisia, että niistä on vaikea lähteä tyhjin käsin ulos.

  • Reply Lena / london and beyond sunnuntai, 4 tammikuun, 2015 at 14:50

   Vau, olisipa ihana joskus aloittaa ja lopettaa kirja kirjakaupassa. Yksi juttu lisää bucket-listaan. 🙂 Harry Potterinkin lupasin lukea heikkona hetkenäni aiemmin tänään! Kai se pitää ihan yleissivistyksen vuoksi lukea.

   Arvaas pääsinkö tuolta tyhjin käsin ulos? 😉

 • Reply Kaukokaipuun Nella maanantai, 22 joulukuun, 2014 at 18:43

  Lukumato ilmoittautuu! Miten romanttiselta yö kirjakaupassa kuulostaakaan 🙂

  • Reply lena keskiviikko, 24 joulukuun, 2014 at 07:51

   No sanopa älä muuta! 🙂 Sun pitää ehdottomasti laittaa tämä bucket-listalle jos tännepäin maailmaa joskus tulet!

 • Reply Ari sunnuntai, 21 joulukuun, 2014 at 19:55

  Eslitellä on useampiakin toimipisteitä Taipeissa, Taipei Main Stationin vieressä esimerkiksi on Eslite K Underground Mall-ostoskeskus, jossa on erilaisia kauppoja ja ravintoloita, eli Eslite ei ole pelkkä kirjakauppa.

  • Reply Lena / london and beyond maanantai, 22 joulukuun, 2014 at 09:45

   Hyvä huomio Ari! Mulle Eslite on ollut kokemuksena niin kirjakauppa-painotteinen että se paistaa läpi tuosta tekstistä. Tuo on hauska tuo Eslite Mall, pitääkin piipahtaa siellä uudemman kerran 🙂

 • Reply Jael sunnuntai, 21 joulukuun, 2014 at 13:10

  Ihana kirjakauppa;itsekin olen kirjakauppafani,ja ollut 2 sellaisessa töissäkin aikoinani.Tuollaiset kirjakaupat ,missä voi istua lukemassa ilman ostopakkoa,ovat ihania.Täälläkin on sellaisia,ja joskus käyn ihan vain katsomassa &selailemassa kirjoja,ja mietin että ostanko vai en;D

  • Reply Lena / london and beyond maanantai, 22 joulukuun, 2014 at 09:43

   Jes, toinenkin kirjakauppafani linjoilla! Sellaisessa olisi varmasti kiva olla töissäkin 🙂

   Minusta on ihana vaellella niissä, fiilistellä, katsella tarjontaa ja vain olla. Ja miten ihanaa onkaan, että ei ole sitä ostopakkoa. Usein ostankin jotain, toki, mutta on kiva kun ei ole ns. painetta tehdä niin.

 • Reply ottoizakaya sunnuntai, 21 joulukuun, 2014 at 12:57

  Wow, ompas jännittävä vaihtoehto bilettämiselle. Ite oon hävettävän huono käymään kirjastoissa ja kirjakaupoissa. Ajatuksena tosin yö kirjakaupassa on melko taianomainen. Let’s see, ehkä pitäis kokemuksen puolesta kokeilla jos joskus tulis vastaan. Taipei on kaupunkina melkonen! Ja jännittävää, ettei jengi oo siellä niin bileorientoitunutta jos vertaa esim. Hong Kongilaisiin ketkä on senkin edestä. Yllätys mulle o.O

  • Reply Lena / london and beyond maanantai, 22 joulukuun, 2014 at 09:39

   Tuo on todella hauska juttu, ehdottomasti. Ja on kiva että alkoholia ei tarvita siihen hauskan pitämiseen. Kun tuut Taipeihin niin sun pitää ehdottomasti tsekata tämä. 😉 Tänne kannattaa kyllä tulla ja laittaa Taipei bucket-listalle. Hong Kong on kyllä erilainen, monessakin asiassa. Täällä on rennompaa, vaikka ihmiset paljon töitä tekevätkin.

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.