Uskoisitko, että Taipei on ulkoilijan paratiisi?

Taipei on suuri miljoonakaupunki, jossa betoniviidakko on läsnä kaikkialla. Ja se Taipein betoniviidakko, se se vasta ruma onkin. On yleisesti tiedossa, että Taipei on yksi Aasian rumimpia kaupunkeja mitä rakennuksiin ja arkkitehtuuriin tulee – taipeilaiset tykkäävät itsekin mollata rakennuksiaan ja niiden ulkomuotoa. Miljoonakaupunki, jossa infrastruktuuri ei ole välttämättä sieltä parhaasta päästä saattaa olla stressaava ympäristö asua ja elää. Siksi paikalliset mielellään suuntaavatkin vapaapäivinään Taipein lukuisille vuorille tekemään kävelylenkkejä ja nauttimaan luonnosta sekä ulkoilmasta.

Viime lauantaina meillä oli kello soimassa heti kahdeksan jälkeen. Heräsimme virkeinä hyvin nukutun yön jälkeen ja suuntasimme kohti Xiangshania, eli Elefanttivuorta. Yksi hyvä puoli sen lisäksi, että Taipein ulkoilureitit ovat hyvin hoidettuja ja opastattuja on se, että niitä on melkein kaikkialla. Niin metroasemien läheisyydessä kuin keskellä kaupunkiakin. Kenenkään ei tarvitse lähteä kauas Taipeista ellei niin tahdo, sillä kaupungin ytimen läheisyydestä löytyy monta eri vaihtoehtoa ulkoilijalle. Xiangshanin reitti on siitä kiva, että siellä riittää roimasti käveltävää ja sieltä aukeaa varmasti yksi kaupungin parhaista näköaloista. Katsokaa kuvat, niin ymmärrätte mitä tarkoitan.

IMG_0022

IMG_9929

IMG_9913

IMG_9938

IMG_0007

Reittien varrella on usein taukopaikkoja, joille on mukava pysähtyä nauttimaan eväitä ja lepäämään. Xiangshanin vuori on jyrkkä ja portaita saattaa olla ylämäkeen kilometrinkin verran – tauko tulee ehdottomasti tarpeeseen jossain vaiheessa matkaa. Meillä oli eväänä taiwanilaista sipulileipää vuoren alla olevasta kojusta hankittuna, banaania sekä tietenkin vettä. Sen verran voimia kiipeäminen vaatii, että on aina hyvä olla jotain evästä mukana.

IMG_9971

IMG_9954

IMG_9984

Jos kukaan teistä lukijoistani on Taipeihin matkalla nyt tai tulevaisuudessa, suosittelen että retkeä Xiangshanilla, joko päivällä tai auringonlaskun aikaan. Päivällä maisemat ovat upeat, mutta auringonlaskun aikaan tuolla on aivan oma tunnelmansa. Aurinko laskee Taipein ylle ja värjää taivaanrannan usein eri värein, kauniimpaa näkyä saa hakea!

Photo credits: Myself and Hannamiina Tanninen

Previous Post Next Post

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply Ari sunnuntai, joulukuu 21, 2014 at 20:05

  Tuo oli kyllä yksi omia lempipaikkojani Taipeissa, kävin siellä useammankin kerran. Tässä linkissä lopussa on kuvia viimeisestä kerrasta kun kävin siellä juuri auringonlaskun aikaan, kuvista tuli omasta mielestäni ainakin todella upeita: http://ata1.kuvat.fi/kuvat/Matkakuvia/Taiwan+2014/Taipei+at+November+22-23+2014/

  Muita vastaavia reittejä on toisilla puolilla kaupunkia myös, kävin myös keskustan pohjoispuolella Yuanshan Scenic Arealla, jossa oli myös raput joita pitkin pääsi vuoren huipulle, näkymät olivat vastaavanlaiset, paitsi tietysti 101-torni ei ollut niin lähellä, joten ei ihan yhtä vaikuttava näkymä, mutta kun Xiangshanin näköalatasanteet olivat aina tupaten täynnä väkeä ja kuvauspaikkaa sai usein jopa jonottaa, Yuanshanissa ei samana iltana (tasan viikko sitten) ollut oikeastaan juuri ketään muita, taisin nähdä yhteensä 5 muuta ihmistä koko aikana siellä, lähinnä voimistelevia vanhuksia. Kuvasin myös Yuanshanissa (lähellä Jiantan MRT-asemaa, eli lähellä myös Shilin Night Marketia) kuvagallerian: http://ata1.kuvat.fi/kuvat/Matkakuvia/Taiwan+2014/Yuanshan+Scenic+Area+Taipei+December+14/ ja myös nopeutetun hyperlapse-videon vuorelta alas laskeutumisesta: https://www.youtube.com/watch?v=cP-K5fJ7PE0

  • Reply lena torstai, joulukuu 25, 2014 at 12:03

   Kiitos kommentista ja vinkeistä Ari! 🙂 Nuo sun kuvat on oikeasti upeita, ilo katsella tuttuja maisemia muiden linssin takaa. 🙂

   Itseasiassa näin kuvasti fb:n puolella tuolta Yuanshan Scenic Arealta ja mun on pakko päästä käymään siellä ennen kuin helmikuussa lähden sitten pois täältä. Mainitsin jo kavereillekin että sinne on päästävä. Kivoja tuollaiset paikat jotka eivät ole aina tupaten täynnä ja voi kävellä ihan omassa rauhassa. 🙂 Tuohon reissuun voisi siten yhdistää myös Shilinin jos haluaa.

   Kiitos linkeistä ja kommenteista 🙂

 • Reply Elina / Vaihda vapaalle lauantai, joulukuu 20, 2014 at 09:52

  Näyttää oikein kivalta paikalta ja nyt alkoi tehdä mieli sipulileipää!

  • Reply lena / london and beyond lauantai, joulukuu 20, 2014 at 17:03

   Paikka on oikeasti aivan ihana <3 missään ei mieli lepää niinkuin tuolla…

   Arvaas söinkö tänään kaksi sipulileipää…. mulla on selkeästi kausia, jolloin eri ruoat maistuvat superhyviltä ja nyt on tuo sipulileipä suosiossa. 🙂

 • Reply jdJenna perjantai, joulukuu 19, 2014 at 09:38

  Eipä uskoisi, että noin lähellä kaupungin vilskettä menee noin upeita luontoreittejä. Kiipeäminenkin palkitaan noilla näköaloilla!

  • Reply lena / london and beyond lauantai, joulukuu 20, 2014 at 04:33

   Nämä reitit ovat juuri Taipein hienous, upeat maisemat ja keskellä kaupunkia, me like!

   Kiipeäminen otti valtavasti voimille, mutta onhan tuo sen arvoista, olet aivan oikeassa. 😉

 • Reply Tiina, Kinttupolulla perjantai, joulukuu 19, 2014 at 09:15

  Mun mielestä juurikin paras tapa tutustua suurkaupunkiin, on tähyillä sitä turvallisen välimatkan päästä yläilmoista 😉 Ja saapahan olla rauhassa luonnon helmassa 🙂

  • Reply lena / london and beyond lauantai, joulukuu 20, 2014 at 04:32

   Oli kyllä todella rauhallinen olo tuolla, ja sopivan hyvä olo rankan nousun jälkeen 🙂 Luonto nousee arvoon arvaamattomaan suurkaupungissa!

 • Reply Jerry / Pako Arjesta perjantai, joulukuu 19, 2014 at 05:07

  On se jotenkin vaikea ymmärtää, että tuollaiset maisemat löytyvät ihan kaupungin kupeesta :). Tuota rauhoittumista luonnon helmassa kaipaa varmasti. Tokiossa ihan sama juttu puistojen suhteen, mitkä ovat aivan mahtavia :)!

  • Reply lena / london and beyond perjantai, joulukuu 19, 2014 at 07:06

   On upeaa, että nuo maisemat löytyvät ihan tästä vierestä 🙂 On tosi kiva lähteä käymään patikoimassa luonnossa. Tokiossa muistan nuo puistot, ne olivat upeat kirsikankukkien kukinta-aikaan kun siellä olin! Väittäisin että Japanissa panostetaan ihan kunnolla puistoihin, niissä on ilo käydä. Toki ne toimittavat asukkaille olohuoneen virkaa kun tila on meko rajattua… tykkään tuosta ”siirretään elämä ulos” ajatusmaailmasta 🙂

   • Reply Jerry / Pako Arjesta perjantai, joulukuu 19, 2014 at 18:49

    Se on kyllä totta. Asutusalueilla kävellessä huomasi, että jokaiselle pikkupihalle ja parvekkeelle oli tungettu kauheasti kasveja, koska halutaan varmaankin edes jotain vihreää kotiin :).

  Leave a Reply