Itsenäisyyspäivän viettoa Taipeissa

Ensiksi haluan esittää pahoitteluni pienestä viivästystä blogin päivittymisessä. Italian reissulta tuliaisina tullut jet lag on vaivannut jonkin verran ja viime viikonlopulle osuneet itsenäisyyspäivän juhlat sekä opiskelukiireet myös toivat aikataulullisia haasteita bloggaamiseen. Nyt ollaan kuitenkin paremmalla tolalla ja on hyvä aika palata takaisin blogin pariin – mikäs sen parempi keino olisi kun muistella muutaman päivän takaisia itsenäisyyspäiväjuhlia.

Itsenäisyyspäivän vietto alkoi hieman jännissä tunnelmissa. Olin edeltävänä iltana hurjan väsynyt, oloni oli todella kipeä ja olin vakaasti siinä luulossa että omalta osaltani juhlat olivat sitten siinä – kuumeinen olo vei sen verran pahasti voimat. Itsenäisyyspäivän aamuna olo oli kuitenkin himpun verran parempi ja Starbucksissa nautittu Chai Tea Latte pelasti hieman tilannetta. En yleensä käy Starbuckisissa, mutta itsenäisyyspäivän aamuun se sopi oikein hyvin. Se on hieman normaaliarjesta poikkeavaa ja on joskus kiva nauttia kuppi kuumaa rauhallisessa ympäristössä poissa Taipein katujen vilskeestä. Paremman olon vuoksi alkoi juhlafiiliskin nousta ja aloin odottaa iltaa toden teolla.

Itsenäisyyspäivän illan kohokohta täällä Taipeissa oli kauppakamarin järjestämä tilaisuus Palais de Chine-hotellilla, jonne meidän oli määrä ehtiä kuudeksi. Aloitimme juhlat kuitenkin hyvissä ajoin iltapäivällä sillä olimme kämppikseni kanssa kutsuneet muutamia suomalaisia kotiimme virittäytymään tunnelmaan (kavereiden kavereita pääosin). En tunne kämppikseni lisäksi Taipeista muita suomalaisia ja on joskus mukava höpöttää vain suomeksi isommalla porukalla.

2014-12-061

Ulkomailla itsenäisyyspäivän juhlinnassa on usein oma fiiliksensä ja olenkin monesti menneinä vuosina juhlinut kyseistä päivää Suomen rajojen ulkopuolella. Usein tämä on tapahtunut suomalaisporukassa, ulkomaanvahvistuksilla höystettynä. Milloin juhlat ovat olleet ihan perinteiset kotibileet sekalaisella porukalla, milloin ne ovat olleet paljon virallisimpia tilaisuuksia. Täällä Taipeissa kotonamme vietetyt etkot olivat tällä kertaa enemmän suomalaispainotteiset, mikä toi hauskaa vaihtelua arkeen. Kuten yllä mainitsin, en tunne täältä ketään suomalaisia ja joskus on kiva viettää aikaa isolla porukalla omia maanmiehiä. Aikaeron vuoksi linnanjuhlat jäivät katsomatta, mutta tutkin juhlien kuulumisia netistä seuraavana päivänä. En tosin tiedä olisivatko ne juhlat täällä edes näkyneet, netin kautta tulevien ohjelmien kanssa on silloin tällöin tekijänoikeuksien vuoksi ongelmia.

Muutaman tunnin jutustelun jälkeen hyppäsimme kotiasemalta metroon ja kohti Palais de Chine-hotellia. Perillä meitä odotti mukava tilaisuus, jossa oli puitteet kohdallaan – hotelli on ehdottomasti enemmänkin tutkimisen arvoinen. Saapuessamme paikalle juhlatilasta kantautui suomalaisia lauluja sekä seinälle oli heijastettu suuri Suomen lippu, mitkä nostattivat tunnelmaa entisestään. Ilta toi mukanaan muutamia uusia tuttavuuksia, hauskaa yhdessäoloa sekä jutustelua. Pahoittelen kuvien vähäisyyttä tässä postauksessa, tilaisuuden luonne oli sellainen etten liikaa halunnut alkaa kuvia napsimaan. Yhteenvetona todettakoon, että oli oikein mukavat juhlat ja paikalla oli ilmeisesti suurin osa Taiwanin suomalaisista. Joku heittikin arvion, että illan mittaan tilaisuudessa olisi ollut noin sata henkeä – mikä on mielestäni melko paljon. Kiitokset vielä tätäkin kautta järjestäjille ja kaikille tutuille!

Mitenkäs teidän muiden itsenäisyyspäivän vietto sujui, ulkomailla tai koti-Suomessa?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply reissuesa tiistai, joulukuu 9, 2014 at 20:35

  Teneriffalla vietin itsenäisyyspäivää linnan juhlia netistä striimaten, samanaikaisesti mtv:ltä ja yleltä :).

  • Reply lena keskiviikko, joulukuu 10, 2014 at 11:54

   Siellä Teneriffalla on ollut tunnelma kohdillaan (: Hyvä tietää että striimikin on olemassa!

 • Reply Anna Koskela tiistai, joulukuu 9, 2014 at 19:00

  Ai miten meni itsenäisyyspäivä. RSO ja Esa Pekka Salosen teos oli hieman liian vaikea ?! Onneksi Finlandia täydellä sinfonia orkesterilla ja isolla kuorolla pelasti. Farang oli alkuun hyvä ja lopuksi pettymys.

  Olen muutaman kerran viettänyt itsenäisyyspäivää vieraalla malla ja ängennyt jollain kutsulla lähetystöön. Niillä on yleensä hyvät bileet 😉

  • Reply lena keskiviikko, joulukuu 10, 2014 at 11:54

   Voihan Farang! kiinnostaisi joskus käydä kokeilemassa se, edes yhden kerran, niin paljon olen siitä kuullut. Niin puolesta kuin vastaankin.

   Mä olen myös ollut kerran suurlähetystössä, oli hyvät kekkerit (: Tämän vuoden kauppakamarin tilaisuus oli myös todella kiva ja hyvin järjestetty, mutta nuo perus kotibileetkin ovat olleet aina hauska juttu. Kaikki käy siis. 😀

 • Reply Maarit Johanna tiistai, joulukuu 9, 2014 at 16:46

  Whoaa! Uusi banneri, mee like! 🙂 Ihanaa että ulkomailla on edes yksi päivä vuodessa kun voi tuntea kansallisylpeyttä ^^ Harmi ettei meillä ollut täällä sen kummempia bileitä. Harvat ja valitut oli kutsuttu suurlähettilään luo lasilliselle mutta vaihtarit ei taida kuulua joukkoon. Mukavaa että teillä oli hyvä vastaanotto 🙂

  • Reply lena keskiviikko, joulukuu 10, 2014 at 11:52

   Kiva kun tuosta bannerista pidetään! Kyllästyin edelliseen ja päätin vaihtaa, väliaikainen tuo joulubanneri haha.

   Tuo itsenäisyyspäivä on kyllä hauska, silloin tulee aina juhlistettua tapahtumaa jotenkin. Meillä on yleensä ollut jotkut pikkubileet suomalaisten kanssa ja sitten joukkoon on liittynyt muita kansallisuuksia. Kerran olen ollut suurlähettilään luona, muuten kotibileitä ja nyt tämä kauppakamarin juttu. Kaikki käy (:

 • Reply Heidi / Auringon alla tiistai, joulukuu 9, 2014 at 16:38

  Tämä itsenäisyyspäivä vietettiin Kuopiossa, mutta joulukuun alku oli aikaisemmin minulle perinteisesti reissuaikaa, joten olen viettänyt itsenäisyyspäivää ainakin Thaimaassa, Meksikossa, Brasiliassa, Espanjassa ja Intiassa. Yleensä päivään ei ole kuulunut mitään juhlallisuuksia tai muuta peruslomailusta poikkeavaa, mutta Espanjassa asuessamme kävimme ravintolassa Suomi-illallisella ja Intiassa hotellimme halusi järjestää pihajuhlat ruokineen. Tarjolla ei kylläkään ollut mitään suomalaista ruokaa (ei kyllä kaivattukaan sitä lomalla ollessa), vaan söimme ainakin portugalilaista kalaruokaa 🙂

  • Reply lena keskiviikko, joulukuu 10, 2014 at 11:45

   Oi ihana Kuopio ja itsenäisyyspäivä (:

   Tuo Intian hotellin järjestämä yllätys on hauska juttu, oliko minkälainen hotelli kyseessä? Todella kiva ele hotellilta, olisin varmasti ihan fiiliksissä itse. Olen asiakas, johon tuollaiset jutut tekevät vaikutuksen 🙂 EIkä se suomalainen ruoka niinkään, vaan se ajatus, ihana!

 • Reply Palmuaseman Sanna tiistai, joulukuu 9, 2014 at 15:51

  Minä vietin itsenäisyyspäivää Karibian risteilyllä, missä oli ihan oma tunnelmansa! Laivan suomalaisille, matkustajille ja henkilökunnalle, oli järjestetty yhteinen illallinen. Lisää tulossa blogiin myöhemmin

  • Reply lena keskiviikko, joulukuu 10, 2014 at 11:43

   Vautsi, Karibian risteily kuulostaa ihanalta 🙂 Ja ihana juttu tuo yhteinen illallinen, oli varmasti kiva kokemus. Odottelen juttua blogiin kovasti! Oliko tämä teille yllätys vai tiesittekö asiasta etukäteen?

  Leave a Reply