Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kaikki hyvä loppuu aikanaan

Postauksen otsikko on mahdollisesti hieman dramaattinen, mutta kaikesta dramaattisuudestaan huolimatta se on hyvin totta ja kuvaa fiiliksiäni tällä hetkellä erittäin hyvin.

Fiilikseni liittyvät Taipeihin. Oikeastaan nämä fiilikset olivat pinnassa jo muutama viikko sitten, hieman ennen Italiaan lähtöäni. Eräänä iltana ShiDan yömarkkina-alueen läpi kävellessäni minulle tuli yhtäkkiä todella hyvä olo. Yömarkkinat, ihmisvilinä, pienet kaupat, ruokakojut ja Taipein pimeä ilta saivat minut todella hyvälle mielelle, eikä iPhonen soittamat Kaija Koon biisit tilannetta varsinaisesti huonontaneet. (terkuin Kaija Koon tosifani vuodesta 1994)

Vaikka tuona hetkenä olin hyvin tyytyväinen kaikkeen, se teki minulle todeksi yhden toisekin asian. Sen, että minulla on Taipeissa aikaa jäljellä vain pari kuukautta. Aika lentää ja sitä on hyvin vaikea käsittää. Minulla oli hyvin paljon reissu- ja muita suunnitelmia Taiwanin varalle silloin kun tänne elokuun lopulla saavuin. Edessäni oleva aika tuntui hyvin pitkältä, suunnitelmia oli lukuisia ja luppoaikaakin piti jäädä yllinkyllin. Arvaattekin varmaan että tämä ei lopulta pitänytkään paikkaansa.

Suunnitelmani eivät ole kaikki toteutuneet, eivätkä kaikki tulekaan toteutumaan. En ole (vielä?) ehtinyt matkustaa eteläiseen Taiwaniin enkä ole käynyt vaeltamassa Taipein ulkopuolella. En ole käynyt Penghun saaristossa enkä Keelungin kaupungissa, johon kovasti puolitoista vuotta sitten tykästyin. Osan noista jutuista ehdin tehdä, mutten suinkaan kaikkia.

Reissusuunnitelmani saattoivat jäädä pelkiksi suunnitelmiksi, mutta olen saanut paljon korvaavia juttuja tilalle. Minulle tulee kova ikävä Taipeita, kaikkia täällä elämääni kuuluvia ihmisiä, kämppiselämää ja kaikkia yhdessä kokemiamme asioita. Minulle tulee ikävä kiinan opiskelua ja opiskelua ylipäätään, mutta myös yömarkkinoita, pieniä kauppoja ja ruokakojuja, hintatasoa, upeita maisemia sekä rentoa fiilistä. On tietenkin myös asioita (torakat, rotat jne), joita ei tule ikävä. Nämä hyvät kokemukset ja muistot saavat kuitenkin ne huonot jutut unohtumaan, siitä ei ole epäilystäkään.

Muutamia poimintoja niistä hyvistä hetkistä

Pientä matkailua on tullut harrastettua, vaikka ne suurimmat reissut jäivätkin (jäävätkin) tekemättä. Rannikolle ehdimme lokakuussa ja vietimme biitsipäivän Fulongissa Taiwanin itärannikolla. Se kannatti ehdottomasti, lue lisää päivästä täältä.

IMG_8899

Entäpä ne maisemat. Maisemat Maokongilta ilta-aikaan ovat upeat ja sieltä avautuu näkymä yli Taipein. Auringonlasku aikaan varsinkin näkymä on todella kaunis, vietän tuon hetken mieluiten hyvien ystävien ja oolong-teen parissa.

IMG_9215

Taiwanin ruoka-ja juomapuolta on myös hyvin hankala päihittää. Tuoreen juoman saa alle eurolla, joten hintatasokaan ei estä herkuttelua. Voi olla että mehuja ja hintoja tulee Euroopassa ikävä.

IMG_8727

Kaikki hyvä loppuu aikanaan, niin se kai on. Se on usein kuitenkin uusi alku, myös minulle. Vaikka olen nauttinut Taiwanista valtavasti, on se silti melko rankkaa asua eri mantereilla poikaystävän kanssa. Ja olemme kuitenkin nähneet enintään kuuden viikon välein. Palaan keväällä Eurooppaan, Lontooseen helmi-maaliskuussa (ajankohta on vielä hieman avoin) ja siellä asumme niin kauan kuin seuraava asuinpaikkamme selviää viimeistään keväällä. Olen tällä hetkellä tuon asumisasian suhteen hieman viisaampi kuin kuukausi sitten, vaikkei mitään ole lyötykään vielä lukkoon. Olen kuitenkin esittänyt toiveen että jäisimme Eurooppaan ja se näyttää tällä hetkellä jopa mahdolliselta. Palaan asiaan kun tiedän asian aivan varmaksi, tiedon varmistuttua tarvitsen nimittäin kaikki mahdolliset vinkit uudesta asuinpaikastamme myös teiltä lukijoilta!

Nyt kuitenkin nautin täällä olevasta ajasta aivan täysillä, meillä on vaikka mitä kivoja suunnitelmia tuleville päiville sekä viikoille ja Italianokin saapuu Taiwaniin vajaan viikon kuluttua. Uudeksi vuodeksi saan vieraita Suomesta ja tammikuussa puolestaan saan vieraita Lontoosta. Eipä taida aika käydä pitkäksi!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply Jenna maanantai, joulukuu 8, 2014 at 18:14

  Nyt vain nautit täysillä ajastasi siellä! 🙂 Sulla on vielä rutkasti aikaa nauttia ja iloita Taiwanista! Tosi kiva uusi banneri 🙂

  • Reply lena tiistai, joulukuu 9, 2014 at 15:21

   Kiitos Jenna! (: kiva että tuosta bannerista tykätään, väsäsin sen hädissäni kun kyllästyin siihen vanhaan. 😀

   Varmasti nautin Taiwanista, yritän jakaa juttuja blogiinkin parhaani mukaan (:

 • Reply Anna Koskela maanantai, joulukuu 8, 2014 at 12:14

  Ihana tuo uusi nimibanneri!

  • Reply lena tiistai, joulukuu 9, 2014 at 15:20

   Kiitos:) Sain melkein hermoromahduksen sen vanhan kanssa ja tämä on nyt väliaikainen (:

 • Reply satuvw sunnuntai, joulukuu 7, 2014 at 20:59

  Ha ha, Taipei ja Kaija Koo on kyllä aika eksoottinen yhdistelmä! 🙂 Ihania hetkiä vielä sinne viimeiselle parille kuukaudelle, niissä ehtii kyllä varmasti vaikka mitä! Ja mielenkiinnolla kuulen mihin te seuraavaksi sitten päädyttekään 🙂

  • Reply lena tiistai, joulukuu 9, 2014 at 15:19

   Kaija koo toimii kaikkialla maailmassa. 😀

   Kiitos, ihan varmasti nautin ja yritän tehdä kaikkea kivaa niin paljon kuin se on vain mahdollista. 🙂 Mä infoan sua heti kun tiedän ihan varmaksi tuon asuinpaikan, en itsekkään malta odottaa että saan vahvistuksen.

 • Reply Veera Bianca lauantai, joulukuu 6, 2014 at 13:54

  Voi että tuli itsellekin ikävä Taipeihin, se on kyllä ihmeellinen ihana kaupunki <3 Nautihan ajasta mikä sulla vielä on siellä!
  Ihana lukea sun blogia pitkästä aikaa! Ps oi Maokong ja ne maisemat!

  • Reply Lena / london and beyond sunnuntai, joulukuu 7, 2014 at 13:05

   Taipei <3

   Arvaas mitä, aivan parasta kun olet takaisin matkabloggaamisen maailmassa! Super super! (:

 • Reply Anne | Metallia Matkassa perjantai, joulukuu 5, 2014 at 17:17

  No onhan sulla vielä siellä aikaa jäljellä! Nauti, älä murehdi 🙂

  • Reply Lena / london and beyond sunnuntai, joulukuu 7, 2014 at 13:04

   Oikeassa olet Anne, aikaa on vielä 🙂 Kiitos, varmasti nautin vaikka tämä ajan kluminen hirvittää…..!

 • Reply Maarit Johanna perjantai, joulukuu 5, 2014 at 08:37

  Jaan fiiliksesi ihan täysin. Kymmenen päivää niin jätän Islannin taakseni ja lähden Suomeen. Mixed feelings on se mistä kaikki puhuu. Hillitön koti-ikävä päällä mutta siltikään kukaan ei haluaisi jättää tätä maata taakseen. Lumet tulivat juuri ja kaunis winter wonderland on täällä joka puolella. Olen siitä onnellisessa asemassa että maisema on Lapissa ihan samanlainen kun nyt ei näe edes vuoria lumisateelta 🙂 Taiwanista Eurooppaan kontrasti voi ollakin jo melkoinen. Toivon sulle parhaita mahdollisia viimeisiä hetkiä lämmössä ^^

  • Reply Lena / london and beyond sunnuntai, joulukuu 7, 2014 at 13:04

   Meillä on tosi samanlaiset fiilikset varmasti nyt, vaikka sulla lähtö on jo tosi lähellä. Hui. 🙂 Yritän nauttia tästä loppuajasta täysin rinnoin, aika tosin loppuu nopeammin kuin arvaankaan…. hurjaa. Tänne tuli jo talvi, eli lämpö on ollut siinä 15 asteen paikkeilla, viime yönä FIlippiinien taifuunin rippeet toivat kylmää ilmaa ja lämpö laski 10 asteeseen. SIlti täällä on lämpimämpää kun Euroopassa, mutta jotenkin lämpöön ehti tottua. 😀

 • Reply Merja perjantai, joulukuu 5, 2014 at 05:19

  Aika rientää kun on hauskaa 🙂 Varmasti tämä on ollut upeaa aikaa ja olet saanut hienoja kokemuksia uudesta kulttuurista ja oppinut vielä uuden kielen. Täällä toinen Kaija Koo -fani. Tänä iltana konserttiin Hartwall Arenalle 🙂

  • Reply lena / london and beyond perjantai, joulukuu 5, 2014 at 08:02

   Totta on tuo, mitä sanoit, että aika rientää kun on kivaa. Niinhän se on 🙂

   Nyt kyllä nousi kateuskerroin, ihan superia iltaa sinne! Mä en ole koskaan nähnyt Kaija Koota livenä, harmittaa aika paljon. Olen kerran kuullut hänen soittavan Kuopion viinijuhlilla, mutta silloinkin satuin olemaan lenkillä lähistöllä ja en voinut ”välttyä” kuulemasta. 🙂

 • Reply Sirpa torstai, joulukuu 4, 2014 at 18:07

  Hei!
  Luin sattumalta blogiasi, kun etsin vinkkejä tulevalle matkallemme. Olemme avopuolisoni kanssa lähdössä matkalle joka kulkee Tokio, Taipei ,Nadi Fidzi, Aukcland, Hong Kong. Tulemme Taipeissa käymään 3.1.-5.1 välisen ajan. Haluaisin kysyä hyviä vinkkejä näin lyhyeen käymiseen siellä. Tietysti olisi hienoa jos voisi tavata, kun olemme siellä. Paikallisopas olisi tosi hieno juttu, näin erikoisessa paikassa. Olemme kyllä paljon reissanneet, mutta ainahan se jännittää mennä aivan outoon kulttuuriin. Tietysti ymmärrän että aikataulut ei aina voi sopia. Toivottavasti kerkiät vastaileen jossain vaiheessa.

  Tv Sirpa from Virrat Suomi

  • Reply lena / london and beyond perjantai, joulukuu 5, 2014 at 07:59

   Moikka Sirpa ja kiitos viestistäsi!

   Ehdottomasti haluan olla avuksi jos pystyn, täällä on niin paljon nähtävää että vinkkejä löytyy joka lähtöön!
   Laita mulle vaikka emailia niin sovitaan yksityiskohdista tarkemmin, voin laittaa vinkkejä tulemaan teidän toiveisiin perustuen ja jos aikataulut osuu yksiin niin olisi hauska tavata. (: Email on [email protected].

   Palaamisiin!

 • Reply marikaw torstai, joulukuu 4, 2014 at 15:48

  Nauti lopusta ajastasi siellä! Vaikka et nyt päässyt käymään kaikkialla missä olisit halunnut, niin voit tehdä sen myöhemmin. Palaat Taiwaniin ja silloin kierrät muita paikkoja 😉

  • Reply lena / london and beyond perjantai, joulukuu 5, 2014 at 07:57

   Kiitos Marika! Varmasti nautin 🙂 Taiwan ei onneksi katoa minnekkään ja tänne voi aina palata. Ja ihan ehdottomasti palaankin!

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.