Unettomuutta ja aamiaista Toscanassa

Saavuin Firenzen lentokentälle eilisaamuna yhdeksän maissa, 24 tunnin matkanteon jälkeen. Kuten arvata saattaa, olin tuolla hetkellä melkoisen väsynyt. Ensimmäinen ajatus mielessäni oli se, että pienet päiväunet eivät olisi pahitteeksi ja sänky tuntuikin hyvin houkuttelevalta ajatukselta. Koska halusin mennä nukkumaan illalla normaaliin aikaan aikaerorasituksesta selviämisen vuoksi, koin hyväksi vaihtoehdoksi ottaa aamupäivästä pienet unet. Näin olisin virkeämpi illemmalla. Siitä virkeydestä en tiedä, mutta pysyin melko hyvin hereillä yhteentoista asti jolloin sängyn houkutus nousi liian suureksi. Nukkumaan siis – ajattelin nukkuvani kuin tukki pitkälle aamuun.

Ja mitä vielä, jet lag todellakin teki tehtävänsä. Heräsin ensi kertaa kolmelta. Sitten neljältä. Surffasin puhelimella netissä, tsekkasin Facebookin ja Instagramin, vastailin meileihin ja luin blogeja. Nukahdin hetkeksi puhelin kädessäni ja heräsin uudelleen kuudelta. Tällä kertaa minulla oli kauhea nälkä ja mieleni teki pizzaa. Aivan älyttömästi. En tiedä mistä ihmeestä tuo pizzan himo oikein tuli, mutta taisin siinä vaiheessa kysyä Italianolta josko sitä pizzaa piakkoin lähdettäisiin hakemaan. (Olin aika tokkurassa, se myönnettäköön) Ajatus pizzasta ei kuitenkaan saanut kannatusta ja nukuimme vielä muutaman tunnin aina kello yhdeksään asti. Vieläkin teki pizzaa mieli, joten Italiano suostui lähtemään kanssani sitä metsästämään – tosin sen saanti ei Italiassa ole mikään itsestäänselvyys tuohon aikaan aamusta. Pienen etsinnän jälkeen annoin periksi, pizzaa ei löytynyt mistään ja nälkä kasvoi liian suureksi. Pieni aamiaisbaari pelasti tilanteen ja tyydyin voileipätyyppiseen ratkaisuun, Panino con Prosciutto Crudoon.

Aamiaisbaarissa oli mahdollisuus ulkona syömiseen, joten otimme siitä kaiken irti. Aurinkoinen sää, pilvetön taivas sekä toscanalainen katukahvila takasivat oikein kivan aamiaiselämyksen, vaikken sitä pizzaa tässä vaiheessa saanutkaan.

prato2
prato1
2014-11-233

Aamiaisen jälkeen minulla oli vielä hieman nälkä. Vaikka söin eilen illalla oikein tukevan italialaisen illallisen, vatsani ilmoitti että siellä olisi vielä hieman tilaa herkuille. Tähän lienee vaikuttanut viime vuorokauden syömättömyys, söin koko Taipei-Firenze matkan aikana vain yhden munakkaan. Kävelimme kotiin leipomon ohi, joka oli tunti aikaisemmin ollut suljettuna. Se oli kuitenkin avannut ovensa aamupalamme aikana ja sain kuin sainkin pari palaa hyvää pizzaa mukaani.

2014-11-234

Nautin pizzani Italianon kotona kahvikupin kera ruokalehteä selaillen – tyytyväisenä voin näin jälkikäteen todeta että ei olisi paremmin päivä voinut alkaa! Hyvää ruokaa, nauttimista hyvästä säästä, seurasta sekä Italiasta, niistä oli tämä aamu tehty. Mukavaa sunnuntaita!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Jenna maanantai, marraskuu 24, 2014 at 14:17

  Voii jukra, mitä herkkuja! Tuollainen matkustus ja jet lag pistää pään ihan sekaisin ja menee hetkin ennen kuin vatsa toipuu aikaerosta. Italiassa tosin pitääkin olla nälkä koko ajan. On se ruoka vaan niin törkeän hyvää siellä. Have fun!

  • Reply lena tiistai, marraskuu 25, 2014 at 13:55

   Kiitti Jenna 🙂

   Ihan totta, aikaerosta menee kyllä hetki jos toinenkin toipuessa. Koko kropalle. Nyt alkaa helpottaa, oon tsempannu ton nukkumaan menon kanssa ja vasta illalla myöhään unille. Ruokaa tosin kuluu….. 😀

 • Reply Anna Koskela maanantai, marraskuu 24, 2014 at 06:03

  😀 mä olen ilmeisesti ruvennut jo alitajunnassa laittamaan itseäni Aasian aikaan. Kukun myös omituisiin aikoihin hereillä ja huoh…ravaan jääkaapilla. Ei onnistu kyllä kilojen karsiminen näin.

  • Reply lena maanantai, marraskuu 24, 2014 at 08:39

   Haha, meitä on siis kaksi. Aamukuuden ruokahetket ovat kyllä ihan ylivetoja. 😀

   Mä en edes halua miten sekaisin olen kun palaan Taiwaniin, alan vähän selvitä nyt tästä aikaerosta ja kohta taas uudestaan!

 • Reply Maarit Johanna sunnuntai, marraskuu 23, 2014 at 13:58

  Syötiin just eilen kämppiksen synttäreiden merkeissä raflassa ihan loistosapuskaa ja lompakko ei todellakaan näytä hyvältä seuraavia viikkoja ajatellen. 😀 Mutta ei täältä onneksi noin hyvän näköisiä herkkuja saisikaan sunnuntaisin. Jet lagi on niin rasittava. Toivottavasti se ei kestä koko viikkoa. Islantiin tullessa heräsin kolme viikkoa putkeen puoli kuudelta aamulla.. -.-

  • Reply lena maanantai, marraskuu 24, 2014 at 08:36

   Nyt aamulla näyttää siltä, että jet lag hellittää hieman. Onneksi, en inhoa mitään niinkuin jet lagia ja unettomuutta! Nukuin jopa seitsemään ilman keskeytyksiä.

   Italian herkut on kyllä vertaansa vailla, vaikka toki uskon että tuo teidänkin ruokailu oli tosi herkullinen. Olen ehdottomasti sitä mieltä että joskus kannattaa panostaa ravintoloihin ja nauttia ihan täysillä 🙂

 • Reply journeydiary sunnuntai, marraskuu 23, 2014 at 12:20

  Apua, ei olis pitänyt nähä tätä postausta 😀 Alko tekee kauheesti mieli kaikkia noita herkkuja…. Mutta ihana Italia <3

  • Reply lena maanantai, marraskuu 24, 2014 at 08:34

   Italia on niin ihana <3 voi olla ettei tarvitse tehdä muuta kuin syödä tämä viikko... en tosin valita:)

  Leave a Reply