Suomen suurin matkablogiyhteisö

Matkasuunnitelmia, onko niitä?

Otsikossa kysymys. Vastaus kysymykseen: Onhan niitä, jo lukkoon lyötyjä ja vielä suunnittelun asteella olevia.

reissuja

Olen ollut kahden viime kuukauden aikana paikallani enemmän kuin pitkään aikaan. Samalla se on ollut aika kivaa, mutta samalla tuntuu siltä että veri vetää taas jonnekin muualle.

Ikuinen dilemma.

Syy paikallani pysymiseen on ollut luonnollisesti opiskelu, joka on vienyt hyvin paljon aikaa. Oikeastaan kaiken liikenevän ajan. Ja eipä täältä oikein voi keskellä viikkoa reissuun lähteäkään, siitä läsnäolopakko pitää huolen.

Minun pitäisi poistua maasta ennen marraskuun 20. päivää, sillä silloin kolmen kuukauden oleskeluni tulee täyteen. Passiin pitäisi saada leima tuolloin, saadakseni seuraavalle 90 päivälle oleskeluluvan. Ei siinä mitään, mutta mistäs saisin sitä aikaa lähteä reissuun ja leimoja hankkimaan? Ja viikonloppuna kun pystyisin matkustaan, ovat lentohinnat aika korkealla ja silloin tekisi mieli olla poissa hieman pidempään kuin sen yhden päivän verran. Yritän ratkaista mielessäni tätä yhtälöä, sillä mieli tekisi reissuun, mutta voihan se olla että Immigration Officen setä saa passini leimata ihan täällä Taipeissa – helpoin varmaan niin. Onneksi on tuokin vaihtoehto.

Nyt kuitenkin niihin jo tiedossaoleviin reissuihin.

Lukkoonlyötyjä reissuja minulla kaksi: Ensi kuun lopulla lennän Firenzeen kymmeneksi päiväksi, ja helmikuun lopulla suuntana on Bangkok ja Koh Mak. Koh Mak on ollut mielessäni siitä asti, kun sen edustalla kävin snorklailemassa muutama vuosi sitten. Jos jokin paikka on paratiisi, niin sen on oltava Koh Mak (ylin kuva sieltä). En sinne silloin kunnolla rantautunut, mutta se jäi mieleen kummittelemaan. Tuon Kaakkois-Aasian reissun agenda on kuitenkin hyvin pitkälti auki, sillä haluamme reissumme aikana käydä muuallakin kuin Thaimaassa. Mietinnässä on Kambodza ja Myanmar, molemmissa on ehdottomasti hyvät puolensa. Tosin Koh Makilta Kambodzaan siirtyminen on melko helppoa ja Angkor Wat on ollut bucket listallani jo kauan. Kertokaahan mielipiteitä kyseisistä paikoista?

Firenzen reissua tuskin tarvitsee availla sen enempää, sillä sinne lähden Italianoa ja hänen perhettään tervehtimään. Sekä syömään erittäin hyvin ja nauttimaan Italian viineistä. Voi Italia, minkä minulle joskus teit. Aina tekisi mieli olla matkalla sinne.

2013-11-01

Tällä kertaa tarkoitus on olla suurelta osin vain ja ainoastaan Firenzen seudulla ja ottaa reissu vain loman kannalta. Loppuuhan ensimmäinen lukukauteni juuri ennen Italiaan lähtöäni, eikä siellä siten tarvitse stressata koulujutuista. Minun oli ensin tarkoitus lentää joko Roomaan tai Milanoon, sillä Taipei-Firenze reitin vaihtoehdot eivät näyttäneet ajallisesti tai hinnallisesti millään tapaa järkevältä. Kuitenkin eräänä aamuna bongasin netistä sellaisen tarjouksen Firenzeen Hong Kongin ja Zurichin kautta, että se oli pakko ottaa. Lyhyin matka-aika ja hintakaan ei hävinnyt Roomalle / Milanolle, joten tällä kertaa nuo Italian suurimmat kaupungit eivät mahdu matkaohjelmaan.

Tuolta helmikuiselta Kaakkois-Aasian reissulta matka jatkuu Dubain ja Lontoon kautta kohti Suomea, jossa olen noin pari viikkoa ennen paluutani Lontooseen. Yritän tällä hetkellä myös järjestää Dubaihin välilaskun sijaan stopoverin, jotta näkisimme kaupunkia edes päivän verran. Stopover Dubaissa on mahdollista Emiratesin lennoilla ja olenkin ollut jo asiasta lentoyhtiöön yhteydessä.

Tuossapa nuo reissut taisivat pähkinänkuoressa olla, jotain pientä Taiwanin sisällä tapahtuvaa reissua saattaa olla ohjelmassa Italianon kanssa joulu-tammikuussa, mutta muuten uskoisin kalenterin olevan tuossa. Toki extempore-reissuille on aina mielenkiintoa, jos budjetti ja aikataulut vain suovat, ei sillä!

Miltäs teidän muiden reissukalenteri vaikuttaa?

Previous Post Next Post

23 Comments

 • Reply säppä torstai, 16 lokakuun, 2014 at 18:30

  Ihan huikeilta kuulostaa sun suunnitelmat! Mä pääsen ens viikolla pariks päiväks Tukholmaan ja toivottavasti pian saatais nyt vihdoin ostettua ne Etelä-Amerikan lennot joulu-tammikuulle, mistä ollaan kauan haaveiltu. Tarttis vaan uusia passi ennen sitä… 🙂

  • Reply lena / london and beyond perjantai, 17 lokakuun, 2014 at 08:26

   Vau, Etela-Amerikka. Hyvalta kuulostaa 🙂 Mun pitaisi suunnata sinne seuraavaksi, se maanosa on kokonaan nakematta viela.

   Passin uusiminen on muuten nopea juttu jos esim tarvitsee pikaisesti uusia. Tilasin pari kuukautta sitten eraana tiistaina passin Lontoon suurlahetystosta ja hain sen Helsinki-Vantaan poliisilaitokselta seuraavana paivana. Ei huono. Vahan enemmanhan se maksoi, mutta pakko mika pakko… Tulipahan todistettua etta nopeastikin se onnistuu 😀

 • Reply Heidi / Auringon alla keskiviikko, 15 lokakuun, 2014 at 20:10

  Voi mun reissukalenteri näyttää ihan liian tyhjälle! Yksi varattu kaupunkiloma kuukauden päässä, mutta muuten ei vielä mitään 🙁 Talviloman perään haikailen, mutta taas on se perinteinen epätietoisuus lomista, joten ei oikeen osaa lyödä lukkoon mitään kun ei tiedä minne asti olisi aikaa lähteä. Ihana tuo kuva Koh Makilta! Näyttää paratiisille tosiaan 🙂

  • Reply lena / london and beyond torstai, 16 lokakuun, 2014 at 04:33

   Oi kiva, paaset kuitenkin jo kuukauden paasta matkaan! Ja sulla on kylla aika makea reissu takana, oon ihaillu sun blogista ja instasta maisemia 🙂

   toivottavasti lomat ratkeaa pian, sitten paasee kunnolla suunnittelemaan ja pohtimaan, etta minnekas seuraavaksi. Talvella on kylla kiva paasta matkalle kun Suomessa on nuo kelit mita on silloin…

 • Reply Minttu keskiviikko, 15 lokakuun, 2014 at 20:08

  Pakko vielä kommentoida että Thaimaan Trangin ja Tarutaon saaret voittaa Malesian Perhentian saaret (siis nää on paremmat) parhaat snorklausmestat, tosi upeeta, keväällä oltiin pari viikkoo Kecilillä. Kota Bharuun lennolla ja tunti satamaan. Huhtikuusta kyl vasta alkaa parempi kausi. Kesällä myös Indonesia Bali ja Lombokin Gilien luoteissaaristo on tosi mukava (Gili Air on suosikki, Menolla paras snorklaus). Ihmiset on vaan mukavampia ja puhuu paremmin enkkuu kuin Thaikussa.

  • Reply lena / london and beyond torstai, 16 lokakuun, 2014 at 04:27

   Kiitos viela, Minttu! Me mietittiin pitkaan Malesiaakin, mutta paadyttiin sitten lentamaan Bangkokista koska sielta oli jarkevimmat aikataulut ja hinnat. Mutta toisaalta…. eipa nuo Air Asian lennot kovin kay kukkarolle, varsinkin jos onnistuu saamaan hyvan tarjouksen 🙂 Ah, liikaa vaihtoehtoja!

   Tuo Gili ja Indonesia ylipaataan on suunnitelmissa myohemmin, ihan omana reissunaan. Oon kuullut noista paikoista tosi paljon hyvaa ja oon tainnut katsoa Eat Pray Loven liian monta kertaa 😀 Tuo enkku on hyva pointti, osaan noin kaks sanaa thaita ja se nyt ei oo ihan tarpeeksi. Mielellaan sita aina enkuksi kommunikoi, jos mahdollista.

 • Reply Minttu keskiviikko, 15 lokakuun, 2014 at 06:58

  Koh Kradan Mukin vieressä on ihana, olimme reilun viikon pari vuotta sitten. Muk varmasti myös, vain päiväreissulla oltiin. Koh Ngai oli myös kiva siinä vieressä, sielläkin viikko oltu. Kradan oli paratiisimaisin noista.
  Koh Lipeä (ja Sunrise puoli) Malesian rajalla voi myös suositella, enemmän actionia vaikka pieni saari ja Langkawillekin pääseeveneellä. Tigerline vie pikku saarille Phuketista, Krabilta tai Trangin laiturista.
  Angkor Wat on järkyttävän iso ja upea!
  Nautinnollista suunnittelua ja reissua!

  • Reply lena / london and beyond keskiviikko, 15 lokakuun, 2014 at 08:21

   Kiitos kommentista ja vinkeista, Minttu!

   Pitaapas laittaa tuo Koh Kradan tyon alle ja tutkia enemman, olen siita joskus kuullut mutten enempaa tutkinut asiaa. Eipa sinnekaan olisi huono juttu menna, ollaan menossa kuitenkin ihan rauhalliselle lomalle eli aktiviteettien puutekaan ei niin haittaa. 🙂 Koh Lipe on kiinnostanut jo kauan, tosin se on ehka hieman kaukana meille nyt. Harmi.

   Hyvia vinkkeja, pistetaan ehdottomsti harkintaan! Teilla vaikuttaa olleen tosi kivoja reissuja tuolla!

 • Reply Merja keskiviikko, 15 lokakuun, 2014 at 04:22

  Koh Makista en minäkään ole aiemmin kuullut. Missä päin se tarkalleen on? Oma reissukalenteri näyttää tyhjältä. Suunnitelmissa on joulu- tai tammikuussa Tukholmaa, keväämmällä Barcelona ja ensi syksynä joku kaukomatka. Mitään ei ole lukkoon lyöty ja monta liikkuvaa osaa vielä, mutta eiköhän palaset loksahtele paikoilleen sitten aikanaan.

  • Reply lena / london and beyond keskiviikko, 15 lokakuun, 2014 at 08:15

   Oi ihana tuo Barcelonan reissusi! Sinne tekee mieli aina vain, viime reissusta on jo nelja vuotta. 🙂

   Koh Mak sijaitsee aika lahella Koh Changia. Molemmille paasee Tratin kaupungista Thaimaan ita-osasta, eika Tratista ole kovin pitka matka Kambodzaankaan. (siksi tuo suunta oli suosiossa)

   Se hetki, kun mitaan ei ole lyoty lukkoon, on aika kiva. Suunnitelmia on ihana tehda, etsia hotelleita ja lentoja ja haaveilla vahan 🙂 Minnekas pain kaukomatka suuntaa, onko jo tiedossa?

   • Reply Merja torstai, 16 lokakuun, 2014 at 05:30

    Edellisestä Barcelonan reissusta on aikaa, joten kiva päästä niille kulmille uudestaan. Sikäli kun matka toteutuu 🙂 Kaukomatkakohde on vielä auki. Olen lähdössä tällä kertaa ystäväni kanssa, eikä lopullista kohdetta ole päätetty. Suunnitelmissa on ollut niin Kiinaa, Vietnamia kuin Kanadaa, joten pallon puoliskolta toiselle suunnitelmat harhailee 😉

    • Reply lena / london and beyond perjantai, 17 lokakuun, 2014 at 08:16

     No ei huonoja kohteita mikaan noista, reissu kuulostaa joka tapauksessa hyvalta 🙂 Suunnitteluvaihe on ehdottomasti yksi parhaista, kun on paljon kohteita ja vaihtoehtoja tarjolla!

 • Reply Merja keskiviikko, 15 lokakuun, 2014 at 04:21

  Koh Makista en minäkään ole aiemmin kuullut. Missä päin se tarkalleen on? Oma reissukalenteri näyttää tyhjältä. Suunnitelmissa on joulu- tai tammikuussa Tukholmaa, keväämmällä Barcelona ja ensi syksynä joku kaukomatka. Mitään ei ole lukkoon lyöty ja monta liikkuvaa osaa vielä, mutta eiköhän palaset loksahtele paikoilleen sitten aikanaan.

 • Reply Maarit Johanna tiistai, 14 lokakuun, 2014 at 19:13

  Firenzeen! Sinun blogia aikoinaan aloin juuri Italia-juttujen toivossa lukemaan. Sivussa tuli vasta Lontoo-postaukset ja suomiretket Kuopion hoodzeilla. 🙂 Mahtaa olla rankkaa lennellä mannertenvälisiä vain reilun viikon reissun takia. Ehtiikö edes jetlagista selvitä? 🙂

  • Reply lena / london and beyond keskiviikko, 15 lokakuun, 2014 at 08:10

   Hei ihan huippua, pitaa sitten jatkaa tuolla Italia-linjalla mahdollisimman kattavasti kun sinne taas menen 😉

   Juu, eihan tuo ihan helppo rasti ole matkustaa tuonne asti noinkin vahaksi aikaa. Perilla olen noin yhdeksan paivaa ja sitten lentoihin menee 20h / sivu. No, kerran sita tassa vaan eletaan. Tosin en viikkoa lyhyemmaksi ajaksi olisi lahtenyt, ja nuokin lennot olivat lyhyimmat mita loysin 🙂

 • Reply Sofia / Liikkeellä tiistai, 14 lokakuun, 2014 at 18:43

  Kiinnostavia reissuja sulla tiedossa ja ei tarvi kauaa ootellakaan! Mun reissuihin vaikuttaa tällä hetkellä uus työpaikka, sikälimikäli varmistuu tässä ihan pian! Muuten olisin jos varmaan lentelemässä taas jossakin. Mutta suunnitelmia voi aina tehdä, vaikka sitten vähän pidemmän ajan päähän 🙂

  • Reply lena / london and beyond keskiviikko, 15 lokakuun, 2014 at 08:08

   Ihan hyvalta nayttaa nuo reissukuviot talla hetkella. 🙂

   Toivotaan parasta uuden tyopaikan suhteen, onnittelen sitten kun asia varmistuu! Hyvan tyopaikan takia kannattaa hieman odottaakin, myohemminkin paasee reissuun. Ja ehdottomasti suunnittelemaan, pidemmallekin ajalle, aina sinne reissuun on kiva lahtea ja sita tuumia vaikka sinne ei heti paasisikaan!

 • Reply Elina - Narulelu maailmalla maanantai, 13 lokakuun, 2014 at 19:30

  Sullahan on tiedossa paljon matkoja! Kuulostaa mahtavalta 🙂 Koh Makista kuulin nyt ensimmäistä kertaa, mutta kuvan perusteella en viimeistä. Angor Watiin haluaisin kovasti itsekin jossain vaiheessa käymään. Mies siellä on käynyt ja kehui paikkaa todella paljon. Meillä ei tällä hetkellä ole muita suunnitelmia kuin kuukauden päästä Etelä-Afrikkaan ja Swazimaahan, mutta kai siinäkin on toistaiseksi ihan tarpeeksi 😀

  • Reply lena / london and beyond keskiviikko, 15 lokakuun, 2014 at 08:05

   Nyt on ihan kivasti reissuja tulossa, tosin tuo joulu-tammi-helmikuulle olisi kiva saada joku pikkureissu Taiwanissa sopimaan 🙂 Teidan suunnitelmat kuulostavat ihan superkivoilta, Etela-Afrikka olisi tosi kiva kohde paasta vierailulle. Swazimaalaisia on taalla Taipeissa jonkin verran opiskelemassa!

   Ma eksyin oikeastaan aivan vahingossa tuonne Koh Makille, oltiin paivan reissulla Koh Changilta snorklaamassa. Se jai jotenkin mieleen rauhallisena ja erittain kauniina paikkana. Se oli talle tulevallekin reissulle oiva kohde, silla ei haluttu etta saari minne mennaan on liian kaukana Bangkokista, tuonne ei ole kovin pitka matka – eika se paikka saanut olla liian kaukana myoskaan Kambodzasta jos sinne halutaan 🙂

 • Reply Marimente maanantai, 13 lokakuun, 2014 at 16:56

  Ihan huikeita reissusuunnitelmia sulla Leena-Mari! Angkor Wat kuulostaa musta tosi mielenkiintoiselta, en kyllä ole täysin varma miksi – ehkä mulla on jotain jänniä, tiedostamattomia mielikuvia kyseisestä paikasta 🙂 Ja Dubain stopover ois jotain niin huippua!

  Huomasin juurikin tänään olevani pitkästä aikaa sellaisessa tilanteessa, ettei mulla ole sen kummempaa reissua nyt suunnitteilla. Tai suunnitelmia toki on, mutta mitään konkreettista en ole vielä tehnyt niiden eteen. Usein mulla on ollut jo reissusta palatessa seuraavakin varattuna, mikä tavallaan helpottaa sitä kotiinpaluuta, kun tietää että jossain välissä taas pääsee tien päälle kun on esimerkiksi lentoliput jo takataskussa. Joulukuista Tukholman pyrähdystä lukuunottamatta tässä on nyt kaikki tiet vähän auki 🙂

  • Reply lena / london and beyond keskiviikko, 15 lokakuun, 2014 at 08:01

   Kiitos Mari kommentista! Samoilla linjoilla ollaan, Angkor Wat on ehdottomn mielenkiintoinen, enka itsekaan oikein osaa selittaa miksi. Toki sen takia, etta se on vaikuttava paikka ja upea valokuvaukselle, mutta oppisin mieluummin lisaa sen historiastakin.

   Sulla oil kylla varmasti upea Brasilian reissu, sen voimalla elaa varmasti hetken vaikkei suunnitelmia sen kummemmin olisikaan. Ja Tukholmaan on aina kiva menna, vahan ulkomaan tuulahdusta 🙂 Totta on toki se, etta kun uudelle reissulle on liput taskussa, niin se helpottaa kummasti kotiutumista. Vaikka kivaa se kotiin tuleminenkin on!

 • Reply Laura/My post-University life maanantai, 13 lokakuun, 2014 at 14:26

  Suosittelisin ehdottomasti Kambodzaa – mä vierailin siella pari vuotta sitten (blogista löytyy lisää juttua jos haluat lukea) ja me tehtiin mini kiertomatka alottaen Phnom Phenistä, jatkuen Battambangiin ja sitten lopuksi Sieam Reapiin Angkor Watia katsomaan. Mä tykästyin ihan hirmuisesti Kambodzaan – siellä oli paljon nähtävää ja koettavaa ja ihmiset oli todella mukavia!

  • Reply lena / london and beyond keskiviikko, 15 lokakuun, 2014 at 07:58

   Kiitos Laura suosituksesta! Mua kiehtoo Kambodza tosi paljon, se olisi varmasti opettavainen reissu ottaen huomioon historian, mutta siella on myos mahdollisuus lomailla. Ja Angkor Wat, sinne haluan ehdottomasti.

   Teilla kuulostaa olleen tosi kiva reissu, voi olla etta meilla ei ihan noin laajaa reissua tule, mutta kelpaa se vahempikin 🙂 Oon kans kuullut etta ihmiset on siella tosi mukavia.

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.