Taas on viikonloppu ohi!

Päätin tänä aamuna, että jätän tämän melkeinpä tavaksi muodostuneen sunnuntai-postauksen välistä. Ihan siitä käytännön syystä, että rakas vanha kunnon Macbookini alkoi temppuilla ensi kertaa koskaan. Kaikki jotka ovat joskus kokeneet tietokoneongelmia, tietänevät miltä tuntuu kun kone ei kerta kaikkiaan suostu toimimaan niinkuin sen pitäisi. Oman koneeni ohjauslevy alkoi temppuilla, ja yhtäkkiä hiiri eli aivan omaa elämäänsä. Se oli perusteellisesti jumissa ja klikkaili välillä kuvakkeita miten sattuu.

Kävin hieman kierroksilla mutta loppu hyvin kaikki hyvin, onneksi. Tai siltä ainakin näyttää. Olin jo lähdössä viemään konettani tarkastettavaksi Taipein Q-Square-ostoskeskuksen yhteydessä sijaitsevaan Applen huoltopisteeseen, kunnes päätin kokeilla koneen sulkemista vielä kerran. Josko se auttaisi. No, se jostain syystä auttoi ja tällä hetkellä kone toimii kohtuullisen normaalisti. Toivotaan, että tämä tilanne on pysyvä. En uskonut miten hermojaraastavaa tietokoneen toimimattomuus voi oikeasti olla. (#firstworldproblems)

IMG_9151

Lukuunottamatta tietokoneongelmiani, kaikki sujuu Taipeissa oikein mallikkaasti. Tosin Italiano astui Lontoon koneeseen keskiviikkona, mikä ei tietenkään ole kivaa, mutta eipä tuohon kauaa mene kun taas näemme. Keskiviikosta lähtien arki on rullannut normaalisti, opiskellen pääosin. Ja uskokaa pois, sitä opiskelua riittää.

Tälläkin hetkellä minulla on tenttikirjat sylissä ja aikomukseni on tarttua niihin ihan pian. Huomenna on isompi koe, ja niistä olisi mukava saada hyvä arvosana ettei loppukokeessa tarvitsisi stressata niin paljoa. Ja muutenkin, hyvät arvosanat helpottavat stressitasoa kummasti – usko siihen, että osaa, vaikuttaa aika paljon opiskelumotivaatioon.

Tuo opiskelun paljous tekee sen, että aika kuluu aivan uskomattoman nopeasti. En oikeasti kestä miten nopeasti aika on kulunut esimerkiksi viimeisen kuukauden aikana. Tosiaan yksi kuukausi perinteistä opiskelua jo takana, ja lokakuu on tällä hetkellä hyvällä mallillaan. Välillä sitä tuntuu että aika menee ihan liian nopeasti, sillä aikani on Taipeissa hyvin rajallinen ja täällä on todella kivaa. Viihdyn hyvin ja joka päivä tuo tullessaan uutta ihmeteltävää. Välillä sitten taas tuntuu että aika matelee, kun odottaa esimerkiksi tulevaa Italian reissua.

Vaikka opinnot täyttävät päivät, yritän tehdä muutakin. Tuohon kiinan opiskeluun saisi upotettua kaiken vapaa-ajan, mutta on mielestäni tärkeää että tulee tehtyä muutakin. Eilen aamulla oli esimerkiksi ohjelmassa reipas vaellusreissu läheiselle vuorelle. Taipei on siitä kiva kaupunki, että täällä on vaellus- ja ulkoilureittejä tarjolla jos jonkinmoista. Nyt sitten jalat huutaa hoosiannaa, mutta tietääpähän ainakin tehneensä jotain. Ja tietää myös sen, että pitäisi vaikka kuntoilla enemmän niin vältyttäisiin tällaisilta totaalisilta lihasjumeilta.

IMG_9238

Kello alkaa olla täällä jo paljon, joten palataan paremmalla ajalla postauksen kanssa, jossa on jotain tähdellisempää asiaakin. Tänään tällaista pikaista kuulumisten kerrontaa. Kivaa alkavaa viikkoa kaikille!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply satuvw keskiviikko, lokakuu 8, 2014 at 08:53

  Mukavaa alkavaa viikkoa sinne kauas! Täällä on kone kanssa siinä kunnossa että pelkään vain pahinta… Jaiks. No, sitä odotellessa… 🙂 Oletteko muuten palaamassa takaisin Lontooseen tuolta, vai ovatko suunnitelmat vielä auki?

  • Reply lena / lnd and beyond torstai, lokakuu 9, 2014 at 07:55

   Kiitos ja kohtahan tassa paasee toivottelemaan viikonloppua sinnekin 🙂

   Ma en oikeasti tiennyt ennen miten hermoja raastavaa tama tekniikka on kun se ei toimi. Ensi kertaa tallaista koen ja toivottavasti ei enaa koskaan! 😀 Toivotaan sunkin koneelle pitkaa ikaa viela.

   Ollaan palaamassa Lontooseen maalis-huhtikuussa. Siita voi tulla pikainen visiitti, kunhan Italianon tyokuviot selviaa niin tiedan enemman. Mutta uskon etta Lontoossa ollaan ainakin ensi syksyyyn asti ja sitten tie vie mahdollisesti Belgiaan, Saksaan tai jopa Australiaan. Tai jonnekin muualle, mutta nuo nyt nayttaisivat todennakoisilta. Iiks, haluan jo tietaa 😀

 • Reply Sofia / Liikkeellä keskiviikko, lokakuu 8, 2014 at 07:12

  Voi teknologia taas… hyvä että nyt toimii edes toistaiseksi! Mullahan tunnetusti näitä ongelmia aina sattuu ja tapahtuu (mites se Instagramin kaatuilu sillon viime vuonna…….), mutta nyt on sellanen drive päällä että pitää ihan koputtaa puuta. Tsemppiä sinne ja toivottavasti teet juttua esim. siellä ulkoilusta! 🙂

  • Reply lena / lnd and beyond torstai, lokakuu 9, 2014 at 07:46

   No voihan teknologia tosiaan! Yksi ehka maailman arsyttavimmista asioista on se, etta laitteet ei toimi. Tajusin sen tosiaan viime viikolla 😀 Toivotaan etta sullakin on nyt parempi kausi teknologian kanssa, saastaa hermoja hyvin 🙂

   Kiva ehdotus tuo ulkoilu, pistetaan ehdottomasti korvan taa! Juttuideoita saa laittaa ja lahettaa ehdottomasti!

 • Reply Jerry / Pako Arjesta tiistai, lokakuu 7, 2014 at 07:16

  Mahtavaa, että tuolla on luonto kuitenkin noin lähellä, vaikka kyse onkin suurkaupungista :). En ole taaskaan ehtinyt pahemmin lukemaan blogeja (tänä aamuna yritän kuroa aikaa kiinni), joten en tiedä oletko vastannut tähän vielä, mutta oletko alkanut oppimaan kiinaa jo hyvinkin :)?

  • Reply lena /lnd and beyond keskiviikko, lokakuu 8, 2014 at 04:26

   Itseasiassa yllatyin kovasti, kun huomasin miten lahella luonto taalla on. Ihan Taipei 101 – torninkin vieressa paasee vaeltamaan 🙂

   Kiinan opinnot edistyvat koko ajan ja alan osata ostaa juttuja kiinaksi ja ymmarran. Etsin juuri language swap – kaveria jonka kanssa harjoitella enemman puhumista 🙂

   • Reply Jerry / Pako Arjesta keskiviikko, lokakuu 8, 2014 at 05:48

    No enpä olisi uskonut, että 101:n vierestä pääsee vaeltamaan x). Utopistisen kuuloista varsinkin sellaiselle, joka ei ole sen suuremmin perehtynyt kyseiseen kaupunkiin.

    Mahtava juttu! Se on mieletön tunne, kun huomaa ymmärtävänsä vierasta kieltä ja tajuaa, että sitä osaa jo puhuakin :)! Jatka samaan malliin! Toivottavasti kielikaveri löytyy 🙂

 • Reply Anna / Tämä matka-blogi maanantai, lokakuu 6, 2014 at 13:43

  Mun uudehkon upean Mac Book Pron hiiri on tehnyt uuri tuota samaa. Lisäksi välillä näytössä on ärsyttävä vaaka viiva.
  Mutta siitä kyllä onnittelen itseäni, että ostin isommalla muistilla ja herkuilla tämän. Kertaakaan ei ole kaatunut, vaikka on selaimia ja kuvankäsittelyohjelmia auki vinopino.

  Kyllä bloggaaminen on välinelaji 😉

  • Reply lena maanantai, lokakuu 6, 2014 at 16:23

   On tosiaan välinelaji tämä, tajusin sen sillä hetkellä kun kone ei oikein toiminut haluamallani tavalla. 😀

   Onko sulla millainen tuo ongelma? meneekö välillä pois?

   Mulla on kans MacBook Pro, tosin muutama vuoden vanha, ja nyt ekaa kertaa temppuilee. En vaan haluaisi vaihtaa konetta nyt, ei ei ei! Tai no kun kerran mainitsit tuo isomman muistin ja muut herkut, niin…. 😉

   • Reply Anna / Tämä matka-blogi tiistai, lokakuu 7, 2014 at 05:41

    Hiiri, tai siis ohjauslevy menee ihan tiltiin. Ei liiku, ei näy. Silloin pitää koko kona sammuttaa ja antaa olla sammuksissa tovi. Sillä hoituu. Tuota on sattunut ehkäpä viitisen kertaa, joten ei nyt kamalan vaarallista, mutta ärsyttävää.

    • Reply lena /lnd and beyond keskiviikko, lokakuu 8, 2014 at 04:28

     Ok! Sulla nayttaa olevan astetta iisimpi ongelma, mulla tokkii koko ajan. Paitsi eilen illalla, kun tokin sita track padia kynsilla ja paracetamol-levyn kulmalla 😀 Blondin kaikki keinot kayttoon, luulen etta siella on likaa ja jumii siksi. Ainakin hetkellisesti helpotti, nyt kaikki keinot kayttoon.

     Ja tuo mun ongelma on niin arsyttava etta jos olisin yhtaan arhakampi niin olisin voinut hermostua ja kunnolla 😀

 • Reply Maarit Johanna maanantai, lokakuu 6, 2014 at 11:47

  Mun iPadi temppuilee kans ja sillä on ihan ihmejuttuja… Olen tavannut sillä tehdä paljon blogijuttuja aikaisemmin, mutta nyt ei suostuta enää yhteistyöhön. Vanhus on kyllä ostettu jo 2011, että uuden hankinta olisi ehkä ajankohtaista piakkoin. Joten tiedän tunteen kun laitteet ei toimi! Bloggailu on kuitenkin myös yhdenlaista välineurheilua.
  Mukavaa että aika kuluu nopeasti. Täällä on pääsääntöisesti 2h koulua per päivä eikä läksyjäkään loputtomasti ole. Olen kokenut jopa tylsyyttä :p

  • Reply lena maanantai, lokakuu 6, 2014 at 16:21

   No nyt näyttää kaikilla olevan Applen kamojen kanssa ongelmia 🙁 IHan ihme juttu tämä, ei ole ennen tullut mitäään tällaista vastaan vaikka olen ollut vannoutunut Applen tuotteiden käyttäjä vuodesta 2010.

   Bloggailu on tosiaan välineurheilua, sen nyt tajusin lopulta! Toivottavasti en saa kunnon opetusta, koneen hajoamista. Se tästä vielä puuttuisi.

   Oi ihanaa, nauti vapaa-ajastasi siellä! :))

 • Reply lena / london and beyond maanantai, lokakuu 6, 2014 at 07:48

  Kone toimii, tosin ihan samalla logiikalla kuin tuo iPadisi! Eli kone laturiin ja toimii kuin unelma, muuten menee hermot.

  Kiitos tsempista, tentti meni hyvin. Kieli tuntuu kehittyvan joka paiva, ja tassa vaiheessa alkaa ymmartaa jo asioita. Eli pienin askelin edetaan, pystyn jo tilaamaan kiinaksi ruokaa yms ravintoloissa. 🙂 Teen piakkoin postauksen aiheesta!

 • Reply Lucky Traveller Merja sunnuntai, lokakuu 5, 2014 at 18:47

  Hyvä, että sait koneen kuntoon ja saamme lukea juttujasi! Oma iPadini temppuilee myös, mutta toistaiseksi auttaa vielä se, että laitan laturin seinään vaikka akku ei olisikaan tyhjä . 🙂 Onnea tenttiin! Miltä kiinan kieli nyt tuntuu?

 • Leave a Reply