Suomen suurin matkablogiyhteisö

5 suosituinta blogipostausta

Tämä Matka-blogin Anna ja Panun Matkat-blogin Panu ovat tahoillaan tutkineet blogiensa suosituimpia blogitekstejä. Ajatus vastaavan tutkimuksen tekemisestä oman blogini tilastoihin perustuen on kytenyt mielessä jo pidempään, ja nyt on oikein hyvä aika toteuttaa tämä projekti.

Itse koen postausten ja blogin statistiikan tutkimisen hyvin mielenkiintoisina, ja tämä postaus onkin ollut mukava tehdä. Kai minussa pieni tilastohiiri kuitenkin elää. Tilastot mitä tässä postauksessa on käytetty ovat ajalta syyskuu 2013 – syyskuu 2014. Eli aika suuri osa blogin postauksista on mukana, sillä blogini näki päivänvalon kesällä 2013.

Tuon ajanjakson suosituimmat jutut ovat akselilta Tallinna – Taipei – Lontoo (+Lontoo-Lille junamatka).

Alla hieman yksityiskohtaisempaa tarinaa jokaisesta 5. suosituimmasta postauksesta.

2013-11-19

1. Ravintolavinkki Tallinnaan: F-Hoone

Suosituin postaus kautta aikojen on Tallinna-aiheinen, mikä ei välttämättä ole kovin suuri yllätys ottaen huomioon miten paljon suomalaiset Tallinnassa matkaavat.

Viime kesäisellä Tallinnan reissulla etsimme kaupungista hyviä ruokapaikkoja, ja sainkin blogin kautta mitä mainioimpia suosituksia. Kiitos kaikille suosituksista, montaa niistä testasimme ja suosikiksi nousi Kalamajan alueella sijaitseva F-Hoone. Kyseiseen postaukseen tulee liikennettä Googlesta melkein päivittäin, mikä toki vaikuttaa postauksen suosioon.

F-Hoone jakoi linkin postaukseeni myös Facebook-sivuillaan, mikä vaikuttaa myös liikennemääriin.

2. Testissä Eurostar

Matkasimme viime helmikuussa Lontoosta Ranskan Lilleen Eurostarin kyydissä – kerta oli Eurostarilla ensimmäiseni. Matka ei ollut aivan mutkaton, mikä ei tosin Eurostarin vika ollut ollenkaan. Varailimme nimittäin itse epähuomiossa paluuliput väärälle kuukaudelle ja kamerani akku jäi laturiin Lontooseen. Olin reissun ajan iPhonen varassa, ja tämä jos mikä kismitti minua koko reissun ajan. Matka oli muuten oikein onnistunut, tapasimme kavereita ja söimme hyvin.

Tuo junamatka tuo lähes päivittäin liikennettä blogiini Googlen kautta. Ihmiset etsivät Googlesta tietoja lähinnä Lontoo-Pariisi- tai Lontoo-Bryssel-junista, mutta tämä kyseinen postaukseni saa osumia noillakin hakukriteereillä.

3. Patarein hylätty, karmiva vankila Tallinnassa

Kuten yllä totesin, Tallinna-jutut ovat yleisesti ottaen hyvin suosittuja. F-Hoonen lisäksi toinen Tallinna-aiheinen postaus, Paterein vankilasta kertova sellainen, on raivannut tiensä luetuimpien juttujen joukkoon.

Patarein vankila on kohde, joka mielestäni kuuluu jokaisen Tallinnan kävijän listalle. Se ei välttämättä ole perinteinen hyvän mielen kohde, mutta vaikuttava se on. Vankila on jätetty siihen asuun, mihin se jäi vuosituhannen alussa kun se hylättiin. Voisin jopa kuvailla paikkaa karmivaksi, jos en olisi siellä kauniina, aurinkoisena kesäpäivänä vieraillut. Voin kuvitella paikan olevan melko creepy esimerkiksi syysmyrskyn aikana.

4. Muutto Taiwaniin – Ensimmäinen viikko

Varmastikin kaikille on tässä vaiheessa jo käynyt ilmi se, että muutin hieman yli kuukausi sitten Lontoosta Taiwaniin. Kirjoitin tuolloin muuton aikaan fiiliksiä blogiin muutosta ja Taiwanista yleensä, ja tuo postaus on alle kuukaudessa noussut yhdeksi luetuimmista postauksista koskaan. Aika paljon olen tänne jo aiheesta kirjoitellut, muut postaukset löytyvät tämän linkin alta.

Mukava huomata, että muutto ja kokemukset Taiwanista kiinnostavat!

5. Miksi Rakastaa Lontoota // Instagram Travel Thursday

Lontoo on yksi ihmisten suosikkikohteista, ja se näkyy myös blogissani. Lontoo-aiheiset Google-haut tuovat paljon liikennettä blogiin ja tämä Lontoo-aiheinen Instagram Travel Thursday-postaus nousi niistä kaikista suosituimmaksi.

Olen hyvin vähän kirjoittanut omia kokemuksiani Lontoosta ns. henkilökohtaisemmalla tasolla. Siksi tämän, hieman henkilökohtaisemman, postauksen suosio ei ole suuri yllätys. Lukijat pitävät jutuista (myös itse lukijana), jossa on hieman persoonaa mukana. Syytä sille, miksi olen melko vähän henkilökohtaisempia juttuja Lontoosta tehnyt, ei minulla oikein ole. Tämä asia muuttunee kun Lontooseen ensi keväänä palaan.

Olisi mukava kuulla ajatuksia tästä aiheesta: millaisia postauksia teidän blogeissanne on ollut siellä suosittujen listalla? Entä millaisia postauksia on kiva lukea?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Lotta Watia | Unagidon perjantai, 26 syyskuun, 2014 at 09:38

  Tämmöset on kivoja! Täytyypä itsekin tehdä joku kerta! 🙂

  • Reply Lena / london and beyond sunnuntai, 28 syyskuun, 2014 at 16:05

   Lotta, tee ihmeessä 🙂 Sun blogin jutut kiinnostaa aina, ja olisi todella mielenkiintoista tietää mitkä on luetuimmat!

 • Reply Panu / Panun matkat torstai, 25 syyskuun, 2014 at 22:05

  Mukavaa, että teit sinäkin tällaisen postauksen! Nämä ovat kiinnostavia. Itseni on jotenkin yllättänyt se, että kotimaan matkailuun ja Tallinnaan keskittyvät jutut ovat niin suosittuja. Alun perin ajattelin, että ”suuri maailma” kiinnostaisi lukijoita eniten, mutta olin väärässä. Tänä vuonna olen ns. räjäyttänyt pankin Kohvik Moon -aiheisella jutullani sekä kaikilla Savonlinna-aiheisilla kirjoituksillani. Sen sijaan Pietari ei ole vetänyt lainkaan niin hyvin kuin ajattelin. Siinä näkynee se, ettei Venäjälle voi noin vain lähteä. Vähän samoin on laita useiden muidenkin aiheitteni kanssa, eli jos kohteeseen ei ole saatavilla helppoa suoraa lentoa tai valmista matkaa, postaus aiheesta harvemmin kiinnostaa suurempaa lukijakuntaa.

  • Reply lena / london and beyond perjantai, 26 syyskuun, 2014 at 04:33

   Tykkasin tosi paljon lukea sinun ja Annan postauksia, naita on tosiaan kiinnostava lukea. 🙂 Ihan paikkansapitava vaite on tuo, etta lahimatkailu kiinnostaa. Tallinna on tosiaan suomalaisten suosiossa, ja tietoa taidetaan etsia netista melko paljon.

   Sinulla on Kohvik Moon, minulla taisi nuosta suosituksi tuo F-Hoone. Tosin, kuten mainitsin, sita jaettiin heidan FB-sivullaan ja se toki nakyy kavijamaarissa.

   Hyva huomio tuo liikenneyhteyksien vaikutus postauksiin myos. Se ihan varmasti pitaa paikkansa, ja voisin kuvitella esimerkiksi Kanarian saaria koskevien postausten olevan suosituimpia kuin esimerkiksi paikka, jonne pitaa koukata valilaskulla Euroopan kautta.

 • Reply Merja torstai, 25 syyskuun, 2014 at 04:32

  Olipa yllättävää, että Tallinna aiheinen postaus nousi ykköseksi. ”Lähimatkailu” näköjään kiinnostaa ja onhan Tallinnassa helppo piipahtaa vaikka päiväseltään. Minulla ei ole omaa blogia mutta luen paljon lähinnä matka-aiheisia blogeja ja kyllähän ne ovat valikoituneet sen mukaan mistä siellä kirjoitetaan. Omaa sydäntä lähinnä ovat Euroopan kaupungit ja Etelä-Amerikka. Toki luen mielelläni muistakin kohteista ja varsinkin nyt on ollut mielenkiintoista seurata elämääsi Taiwanissa. Kirjoitustyyli, kuvat ja postaustiheys ovat myös tärkeitä. Ripaus henkilökohtaisuutta ei ole pahitteeksi 🙂 Btw, Lontoon matka meni hyvin ja ihmettelin lähinnä koko matkan ajan, miksi olen pitänyt 10 vuoden tauon siellä käymisessä. Lontoo selkeästi paranee vanhetessaan, vai pitäisikö puhua nyt vaan itsestään 😉

  • Reply lena / london and beyond perjantai, 26 syyskuun, 2014 at 04:30

   Lahimatkailu tosiaan nayttaa kiinnostavan suurta yleisoa! Tosin sinansa ei mikaan ihme, silla lahelle varmasti reissataan eniten ja kohteesta etsitaan luonnollisesti tietoa netista. Uskon tuon selittavan tuon Tallinnan suosion. Tykkaan tosin itsekin lukea Suomi-juttuja, niihin on aina helppo jotenkin samaistua kun on tuttu maa kyseessa.

   Tosi kiva etta Lontoossa viihdyit taas, niinhan se on etta ei kai siella voi muuta kuin viihtya. Niin paljon tekemista ja ihmettelemista, vaikka olisi kuinka monta kertaa kaupungissa ollut. Vahan Lontoo-ikavaa alkaa tulla tannekin. 😀

   Mukava kuulla etta Taiwaniin muutto on kiinnostava aihe! 🙂

 • Reply Kaukokaipuun Nella keskiviikko, 24 syyskuun, 2014 at 15:16

  Muistan monta näistä sun postauksista! Ja olipa hauska, että nostit ne uudelleen esille, sillä monet hienoista kirjoituksista kovin helposti unohtuvat blogien sekaan. Pitäisi joskus ajan kanssa käydä niitä läpi ihan ajan kanssa. 🙂

  • Reply lena / london and beyond perjantai, 26 syyskuun, 2014 at 04:26

   Tosi kiva etta postaukset ovat jaaneet mieleen! Oli mukava selailla tilastoja oikein urakalla ja tutkia, etta mistas sita liikennetta tulee ja mitka postaukset ovat niita suosittuja.

   Kay ihmeessa lapi sun blogisi GA statistiikkaa, olisi super mielenkiintoista lukea siita 🙂

 • Reply Maarit Johanna keskiviikko, 24 syyskuun, 2014 at 13:27

  Muistan tuon Eurostarin ja tallensin kirjanmerkkeihin 🙂 Minua yllättää miten Tallinna ja kotimaan matkailu kiinnostaa eniten. Siinä mielessä niin mahtavaa kun on keksitty Analytics ja voi seurailla liikennettä sitä kautta. Pitäis itse perehtyä SEO-juttuihin enemmän niin vois saada google-hakujen kautta liikennettä lisättyä. Tykkään lukea listoja, suosituksia ja omia kokemuksia!

  • Reply lena / london and beyond perjantai, 26 syyskuun, 2014 at 04:24

   Jee, ihan huippua etta tuosta Eurostar artikkelista oli hyotya 🙂

   Se nayttaa olevan tosiaan totta, etta hyvin paljon ihmisia kiinnostaa kohteet, jotka ovat lahella. Niihin reissataan useimmin ja siten ne kiinnostavat – nain yritin tata selittaa itselleni. GA on kylla kiva leikkikalu, toki hyodyllinen sellainen. En ole itsekaan juuri paneutunut tuohon SEO-juttuun ihan perusteita kummemmin, pitaisi varmasti. Laitankin to do-listalle. 😀

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.