Suomen suurin matkablogiyhteisö

Taifuunin siivittämänä uuteen viikkoon

En voi käsittää sitä, että nyt on jo maanantai. Maanantai-ilta, jos aivan tarkkoja ollaan.

Aika kuluu niin nopeasti, ettei sitä oikein edes itse tajua.

Meillä oli vaikka mitä suunnitelmia viime viikonloppuun. Perjantai-ilta kului suunnitellusti kotosalla yömarkkinareissun jälkeen, mutta lauantain ja sunnuntain osalta suunnitelmiin tuli hieman muutoksia. Meidän oli alunperin tarkoitus lähteä tutustuaman Wulain alueeseen, jossa olisimme halunneet tutustua aboriginaalikulttuuriin sekä uida kuumissa lähteissä. Mukaan oli tarkoitus ottaa myös vaelluskamppeet, koska alue on täynnä hienoja patikointireittejä. Lauantai kului laiskotellen ja opiskellen, joten päätimme lähteä matkaan kohti Wulaita aikaisin sunnuntai-aamuna.

Matkaan tuli kuitenkin mutka nimeltään Fung-wong, jota täälläpäin taifuuniksikin kutsuttiin. Fung-wong iski Taiwaniin sunnuntaina, ja myrsky yltyi kovin pahaksi Taipeissa sunnuntai-iltana. Wulaihin lähtemisessä ei olisi ollut mitään järkeä, joten tuo reissu on nyt siirretty hamaan tulevaisuuteen, joulun tienoille mitä luultavammin. Aktiivinen viikonloppu muuttui siten sisällä vietettyihin päiviin – ei tosiaan mikään ideaali tapa viettää viikonloppua, mutta minkäs teet. Ei tehnyt mieli poistua kotoa sateen ja tuulen hakatessa ikkunoita ja ovia. Eikä se olisi välttämättä ollut turvallistakaan, viranomaiset antoivat varoituksen joka olisi peruuttanut luennot yms. mikäli kyseessä olisi ollut arkipäivä.

Myrskyn jälkeen on kuitenkin aina poutasää, kuten vanha sananlaskukin kertoo. Taifuunin rippeet näkyivät ja tuntuivat Taipeissa vielä tänäkin aamuna ja vettä tuli taivaan täydeltä. Sade ja tuuli kuitenkin loppuivat puoliltapäivin, pilvet kaikkosivat ja aurinko tuli vähitellen esiin. Kaksi päivää on pitkä aika olla sisällä, joten lähdimme ulos reippailemaan luentojeni jälkeen. Paikaksi valikoitui Zhongzheng Park, jossa voi kävellä, pyöräillä sekä tehdä vaikka salitreeniä ulkoilmakuntosalilla. Näissä maisemissa mentiin, auringonlaskun aikaan Taipei on kyllä kaunis:

IMG_9165
IMG_9162
IMG_9163
IMG_9180
IMG_9178
IMG_9166
IMG_9158

Ulkona reippailu tuli hyvinkin tarpeeseen ja olo virkistyi kummasti. Minulla oli myös tänään isompi koe, joten pääkopalle oli hyvä antaa hieman lepoa sillä huomenna aamulla on aikaisin suunta taas kirjastoon lukemaan uuteen kokeeseen. Onneksi tosin hieman helpompi koe tiedossa tällä kertaa.

Loppuviikolle on muuten hyviä uutisia tiedossa, sillä tasmanialainen ystäväni saapuu Vancouverista vierailulle. Katsotaan mitä ohjelmassamme on, jonkin verran turistijuttuja varmastikin. Turistinähtävyyksiä en ole juurikaan ehtinyt itsekään tutkia, joten niistä lisää sitten ensi viikolla.

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Kaukokaipuun Nella tiistai, 23 syyskuun, 2014 at 18:01

  Aivan täydelliset valot ja värit kaikissa kuvissa, tykkään!

  • Reply lena keskiviikko, 24 syyskuun, 2014 at 08:50

   Kiva että pidät, Nella (: Mä niin tykkään ulkoilla kameran kanssa auringonlaskun aikaan, ihan parasta.

 • Reply Maarit Johanna maanantai, 22 syyskuun, 2014 at 19:35

  Kuulinkin tästä uutisista! Ei vissiin kuitenkaan mitään henkilövahinkoja tällä kertaa vaan joku ”perusmyrsky” vain? Melkoisilla hasardialueilla asutaan. Täällä odotellaan Bardarbungaa purkautuvaksi.

  • Reply lena tiistai, 23 syyskuun, 2014 at 12:22

   Mäkin kuulin ja luin tuosta Islannin jutusta, meillä on kyllä melkoisen vauhdikkaat asuinpaikat tällä hetkellä! Tuo oli ilmeisesti ihan ”normaali” myrsky, yksi henkilövahinko ja muutama loukkaantunut kuitenkin 🙁

   Kaverin tyttöystävä on paikallinen ja hän vain totesi, että ”kevyt myrsky” tällä kertaa. Jooooo, ihan samat fiilikset mulla… not! 😉

   • Reply Maarit Johanna tiistai, 23 syyskuun, 2014 at 17:48

    Kuulostaa tutulta! Täälläkin meneillään oleva purkaus on toisille ”ihan perushuttuu”. Itse ei oikein tiedä mitä ajattelisi iltaisin sadan kilsan päästä näkyvää kun laavan loimua. Ihmeellistä ja samalla niin pelottavaa. Toivottavasti ei tule teille enempää taifuuneita ja meilläkin pysyisi purkaukset rauhallisina.

    • Reply lena keskiviikko, 24 syyskuun, 2014 at 08:51

     Toivotaan että molemmilla pysyy rauhallisena nuo maan voimat 🙂 IHme juttu kyllä, on meillä asuinpaikat.. tosin taifuunit ovat täällä aika tavallisia, siellä nuo tulivuorenpurkaukset suuressa mittakaavassa hieman vähemmän. Tai näin ainakin oletan, vaikka onhan noita todistettu viime vuosina.!

 • Reply AnskuBCN maanantai, 22 syyskuun, 2014 at 17:25

  Hui, varovasti siellä! Kaunis valo kuvissa, johtuuko myrskystä vai onko siellä aina tämänväristä iltaisin?

  • Reply lena tiistai, 23 syyskuun, 2014 at 12:21

   Täällä on hyvin usein todella kaunis auringonlasku, eli en usko että johtui myrskystä. Tosin kaupungissa ei yleensä sitä huomaa kun on liikaa taloja tiellä, mutta tuolle joen varrella hyvinkin 🙂

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.