Suomen suurin matkablogiyhteisö

Latinalainen Amerikka ja Karibia tulivat luokseni

Ensin tämän päivän kuulumisia lyhyesti, sitten asiaan: Lähdimme tänään puolenpäivän jälkeen etsimään lounasta kaupungilta. Minun teki kovasti mieli dumplingeja, mutta niitä ei tästä meidän kulmiltamme oikein löydy, joten suunnistimme hieman kauemmas. Pienen etsinnän jälkeen löysimme Zhongxiao Xinsheng-metroaseman lähistöltä hurjan hyvä dumpling-ravintolan, jossa oli paras tähän asti näkemäni hinta-laatusuhde. Hinta oli 5 NTD per dumpling (noin 15 senttiä), eli ruoka ei todellakaan ollut hinnalla pilattua ja se oli todella hyvää.

Lounaan jälkeen kävimme hetken verran kävelemässä ympäriinsä, ja ohitimme Huansan 1914 Creative Parkin Taipein keskustassa. Sieltä kantautui samba ja olihan sitä pakko lähteä katsomaan, mistä oikein on kyse. Taipei ja samba kun eivät ole se kaikista todennäkösin yhdistelmä. Eli nyt siihen asiaan, miksi ihmeessä samba soi Taipeissa keskellä kirkasta päivää?

Olimme saapuneet Taipeissa järjestettävään Latinalaisen Amerikan ja Karibian kulttuuri-festivaalille. Onneksi meillä oli hyvin aikaa ja laukussani kamera, joten iltapäivä kului leppoisasti ihmetellen kaukaisia kulttuureita.

Monella Väli-Amerikan maalla on diplomaattiset suhteet Taiwanin kanssa, mikä osaltaan selittää sen, miksi tällainen tapahtuma on olemassa. Etelä-Amerikan valtioista Paraguay tunnustaa Taiwanin. Paikalla oli toki muitakin maita noilta suunnilta, mutta uskon että läheiset suhteet useisiin ko. alueen maihin olivat edesauttamassa tapahtuman järjestämistä.

IMG_9104
IMG_9131
IMG_9111
IMG_9109
IMG_9110
IMG_9112

Alueella oli iso lava, jossa oli paljon esityksiä ja ohjelmaa. Osuimme paikalle aikaan, jossa oli Paraguay-aiheinen tietovisa, ja Paraguayn suurlähettiläs palkitsi tietovisan voittajia henkilökohtaisesti.

IMG_9115

Meksikon ständillä riitti vilskettä, se näytti kiinnostavan vierailijoita kovasti. Tarjolla oli muunmuuassa mahdollisuus ottaa kuvia meksikolaisten hattujen kanssa (näille on varmaan nimikin?) ja ihmetellä maan nähtävyyksiä ständin henkilökunnan opasteuksella.

IMG_9119
IMG_9120
IMG_9127

Meksikon ständi oli kiva, mutta Brasilian ständi oli ehdoton suosikkini sen fiiliksen ja henkilökunnan vuoksi. Tästä johtuen viihdyimme siellä melko pitkään maistellen paikallisia virvoitusjuomia sekä ruokia. Guanará oli itselleni uusi tuttavuus ja sitä tuli lopuin viimein ostettua pari purkkia mukaan.

Sain myös kotiinviemisiksi lentoaikatauluja Taipein ja Rio de Janeiron / Sao Paolon välille, jos reissaaminen Brasiliaan kiinnostaa. No tokihan se kiinnostaa, sehän on selvää, vaikka uskonkin että täältä Taipeista Brasiliaan reissaaminen ei tule olemaan ajankohtaista.

IMG_9135
IMG_9138
IMG_9139
IMG_9144

Viivyimme tapahtumassa parisen tuntia, jonka jälkeen minun oli pakko antaa periksi ja palata kotiin. 35c asteen lämpötila ja taivaalta suoraan porottava aurinko oli ehkä hieman liikaa, ja kotiin päästyäni päikkärit kuulostivat yllättävän hyvältä idealta. Tännekin on syksy jossain vaiheessa tulossa, ehkäpä ihan himpun verran odotan sen saapumista…

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Emmi L. sunnuntai, syyskuu 21, 2014 at 21:44

  Mä kävin pitkästä aikaa kuulumisilla täällä 🙂 Nää Taipei-postaukset on tosi mielenkiintoisia! Erityisesti Hello Kitty-hulluus oli tosi mielenkiintoista. Mun kaveri kun oli juuri Japanissa ja siellähän toi on kanssa joka paikassa. Mun kaverit kävi mm. Hello Kitty-huvipuistossa.

  Emmi L.
  http://happyfeetingblogi.blogspot.com

  • Reply lena / london and beyond maanantai, syyskuu 22, 2014 at 13:17

   Kiva että piipahdit täällä taas, Emmi! Ja ihan parasta että nämä Taipei-jutut kiinnostavat!

   Mua ihmetyttää tuo Hello Kitty ihan joka päivä, tänäänkin kaupassa tarjottiin Hello Kitty-punaviiniä. Joo, olen kai vähän skeptinen enkä sitä välttämättä hankkisi, jotenkin laatuviini on mulle ihan muuta kuin Hello Kittyllä markkinoitua. 😀 Mutta toisaalta, voinhan sitä väärässäkin olla. Olisipa hauska kokeille tuota Hello Kitty – huvipuistoa, ihan kokemuksena!

 • Reply Annika sunnuntai, syyskuu 21, 2014 at 10:01

  Guaraná on siis Amazonin viidakosta löytyvä kasvi, josta tuokin virvoitusjuoma on tehty. Aikoinaan sitä sai vain Brasiliasta ja puhuttiin ettei sen haluta muualle leviävän, jottei Amazon kärsi. No, (jossain määrin) ”onneksi” guaraná-limpparia saa nykyään myös Suomesta lähes jokaisesta ruokakaupasta. On ihan mun lempparia! Siinä ei siis ole kirsikkaa 🙂

  • Reply lena / london and beyond maanantai, syyskuu 22, 2014 at 13:14

   Superpaljon kiitos Annika tästä vastauksesta! (:

   Olin ihan varma että tuo juoma on kirsikkaa, näin kuvan tuossa purkin kyljessä ja kuvittelin heti maistavani sen.. no, näin ne mielikuvat tekevät tepposet. 😉 Täytyy yritää katsoa tuota Lontoosta tai Suomesta kunhan täältä palaillaan, oli sen verran hyvää. Tosin uskon hintojen olevan Suomessa hieman korkeammat kuin esim täällä.

 • Reply Hanna lauantai, syyskuu 20, 2014 at 15:20

  Moi ja terveisiä Ecuadorista! Olisipa hauskaa jos meillä olisi festarit sieltä päin 🙂

  • Reply lena / london and beyond maanantai, syyskuu 22, 2014 at 13:13

   Terkkuja takaisin sinne Ecuadoriin 🙂 Enpäs tainnut Ecuadorin ständillä piipahtaa, harmi! Mä ainakin todella tykkäsin näistä festareista, toivotaan että sielläkin pääsisi tutustumaan Aasian kulttuureihin. (:

 • Reply Marimente lauantai, syyskuu 20, 2014 at 12:09

  No voihan vitsit, lattarimeininkiä Taipeissa, oisin ollut ihan fiiliksissä tuosta! 🙂 Espanjan kielellä hattu on sombrero ja sitä termiä käytetään monesti noista meksikolaisista isoista lierihatuista. Ja tuo brasilialainen Guanara on mullekin ihan uusi tuttavuus, mitä se on? Kuvan perusteella näyttäisi kirsikkaiselta/omenaiselta virvoitusjuomalta? 🙂

  • Reply lena lauantai, syyskuu 20, 2014 at 14:57

   Kiitos tuosta sombrerosta! Jotain tuon tyylistä kävi mielessäni, mutten uskaltanut alkaa tänne blogiin julkisesti sen kummempia taiteilemaan, ajattelin että joku lukija on varmasti viisaampi 😉

   Tuo Guanara…ööö. Mitähän se on. 😀 Kirsikkaa siinä ainakin oli, ja se oli hyvää. Tuon tarkemmin en oikein osaa vastata. Väriltään kylläkin omenamehun väristä. (todella hyvä tämä kuvailu!)

 • Reply Maarit Johanna lauantai, syyskuu 20, 2014 at 11:17

  Kuulostaa vähän liian kuumalta! Mutta varmaan ihan mahtavaa asua suurkaupungissa ja ihan vahingossa löytää itsensä jostain festivaaleilta 😀

  • Reply lena lauantai, syyskuu 20, 2014 at 11:43

   Oli kyllä aivan paras löytää tuo paikka ja nuo festarit. Ylläreitä kaupungilla, ihan parasta 🙂 Mutta joo, on muuten kuuma. Ja mä kun en koskaan ole ennen valittanut kuumuudesta!

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.