Illallistreffit Taipeissa

Kävimme Italianon kanssa viime viikolla illallistreffeillä.

Taipeissa eivät ruokapaikat lopu kesken, joten aloimme tutkimaan mahdollisia ravintolavaihtoehtoja netistä ja kavereiltamme, kriteereihimme sopien. Etsinnässä oli kohtuuhintainen ja tunnelmallinen paikka, jossa voisi mielellään syödä ulkona. Täällä on päivisin todella kuuma mutta koska illalla ilma hieman viilenee (no, +28c se taisi silti olla) niin ajattelimme että olisi kiva nauttia ulkonaolostakin ja vältellä sisätilojen ilmastointia, jolle olen melko herkkä.

Päädyimme Galerie Bistro-nimiseen ravintolaan, jossa oli todella kiva ulkoterassi. Kaupungin edullisin ravintola se ei ollut, hinnat olivat suunnilleen englantilaisen pubin hintoja, mutta täällä se on hintatasoltaan siellä keskitason yläpuolella reippaastikin. Mitä ruokaan tulee, paikalliseen hintatasoon jo tottuneena piheys alkaa helposti vaivata, kun muutamalla eurolla saa ostettua herkkuja kerrakseen. Tällä kertaa kuitenkin sovimme että okei, maksetaan hieman enemmän, ei tuosta vararikkoon nyt kuitenkaan joudu.

Kuvia minulla on tuolta valitettavasti melko vähän, sillä en viitsinyt olla koko aikaa kameran kimpussa, ymmärrätte varmaan.

IMG_8860

Olemme syöneet Taipeissa ainoastaan paikallista ruokaa, ja valitsemamme paikka oli tällä kertaa eurooppalainen. Tuskin monissa vastaavissa ravintoloissa tulee täällä olon aikana käytyä, ihan jo hintojenkin vuoksi. Toisekseen, kun kerran on mahdollisuus syödä paikallista ruokaa edullisin hinnoin, kannattaa siitä ottaa kaikki hyöty irti. Koska Galerie Bistro vaikutti muuten todella hyvältä ja asialliselta, päätimme antaa sille mahdollisuuden. Eurooppalainen ruoka kun voi joskus olla täällä päin maailmaa jokseenkin mielenkiintoista. Galerie Bistron menu oli pääosin italialaista ja ranskalaista ruokaa.

Mahdollisuuden antaminen kuitenkin kannatti, ja hyvillä mielin poistuimme Galerie Bistrosta. Ruoka oli oikeasti hyvää, palvelu pelasi (lautasliinat taiteltiin syliin tarjoilijan toimesta) ja fiilis oli paikassa kiva.

IMG_8861
IMG_8845
IMG_8844
IMG_8856
IMG_8850

Ensi kerralla etsinnässä on enemmän paikallisempi, mutta vastaava paikka. Saa nähdä millaisen löydämme! Rakastan katuruokaa, ruokamarkkinoita ja naapurikulman ravintoloita, mutta joskus on ihan mukava nauttia myös niistä toisenlaisista paikoista.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply Jaana Nyström torstai, syyskuu 4, 2014 at 09:37

  Taipeissa kannattaa käydä testaamassa Din Tai Fung: Taivaallisia dumplingeja!

  https://plus.google.com/+JaanaNyström/posts/9hKC9Pk58NJ

  • Reply lena perjantai, syyskuu 5, 2014 at 10:42

   Kiitos kommentista Jaana, ja samoin suosituksesta! Yritimme tuonne mennä eräs päivä muttemme jaksaneet jonottaa – pitää kuitenkin ehdottomasti mennä vähemmän kiireisenä aikana 🙂 Käyn tsekkaamassa tuon Google + linkkisi myös!

 • Reply Marimente tiistai, syyskuu 2, 2014 at 15:44

  Ihana treffipaikka, ja tykkään tuosta ekan kuvan pylväiden varassa olevasta parvekkeesta, jokseenkin romanttisen näköinen 🙂 Ruoka-annos näyttää myös herkulliselta ja musta on ihan ok käydä välillä vaikka ihan mielenkiinnosta ja vaihtelun vuoksi eurooppalaisessa ravintolassa toisella puolen maailmaa.

  P.S. Tyylikäs yläosavalinta, sopii minusta ranskalaishenkiseen illanviettopaikkaan 🙂

  • Reply lena perjantai, syyskuu 5, 2014 at 10:41

   On mustakin ihan ok käydä syömässä eurooppalaista mikäli mieli tekee, tosin uskon että pysyttelen tuossa paikallisessa niin pitkään kuin täällä olen. Kustannuskysymys ja huikea mahdollisuus syödä ihanaa ruokaa! 🙂 Tuolla oli tosin niin ihana ja rauhallinen fiilis, juuri sitä mitä haettiin, joten se toimi tosi hyvin treffeille.

   Kiitos asukommentista, tykkään siitä myös itse. 🙂

 • Reply Maarit Johanna tiistai, syyskuu 2, 2014 at 07:58

  Mie odotin jo sellaista postausta missä syötte seisten katuruokaa, mutta tämähän olikin ihan oikea treffipaikka-rafla! Vaikuttaa ihanalta, mutta kyllä ne katuruokapostaukset on niitä mitä mieki ootan 🙂 Hyvä että Taipeilla on tarjota kaikenlaista.

  • Reply lena / london and beyond torstai, syyskuu 4, 2014 at 11:39

   Katuruokajuttua on luvassa ihan pian, olin liikkeella yomarkkinoilla yksi paiva kameran kanssa ja ihan sikakivaa oli a) syoda ja b) ottaa kuvia. 😀 i like!

 • Reply Leena maanantai, syyskuu 1, 2014 at 19:03

  Varmasti mielenkiintoista, kun riittaa valinnanvaraa ruoan suhteen – ja mielestani naita on aina kiva lukea.
  Mukava postaus !

  • Reply lena / london and beyond tiistai, syyskuu 2, 2014 at 04:29

   Kiitos Leena. : ) On todella kivaa että kerrankin voi nauttia hyvästä ruoasta budjettia sen kummemmin miettimättä, kaikki on halpaa ja kun tietää mistä etsiä niin hyvää:)

 • Reply Formosa maanantai, syyskuu 1, 2014 at 16:00

  Kai tiesit, että on epäsopivaa ja junttimaista pukeutua noin, eli olkapäät paljaana ja tissivako paistaen. Vaikka Suomessa kuljetaankin helteellä puolialasti, niin se ei tarkoita sitä, että sama olisi sopivaa Kaukoidässä.

  • Reply Lena / London and beyond maanantai, syyskuu 1, 2014 at 16:45

   Kiitos taas hienosta huomiosta!

  • Reply Anna / Tämä matka-blogi tiistai, syyskuu 2, 2014 at 15:23

   Ääk, siis mä en kehtaa enää lähteä mihinkään, kun Lena tuolla vilauttelee ja pilaa kaikkien suomalaisten maineen. Varmaan menee temppeleihinkin minihameessa ja kengät jalassa ja ottaa selfieitä hautausmaalla alusvaatteissa. Ja näkeehän tuon, että ei osaa mitenkään olla maassa maan tavalla. Syödä nyt Taipeissa eurooppalaista ruokaa. Mutta kyllähän sen tietää, sillä on kuulemma ulkolainen mieskin…

   Kaukoidän sopivampi nimitys olisi muuten Itä-Aasia.

   • Reply lena / london and beyond torstai, syyskuu 4, 2014 at 11:38

    Joo nyt on suomalaisten maine vaakalaudalla! Vitsi miten hyvia selfieita saa temppeleissa mihihameessa ja narutopissa, kokeile ens kerralla! Ja hui, ulkolainen mies kuvissa ja muitakin ULKOmaalaisia taustalla, ei tuu mitaan….

  • Reply Jenni / Globe Called Home keskiviikko, syyskuu 3, 2014 at 16:24

   Ei ole Formosa tainnut kuulla siitä, millaista on junttimainen nettikommentointi. 😉

   Mä suhtaudun eurooppalaisiin ravintoloihin tuolla päin maailmaa aika varauksella. Vietnamissa vatsataudissa tilattiin pizzat hotellin ravintolasta, kun tuntui, että sellainen uppoaisi paremmin kuin paikallinen sapuska, mutta jos ei sitä olisi pizzaksi kutsuttu niin ei oltaisi tunnistettu ruokalajia. Tuollaisen pidemmän oleskelun aikana kuitenkin varmaan kaipaa välillä tutumpaa ruokaa, joten hyvä, että löytyi hyvä paikka.

   • Reply lena / london and beyond torstai, syyskuu 4, 2014 at 11:37

    Joo, tama formosa on aika janna persoona kun eri nimimerkeilla aina kommentoi fiksuja!

    Ma suhtaudun myos eurooppalaisiin ja lansimaisiin paikkoihin yleensakin aika epailyksella taallapain maailmaa, silla no.. paikalliset osaa tehda todella hyvin omaa ruokaansa mutta lansimaisen ruoan kanssa on aina arvoitus mita sielta tulee 🙂 Tuo paikka valikoitui paikaksi ton fiiliksen takia, ja siksi, etta saatiin olla aika rauhassa siella terassilla ilman halinaa. Ajattelin etta anonyymi olisi tarttunut ennemmin tuohon eurooppalaiseen ruokaan kuin tuohon asuun 😉

    Millaista se pizza Vietnamissa olikaan? Ma muistan japanissa sellaisen pizzan etta en tiia ihan oikeasti mita se oli… tikkupizza oli kyseessa. 😀

    • Reply Jenni / Globe Called Home torstai, syyskuu 11, 2014 at 01:03

     Jos oikein muistan, niin siinä pizzassa suurin ongelma oli pohja. Eli sinänsä järkevän näköiset pääliset (mitä nyt juusto oli vähän omituista), mutta pohja taisi muistuttaa enemmän leipää kuin pizzapohjaa. Ja mikä ihme on tikkupizza…

  Leave a Reply