Fiiliksiä Taiwanista

Pahoittelut jo tässä postauksen alussa siitä, etten ole ehtinyt kirjoitella Taiwanista vielä juuri yhtään. Tänne saapumisen jälkeen aika on kulunut kuin hujauksessa ja koska nettiä ei ole ollut käytössä, fiilikspostaukset ovat antaneet odottaa itseään. Netti kuitenkin toimii nyt, joten menen suoraan asiaan sen kummempia selittelemättä.

Saavuimme Matteon kanssa Taipein Taoyanin lentoasemalle keskiviikko-iltana kuuden maissa. Lähdimme matkaan Lontoosta tiistai-iltapäivänä Dubain kautta, ja perille päästyämme oloni oli kuin koomassa olisi. En osaa nukkua lennoilla juuri yhtään, jotem 20h matkustaminen ottaa aina veronsa. Yhtälö on hankala: tykkään matkustaa kauas, mutta inhoan kaukolentoja. Pienessä penkissä monen (kymmenen) tunnin matkustaminen ei ole herkkua, ja harvoimpa niissä economya paremmassa luokassa on tullut matkustettua varsinkaan kaukomatkoilla. Kirjoitan kokemuksestani Emiratesilla erikseen pidemmän postauksen, joten siitä lisää myöhemmin.

IMG_8629

Taipein lentoasemalla meitä oli vastassa ystäväni paikallinen kaveri. Kyseisen ystäväni piti myös olla meitä vastassa, mutta Cathay Pacificin järjestämän pienen yllätyksen vuoksi hän saapui Taipeihin 35h myöhässä ja me olimme puolestaan ottamassa häntä vastaan torstai-iltana. Aina ei mene asiat kuin niiden suunnittelee menevän, mutta nyt olemme kaikki onnellisesti perillä ja asettuneet taloksi.

IMG_8631

Asunto oli siis järjestetty etukäteen ja tulin lentokentältä suoraan asunnolle kirjoittamaan vuokrasopimusta sekä tapamaan vuokranantajaa. Pitkän lentomatkan ja nukkumattomuuteni ansiosta olin kohtuullisen pihalla tapaamisen aikana, vuokranantaja ei puhunut kuin kiinaa ja vuokrasopimuksen sanat vilisivät vain silmissäni. Onneksi minulla oli kaveri (ja samalla tulkki) mukana, ja sovimme että palataan asiaan viikonloppuna kun olemme kaikki paikalla ja levänneet. Eli viikonloppuna sitten uusi yritys, vuokranantaja vaikutti todella mukavalta kuten naapurimmekin – en malta odottaa että kielitaitoni kehittyy tästä kolmesta sanasta hieman sujuvammaksi ja pystyn heidän kanssaan kommunikoimaan.

IMG_8630
IMG_8627

Asunto on hyvin perus, mutta sijaitsee aivan ihanalla paikallisella alueella. Ihana kapea katu, todella kivat naapurit ja hyvin paikallinen ympäristö hurmasivat meidät heti. Asuntokin on IKEA-reissun jälkeen huomattavasti parempi ja pienen siivouksen jälkeen en usko torakoiden enää vaivaavan. Niin, torakoiden. Ensimmäisen asunnossa viettämäni tunnin aikana muutama torakka tuli tapettua ja silloin hermojani saattoivat olla hieman kireällä. Onneksi yöunet yleensä auttavat ja aamulla kaikki oli taas hyvin paljon mukavampaa. Eli asumisasiassakin loppu hyvin kaikki hyvin. Naapurissa sijaitsee parikymmentä katuravintolaa, joista saa herkullista nuudelisoppaa ja dumplingeja hieman päälle eurolla. Arvatkaas miten kiva juttu tämä on?

IMG_8617
IMG_8615

Kävin tänään ilmoittautumassa yliopistolla kurssille ja ensi viikolla päästään tositoimiin mandariinikiinan kanssa. Olen ihan superinnoissani tästä ja koska kurssi on erittäin intensiivinen, odotan kohtuullisen hyviä tuloksia annetun ajan (6kk) puitteissa. Ainakin olen pakotettu käyttämään kieltä kun tosiaan tällä erittäin paikallisella alueella asutaan ja naapureihin olisi tosin kiva tutustua paremmin. He kävivätkin tänään auttamassa meitä muutamassa jutussa ja elekielellähän sitä pärjää aika pitkälle.

IMG_8624

Yliopistolla oli monia kohtalontovereitani; emme kukaan olleet koskaan mandariinikiinaa. Paikalla oli sitten myös edistyneempiä tulevia opiskelukavereita – kaikki ovat eri puolilta Eurooppaa ja vaikuttivat oikein kivoilta. Vaihdoimme muutamia yhteystietoja ja nyt suunnitellaan viikonlopuksi jotain yhteistä puuhaa, tutustumista esimerkiksi paikallisiin katumarkkinoihin tms. Yksi suomalainenkin mahtui tänään tavattujen tuttujen joukkoon, törmäsimme aivan sattumalta liikennevaloissa lähellä yliopistoa. (pieni maailma) Moni kurssikaveri oli myös kanssani samalla lennolla Dubaista Taipeihin keskiviikkona, kävi myös tänään ilmi.

Tästä se lähtee täällä Taiwanissa enkä voisi olla enemmän innoissani! Raportoin asiasta ja edistyksestäni ahkerammin tästä lähtien.

IMG_8625
IMG_8633

Kivaa viikonloppua, palataan pian!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

28 Comments

 • Reply Meriannen sunnuntai, syyskuu 7, 2014 at 10:21

  Anteeksi, minulla oli tässä pitkä tauko etten ehtinyt lukea blogeja! Mutta NYT! Kahvikuppi kädessä, tyttö vieressä torkkumassa, luen ja ihastelen! Ihastelen rohkeuttanne, ja kaikkea mitä olette jo kokeneet ja mitä tuleman pitää – VAU!
  .. Ja ehkä vain vähän kade. Vähän vain. Tänne nimittäin tulla tumpsahti nyt syksy. Vähän niinko yllättäen. Jo elokuu oli normaalia viileämpi, mutta yhdessä yössä ilmestyi ruska. Mutta.. Täällä Brittilandiassa on kuitenkin siis kaunista! (Vähän koti-ikävää yritän lietsoa..? :D)

  • Reply lena maanantai, syyskuu 8, 2014 at 07:38

   Kiitos kommentista Merianne! 🙂 Tosi kivaa täällä on ollut ja nautitaan ihan 100% kaikesta. Paljon on vielä edessä.

   Mutta tuohon Brittien säähän. Loppukesä ja syksy on mun ehdottomia lempivuodenaikoja, juuri sen kauneuden ja ilman ”kirpeyden” vuoksi. Se on ihan parasta aikaa. Täällä on noin 34c joka päivä, yölläkin lämpötila laskee vain hieman alle 30c joten lämpöä riittää. En valita missään nimessä, mutta tuo viilennys olisi joskus ihan kiva:)

   Mitä yritän sanoa, on se että nauti Briteissä tuosta ajanjaksosta munkin puolesta 🙂 Se on ihan superkivaa aikaa!

 • Reply säppä keskiviikko, elokuu 27, 2014 at 17:50

  Apua, torakoita! Toivottavasti niitä ei enää ilmesty mistään!

  • Reply lena / london and beyond perjantai, elokuu 29, 2014 at 04:32

   Sanopa älä muuta! Yksi kuollut löytyi tuon episodin jälkeen, ja yksi täysin voimissaan oleva keittiöstä. yökk….

 • Reply Veera Bianca sunnuntai, elokuu 24, 2014 at 13:28

  Aivan huikeeta että ootte nyt siellä, mä jään seuraamaan kuulumisia ! Erityisesti dumplingseihin liittyen aina <3

  • Reply lena sunnuntai, elokuu 24, 2014 at 15:53

   Siis ihan huippua olla täällä nyt 🙂 Dumplingseja syöty keitossa, haluan vielä saada niitä iman sitä keittoa tässä joku päivä – om nommmm<333

 • Reply Paula sunnuntai, elokuu 24, 2014 at 13:25

  Varmaan hienoa sateisen ja sumuisen saaren jälkeen asettua hetkeksi Taiwaniin, tsemiä kaikkeen!

  • Reply lena sunnuntai, elokuu 24, 2014 at 15:52

   Kiitos Paula! Sade ja sumu ovat asioita, joita ei täällä todellakaan kaipaa… lämmintä piisaa vähän liiaksikin asti. 😉

 • Reply Jerry / Pako Arjesta sunnuntai, elokuu 24, 2014 at 13:08

  Hienoa, että olet päässyt nyt tuonne asti totetuttamaan tuota unelmaa :). Ja aika mahtavaa, että ihan naapurissa on tuollaista sushitarjontaa, jonka taisin nähdä Instagramissasi (?) :P.

  Mutta on se pakko sanoa, että tosi inhottava juttu nuo torakat :/. Niitä vain on ympäri maailmaa, mutta itseäni ne häiritsevät jopa niin paljon, että ne vaikuttavat negatiivisesti ajatuksissani muuttaa ulkomaille. Good luck :)!

  • Reply lena sunnuntai, elokuu 24, 2014 at 15:51

   On kyllä ihan parasta, että tällainen mahdollisuus tuli 🙂 Ja sushi takeaway nurkan takana ei ainakaan haittaa tilannetta… maksoin paketista sushia eilen euron. 😉

   Joo en ole torakoiden ystävä en sitten yhtään. En jotenkin edes ajatellut asiaa tänne muuttaessa, oli niin paljon asioita mielessä ettei ne vaan käyneet mielessä. En ole ennen niihin törmännyt, esimerkiksi Lontoossa on tullut kaikkea vastaan muttei noita torakoita. Kannattaa kuitenkin miettiä niin, että jos ulkomaille tekee mieli niin muutama tapettu torakka on sen kaiken arvoista. Ja niihin löytyy yleensä keinoja 🙂

 • Reply Katja lauantai, elokuu 23, 2014 at 17:26

  Mahtavaa kuulla kuulumisiasi ja myös kehityksestäsi kielen kanssa! Olisi hauska kuulla myös ajan saatossa vaikuttavatko kulttuurierot toimimiseen ym. ja tietenkin kaikki muitakin! Voi että!! Ota kaikki irti!!! : )

  • Reply lena sunnuntai, elokuu 24, 2014 at 15:48

   Ihan huippua että kiinnostaa tämä Taiwanissa oleilu 🙂 Laitan ehdottomasti ehdotuksesi korvan taakse, kunhan aikaa kuluu niin tuollainen postaus saa hyvin materiaalia.. yritän mahdollisimman pian kirjoittaa lisää 🙂

 • Reply Maarit Johanna lauantai, elokuu 23, 2014 at 15:51

  Ihania fiiliksiä! Pitäkää niin huippua siellä!

  • Reply lena sunnuntai, elokuu 24, 2014 at 15:47

   Kiitos Maarit! Kivaa tulee varmasti 🙂

 • Reply Ansku BCN lauantai, elokuu 23, 2014 at 10:19

  Mielenkiinnolla jään odottamaan kuinka kiinan oppiminen sujuu! Ei varmasti ole ihan helpoin kieli päästä alkuun :).

  • Reply lena sunnuntai, elokuu 24, 2014 at 15:47

   Raportoin heti kun pääsen alkuun 🙂 Muutamia sanoja on jo tarttunut mukaan, eiköhän tämä tästä intensiivikurssin avulla lähde käyntiin.

 • Reply Milla - Pingviinimatkat lauantai, elokuu 23, 2014 at 07:47

  Niin upea puolivuotinen on teillä edessä! Mielenkiinnolla täällä seurailen ja ihmettelen menoanne siellä. Kaikki kuulostaa erinomaiselta. No torakat ei oo varsinaisesti plussaa, mutta niiltä ei taida päästä enää missään (ei edes suomessa) karkuun, mutta toivottavasti myrkytys sitten edes auttaa.

  • Reply lena sunnuntai, elokuu 24, 2014 at 15:46

   On kyllä upea puolivuotinen edessä, ehdottomasti 🙂 Yritän kirjoittaa niin usein kuin suinkin ehdin, kirjoittaminen selkeyttää myös omia ajatuksia.

   Torakat eivät ole kivoja, mutta olen sitä mieltä että kaikkeen kai tottuu. Juuri löysin yhden keittiöstä, kävin vähän kierroksilla mutta kyllä se siitä… 😀 Toivotaan että saadaan myrkyt toimimaan.

 • Reply Jenni / Globe Called Home perjantai, elokuu 22, 2014 at 20:46

  Mahtavaa, onnea matkaan ja pidä meidät kuulolla!

  Noista torakoista kommentoisin, että mun kokemuksen mukaan siivoaminen auttaa ”only so much”. Meillä oli Georgiassa torakoita ihan siivouksen määrästä riippumatta, ja ainoa, joka auttoi, oli myrkytys. Se sitten piti ötökät poissa toista kuukautta, jonka jälkeen uusiksi. Ja niitähän ei sitten kannata liistiä asuntoon, koska liistittynä ne erittävät hajua, joka houkuttelee muita torakoita…

  • Reply lena lauantai, elokuu 23, 2014 at 03:19

   Kiitos Jenni, varmasti pidän: )

   Ensinnäkin, helpottavaa kuulla että muillakin on ollut torakoiden kanssa matsia. Toisekseen, tuo siivoaminen taitaa olla ensi keino ja sitten se myrkytys… saa nähdä mihin tässä joudutaan. Täällä oli yksi listittynä ja yksi pyykkikoneessa, juuri alkaa siivousoperaatio joten toivotaan parasta. 😀

 • Reply Elina / Narulelu maailmalla perjantai, elokuu 22, 2014 at 19:42

  Siistiä! Minulta on mennyt aiempi postauksesi Taiwaniin muutosta ohi, mutta toivotan nyt onnea sinne 🙂 Omasta muutaman päivän Taipein visiitistä on jo vuosia aikaa, mutta tykkäsin kyllä paikasta. Toivottavasti sinäkin viihdyt.

  • Reply lena lauantai, elokuu 23, 2014 at 03:17

   Kiitos Elina! 🙂 Mä kävin täällä viime vuonna ja tykästyin silloin jo tosi paljon tähän maahan… ja nyt kun tuli mahdollisuus muuttaa tänne niin eihän sitä voinut käyttämättä jättää. Tästä tulee varmasti kivaa.

 • Reply Annika perjantai, elokuu 22, 2014 at 18:09

  Jee, mä odotan kans innolla sun tulevia postauksia sieltä 🙂

  • Reply lena lauantai, elokuu 23, 2014 at 03:16

   Kuten tuossa alempana sanoinkin jo Katjalle, niin on ihana kuulla että teitä kaikkia kiinnostaa Taiwan 🙂 Palaan asiaan mahdollisimman pian!

 • Reply Katja perjantai, elokuu 22, 2014 at 17:13

  Mulla jäi kokonaan hehkuttaminen kun lukaisin aiemman postauksesi Taiwaniin muutosta, mutta nyt vihdoinkin kirjoitan: AIVAN MAHTAVAA! Tuun niin innolla seuraamaan asumistanne siellä ja kiinnostaa kyllä kuulla myös opetuksesta sekä kielitaidon edistymisestä 🙂

  Kun me vierailtiin Taipeissa, me törmättiin sattumoisin suomalaiseen 17-vuotiaaseen poikaan joka oli muuttanut vuodeksi Taipeihin opiskelemaan mandariinikiinaa. Vau! Olen kauheasti miettinyt sitä, alkaisiko nyt yliopistolla japanin vai kiinan opinnot. Tällä hetkellä vaakakuppi kallistuu japanin puolelle, mutta katsotaan jos vaikka sun postaukset vielä muuttaa mieleni kun en vuoteen ainakaan vielä pääse millekään kurssille 😛 Jos kiinaa pitäisi jossain opiskella niin ehdottomasti itsekin valitsisin Taiwanin enkä manner-Kiinaa 🙂

  • Reply lena lauantai, elokuu 23, 2014 at 03:15

   Ihan huippua että kiinnostaa tämä Taiwan! 🙂 Yritän raportoida mahdollisimman paljon reaaliajassa, kiva kun pysyy itsekin kärryilä.

   Mä en tiedä miten paljon suomalaisia täällä on, mutta uskon että juurikin (kielen) opiskelijoita on ja työssäkin varmasti on porukkaa. Ihana että noinkin nuorena kuin 17-vuotiaana on ollut uskallusta lähteä tänne asti!

   Ilmoittelehan minkä kielen puoleen kallistut… mä koitan parhaani mukaan houkutella sua kiinaa lukemaan 😉

 • Reply Laura perjantai, elokuu 22, 2014 at 15:53

  Kuulostaa mahtavalta – varmasti hienot 6 kk edessä! Ja noinhan sitä kieltä kyllä parhaiten oppii kun on sitä ns. ”pakotettu” puhumaan.

  • Reply lena lauantai, elokuu 23, 2014 at 03:11

   Mahtavaa täällä kyllä on, uskon että 6kk menee todella nopeasti. Ja vaikka 6kk kielen oppimiseen lyhyt aika onkin, niin tämä naapurusto ainakin auttaa asiaa kun on pakko puhua. Ja ihania ravintoloita löytyy heti kulman takaa, joten siinäkin motivaatiota.

  Leave a Reply