Suomen suurin matkablogiyhteisö

Loppukesän fiiliksiä Kuopiosta

Tämä kesä on mennyt kuin hujauksessa, reissaten Lontoon ja Suomen väliä. Lentomaileja on tullut kerättyä siihen malliin, että päätin viettää kuukauden loppukesästä Suomessa ja Kuopiossa. Ihan paikallaan ollen. Italianonkin oli tarkoitus lentää Kuopioon muutamaksi viikoksi.

Tämä suunnitelma oli oikein toimiva siihen asti, kunnes sain Lontoosta puhelun, että Italiano oli joutunut sairaalaan. Kysymyksessä oli ärhäkän umpisuolen poisto-operaatio, eikä häntä ei laskettu kotiin ilman että joku on häntä siellä ”vahtimassa”. Operaatiohan ei sinänsä ole kovin ihmeellinen, mutta kuumeilun vuoksi hänet pidettiin osastolla pari päivää jonka jälkeen kotiin pääsi saattajan kanssa. Siinäpä ei sitten auttanut muu kuin lentää Lontooseen päivän varoitusajalla, koska monet ystävämmekin olivat joko töissä tai lomilla kotimaissaan. Sain kuin sainkin järjestettyä itselleni seuraanvan päivän iltapäivälennolle Lontooeen ja kävin noutamassa potilaan kotiin – tottakai lähdin kun tarve niin vaati, ei siitä ole epäilystäkään.

Eli Kuopion lomani lyheni puoleen, hyvästä syystä. Olen nyt nauttinut täällä olostani noin viikon verran.

Mitä vuodenaikoihin tulee, loppukesä Suomessa pimeine iltoineen on yksi lempivuodenajoistani. Ehdottomasti. Tällä viikolla olen saanut kokea näiden lämpimien mutta pimeiden iltojen ilot – olen istunut terassilla lehtiä ja kirjoja lukien ja fiilistellyt hieman syksyisempää ilmaa.

2014-08-09

Kuopiossa on aina ihanan rentoa, johtuu varmaan siitä että täällä on tavallaan kuin lomalla, vaikka paljon olenkin täällä viime aikoina oleillut. Kuopion reissut koostuvat pääosin ystävien kanssa oleilusta, urheilusta sekä tietysti hieman ulkona käynnistä. Tosin todettakoon, että minusta on varmaankin tulossa vanha, kun tuolla yössä riekkuminen ei oikein kiinnosta. Se oli joskus hauskaa, mutta nykyään mieluummin olen kavereiden kanssa ihan rauhassa kotosalla.

2014-08-13

Viime viikolla helteet väistyivät, ja minä tykkäsin. Syyskesän lämpimät päivät ovat nimittäin olleet mitä parhaimpia ulkoiluun ja urheiluun. Minusta tule aina Suomessa urheilullisempi, jotenkin Väinölänniemen maisemat ja Puijon lenkkipolut vaan saavat minut liikkeelle. Englannin maaseutu on toki kaunis paikka lenkkeillä, mutta jotenkin siellä on minun huomattavasti hankalampi motivoida itseäni liikkumaan.

Viime viikonloppuun mahtui hieman penkkiurheiluakin, biitsiä nimittäin. Kuopiossa oli aika paljon porukkaa, tuttuja siis, ja kävimme porukalla katsomassa biitsiturnausta Albatrossin edessä. Hyvä ystäväni oli pelaamassa hyvätekeväisyysottelussa ja kannustuksen jälkeen siirryimme muutaman mutkan kautta sisään Albaan kuuntelemaan vanhaa kunnon Pandoraa. Tunnistin Pandoralta ehkä kaksi biisiä, ja selvinpäin kun olin niin lähdin kotiin nukkumaan jo puoliltaöin – Albatrossi on jotenkin aika karu paikka ilman partyfiilistä.

Lähden viikonloppuna kohti Lontoota pakkaamaan tavaroita, ja sitten ensi viikolla on suunta Taipeita kohti. Kuopioon en ole tulossa ennen maaliskuuta, joten oli mukava viettää hetki täällä – en ole ollut koskaan poissa Kuopiosta näin pitkään. Aina on ollut syy palata, vaikka viikonlopuksi. Nyt se ei olekaan enää niin helppoa. Kiva tulla takaisin sitten maaliskuussa 🙂

//Instagram Travel Thursday-tempauksen ovat Suomeen tuoneet inspiroivat bloggaajat blogien Running with Wild Horses (Veera), Kaukokaipuu (Nella) ja Destination Unknown (Satu) takana. Tarkoituksena on koota yhteen Instagramissa olevia matkakuvia ja niihin liittyviä tarinoita. Minut löytää Instagramista nimellä lenal17.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply Satu lauantai, 16 elokuun, 2014 at 11:25

  Voihan umpisuoli! No, onneksi Matteo on on ja toipuminen sujuu hyvin. Mun kamulla leikattiin myös tulehtunut umppari juuri heinäkuussa ja sitä tavallista sairaanhoitajan tuuria kun oli matkassa, niin tietenkin haava tulehtui ja aukesi (pinnalllisesti tietenkin, mutta kuitenkin) uudelleen. Mekin oltiin tuolla biitsiturnauksessa, harmi kun ei nähty. Kuten totesit, siellä on aika karu fiilis selvinpäin… Mekin tultiin hyvissä ajoin kotiin kattoo Ilosen kolmatta kierrosta telkusta 🙂 Oikein hyvää matkaa sulle Taipeihin, innolla ootan sun blogipostauksia maailmalta! Nähdään ja golfataan taas ens kesänä!

  • Reply Satu lauantai, 16 elokuun, 2014 at 11:26

   Niin olin kirjoittavinani että onneksi Matteo on ok, mutta joku näppäilyhäiriö tuohon tekstiin tietenkin putkahti 🙂

   • Reply lena maanantai, 18 elokuun, 2014 at 11:04

    Sulla ja Matteolla taisi olla tuo leikkaus aika samaan aikaan sitten! Aika hurja juttu, vaikka onkin ns. perus operaatio mutta aika paljon se kyllä tekee kipeää. No, eipä tarvitse enää miettiä sitä koskaan että oirehtiiko umppari vai ei. 🙂

    Harmi tosiaan kun ei nähty, olisi ollut hauska rupatella! Ja golfatakin, mulla vaan tuo ylimääräinen Lontoon reissu ”sotki” vähän aikatauluja ja golfit jäi aika vähälle. Ensi kesänä sitten 🙂 Ja kiitos, Taipeissa on varmasti tosi kivaa. Palaan asiaan sieltä mahdollisimman pian. Terveisiä kaikille!

 • Reply Heidi / Auringon alla lauantai, 16 elokuun, 2014 at 10:29

  Oi, sullakin oli Kuopio-kuvia! Nää on kyllä niin kivoja, aina tulee Instassakin katseltua, että tuttuja paikkoja tai sitten ei ole hajuakaan, mistä ne on otettu 🙂 Ja hih, siellä biitsiturnauksessa taisi olla myös pari mun kaveria, tai siis kaveripariskunta, joista toinen on ammattipelaaja. Ja Albatrossi, siitä tulee kyllä monia muistoja mieleen, mutta tosiaan vaatii tietynlaisen mielentilan, että siellä voi olla 😉

  • Reply lena maanantai, 18 elokuun, 2014 at 11:02

   Kuopio on ollut aika suosittu blogeissa viime aikoina! 😉

   Maailma on kyllä aika pieni, tuo mun kaverikin on pelannut lentopalloa tyyliin aina ja varmasti tietää muut lentopallon pelaajat 🙂 Pienet piirit… taisi olla koko Suomen lentopallokaarti Albassa tuona iltana. Ihan tyytyväinen tosin olin että nukkumaan lähdin, tosiaan olin liian selvin päin Pandoran keikalle ja Alballe. 😀

 • Reply Veera Bianca perjantai, 15 elokuun, 2014 at 16:29

  Tänään mun silmille on hypännyt yllättävän paljon kauniita kuvia Kuopiosta, ehkä mun pitää tehdä tonnekkin joskus sitten jokin pieni retki 😀

  • Reply lena / london and beyond lauantai, 16 elokuun, 2014 at 07:24

   No toden totta täytyy! Tuu sillon kun mäkin oon niin voin toimia oppaana! 😉 täällä ei kyllä rooftop-baareja valitettavasti ole, mutta jotain muuta kuitenkin! 😀

 • Reply Maarit Johanna perjantai, 15 elokuun, 2014 at 15:10

  Tällä kaksykkösellä ei ole edes muistissa koska olisi käynyt viimeksi kotikaupungussa/kylässä baareilemassa joten ollaan vanhoja yhdessä 😀 säästän euroni mielummin reissussa muutamalla cocktaililla käymiseen 🙂 Toivottavasti Matteokin on jo fine 🙂

  • Reply lena / london and beyond lauantai, 16 elokuun, 2014 at 07:21

   Ihan oikein.:) rahaa säästyy myös kummasti, ja nehän on kiva sit tosiaan käyttää vaikka pariin kalliimpaan cocktailiin tms. Tai reissaamiseen, mihin vain!

   Matteo on jo ihan fine, sai lääkäriltäkin lentoluvan ensi viikolle vaikka jostain syystä se oli ensin 6vk. 🙂

 • Reply Anna Koskela perjantai, 15 elokuun, 2014 at 06:26

  Voi mies parkaa. Onneksi voi nyt sitten lähteä vaikka keskelle viidakkoa, ilman pelkoa että umpisuoli puhkeaisi siellä. Olen kuullut, että jotkut tosireisssaajat poistattavat sen ihan varuilta. Tiedä sitten onko urbaanilegenda.

  • Reply lena / london and beyond perjantai, 15 elokuun, 2014 at 08:44

   Oli toinen kyllä aika raukka siellä. Ja varsinkin kun ei itse voinut tehdä mitään kun oli aika kaukana, niin oli inhottava olo. Eikä mulle tietysti annettu puhelimessakaan tietoa… No, onneksi oli kyse vain umpparista ja kun se selvisi niin helpotti vähän. Tosin se oli aika pahaksi ehtinyt mennä. 🙁

   Mietin itseasiassa tuota umpparin poistamista tämän episodin jälkeen, se kun iskee niin ei tosiaan katso paikkaa eikä aikaa. Ajatuksen tasolla toistaiseksi, muttei oikeasti ole yhtään hölmö idea.

 • Reply Emmi H torstai, 14 elokuun, 2014 at 23:54

  Täällä myös yksi vanhus! Baareilu ei paljoakaan enää jaksa kiinnostaa ja kun sinne sitten eksyy niin olo on sen mukainen seuraavana (jopa kahtena) päivänä 😀

  • Reply lena / london and beyond perjantai, 15 elokuun, 2014 at 08:39

   Sanopa muuta! Se olo on ehkä se suurin juttu miksi ulkonäkäynti ei niin nappaa, mulle on viime aikoina alkanut tulla ihan kamala olotila ihan muutamastakin annoksesta. Paljon mukavampi olla kotona, nukkua kunnolla ja säästää rahaa samalla. 🙂 Toki sitä silti tulee ulkona käytyä, mutta harvemmin.

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.