Hotelli Tornin katolla – Ateljee Bar

Terveisiä Suomesta!

Lensin tänä tiistaina Lontoosta Helsinkiin Taiwanin viisumijuttujen puitteissa, ja viivyin pääkaupungissamme keskiviikkoon asti. Viisumiasiat alkavat vihdoin olla mallillaan (koputan vielä puuta) ja Taiwaniin lähtö alkaa siten konkretisoitua. Vietin tiistain ja keskiviikon Helsingissä ystäväni luona ja koska sain paperiasiat kuntoon hyvissä ajoin keskiviikkona, kuljimme loppupäivän ympäri Helsinkiä asioita hoitaen, lounastaen sekä kahvitellen. Sitten satuimme kulkemaan Hotelli Tornin ohitse ja päätimme testata sen kuuluisan kattobaarin ennenkuin lähdin matkaan kohti Kuopiota.

Olen kuullut Ateljee Barista aiemminkin, mutten ole koskaan siellä käynyt. Meillä oli muutama tunti aikaa ja koska kesäinen sää helli Helsinkiä, ei iltapäivän viettoon varmasti parempaa paikkaa olisi ollut. Oikeastaan olin hieman yllättynyt siitä, millainen paikka olikaan kyseessä – positiivisesti. Oli ihana katsella satamassa olevia laivoja ja keskustan maisemia yläilmoista, (hieman ylihinnoitellun) kokiksen siivittämänä. No, maisemista ja hyvistä puitteista maksaa hieman ekstraa ihan mielellään ja ei tuollaista fiilistä varmasti muualla Helsingissä ole?

IMG_8571
IMG_8581
IMG_8561
IMG_8566
IMG_8568
IMG_8567
IMG_8569
IMG_8583
IMG_8584

Kuten kuvista käy ilmi, maisemat ovat tosiaan hyvät ja puitteet ovat kunnossa.

Yksi asia kannattaa kuitenkin pitää mielessä. Ateljee Bariin ei tosiaankaan ole helppo päästä, sillä sinne johtavat hyvin ahtaat kierreportaat tarjoavat haastetta. Varsinkin kun raahasin laukkuani niitä pitkin ylös ja alas. Ilman laukkua operaatio olisi ollut huomattavasti helpompi, mutta silti suosittelen käyttämään portaissa erityistä varovaisuutta.

Ihana että Suomessa on tällaisiakin paikkoja. Pientä luksusta.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Anna / Tämä matka-blogi keskiviikko, elokuu 13, 2014 at 07:47

  Moi.

  Linkkasit tämän hyvän juttusi osaksi mun postausta 🙂
  http://tamamatka.pallontallaajat.net/2014/08/11/sokoshotels-40-solo-sokos-hotel-torni-lasten-kanssa/

  • Reply lena keskiviikko, elokuu 13, 2014 at 09:23

   Kiitos linkkauksesta Anna! 🙂 Käyn tsekkaamassa sun postauksen ihan ajan kanssa pian!

 • Reply Marimente maanantai, elokuu 11, 2014 at 18:54

  Mä en ole vielä koskaan käynyt tuolla Ateljee Barissa, ehkäpä tämän postauksen innoittamana meen ihailemaan näkymiä paikan päälle! Ja kuten tuossa mainitsitkin, niin noista maisemista voi vähän pulittaakin ylimääräistä, unohtamatta myöskään vessakokemusta, joka nyt myös alkoi ylläolevien kommenttien perusteella kiinnostaa 😀

  • Reply lena / london and beyond tiistai, elokuu 12, 2014 at 09:15

   Mari, mene ihmeessä tuonne! Harvoin minä annan Helsinki-vinkkejä, mutta ihan oikeasti tuonne kannattaa mennä 🙂 Oltiin ihan sattumalta kulmilla ja päätettiin spontaanisti mennä, onneksi mentiin. Ja kerran se vain kirpaisee!

 • Reply Jenni / Globe Called Home sunnuntai, elokuu 10, 2014 at 16:07

  Kai kävit myös vessassa? Atelje Barin naistenvessahan on kuuluisa siitä, että se on Helsingin parhaimmilla näkymillä varustettu vessa. Ja muutenkin ihan siisti, kaverini otti siellä jopa hääkuvansa…

  Tornin kattoterassi on yksi mun ehdottomasti lemppariterasseista Helsingissä. Hyviä kuvia!

  • Reply lena sunnuntai, elokuu 10, 2014 at 18:00

   Kiitos Jenni!

   Joo kävin siellä vessassa ja piti laittaa blogiinkin se kuva, mutta se oli puhelimella otettu ja vähän ”suttuisempi”. Mutta oli tosiaan visiitin arvoinen paikka ja mun kaverinkin naama oli näkemisen arvoinen kun kerroin että siellä vessassa kannattaa käydä. 😀

   Ihan totta, ihan superkiva paikka Helsingissä:)

 • Reply Maarit Johanna lauantai, elokuu 9, 2014 at 18:32

  Aa kiva kuulla tästä! Meillä on Santorinin reissun jälkeen ehkä suunnitelmissa lähteä kokemaan Ateljee. Tai sitten suuntaamme testaamaan Finnair Sky Wheeliä.. Jotain näköaloja Helsingistä kuitenkin!

  • Reply lena sunnuntai, elokuu 10, 2014 at 09:14

   Menkää ihmeessä tuonne! 🙂 Muakin vähän kiehtoi se Sky Wheel mutta täytyy sanoa että tuolta oli kyllä paremmat näköalat ja juoman kun saa, niin palveli omia mieltymyksiäni enemmän.

 • Reply Jerry / Pako Arjesta lauantai, elokuu 9, 2014 at 12:39

  Hienoa, että pääsit nyt vihdoin kokemaan tuonkin, kun asiasta olet tainnut puhua moneen otteeseen :)! Ja kiva, että tykkäsit paikasta, vaikka kyllähän ne juomat ovat melko hintavia. Toisaalta sen ymmärtää, kuten sanoit 🙂

  • Reply lena sunnuntai, elokuu 10, 2014 at 09:13

   Oli kiva kyllä tuolla käydä, tavallaan ihan sattumalta siitä ohi mentiin ja sit päätettiin piipahtaa. Ja hyvä niin! 🙂 Vähän hintavaa tosin juu, mutta mikäpä se halpaa tuollaisella paikalla on. Ja niin sen pitää ollakin.

  Leave a Reply