Ruokajuttuja Spitalfields Marketilta // INSTAGRAM TRAVEL THURSDAY

Kesätauolta palannut Instagram Travel Thursday tuo taas torstaihin lisää luettavaa matkajuttujen muodossa. IGTT-tauon aikana innostuin itse instagrammaamaan aiheesta ruoka ja Spitalfields Market Lontoossa, joten on luonnollista että tänään paneudun näihin aiheisiin tarkemmin.

Kävin Spitalfields Marketilla Italianon ja kavereidemme kanssa, jotka olivat Lontoossa käymässä (päivä aloitettiin brunssilla, siitä lisää täällä). Spitalfields Market ja sitä ympäröivä alue ei ole Lontoossa se itselleni tutuin paikka, sillä asun länsi-Lontoossa ja sinne pääsy on aina oma urakkansa, vaikkei se kovin ”syvällä idässä” sijaitsekaan. Silti se kuumassa metrossa istuminen useimmiten kannattaa.

Suuri yllätys ei liene se, että viihdyn hyvin siellä missä saa hyvää katuruokaa edullisesti. No, Spitalfields Marketilta sitä tosiaan sai ja kohtuullisin hinnoin vieläpä, harmikseni en vain herkkuja juurikaan jaksanut syödä sillä olimme tosiaan juuri brunssilta tulossa. No, aina jollekin kevyemmälle on tilaa joten sitä sitten tilaukseen.

Aloitin kierrokseni ruoka-puolella etsien jotain, joka täyttää tuon mainitsemani kevyen tuntomerkit. No, mikäs sen parempi kyseiseen tarkoitukseen olisi kuin eräs koju, jossa myytiin itsetehtyä limonaadia ja mehuja. Ihania, tuoreista aineksista valmistettuja tuotteita myyntiin kohtuuhintaan, limonadi kustansi noin kolme puntaa peri muki. Tästä oli hyvä jatkaa seuraavaan paikkaan, eli suolaista ruokatarjontaa tutkimaan.

2014-07-062

Spitalfields Marketilla oli tarjolla herkkuja, niin suolaisia kuin makeitakin, ympäri maailman. Ellen olisi syönyt juuri ennen sinne menoa, niin olisin ehdottomasti halunnut tehdä pienen makumatkan maailman ympäri. Lähi-Idän wrapit, Karibian herkut sekä moni Itä-Aasian maan koju veti minua suuresti puoleensa. Varsinkin nuo kuvassa olevat wrapit houkuttelivat niin paljon, että aiempi suuri brunssi jäi hieman harmittamaan. Wrapeista on tullut viime vuosina yksi lempiruoistani, sillä niitä saa Lontoosta monesta paikasta ja ne ovat herkullista ja yleensä kohtuuhintaista ruokaa. Eikä niitä ole kovin hankala itsekään valmistaa.

2014-07-063

Ja sitten se herkkupuoli. Suolaista oli tosiaan tarjolla monesta maailmankolkasta, mutta olivatpa brittileipomoiden tuotteet myös vertaansa vailla. Ostin mukaan brownien, erittäin herkullisen sellaisen, ja tyytyväisenä ostoksestani palasin vielä kojulle ostamaan jotain pientä iltapalaksi.

Collages1

Spitalfields Market ei ole varsinainen food market sanan varsinaisessa merkityksessä, sillä siellä on erittäin paljon muutakin. Kohtuullisen edullisia vaatteita, asusteita, koruja, sisustustavaraa sekä taidetta on ruoan lisäksi myytävänä, ja löytyy sieltä ravintoloitakin. Ihan oikeita sellaisia, itse tein ostokseni pienissä kojuissa joiden hinnat perustuvat suurilta osin siihen että asiakkaat ottavat tuotteet mukaansa. Siellä saa kyllä aikaa kulumaan, kannattaa tosin varautua pieneen ruuhkaan varsinkin ihan keskellä päivää viikonloppuisin. Tosin jos Lontoosta kunnon food marketia etsii, kannattaa mieluummin suunnata esim Borough Marketille, mutta jos suunnitelmissa on etsiä muutakin kuin ruokaa, Spitalfields Market on oiva valinta.

//Instagram Travel Thursday-tempauksen ovat Suomeen tuoneet inspiroivat bloggaajat blogien Running with Wild Horses (Veera), Kaukokaipuu (Nella) ja Destination Unknown (Satu) takana. Tarkoituksena on koota yhteen Instagramissa olevia matkakuvia ja niihin liittyviä tarinoita. Minut löytää Instagramista nimellä lenal17.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

22 Comments

 • Reply Veera Bianca maanantai, elokuu 11, 2014 at 12:14

  Mätöt ja markkinat on täydellinen kombo! Ihania kuvia, näyttää herkulliselta 🙂

 • Reply Sofia / Liikkeellä sunnuntai, elokuu 10, 2014 at 11:21

  On kyllä herkulliset markkinat! Pitääpä seuraavalla Lontoon reissulla ottaa markkinat ihan ohjelmaan 🙂

  • Reply lena sunnuntai, elokuu 10, 2014 at 18:01

   Ota ihmeessä ohjelmaan tuo paikka! Tykkäsin toooosi paljon ja ruokahan aina maistuu. 😀

 • Reply Iida perjantai, elokuu 8, 2014 at 11:16

  Voi ei, nälkähän tässä tuli näitä kuvia katsellessa. Milloinkohan tuollaiset food marketit rantautuu Suomeen… 😀

  • Reply lena perjantai, elokuu 8, 2014 at 12:04

   Ruokajutut on aina vaarallisia. 😀

   Toivotaan että Suomikin saisi osansa tällaisista ruokamarketeista, onhan eri kaupungissa tietysti toreja ja kauppahalleja mutta ihan ei tuollaista Lontoon (ja muun maailman) formaattia vielä löydy. Suomen ongelma on tosin hinnat, mutta uskon silti että kävijöitä olisi 🙂

 • Reply satuvw perjantai, elokuu 8, 2014 at 07:14

  Ah, voi kun tällaisia ruokamarketteja löytyisi Norjastakin! Onneksi nyt ollaan Irlannissa, ei aivan niin kovasti käy kateeksi 😉

  • Reply lena perjantai, elokuu 8, 2014 at 08:52

   … ja voi kun niitä löytyisi myös Suomesta. Olisi ihana jos tänne Pohjolaan rantautuisivat 🙂 Irlanti on varmasti astetta edellä tässä jutussa. Huippua reissua!

 • Reply Kaukokaipuun Nella torstai, elokuu 7, 2014 at 20:29

  Onneks ei ollutkaan suppailun jälkeen nälkä, nyt on. Ihan mahti postaus!

  • Reply lena perjantai, elokuu 8, 2014 at 08:51

   Kiitos Nella! Suppailun jälkeen varmasti ruoka maittaa…. meen ekaa kertaa kokeilemaan suppausta ens viikolla ja innolla odotan! 🙂

 • Reply Katja torstai, elokuu 7, 2014 at 16:29

  Tällaiset on juuri mun paikkoja!
  Ehdottomasti täytyy laittaa muistiin jos vielä ehkä joku päivä tulen käymään Lontoossa : )

  • Reply lena perjantai, elokuu 8, 2014 at 08:49

   Laita ehdottomasti korvan taakse. 🙂 Ruokafriikki tykkää!

   Ja tule myös Lontooseen, koitetaan olla siellä samaan aikaan sitten…. 😀

 • Reply Anu Johanna torstai, elokuu 7, 2014 at 14:30

  Oi, kuulostaapa kivalta paikalta! Katuruoka maistuu täälläkin. 🙂

  • Reply lena perjantai, elokuu 8, 2014 at 08:48

   Oli todella kiva ja ehdottomasti käymisen arvoinen paikka. 🙂 Musta tuntuu että katuruoka on tällä hetkellä kovin in, eikä tosiaan syyttä!

 • Reply Lotta Watia torstai, elokuu 7, 2014 at 14:08

  NAM mitä kuvia! Ruokamarketit ovat ihania, ja tuommoisiin paikkoihin pitää tosiaankin mennä nälkäisenä!

  • Reply lena perjantai, elokuu 8, 2014 at 08:46

   Nimenomaan 🙂 ja onneksi hinnatkaan eivät päätä huimaa, niin pystyy ostamaan aina kerralla hieman enemmän!

 • Reply Melisa torstai, elokuu 7, 2014 at 13:46

  Syyskuulle olen varannut Lontoon matkan ja tämä oli kiva idea. Lontoossa on tullut käytyä pari kertaa aikaisemmin ja ns päänähtävyydet on kierretty, joten jotain uutta pitäisi keksiä. Se ei tosin vaikeaa kun Lontoosta on kyse 🙂

  • Reply lena perjantai, elokuu 8, 2014 at 08:45

   Oi, syyskuussa Lontoo on varmasti parhaimmillaan 🙂

   Lontoossa tosiaan löytyy aina uutta koettavaa kun ne varsinaiset päänähtävyydet on nähty. Spitalfields Market on siitä kiva että se on lähellä esimerkiksi Shoreditchia ja muita alueita ”idempänä”, joista löytyy myös todella kivoja ravintoloita ja illanviettopaikkoja jotka eivät ole ihan niiden turistialueiden luona. Ihanaa Lontoon reissua, tulee varmasti mukavaa 🙂

 • Reply Heidi / Auringon alla torstai, elokuu 7, 2014 at 13:43

  Uh, ihania ruokakuvia! Onneksi alan ihan just tekemään ruokaa 😉 Itse tehdyt limpparin on kyllä todella hyviä! Ostin toukokuussa Brooklynissä mustikkalimpparia ja se oli älyhyvää, ei yhtään liian makeaa vaan todella raikasta!

  • Reply lena perjantai, elokuu 8, 2014 at 08:43

   Mustikkalimpparia, vau! Mä tyydyin ihan tavalliseen sitruunaan, joka oli tosi hyvää sekin kyllä. Mutta maistuisi nuo eksoottisemmatkin ehdottomasti. Ruokajuttujen lukeminen tuo kyllä aina nälän mukanaan, siitä ei mihinkään pääse. 😀

 • Reply Amanda torstai, elokuu 7, 2014 at 12:13

  Katuruoka tosiaan maistuu aina! Vaikka vähän kevyempinäkin versioina 🙂

  • Reply lena perjantai, elokuu 8, 2014 at 08:42

   Todellakin maistuu, oikeassa olet 🙂 Ihana ostaa jostain herkkuja mukaan ja mennä niitä vaikka puistoon nauttimaan!

  Leave a Reply