London and beyond goes Taipei!

Olen blogissani maininnut Taiwaniin muuton jo muutamaan kertaan, ja luvannut kirjoittaa siitä lisää. Nyt minulla on hyvin aikaa joten selitän pääpiirteissään mitä Taiwanissa teen ja miksi.

Aloitan kirjoitukseni pienellä pohjustuksella historiastani Taiwanin kanssa. Vaikka olen Aasiassa jonkin verran oleskellut, Taiwan ei ole koskaan osunut matkan varrelle. Tämä asia korjaantui viime keväänä, jolloin lensin Japanista Taiwaniin lyhyelle visiitille. Tuosta reissusta asti minulla on ollut kytö tutkia maata tarkemmin ja reissata noilla seuduilla enemmän. Miksi paikkaan niin kovasti tykästyin on hieman hämärän peitossa eikä järjellä selitettävissä, mutta erittäin ystävälliset ihmiset, konstailemattomus sekä ravintolat ja teehuoneet tekivat minuun vaikutuksen. Onhan noita juttuja nähty muuallakin kuin Taiwanissa, mutta joku tuossa maassa vaan veti minua puoleensa.

Kun minulle tuli huhtikuussa ilmoitus mahdollisuudesta muuttaa Taipeihin puoleksi vuodeksi mandariinikiinaa opiskelemaan, ei minun kauaa tarvinnut asiaa miettiä. Eli muutaman viikon päästä lähtee lento Lontoosta kohti Taiwania ja Taipeita, ja erittäin hyvillä fiiliksillä sinne suuntaan!

Kyseessä on siis erään taiwanilaisen yliopiston mandariinikiinan laitos, jossa opetetaan mandariinikiinaa niin vasta-alkajille kuin hieman edistyineimmillekin opiskelijoille. Mitä mandariinikiinaan tulee, kielitaitoni koostuu noin kolmesta sanasta, joten tulen olemaan vasta-alkajien ryhmässä. Kurssi on erittäin tiivis ja opetusta on aamusta iltaa jokainen arkipäivä, joten uskon että aktiivinen opiskelu ympäristössä jossa kieltä käytetään, tuottaa tulosta.

IMG_3537

Olen toki tietoinen siitä faktasta, että mandariinikiina on yksi maailman vaikeimmista kielistä oppia. Puoli vuotta ei ole järin pitkä aika, ja olenkin tähän perustuen asettanut itselleni tavoitteet mahdollisimman realistisesti. Haluaisin kehittää kielitaitoni sellaiseksi, että sillä pärjää suurinpiirtein arkisissa tilainteissa. Ja tämäkin riippuu täysin tilanteista ja niiden laadusta. Minulla on ystäviä jotka ovat opiskelleet kiinaa yliopistossa ja asuneet / jatkaneet opintojaan Manner-Kiinassa sekä Taiwanissa, ja heidän kokemuksensa ja kehittymisensä on ollut hyvin vaihtelevaa. Olen myös tutustunut aiheeseen internetissä, ja kokemukset tuntuvat vaihtuvan paljonkin.

Tässä vaiheessa on siten hankala asettaa itselleen tarkempaa tavoitetta, kun kurssin sisällöstä ei ole tarkempaa tietoa, mutta tiedän sen että itselleni on tärkeämpää oppia käyttämään kieltä kuin kirjoittamaan. Eri juttu olisi, jos olisin muuttamassa samasta syystä esimerkiksi Espanjaan, jossa kieli on helpompi oppia ja se on länsimaiseen korvaan muutenkin loogisempi, jos niin voi sanoa. Palaan tarkemmin asiaan tässä tavoite-jutussa kunhan Taipeihin pääsen ja olen itsekin fiksumpi näihin kurssijuttuihin liittyen.

IMG_3503

Tämä Taiwanin kokemus tulee varmasti olemaan hyvin mielenkiintoinen ja opettavainen. Sinne Taiwaniin pääseminen on kuitenkin prosessi itsessään, ennenkuin matka on edes alkanut. Byrokratia, you know. Omistan tälle aiheelle ihan oman postauksensa, jossa vuodatan kaikki byrokraattiset käänteet mitä tässä vaiheessa on koettu. (siitä tulee pitkä postaus)

Lennän tiistai-aamuna Helsinkiin jossa haen (mahdollisesti) uuden passini jonka jälkeen suuntaan Taiwanin edustustoon. Viisumin pitäisi valmistua kahdessa työpäivässä, mutta koska en halua ottaa yhtään riskiä tämän asian kanssa, konsulaattikäynti tulevalla viikolla niin sanottuna varman päälle pelattu. Lennän takaisin Lontooseen vasta kuun puolivälin jälkeen joten aikaa on.

IMG_3525

Entä miten se passi liittyy asiaan? Tilaan uuden passin Lontoosta maanantaina ja noudan Helsingistä tiistaina. Tai näin ainakin olen suunnitellut. Tässä passin tilaamisessa ei ole ongelmaa (selvitin asiaa Lontoon suurlähetystöllä eilen), mutta ainoa ongelma on se, että olen aiemmin asioidessani Taiwanin konsulaatin kautta käyttänyt vanhan passini tietoja. Kuten sanottu, tässä ei pitäisi olla ongelmaa koska en ole viisumihakemusta tms vielä tehnyt, mutta haluan kuitenkin soittaa maanantaina Taiwanin edustustoon asian varmistamiseksi. Olen soittanut heille niin monta kertaa jo, että laskut loppuvat… lienevät iloisia kun lähden kohti Taiwania. 😉

Tämän passin haluan uusia siksi, että pääsen reissaamaan Taiwanin ulkopuolelle. Vanha menee vanhaksi ensi kesänä ja koska passin tulee olla monessa Aasian maassa voimassa 6kk matkan aloituksesta, niin siinähän se soppa on valmis. Pidän teidät ajan tasalla tästä. Voin kuitenkin kertoa että hieman stressaa…. eikä ihan vähääkään!

IMG_3540

Tässä oli kuitenkin tarinani Taiwaniin lähdöstä pääpiirteissään, puran varmasti fiiliksiäni lähempänä lähtöä vielä uudemman kerran! Kivaa viikonloppua!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

24 Comments

 • Reply säppä torstai, elokuu 7, 2014 at 20:11

  Tosi kiva kuulla tarkemmin, miten sinne päädyit! 🙂 Taiwan on mulle ihan vieras paikka, mielenkiintoista päästä lukemaan sieltä juttuja!

  • Reply lena perjantai, elokuu 8, 2014 at 09:00

   Tosi kiva kuulla että Taiwan kiinnostaa, varmasti juttuja seuraa lisää 🙂 Enää pari viikkoa!

 • Reply Rimma maanantai, elokuu 4, 2014 at 11:29

  Oijoijoi miten jänniä aikoja siellä siis eletään! Serkkupoika oli juuri viime syksyn Taipeissa vaihdossa ^_^

  • Reply lena torstai, elokuu 7, 2014 at 08:52

   Pahoittelut myöhäisestä vastauksesta täälläkin, pieni kiire yllätti alkuviikosta. Jännäks meinaa mennä tuon viisumin kanssa, ja nyt taidetaan olla voiton puolella 🙂 Mä olin viime vuonna Taipeissa ja erään suomalaisen vaihtarin vanhempiin törmäsin siellä, pieni maailma. Eli taitaa sielläkin muutamia suomalaisia olla 🙂 ihan paras lähteä.

 • Reply Sofia / Liikkeellä maanantai, elokuu 4, 2014 at 09:55

  Mahtava reissu tulossa sulla, kielten opiskeu nyt kannattaa aina. Innolla kyllä juttuja odotellen ja tsemppiä passin kanssa!

  • Reply lena torstai, elokuu 7, 2014 at 08:51

   Sorry myös myöhäisestä kommenttiin vastaamisesta! Mä oon sitä mieltä että kielten opiskelu kannattaa aina, ja varsinkin mandariinikiina on kieli jota kannattaa nykyään opiskella. Ja jeee, passi on Helsingissä odottamassa viisumia ja sen pitäisi olla maanantaina valmis whoop 🙂

 • Reply Amanda sunnuntai, elokuu 3, 2014 at 11:46

  Tää on sulle kyllä taas mahtava tilaisuus, ja tulee olemaan niin kivaa lukea juttuja Taiwanista! Toisaalta, mikäpä estäisi myös lennähtämästä sun ja Annan seuraksi sinne kattobaariin… 😉

  • Reply lena torstai, elokuu 7, 2014 at 08:49

   Sorry myöhäisestä vastauksesta, hurja härdelli yllätti viime päivinä. Mä oon niin iloinen tuosta tilaisuudesta ja siitä varmasti riittää juttua blogissa paljonkin. 😀

   Ja jooooo siis ehdottomasti tule Taipeihin. Suomibloggaajien Taiwanin invaasio 😉

 • Reply Jerry / Pako Arjesta sunnuntai, elokuu 3, 2014 at 10:21

  Upea juttu :)! Onneksi olkoon, että pääset toteuttamaan tämän! Good luck on your new adventure 🙂

  • Reply lena sunnuntai, elokuu 3, 2014 at 10:22

   Kiitos Jerry, onnea tarvitaan 🙂 Ihan huippua lähteä tuonne, ootan jo kovasti. Fiiliksiä blogissa myöhemmin 🙂

 • Reply Maarit Johanna sunnuntai, elokuu 3, 2014 at 08:24

  Jee jee jee! Mutta byrokratia buu buu! Aivan mahtava juttu, kohta on käsinkosketeltavissa lähtö 🙂

  • Reply lena sunnuntai, elokuu 3, 2014 at 10:21

   jeeeeeeee! Ihan superia lähteä tuonne: ) Fiiliksiä lisää myöhemmin. Ja myös byrokratiasta. 😉

 • Reply Heidi / Auringon alla sunnuntai, elokuu 3, 2014 at 07:36

  Voi miten hienoa, sulla on varmasti mieletön puolivuotinen edessä! Tsemppiä järjestelyihin! Taiwan on minulle aika lailla täysin tuntematon maa, joten innolla luen sitten postauksia arkielämästä siellä 🙂

  • Reply lena sunnuntai, elokuu 3, 2014 at 10:21

   Kiitos Heidi, tsemppiä tarvitaan! Postauksia tulee varmasti riittävästi, voi kun menis nää pari viikkoa nopeasti 🙂

 • Reply Anna Koskela sunnuntai, elokuu 3, 2014 at 07:04

  No niin. Koska en ole Taiwanissa käynyt, täytynee ottaa listalle. Tiedän nyt ainakin kenen nurkkiin tulen yöksi 😉

  • Reply lena sunnuntai, elokuu 3, 2014 at 10:20

   Laitahan Anna ehdottomasti kohde listalle. 😉 Vois vaikka käydä skumpalla Taipeilaisessa rooftop barissa! 😀

 • Reply Marimente lauantai, elokuu 2, 2014 at 17:52

  Ihan huippu juttu ja tässähän taas itsekin inspiroituu miettimään omaa tulevaisuuttaan! 🙂 Onko tuo puolen vuoden Taiwanissa vietto ja mandariinikiinan opiskelu osa sun opintoja tai yhteistyökoulu, vai mistä kautta kuulit tuosta mahdollisuudesta, jos saapi udellan tarkemmin? 🙂

  • Reply lena sunnuntai, elokuu 3, 2014 at 10:18

   Tämä on kyllä mahtava tilaisuus. 🙂 Mä olen myös pitkään miettinyt sitä mitä tehdä ja missä, ja kun tilaisuus tuli vastaan niin olihan se käytettävä. Nuoriahan tässä vielä ollaan (vaikkei siltä aina tunnukaan…).

   Toki saa udella mitä kautta mahdollisuus tuli, kirjoitan tästä lisää myöhemmin mutta toki voi jo tässä vaiheessa valaista 🙂 Eli Taiwanissa opetetaan paljon mandariinikiinaa ulkomaalaisille (siellä puhuttu kiina on ns. ”puhdasta / selkeää” (en keksi muutakaan sanaa tuolle) vaikka siellä murteita onkin) ja monella yliopistolla on mandarin training center tarkoitusta varten. Taiwan jakaa myös stipendejä ko. opiskelua varten ja hain sitä itse, ja sain sen. Mikäli kiinnostaa tämä nyt niin mulle voi laittaa viestiä, ja kirjoitan ehdottomasti asiasta lisää myöhemmin 🙂

 • Reply Jael lauantai, elokuu 2, 2014 at 17:43

  Vau,mahtava juttu ja varmaan sieltä tulee sitten mielenkiintoisia postauksia!
  Taipei on aina kiinnostanut,sillä hyvä ystäväni muutti sinne vuosia sitten.

  • Reply lena sunnuntai, elokuu 3, 2014 at 10:13

   Ihan huikea juttu on tämä kyllä. Yritän kirjoitella Taiwanista yhtä paljon kuin tähänkin asti, ja kertoilla kokemuksista ja kaikesta reaaliajassa.

   Jos Taipeihin satut eksymään niin laitahan viestiä! 🙂

 • Reply Kthetraveller lauantai, elokuu 2, 2014 at 17:30

  Wowwow! Ootpa kyllä aikamoinen neitokainen, jään odottamaan mielenkiinnolla kokemuksiasi opiskelukaudestasi.

  • Reply lena lauantai, elokuu 2, 2014 at 18:14

   Oon ihan innoissani tääällä 🙂 Nyt vaan peukut pystyyn että kaikki ok tuon passi / viisumihärdellin kanssa. Varmasti asiasta ja asian vierestä blogissa kunhan Taiwaniin pääsen 🙂

 • Reply Katja lauantai, elokuu 2, 2014 at 17:06

  Tuo on kyllä aivan erinomainen mahdollisuus! Ja mielenkiintoista myöskin päästä seuraamaan miten opiskelusi etenee. Kyllä blogit on vaan niin huippu juttu. : )

  • Reply lena lauantai, elokuu 2, 2014 at 18:12

   Ihan upea mahdollisuus tämä kyllä on 🙂 Raportoin tänne blogiin ihan varmasti asiasta, eli täältä voi hyvin seurata. Olen seurannut itsekin monien tuolla suunnalla asuvien suomalaisten ja muiden blogeja, tosi hauskaa 🙂

  Leave a Reply