Suomen suurin matkablogiyhteisö

Matkaajan paras kaveri

Ei liene suuri yllätys kenellekään, kun sanon että iPhonen akku on sieltä ja syvältä. Käytän puhelinta paljon, niin soitteluun, whatsappailuun kuin netissä oleiluunkin, ja se tietenkin näkyy akun elinkaaressa. Monikaan asia ei vedä ärsytyksessään vertoja sille, kun puhelimesta loppuu akku kun sitä tarvitsisi. Ja jos on koko päivän poissa kotoa sähköpistokkeiden ulottumattomissa, on aika helppoa ennustaa että akku loppuu jossain vaiheessa ennekuin on taas paikassa, jossa puhelimen voi hyvin mielin laittaa lataukseen.

Minulla on tällä hetkellä kaksi iPhonea ja toisessa akku kestää juuri ja juuri sen päivän, toisessa puoli päivää. Eli hyvin vähän.

Italiano luki ajatuksiani alkuvuodesta ja tuli eräänä päivänä kotiin paketin kanssa. Paketista paljastui vempele, joka helpottaa elämääni joka ikinen päivä. Nimittäin kannettava iPhonen laturi. Niitä näkee Lontoon katukuvassa paljonkin ja pelastaa monelta puhelinkatastrofilta – sen avulla on helppo ladata puhelinta missä tahansa.

Ei tarvitse enää etsiä puhelinkoppeja tai lähintä kahvilaa, missä voisi puhelinta hetken ladata. En edes muista montako kertaa olen sopinut tapaamisen jonkun kanssa, ja olen luvannut soittaa kun olen metro-asemalla x. No, sinne asemalle päästessäni puhelin on käyttökelvoton koska akku on loppunut ja ei siinä sitten muuta kuin kahvilaa etsimään. Olen yleensä yrittänyt säästää akkua puhelimen näyttäessä punaista, mutta joskus puhelin sammuu itsekseen vaikka akkua pitäisi olla vielä 10% jäljellä – eikä tilannetta sitten pelasta mikään.

IMG_8115

Ostin ensimmäisen kannettavan laturini Tokiosta viime vuonna. Se toimi paristoilla, ja oli kätevä vain äärimmäisessä hädässä. Uudet paristot kun piti ostaa joka kerta kun niistä loppui puhti, eikä se tullut halvaksi sillä minulla ei ollut ladattavia paristoja. Tämä uusi on hyvin kätevä, sen voi ladata kotona ja kestää kohtuullisen pitkään. Ei siis enää loppuneita akkuja täälläpäin, ja hieman ekologisemmalla välineellä kuin tuo edellinen mennään. Minulla on kätevä matkaversio, monilla muilla on vieläkin isompi. Siitä tietenkin riittää pidemmäksikin aikaa, itselleni riittää hyvin tuo pienempi.

Joten hyvät bloggaajakollegat ja muut, suosittelen ehdottomasti tuota laitetta. Täällä Briteissä hinnat alkavat noin 30£:sta, Japanissa tuon ei-niin-hyvän laturin hinta oli euroina kahdeksan.

Onko muilla kokemuksia näistä?

Previous Post Next Post

11 Comments

 • Reply Jenni / Globe Called Home maanantai, elokuu 4, 2014 at 10:11

  Hep, minulla on! Kaveri toi sellaisen tuliaisiksi, ja kehui, että oli itse suunnitellut sen. 😀 Hän kun on Nokialla töissä apuvälineosastolla… Toimii siis minkä tahansa kännykän kanssa, jossa on micro-USB-laturi, mikä taitaa kattaa kaikki muut puhelimet paitsi iPhonet? Tällainen se on: http://www.nokia.com/global/products/accessory/dc-16/ …värinä tietenkin hot pink!

  • Reply Jenni / Globe Called Home maanantai, elokuu 4, 2014 at 10:12

   Ja sen verran kätevä kyllä on, että taidanpa mainostaa omassakin blogissani…

   • Reply lena torstai, elokuu 7, 2014 at 08:55

    Vihdoin koneella ja pääsen kommenttien kimppuun! Pahoittelut myöhäisestä vastauksesta… härdelliä pukkaa.

    Siis miten kiva tuo laturi onkaan, vähän piristävämpi kuin tuo mun perus musta! Kätevä olla kavereita alalla jos toisellakin 😉 Pistä ihmeessä blogiin, mulla on sellanen olo että nämä eivät ole Suomessa vielä kovin suosittuja ja koska olen kokenut tuon ihan todella käteväksi, voin suositella aivan varauksetta. Minkäs teet kun roikun netissä koko ajan 🙂

 • Reply Katja torstai, heinäkuu 31, 2014 at 08:55

  Ei ole kokemusta, mutta tulisi kyllä tarpeeseen. Omistan Lgn toiseksi uusimman mallin (älä kysy mikä numerohässäkkä..) ja olin sen kanssa ihan pulassa Rovaniemellä. Tottakai koko junamatkan olin sillä netissä ja kun matka oli ohi ja siitä olisi pitänyt saada kartat auki keskustaan ja hotellille eiköhän se akku jo siinä välissä alkanut näyttää punaista ja 4% eikä sillä enää mitää karttoja auottu.
  I pad olisi muuten hyvä ja helppo kantaa mukana, mutta kun itselläni siinä ei ole nettiliittymää, joten eihän sillä juurikaan tällaisissa tilanteissa tekisi yhtään mitään. Täytyypä melkein katsoa paljonko omaan puhelimeeni maksaisi tuollainen.

  • Reply lena lauantai, elokuu 2, 2014 at 14:48

   Tuo on kyllä niin älypuhelinten ongelma, ei mistään vanhasta Noksun puhelimesta akut näin kuluneet. 😀 Kuten Emmalle tuossa alla jo totesin, kannattaa katsoa Argos UK:sta (nettikauppa) ja vaikka ebay, eiköhän niistä kohtuuhinnalla löydy jotain.

   Mulla on iPad myös, mutta en ole ostanut siihen SIM-korttia. Se helpottaisi todella paljon…. pitääkin käydä tutkimassa kuinka paljon sim tulisi kustantamaan. 🙂

 • Reply Emma keskiviikko, heinäkuu 30, 2014 at 10:38

  Mun on niin pakko hankkia tuollainen! 😀 Itselläni on myös iPhone ja saan akun helposti loppumaan päivässä kotonakin. Reissussa tilanne on vielä pahempi, kun ottaa paljon kuvia ja muuta vastaavaa. Toivottavasti Suomestakin löytyisi joku hyvä ja kohtuuhintainen versio!

  • Reply lena lauantai, elokuu 2, 2014 at 14:46

   Emma, suosittelen ehdottomasti! Ihan life-saver tuo on. 😀
   Kannattaa tutkia Suomesta ehdottomasti, ja jos netistä katsoo niin toki ebay ja briteistä Argos ainakin myy kohtuuhinnalla – en postikuluista sitten tiedä. 🙂

   Musta tuntuu että oon koko ajan netissä, puhelimella tai koneella ja pitää tästä ihan oikeasti varmaan alkaa vieroittua. 😀 Viime päivinä on ollut vieraita täällä ja olen ollut koneella vähemmän kuin yleensä mutta paluu arkeen jne… 😉

 • Reply Anu Johanna tiistai, heinäkuu 29, 2014 at 12:16

  Ei ole kokemusta, mutta kuulostaapa näppärältä! 🙂

  Mulla on itsellä Samsungin Galaxy-puhelin, jonka kanssa on ollut samankaltaisia akkuongelmia. Keväällä, puhelimen ollessa vuoden vanha, aloin jo menettää hermoni kun puhelin saattoi sammua yön aikana, vaikka illalla akku oli vielä puolillaan täysi.

  Sitten keksin kokeilla sammuttaa puhelimen säännöllisesti, ja se toimi! Sen jälkeen oon tehnyt niin melkein aina kun laitan puhelimen laturiin, ja akku kestää joskus jopa huikeat pari päivää. Se on paljon siihen nähden, että välissä virtaa ei meinannut riittää edes puoleksi päiväksi, vaikka yritti käyttää esim. nettiä mahdollisimman vähän.

  Voih älypuhelimia, haluan takaisin mun ensimmäisen kännykkäni Nokia 3210:n. 😀

  • Reply lena / london and beyond perjantai, elokuu 1, 2014 at 08:38

   Aika monella on näitä ongelmia akun kanssa, kai nämä nykypuhelimet akkua syövät enemmän 🙂

   Mä joskus mys kokeilin tuota sammuttamistaktiikkaa, mutta sitten tuntui että on pihalla aivan kaikesta kun ei ole puhelinta…. first world problems todellakin, mutta jotenkin ilman puhelinta on tosi orpo olo. 😀 Ne vanhat Nokiat olisi tervetulleita, niitä saattaa olla jokunen tuolla kaapin kätköissä…

 • Reply Marjo Anniina tiistai, heinäkuu 29, 2014 at 01:50

  Täällä on yksi iPhonen omistaja, jolta näitä latureita löytyy kaksinkappalein. Toinen on ihan Applen oma laturi, muuten oiva, mutta maksaa yksinkertaisimpana versiona sellaiset 80 kanadan dollaria ja sitten se laturin lataaminen on jotenkin inhottavaa, kun sitä ei saa tuikattua suoraan pistorasiaan. Toinen laturini on ilmaiseksi saatu yliopistolta, mainoslaturi, joka pitää myöskin ladata tietokoneen välityksellä, MUTTA tämä on huomattavasti kevyempi ja toimiii myös taskulamppuna (MAHTAVAA), joten tätä kannattaa kantaa laukussa tai autossa ihan jo siitäkin syystä!

  Oma akkuni alkoi kestämään jopa kaksi päivää siitä hetkestä, kun ostin iPadin. Hoidan puhelimella kotoa pois ollessani vain kuvien otot, tekstailut ja watsappailut, ehkä google mappailut, mutta muuten laukussa kulkee padi, jonka akku on erittäin kestävä ainakin omassa käytössäni ja sitä voi sitten räplätä tarvittaessa 🙂

  • Reply lena tiistai, heinäkuu 29, 2014 at 09:05

   Nuo laturit on kyllä niin käteviä, ettei tosikaan! Mua kiinnostaisi tuo Applen oma laturi käyttöikänsä puolesta, olen kuullut siitä paljon hyvää, mutta tuo hinta vähän jarruttelee. Tuo muutaman kympin laturi toimii hyvin. Sekin olisi kai periaatteessa tietokoneessa ladattava, mutta poikaystävällä on muunnin jolla sen saa kiinni seinään. Kätevää. 😀 Ja siinä on myös tuo taskulamppu, unohdin tuossa yllä!

   Mulla on myös iPad, mutta jotenkin mulla silti menee puhelimesta ensin akku. En kuljeta sitä juurikaan mukana, vaan käytän sitä kotona esim leffojen katseluun. Pitäisi ehkä opetella käyttämään esim instagramia padilla myös 🙂

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.