Suomen suurin matkablogiyhteisö

Missä yövyin – Original Sokos Hotel Vaakuna, Helsinki

En ole juurikaan hotelleihin perehtynyt täällä blogin puolella, ihan siitä syystä että viime reissuilla on tullut yövyttyä lähinnä ystävien luona tai muuten järjestetyssä majoituksessa. Suomessa olen käyttänyt hotelleiden palveluita hyvin vähän, johtuen siitä etten ole viime vuosina juurikaan Suomessa reissannut.

Jouduin kuitenkin matkaamaan Helsinkiin muutama päivä sitten byrokratian vuoksi, ja majoitukseksi valikoitui Rantapallon bloggaajaedun kautta Original Sokos Hotel Vaakuna. Vaatimuksena hotellilta oli keskeinen sijainti sekä auton helppo ja kätevä parkkeeraus, mikä tässä tapauksessa onnistui kätevästi Elielinaukion parkkitalossa.

IMG_8111

Saapumispäivä

Saavuimme Helsinkiin keskiviikko-iltana hieman kuuden jälkeen ja saimme heti huoneen. Olimme ilmoittaneet saapuvamme kuudeksi, mutta aikataulu hieman venähti ja siihen kuuteen emme aivan ehtineet. Soitin matkalta hotelliin ja iloinen vastaanottovirkailija toivotti meidät tervetulleeksi milloin vain ehdimme – kiitti soitosta ja kertoi asian olevan täysin ok.

Huone sijaitsi kuudennessa kerroksessa, ja sieltä oli mukavat näkymät Elielinaukiolle. Huonetta en ollut ehtinyt etukäteen netistä tutkailla, joten en varsinaisesti tiennyt mitä odottaa. Olen muutaman kerran ollut Sokos-hotelliketjun hotelleissa yötä ja uskoin että huoneet lienevät suunnilleen samaa tasoa kaikkialla. Siistiä, kohtuullisen hyvää majoitusta. Ja niinhän se oli, Vaakunan huone oli todella siisti ja tilava. Mitään häiriötä tai meteliä huoneeseen kantantunut, ja hotelli vaikutti muutenkin melko rauhalliselta. Hotellissa oli melko paljon aasialaisia turisteja sekä lapsiperheitä, havannointini mukaan bileporukoita tms. ei ollut näkyvissä. Tosin asiaan saattoi vaikuttaa ajankohta, keskiviikko kun ei tunnetusti ole se suosituin bilepäivä. Toki loma-aikana saa varautua vaikka mihin, mutta onneksi Vaakuna oli rauhallinen.

IMG_8077
IMG_8076
IMG_8078

Kylpyhuoneessa minua erityisesti ilahdutti kylpyamme, vaikkakin se jäi testaamatta aikataulun ollessa melkoisen kiireinen.

Rakastan kylpyammeita ja vaahtokylpyjä. Ette uskokaan miten hankala on löytää hotellia, missä sellainen löytyisi? Siis silloin kuin sitä oikein etsii. Esimerkiksi viime Tallinnan reissullamme yritin etsiä kylpyammeellista hotellihuonetta, mikä osoittautui mahdottomaks tehtäväksi päivän varoitusajalla, ottaen huomioon etten halunnut esim. sviiteistä maksaa. En tiedä mitään ällöttävämpää kuin likaiset hotellien kylpyammeet, mutta onneksi Vaakunassa oli otettu kaltaiseni huomioon ja kylpyhuone oli siivottu perusteellisesti.

IMG_8082
IMG_8083

Lähtöpäivä

Voisin vaikka väittää, että Vaakuna tarjoaa yhden parhaista Helsingin aamupalalla tarjottavista maisemista. Hotellin kymmenennessä kerroksessa, Ravintola Loisteen tiloissa tarjottava aamupala oli hyvä ja kattava näin nopeasti silmäiltynä – itse en pysty aamuisin juurikaan syömään joten aamupalaa ei usein tule syötyä niin paljon kun sitä pitäisi. Minun tuli olla ulkoministeriössä heti yhdeksän jälkeen, ja kun siinä puoli kahdeksan aikaan aamupalalle selvisin niin minun oli tyytyminen kuppiin teetä sekä munakkaaseen. Lähtee se päivä noillakin hyvin käyntiin, tosin nälkä tulee aika äkkiä. Kuvassa matkaseuralaiseni aamupala, pitihän sitä jostain materiaalia saada blogiin!

IMG_8095
IMG_8106
IMG_8105
IMG_8104
IMG_8108
IMG_8107

Kaksi viimeisintä kuvaa ovat aamupalahuoneen viereiseltä terassilta, jossa olisi iltaisin varmasti mukava nauttia drinkki hyvän näköalan kera. Aamupala nautittiin sisätiloissa, tosin en usko että kukaan olisi estänyt jos joku kauniina aamuna olisi halunnut ulkosalla syödä.

Yleisesti ottaen, vierailu oli hyvin positiivinen. En kovin paljoa aikaa ehtinyt hotellilla viettää, mutta tämän mini-reissun majoituspaikaksi Vaakuna sopi paremmin kuin hyvin. Keskeinen sijanti sekä siistit huoneet, en keksi valittamisen sanaa. En usko että Helsingissä hetkeen olen hotelleissa yöpymässä, mutta jos pitäisi huone jostain valita niin Vaakuna olisi varmasti listalla. Toki ketjun toista hotellia, Tornia, kiinnostaisi myös kokeilla.

Hotelliyö saatu Rantapallon bloggaajaetuna. Mielipiteet ovat kuitenkin täysin omiani, kuten aina.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Iida maanantai, 21 heinäkuun, 2014 at 20:18

  Yövyimme poikaystäväni kanssa kyseisessä hotellissa noin kuukausi sitten, kun olimme viettämässä viikonloppua Helsingissä. Minulle jäi samat fiilikset hotellista kuin sinulle. Huone oli siisti ja kylpyamme oli mukava yllätys. Ehkä pieni miinus tuli aamupalasta, joka ei ehkä ollut paras syömäni aamupala, vaikka melko laaja valikoima erilaisia lajeja olikin. Kaiken kaikkiaan kuitenkin nautin yöpymisestä hotellissa ja siitä jäi kokonaisuudessaan positiivinen kuva.

  • Reply lena tiistai, 22 heinäkuun, 2014 at 11:21

   Hauska sattuma, että samassa hotellissa olitte. 🙂 Hotellissa ei tosiaan ollut mitään valitettavaa ja toivon, että olisi ollut aikaa kokeilla tuota kylpyhuonetta. Harmittaa kun en jaksanut tuota aamupalaa syödä, olisi ollut mielenkiintoinen kirjoittaa siitä enemmän….

 • Reply rosita sunnuntai, 20 heinäkuun, 2014 at 19:45

  Hih! Mä postasin just yöstä Sokos Hotel Flamingossa ja juuri tuo siisteys ilahdutti, se kun ei valitettavasti ole kaikkialla itsestään selvyys. Me olimme bileporukka Flamingossa, mutta olemme sen verran huomaavaisia juhlijoita, ettemme pidä kovaa meteliä. 😉

  • Reply lena / london and beyond maanantai, 21 heinäkuun, 2014 at 15:18

   Just luinkin sun Flamingon jutun, siinä myös yksi mielenkiintoinen hotelli! Siellä olen kerran ollut eikä mulla ole myöskään valittamista, kylpyammekin löytyi ja siisti oli 😉 Se kertoo aina aika paljon.

   Normaali juhliminen hotellissa on mulle ihan fine (mitä luulen teidän harrastaneen 😉 ), mutta sellaiset ördäävät bileporukat huoneissa jatkoilla jne, ne on ei kiitos. Tuskin tuohon kuuluitte? ; )

   • Reply rosita maanantai, 21 heinäkuun, 2014 at 20:51

    Hahaa, joo ei örvelletty, ei! Siihen tarkoituksn löytyisi kyllä Vantaalta paikka jos parikin 😀

    • Reply lena tiistai, 22 heinäkuun, 2014 at 11:20

     Haha, totta tuo. 😀 Olen kuullut Tikkurilan Tulisuudelmasta tms melko mielenkiintoista juttua myös… ehkä bilepaikkaa etsiessäni ei ole siellä ensimmäisenä listalla 😉

 • Reply Panu / Panun matkat sunnuntai, 20 heinäkuun, 2014 at 18:15

  Oh, näköala-aamiainen – kyllä kelpaa! Ja tuo Loisteen terassi on muutenkin ihan ok näköalaterassi, niitä kun on Helsingissä harmillisen vähän. Tornin Ateljee-baarin voittanutta ei kuitenkaan ole.

  • Reply lena / london and beyond maanantai, 21 heinäkuun, 2014 at 15:15

   Mun pitää ensi kerralla käydä tsekkaamassa se hotelli Torni, siitä oon kuullut niin paljon hyvää ja mielellään kokeilen tosiaan niin hotellin kun sen terdenkin. 🙂 Helsingissä tosiaan ei taida kovin paljoan noita näköalapaikkoja olla, hyvä että edes muutama. Tuolta oli todella hienot näkymät, mutta Tornista kai on vielä pidemmälle 🙂

 • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 20 heinäkuun, 2014 at 18:14

  Tämä näyttää tähänastisista Sokos-postauksista ehdottomasti mielenkiintoisimmilta! Olen useasti tutkaillut että sijaintinsa puolesta Vaakuna on loistavalla paikalla ihan keskellä kulkuyhteyksiä ja pidän juuri noista näköalavivahteista. Nauttisin varmasti aamupalasta Loisteessa! Hinnat eivät ole aina puoltaneet valintaani Sokoksen suuntaan. Ehkäpä ens kerralla 🙂

  • Reply lena / london and beyond maanantai, 21 heinäkuun, 2014 at 15:13

   Kiitos Maarit, tosi kiva kuulla 🙂 Kannattaa ehdottomasti tutustua tuohon hotelliin ja ravintolaan, mä ainakin tykkäsin. Kuten tuossa alla Katjalle jo kommentoinkin, vaikka se aamupala korkealla on ns. pieni juttu, niin mulle se on ainakin iso. Kiva fiilis jää. 🙂 Kannattaa muuten katsoa se Rantsun bloggaajaetu muuten S-ryhmän hotelleille, ihan vinkkinä!

 • Reply Katja sunnuntai, 20 heinäkuun, 2014 at 18:05

  Minäkin olen kerran elämässäni ollut tuossa hotellissa kun voitettiin lahjakortti jostain yö sokoshotelliin. Samanlaiset mielikuvat minullakin hotellista ja tuo aamupala ja erityisesti aamupalapaikka oli loistava! Kiva, että he ovat tuon ravintolan laittaneet noin ylös. 🙂

  • Reply lena / london and beyond maanantai, 21 heinäkuun, 2014 at 15:12

   Tosiaan on kiva että se ravintola on noin ylhäällä, pieni juttu mutta samalla aika iso – jää mieleen ja onhan siellä mukava syödä aamupalaa 🙂 Ensi kerralla drinksuille tuonne, ehdottomasti!

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.