Suomen suurin matkablogiyhteisö

KGB – museo Tallinnassa

Jatketaan hieman Tallinna-tarinoilla vielä, ne alkavatkin kohta lähestyä loppuaan.

Yksi must-kohteistani taannoisella Tallinnan reissullamme oli Viru-hotellin yläkerrassa sijaitseva KGB-museo. Tuo museo, joka kertoo tarinaa neuvostoaikojen vakoilukulttuurista, on yksi mielenkiintoisimmista museoista missä olen pitkään aikaan käynyt.

En ole sellainen lomailija, joka jaksaa lyhyellä lomallaan viettää leijonanosan ajastaan museoihin jonottaessa ja esimerkiksi maalauksia katsellen. Minulla on aiemmin ollut tapana kiertää ne tärkeimmät museot monissa vierailemissani kohteissa, mutta nykyään kiinnostukseni on pääosin muualla kuten ruokamatkailussa. KBG-museo oli sitä kätevä, että sinne varattiin aika jolloin pääsimme pienehkön ryhmän ja asiantuntevan oppaan kanssa tutustumaan museon tiloihin. Aika oli tiedossa jo edellispäivänä ja koska kierros kesti noin tunnin, oli ohjelmaa hyvä suunnitella sen tiimoilta. Sopivanpituinen kierros ja etukäteen tiedossa oleva aika, tykkään.

Viron historia (ja Baltian historia kokonaisuudessaan) on yksi kiinnostuksen kohteistani, juurikin siitä syystä että se eroaa (onneksi) Suomen historiasta merkittävällä tavalla. Muutaman tunnin lauttamatkan päässä on maa, joka on maantieteellisesti hyvin lähellä mutta lähihistoriallisesti katsottauna aika kaukana. Se jaksaa kiinnostaa.

En julkaise kovinkaan montaa kuvaa paikasta sillä en halua pilata kenenkään siellä vierailijan kokemusta. Julkaisen kuitenkin muutaman räpsyn sieltä täältä. Kuvaamiseen annettiin lupa ja sitä siellä saa tehdä, mutta muutama kuva riittäköön tähän kuvitukseksi.

IMG_7562
IMG_7551
IMG_7552
IMG_7558
IMG_7561
IMG_7577
IMG_7581
IMG_7582

Kierroksen saa museossa niin suomeksi kuin englanniksikin. Olimme luonnollisesti Matteon kanssa mukana englanninkielisellä kierroksella, mutta jos varauksen tekee ajoissa, suomenkielisillekin mahtuu mukaan. Paikka on suosittu, joten kannattaa olla ajoissa liikkeellä.

Meitä opasti aivan mahtava paikallinen opas, harmikseni en hänen nimeään muista. Hän puhui erittäin sujuvaa suomea (olisin voinut arvata suomalaiseksikin) ja tietenkin myös erittäin hyvää englantia. Kierroksen hinta taisi olla 9 euroa, mikä on mielestäni edullinen hinta opastetusta kierroksesta mielenkiintoisessa museossa, hyvin asiantuntevan oppaan kanssa.

Oletteko te muut käyneet paikan päällä?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Laura maanantai, 7 heinäkuun, 2014 at 13:02

  Mun kyllä pitäisi päästä käymään Tallinnan tutkimusreissulla tässä joskus myös, jotenkin jäänyt tuo kaupunki ihan hämärän peittoon. Varsinkin tuo museo alkoi nyt kiinnostamaan hurjan paljon! Jotenkin absurdia, että Suomen ulkopuolella voi saada suomenkielisen opastuksen, on niin tottunut jo siihen miten hyödytön kieli suomi yleensä on 😀

  • Reply lena maanantai, 7 heinäkuun, 2014 at 13:48

   Mulla on ihan sama juttu että Tallinna on jäänyt lähes kokonaan tutkimatta, tämä meidän kesän reissu avasi kyllä silmät sille, miten paljon kaikkea kivaa tuolla etelänaapurissa on. Enkä nyt tarkoita sitä viinarallia tms. 😀

   Suomi on tosiaan aika hyödytön, muttei näköjään Virossa. 😉 Ihan mahtavaa että mahdollisuus on ja vieläkin ihmettelen miten hyvää Suomea tämä opas puhui!

 • Reply Laura lauantai, 5 heinäkuun, 2014 at 17:36

  Tää kuulostaa kyllä älyttömän mielenkiintoiselta paikalta, kiitokset vinkistä! 🙂

  • Reply lena maanantai, 7 heinäkuun, 2014 at 09:14

   Mukava etten ole ainoa, jota paikka kiinnostaa! 🙂 Minä ainakin viihdyin, uskon että jos yhtään neuvostoaika / Viron historia kiinnostaa niin muutkin viihtyvät 🙂

 • Reply Maarit Johanna lauantai, 5 heinäkuun, 2014 at 08:10

  Minua ei ehkä tuollaiseen museoon saisi vietyä jos kaunis ulkoilma olisi vaihtoehtona. Tromssassa viihdyttiin museossa 20 minuuttia ja lähdettiin kävelemään kun geologinen meitä kiinnostava näyttely oli uudistuksessa. 😀

  • Reply lena lauantai, 5 heinäkuun, 2014 at 13:19

   Oon kans sitä mieltä että ulkoilu ja museot kun ovat kyseessä, niin yleensä hyvällä säällä se ulkoilu voittaa. Vaikka hyvän ravintolan terassilla tapahtuva ulkoruokailu. 😀

   Mutta tuo museo oli ehdottomasti käymisen arvoinen ja tunnin visiiitti juuri sopiva. Oli hauska kuulla lisää neuvosto-aikojen vakoilusta Virussa, mielikuvitus tosiaan ollut käytössä!

 • Reply Liza in London perjantai, 4 heinäkuun, 2014 at 19:12

  En ole käynyt -vielä! En itse asiassa ole käynyt Tallinnassa jo kohta kuuten vuoteen, yaiks! Siinä vaiheessa kun meillä oli siellä talo, vietin paljon aikaa Tallinnan etenkin kesäisin, mutta silloin KGB-museo ei tainnut vielä olla auki.

  • Reply lena lauantai, 5 heinäkuun, 2014 at 13:17

   Kannattaa ehdottomasti tutustua paikkaan ensi kerralla. Taidat olla oikeassa, ettei tuo museo kovin vanha ole.

   Oon vähän kateellinen, että sulla oli mahdollisuus viettää aikaa Tallinnassa joskus paljonkin 🙂 Tykästyin ihan tosi paljon paikkaan!

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.