Suomen suurin matkablogiyhteisö

No se positiivisuus-haaste

Positiivisuushaasteeni ensimmäinen osa on julkaistu muutama viikko sitten, pistetäänpäs tänään toista osaa kehiin. Annan lanseeraama haaste pyytää keskittymään positiivisiin asioihin, jokaisen omassa tahdissaan – eli eroaa hieman jokin aika sitten facebookissa mielipiteitä jakaneesta haasteesta. Hieman ajatusvirtaa luvassa tänään.

Viime aikoina onkin ollut melko positiivista meininkiä täällä ruudun takana, ei valittamista.

1. Ensinnäkin, Englantiin palaaminen viime torstaina oli mukavaa. On ollut mukava nauttia täällä luonnosta, ystävistä sekä arjesta. Tai mitä se arki tällä hetkellä onkaan, mutta täällä on kuitenkin ollut mukava tehdä päivisin hommia ja valmistella elokuun asioita. Jotenkin tänne palaaminen on ollut mukavampaa kuin ennen, tiedä sitten mistä se johtuu. Kuten tiedätte, minulla ja Englannilla on ollut oman ongelmamme, mutta tällä kertaa minulle tuli täällä hyvin kotoinen fiilis.

Ironista sinäsä, sillä en täällä luultavasti montaa kuukautta tule enää olemaan ennen syyskuuta. Mutta ehkä sitten keväällä on mukava muuttaa tänne Taiwanin jälkeen takaisin. Niin, mikäli kaikki menee hyvin niin meidät löytää Taiwanista syksystä eteenpäin, jee! Voi kun saisin jo viisumiasiani kuntoon niin voisin iloita tuosta Taiwanin ajasta jo hieman etukäteen. Tästä Taiwan-jutusta seuraa ihan oma postaus kun (jos!) se viisumi on tukevasti kiinni passissa.

IMG_5184

2. Toisekseen, pienet asiat ovat ilahduttaneet. Lentoni laskeutui torstai-iltana ajallaan Heathrowlle, sain laukkuni heti hihnalta, metro tuli juuri kun olin saapunut asemalle ja ehdin juuri bussiin ajoissa. Epäonniset logistiset yhteydet ovat niitä pieniä asioita jotka päivittäin ärsyttävät, eikä mikään ei ole mielestäni ärsyttävämpää kuin bussin odottaminen kun olet juuri edellisestä myöhästynyt. Elämä ei ole kiinni kymmenestä minuutista, mutta ainahan se vähän jaksaa käydä hermoille, se turhan panttina pysäkillä seisominen. Tämä lienee yksi hyvä esimerkki aiheesta first world problems.

IMG_5186

3. Tekniikka on myös avautunut minulle eri tavoin kuin ennen. Uusi iPhoneni on myös tuonut hymyn huulilleni, jos tällaisia pinnallisia positiivisuuksia etsitään. Vanha puhelimeni alkoi osoittaa hyytymisen merkkejä ja koska en halunnut joutua tilanteeseen, jossa menetän siitä kaikki tiedostoni, hankin uuden. En olisi uskonut miten hyvä hankinta tuo oli – olin aina ennen varma että ei niillä iPhone 4:llä ja 5:llä niin paljon eroa ole. No, on niillä. Instagramiakin on mukavampi käyttää uuden puhelimen kanssa koska kamera on kuin eri planeetalta.

Opin eilen myös käyttämään Picasaani astetta paremmin ja tekemään kollaaseja ottamistani kuvista. Aikamoinen tekniikan ihmelapsi tosiaan olen, not. En ole tätä ominaisuutta ennen käyttänyt (enkä ole Picasaakaan), mikä on näin jälkeenpäin katsottuna ollut melkoinen virhe. Katsokaa vaikka alta, miten hyvin tuota ohjelmaa voi hyödyntää vaikka noiden uusien iPhone-kuvieni kanssa. Koitan kuitenkin olla spämmäämättä teitä kollaaseilla koko ajan. Mitä muuten tykkäätte niistä?

2014-06-294

4. Positiivista on myös meidän erittäin onnistunut Suomen reissumme. Nyt jälkikäteen mietittynä näimme kuukauden mittaisella reissullamme paljon, tapasimme perhettä, ystäviä sekä kavereita kiitettävästi ja nautimme olostamme. Suomilomat ovat usein hyvin rentoja, ei siitä mihinkään pääse. Sää nyt oli mitä oli, mutta eipä se valittamalla parane. Mukavaa meillä silti oli. Juhannuskin oli erittäin onnistunut, vaikka lämpötila oli siinä kymmenen paikkeilla ja pipo päässä kokkoa poltettiinkin.

2014-06-23

5. Voisin tähän viimeiseen kohtaan tuoda esiin kehittyneet kokkaustaitoni, kun asiaa kerta viimeksi eilen pohdin. Tiedättekin että olen ruokafriikki- ja intoilija aivan viimeiseen asti. Mutta sitä ette ehkä tiedäkään, että olen aivan surkea kokki. Tai ainakin olen ollut, sillä olen nimittäin tsempannut kokkaamisessa paljon viime aikoina. Kiitos Matteolle, tästäkin. Minusta on tullut tosiaan kiinnostuneempi ruoanlaitosta ja kaikesta siihen liittyvästä, ja olepa itsekin oppinut tekemään paljon erilaisia ruokia. Italialaisia lähinnä. Eilen meillä valmistui uunissa pizzaa, Suomessa kokattiin paljon erilaisia risottoja sekä perinteisiä pastoja ja munakkaita. Tästä on hyvä alkaa!

Tämän taidon kunniaksi lisään tähän vielä yhden kuvan italialaisesta herkusta, jonka valmistin Bolognassa. Pilkottu parmesan-juusto mansikoiden sekä viinietikan kera – om nom! Ja on muuten helppo valmistaa 😉 Huuhtele alas valitsemallasi viinillä, voila!

Processed with VSCOcam with f2 preset

Kivaa viikonalkua kaikille, me lähdemme kohta katsomaan jalkapalloa. Tiedättekö kuinka paljon tämä kiinnostaa… No, kaverimme on saksalainen, lupasin mennä ja lupaus on lupaus!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

19 Comments

 • Reply Anu Johanna lauantai, 5 heinäkuun, 2014 at 05:39

  Taiwan kuulostaa jo nyt mahtavalta kokemukselta, hieno homma! 🙂

  • Reply lena lauantai, 5 heinäkuun, 2014 at 13:20

   Oon ihan innoissani, todellakin :)) Lisää pian!

 • Reply Jenna keskiviikko, 2 heinäkuun, 2014 at 08:35

  Asioilla on tapana järjestyä, niin myös sun Taiwanin viisumilla.

  Ja hyviä positiivisia mietteitä 🙂 Elämä rakentuukin niistä pienistä iloisista asioista.

  • Reply lena / london and beyond torstai, 3 heinäkuun, 2014 at 10:47

   Kiitti Jenna! 🙂 Eiköhän tää tästä aja sujumaan ja saada prosesi liikkeelle, peukut pystyyn:)

 • Reply Milla - Pingviinimatkat maanantai, 30 kesäkuun, 2014 at 20:06

  Whoop Taiwan! Siinä jo yksistään on monen positiivisen aiheen edestä 🙂

  • Reply lena tiistai, 1 heinäkuun, 2014 at 20:29

   Äläpä muuta virka! Toivon niiiin että tää kuvio selviää pian, oon ihan stressissä tän asian kanssa. 😀

 • Reply Satu VW / Destination Unknown maanantai, 30 kesäkuun, 2014 at 20:01

  Tuo Taiwan! Siitä odotan innolla kanssa lisää kuulumisia ja pidän sormia ristissä että viisumikuviot selviävät pian! Ihanan piristävän positiivinen postaus näin alkuviikkoon 🙂

  • Reply lena tiistai, 1 heinäkuun, 2014 at 20:27

   Kiitos Satu! Pistän postausta tulemaan mahdollisimman pian kun tiedän itse lisää:)

 • Reply Emmi H maanantai, 30 kesäkuun, 2014 at 18:42

  Oo Taiwan! Kuulostaa mahtavalta! Tsemppia viisumin kanssa! 🙂

  • Reply lena tiistai, 1 heinäkuun, 2014 at 20:26

   Kiitti Emmi! Toivotaan parasta:)

 • Reply Annika maanantai, 30 kesäkuun, 2014 at 18:25

  Joskus ne pienet, positiiviset jutut saavat aikaan suuria iloja 🙂

  Taiwan kuulostaa mielettömän eksoottiselta. Ei kyllä sano yhtään maan nimeä enempää minulle, mutta paljon tsemppiä viisumiasioiden järjestelyyn!

  Mä olin tosi pitkään (yli kolme vuotta!) iphone vastanen, sen takia, että ajattelin etten nyt oikeesti tarvitse niin kallista puhelinta ja kaikkia mahdollisia härpäkkeitä mitä se mukanaan tuo. Sitten kun olin vuoden käyttänyt mun ”erittäin smarttia” lumiaa (ja kironnut sitä vähän häliä) sekä aina välillä N:n iphonea, päätin viimein viime syksynä ostaa oman. Se oli ehdottomasti yksi elämäni parhaimmista päätöksistä, helpottui kyllä elo niin paljon, ettei mitään rajaa. Mietin vain, että miksi en aiemmin ollut tajunnut hyvän päälle, mutta parempi myöhään kun ei milloinkaan 🙂

  P.S. Tällaisenä välihuomautuksena tuli mieleen, että jostain syystä (en tiedä onko kaikkien rantapallon blogien kanssa sama juttu) sun blogia on ”mahdoton” lukea puhelimella, koska tästä sivusta ei vissiin ole mobiiliversiota. En tiedä pystytkö itse tekemään asialle jotain, vai onko se muiden käsissä, mutta helpottaisi kummasti seuraamista.. 🙂

  • Reply lena tiistai, 1 heinäkuun, 2014 at 20:24

   Sanopa älä muuta 🙂 Taiwan on yksi mun lempi-maista, ja tosiaan toivon että menee nää järjestelyt nappiin. Ei ole helppo homma kun asuu eri maassa mistä sitä viisumia pitäisi hakea ja kaikenmaailman ulkoministeriön leimat hankkia. 😀

   Mulla tuo edellinen iPhone oli ensimmäiseni, ja taidampa samalla linjalla pysyä tästedeskin. Niin helppo käyttää ja kätevä kun mikä. Lumiasta oon kuullut niin paljon huonoa ettei tullut sitä edes mietittyä…

   Kiitos tuosta huomiosta, yritän parhaillaan selvittää mikä tuossa mobiilissa mättää. Toivottavasti saan kuntoon pian, mobiilista tulee kuitenkin paljon liikennetta 🙂 Uskon että asialle pystyy tekemään paljonkin!

 • Reply Jerry / Pako Arjesta maanantai, 30 kesäkuun, 2014 at 18:05

  Toivotaan, että kaikki menee hyvin ja matka Taiwaniin voi pian alkaa :)! Haluatko jo paljastaa mitä menette tekemään sinne? Vai jääkö se omaan postaukseensa ;)? Olisi mielenkiintoista kuulla mitä töitä teette siellä tai missä opiskelette yms…

  Ja se iPhonen ero todellakin on suuri 😉

  • Reply lena tiistai, 1 heinäkuun, 2014 at 20:18

   Toivotaan, oon koko päivän stressannut tuosta viisumi-asiasta! Meen opiskelemaan mandariinikiinaa Taipeihin syyskuusta alkaen. En millään malttas odottaa:)

   • Reply Jerry / Pako Arjesta keskiviikko, 2 heinäkuun, 2014 at 06:26

    Mandariinikiinaa? Etkö yhtään helpompaa kieltä keksi :)? Tuonhan oppii päivässä, joten turhaan sinne asti menet ;).
    Mutta ihan oikeasti kunnioitan kovasti, että lähdet opiskelemaan tuollaista kieltä. Omat japanin opinnot ovat näyttäneet sen, että tuon tapaiset kielet eivät ole helpoimmasta päästä :). Ei ihme, että oot innoissasi!

    • Reply lena / london and beyond torstai, 3 heinäkuun, 2014 at 10:55

     Ihan huippu kyllä lähteä, mä oon pitkään halunnut opiskella mandariinikiinaa ja kun tilaisuus tuli, niin se on käytettävä. 🙂 Puoli vuotta on sellainen aika, ettei siinä ihmeitä ehdi mutta mun tavoite on osata käyttää kieltä ihan perusjutuissa paikallisten kanssa. Ehkä turha haaveilla merkkien oppimisesta, mutta pääasia että osaisi asioida ko kielellä 🙂

     • Jerry / Pako Arjesta torstai, 3 heinäkuun, 2014 at 19:24

      Tiedän japanin opiskelusta, että ne merkit ovat kaikkein puuduttavimpia ja hitain oppimistapa. Siispä olen täysin samaa mieltä, että tärkeintä on oppia asioimaan sillä kielellä, vaikkei merkkejä osaisikaan :). Meinasin itsekin aloittaa omatoimisesti taas tuon japanin, koska se mahdollinen matka häämöttää parin kuukauden päässä 😉

   • Reply Maarit Johanna keskiviikko, 2 heinäkuun, 2014 at 12:03

    Oh my god! Nostan hattua! Mulla on lähinnä mielessä norjan opettelu ja Islannissa tulee kaks uutta kieltä, islannin ja italian alkeet. Onko sulla ihan suunnitelmaa mihin käytät mandariinia vai ihan reissuja varten? 🙂

    • Reply lena / london and beyond torstai, 3 heinäkuun, 2014 at 10:59

     Kiitti Maarit! Sullakin taitaa olla kiirettä vieraiden kielien kanssa lähiaikoina 😉 Kielet ei kyllä mene ikinä hukkaan. Islanti on mielenkiintoinen kieli varmasti, ruotsista taitaa olla apuja mutta silti erittäin eksoottinen kieli 🙂

     Mä tein mun maisterintutkinnon aasiankaupasta ja kiinan osaaminen oli aina mielessä, ja kun mahdollisuus tuli niin toki se on käytettävä. Kuten tuossa Jerryllekin laitoin, ei puoli vuotta ihmeitä takaa mutta koska myöhemmin haluaisin työskennellä Aasian suuntaan, on peruskielitaidosta varmasti hyötyä.

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.