Suomen suurin matkablogiyhteisö

Sunnuntaikävely englantilaisittain Surreyssä, maaseudun rauhassa

Mukavaa sunnuntai-iltaa kaikille täältä Englannista! Meidän päivämme alkoi mukavasti tuossa kymmenen tienoilla, kun suunnistimme lähimpään pubiin aamiaiselle. Perinteiselle englantilaiselle sellaiselle.

Aamiainen oli hyvä aloitus päivälle, sillä tänään ohjelmassa oli pitkä kävelylenkki englantilaiseen tapaan. (englantilaisuus taisi olla päivän teema, hah) Englantilaiset rakastavat kävelyä, etenkin sunnuntaikävelyt ovat suosittuja maaseudulla. Me suuntasimme Runnymeden puistoon, joka kulkee Thamesin vartta pitkin Eghamista lähes Windsoriin asti. Kilometrejä tuli kasaan yhteensä kymmenkunta ja aikaa meni noin kolme tuntia. Hitaasti menimme eteenpäin, luonnosta ja hyvästä säästä nauttien. Kameran jätin kotiin koska päätin testata uutta iPhoneani kuvausmielessä. Tulin siihen tulokseen että puhelin toimii mahdottoman hyvin esim instagram-tarkoituksessa mutta täällä blogin puolella kuvista tuli hieman epätarkkoja koon vuoksi. (mikä kännykkäkuville on hyvin tyypillistä) Siksi väsäsin pienet kollaasit tähän postaukseen, ensi kerralla lupaan ottaa kameran mukaan. Kuvattavaa olisi riittänyt vaikka millä mitalla.

2014-06-29

Maisemat olivat kauniit, kuten kuvista saattaa päätellä. Reittimme varrella sijainnut Egham Hill tarjosi kauniita mäkisiä maisemia, kun taas Thamesin varrella oli mukava nauttia veden läheisyydestä ja katsella paikallisia viikonlopputouhuissaan: osa heistä nautti sunnuntaista piknikillä, osa oli lähtenyt koko perheen kanssa veneilemään. Ihmisillä oli rento fiilis, ja ohikulkijoita tervehdittiin tai pysähdyttiin juttelemaan heidän kanssaan. Tämä on asia, josta olen UK:ssa aina pitänyt. Lenkkeilijät tervehtivät toisiaan lenkkipoluilla ja kävelyreiteilläkin lentävät tervehdykset suuntaan ja toiseen, vaikka ei vastaantulijaa tuntisikaan. Ei se tervehtiminen pahaa tee kenellekään, päinvastoin.

2014-06-293

Mikäli vesille tekee mieli, Runnymedestä on tarjolla risteilyjä niin Windsoriin kuin esimerkiksi Hampton Courtiinkin. Kajakkeja on myös mahdollisuus vuokrata, ja sellaisen aioin myös lähiviikkoina vuokrata kunhan säät antavat periksi ja aurinko näyttäytyy. Tänään oli aivan upea kesäinen päivä, mutta en ollut älynnyt ottaa selvää kajakointi-mahdollisuuksista ja olimme paikalla väärin varustein väärään aikaan. Toivottavasti kelit sallivat pienen melontaretkemme tulevina viikonloppuina, innolla odotan!

2014-06-291
2014-06-292

Tänään on ollut todella hyvä fiilis tämän kävelylenkin ansioista. Olo on ollut freesi ja energinen, tuntee että jotain on tullut tehtyä vaikka fyysistä rasitusta ei juurikaan päässyt matkalla syntymään. Tai ainakaan hikeä päässyt pukkaamaan, muotoillaan se vaikka niin.

Runnymedeen on matkaa Lontoosta noin 20 mailia, joten jos Lontoon vilinä alkaa käydä hermoille, kannattaa paikka laittaa korvan taakse. Se ei myöskään ole kovin kaukana esimerkiksi Windsorista, joka kannattaa myöskin laittaa to-do listalle jos täälläpäin pyörii. Autolla Runnymedeen on helppo tulla M25:tä pitkin, mutta junallakin pääsee (Egham). Vaikka Lontoo iso metropoli onkin, ei sieltä ole kovin pitkä matka maaseudun maisemiin.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Maarit Johanna sunnuntai, kesäkuu 29, 2014 at 19:51

  Kyllä kelepaa hyvällä kelillä! Kauniita kuvia 🙂

  • Reply lena / london and beyond maanantai, kesäkuu 30, 2014 at 10:39

   Todellakin kelpaa näillä keleillä 🙂 Mutta niin kelpaa sunkin, kateellisena olen katsellut instaa Norjasta 😉

 • Reply Anna Koskela sunnuntai, kesäkuu 29, 2014 at 19:15

  Tuo sunnuntaikävely innostus näkyy myös. esim. Ranskassa ja Hollannissa. Suomessa väki viuhtoo vaan kävelysauvat heiluen yrmeinä eteenpäin tervehtimättä. Hollannissa mm. oli todella kuraja keli, mutta kaikki tervehtivät toisiaan…

  • Reply lena / london and beyond maanantai, kesäkuu 30, 2014 at 10:38

   Hauska tämä sunnuntaikävely-konsepti, näköjään aika monet eurooppalaiset sitä harrastavat. Ja tosiaan on mielestäni ihana että ihmiset tervehtivät toisiaan, tulee kiva fiilis. Yritähän Suomessa tervehtiä vastaantulijoita….. 😀

 • Reply Laura sunnuntai, kesäkuu 29, 2014 at 19:09

  Kauniita maisemia ja mun mielestä tämä sunnuntaikävelyperinne on todella kiva – leppoisat rauhalliset kävelylenkit sopii siihen sunnuntai tunnelmaan juuri hyvin ja on hyvää pohjustusta tulevaan viikkoon 🙂

  • Reply lena / london and beyond maanantai, kesäkuu 30, 2014 at 10:35

   Tuo on niin totta, rento sunnuntai on kyllä hyvä startti tulevalle viikolle. Rento lenkki eikä kiire minnekkään on mukava, ja tietysti jos sää sallii niin vielä parempi. Ihana ilma täällä kyllä, varmaan siellä teidänkin kulmilla 🙂

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.