Suomen suurin matkablogiyhteisö

Lähes vuosi Instagram Travel Thursdayta

Laskeskelin juuri, että olen ollut mukana IGTT – kampanjassa hieman vajaan vuoden. Kymmenisen kuukautta, jos aivan tarkkoja ollaan.

Tänään on viimeinen kampanjapäivä ennen kesätaukoa, joten nyt lienee oiva aika muistella hieman mennyttä vuotta kampanjan tiimoilta. Ja sitä miten kiva kampanja tämä on ollutkaan.

Ensimmäinen postukseni aihe oli rakkauteni Taiwaniin, jonka julkaisin juuri graduni palauttamisen jälkeen. Minun oli tarkoitus ottaa osaa kampanjaan jo aiemmin, mutta gradu vei kaiken aikana tuolloin loppukesästä ja päätin keskittyä blogiin enemmän kun gradu olisi alta pois. Tuon päivän jälkeen olen missannut muutaman torstain täällä blogin puolella erinäisistä syistä (esim extempore Tallinnan reissu), mutta muuten olen yrittänyt olla joka kerta mukana. Koska tämä on oikeasti mukava projekti.

Olen tutustunut IGTTn tiimoilta upeisiin tyyppeihin blogien takana, niin livenä kuin online-maailmassakin. Olen ostallistunut IGTT- blogireissulle Tukholmaan ja ompa kampanja myös avannut muita ovia yhteistyön merkeissä. Sekä tuonut valtavan määrän muistoja. Ilman noita reissuja tuskin olisin koskaan päässyt ihailemaan maisemia Silja Serenaden komentosillalta Tukholman saaristossa bloggaajakollegoiden kanssa. Kamerat kävivät kun bloggaajat pääsivät yhdessä reissuun, eikä sitä kameran käyttöä tarvinnut perustella kenellekkään. Kaikki ymmärsivät, oli kysymys sitten ruokahetkestä tai komentosillasta. Uskon että kapteenikin jopa ymmärsi ja hieman hymyili meille (vai oliko se sittenkin se komea perämies). Samalla reissulla maalailimme hyttikaverini Annan (Tämä Matka) kanssa mielissämme jos seuraavaa Estoniaa, kun laiva HIEMAN keikkui yöllä tuulessa yöllä matkalla Tukholmasta Helsinkiin. Tuolta reissulta jäi paljon hauskoja muistoja ja sitten noita kauhujuttuja itämeren myrskyistä.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Tuskin olisin myöskään osallistunut opastetulle IG-kiertoajelulle ympäri Emilia Romagnan maakuntaa Italiassa paikallisen IG-harrastajaporukan kanssa ilman tätä kampanjaa. Ajelimme tilausbussilla ympäri Ferraran aluetta jossa tutustuimme paikalliseen valkosipulifarmiin (haju!) sekä Estensin perheen tiluksiin. Perhe oli aikoinaan alueensa eliittiä ja omisti paljon maata ja kiinteistöjä alueella. Kokemuksia nämäkin, valkosipulifarmin haju kummittelee nenässäni vieläkin.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Uskon myös IGTT:n tehneen meistä Suomen matkabloggaajista entistä tiiviimmän joukon. Kampajan ideana on ollut tuoda ihmisiä yhteen, ja uskallan väittää että se on tosiaan siinä onnistunut. Kommentteja heitellään puolin ja toisin, matkakokemuksia sekä vinkkejä vaihdetaan niin blogin kommenttiboksissa kuin siellä itse instagramissakin ja osan kanssa jopa tavataan ihan oikeastikin. Toisia tuetaan, autetaan teknisissä ongelmissa ja annetaan palautetta. Näin sen pitää ollakin.

Ja niin, toki olen myös oppinut käyttämään tuota ihmeellistä sovellusta paljon paremmin. Etsin sieltä nykyään matkakokemuksia sekä matkavinkkejä, seuraan monia mielenkiintoisia käyttäjiä (uusin suosikkini on @legopilot!) ja vien itseni hetkeksi toiselle puolelle maapalloa kuvien mukana. Olen myös löytänyt monia mielenkiintoisia kirjasuosituksia instagramista ja saanut antaa seuraajilleni (toivottavasti hyödyllisiä) vinkkejä, missä kannattaa käydä ja mitä kannattaa nähdä. Itselläni ne perinteiset matkaoppaat ovat jääneet Instan ja blogien varjoon, ja etsinkin niistä nykyään enenevässä määrin matkavinkkejä. Kannattaa kokeilla meidän jokaisen!

Processed with VSCOcam with f2 preset

Vaikka IGTT jääkin kesätauolle, oma tilini @lenal17 on edelleen aktiivisesti päivittyvä. Vaihdoin eilen iPhoneni uudempaan ja näin ollen pienet ongelmani instan kanssa ovat historiaa. Kirjoitin tämän postauksen koneessa matkalla Helsingistä Lontooseen, joten Englanti-juttuja on instan puolella taas luvassa kun täällä kerran taas ollaan. Blogikaan ei hiljene, lähipäivinä luvassa on taas uutta juttua esimerkiksi Tallinnan ravintoloista.

Mitäs ajatuksia kampanja on teissä muissa herättänyt? Niin osallistujat kuin lukijatkin? Itse olen hyvin iloinen että päätin kampanjaan lähteä mukaan ja kaikenlaista tosiaan on tullut koettua sen tiimoilta 🙂 Mukavaa myöhäistä torstaita kaikille!

 

/Instagram Travel Thursday-tempauksen ovat Suomeen tuoneet inspiroivat bloggaajat blogien Running with Wild Horses (Veera), Kaukokaipuu (Nella) ja Destination Unknown (Satu) takana. Tarkoituksena on koota yhteen Instagramissa olevia matkakuvia ja niihin liittyviä tarinoita. Minut löytää Instagramista nimellä lenal17.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply Veera Bianca tiistai, 1 heinäkuun, 2014 at 10:02

  Voi että tästä kirjoituksesta tuli hyvä fiilis <3 Ihanaa, että oon saanut tutustua suhun juurikin tän kampanjan kautta! 🙂

  • Reply lena tiistai, 1 heinäkuun, 2014 at 20:35

   Äläpä muuta virka<3 Ihan paras vuosi ollut blogin tiimoilta ja sen kautta tulleiden ihmisten myötä:)

 • Reply satuvw lauantai, 28 kesäkuun, 2014 at 14:45

  Ihanaa kun olet ollut mukana ihan alusta asti, ja tuota samaa olen miettinyt myös – kampanja on osaltaan auttanut matkablogaajien yhteentuomisessa Suomessa. Hieman haikeana laitan kampanjan lomailemaan, torstait (vaikka nyt vasta lauantaina postauksia käynkin läpi) ovat olleet tosi mielenkiintoisia koko vuoden – koskaan ei tiedä kuka lähtee mukaan ja minkälaisia inspiroivia postauksia on tiedossa! Ruotsin reissu oli kyllä mahtava, täytyypä kehitellä jotain muuta uutta ja kivaa seuraavaksi…. 😉

  • Reply lena sunnuntai, 29 kesäkuun, 2014 at 16:57

   On kyllä todella kiva ollut olla mukana tässä! Tässä loman aikana ehtiikin hyvin pohtia uusia juttuja IGTT-n tiimoilta, juuri ostin uuden puhelimen jossa on huippu kamera joten uudella innolla sitten elokuussa olen mukana, instaa päivittelen varmasti ahkeraan. 😀

   Ja siellä Ruotsissa oli kyllä ihan huippua, kiinnostusta löytyy kyllä tällaisiin juttuihin ainakin täältä suunnalta. 🙂

 • Reply Teea lauantai, 28 kesäkuun, 2014 at 09:29

  Torstai on kyllä kiva päivä ollut kun aina on paljon luettavaa :). Superkiva tempaus tämä IG Travel Thursday!

  • Reply lena sunnuntai, 29 kesäkuun, 2014 at 16:53

   Äläpä muuta sano, Teea 🙂 Aivan huippu tempaus ja torstaisin on aina luvassa kivoja lukuhetkiä. Elokuuta odotellessa taas!

 • Reply Sofia perjantai, 27 kesäkuun, 2014 at 17:29

  Mua huvittaa kun nukuin niin hyvin sillon siellä laivalla kaikesta keikkumisesta huolimatta ja en ois varmaan tiennyt koko keikkumisesta jos korvat ei ois ollu lukossa aamulla 😀 Mutta ihana vuosi takana ja on ollut kyllä niin hienoa tutustua ihmisiin kampanjan tiimoilta. Mitä parhain postaus ennen kesätaukoa 🙂

  • Reply lena perjantai, 27 kesäkuun, 2014 at 19:22

   Mä en kyllä ymmärrä vieläkään miten et huomannut sitä myrskyä. 😀 Huh, aamullakin vähän heitti päässä.

   Tää vuosi on ollut ihan paras ja kaikki te olette tullee tutuiksi, huippua! Piti sitä vähän fiilistellä ennen taukoa.. 😀

 • Reply Kthetraveller perjantai, 27 kesäkuun, 2014 at 06:48

  Minä olen pohtinut vakavissani IGTT-kampanjaan liittymistä, ongelmana on ollut vain tuo postausten väsääminen, sillä yllätys yllätys, lapsiperheen elämä jossa äiti on täysipainoisesti töissä ja poissa kotoa yli kymmenen tuntia päivässä yhdistettynä bloggaamiseen rajoittaa hieman IGTT-kampanjaan osallistumista. Miten saada väsättyä ”edustava” tarina tämän kaiken keskellä on pieni probleema. Olen lähdössä Alppiturneelle ensi viikolla ja uskon saavani siihen malliin kuvamateriaalia, että ehkäpä kesälomien jälkeen minäkin olen ihanassa joukossanne täysipainoisesti mukana. Kait tuolta Alppireissulta tulee muhkeita kuvia 😉

  • Reply Kthetraveller perjantai, 27 kesäkuun, 2014 at 06:49

   Juu ja neljän tunnin yöunilla sinulle kirjoittamani vastaus on aika surkeasti kirjoitettu. Tsorppa.

  • Reply lena perjantai, 27 kesäkuun, 2014 at 11:27

   Lähde ihmeessä mukaan jos tuntuu että aikaa edes silloin tällöin löytyy, ei se jokaviikkoinen osallistuminen mitenkään pakollista ole. 🙂 Ja ainakin minä olen kiinnostunut jo nyt alppiturneesta, joko IGTT – tai muissa merkeissä 😉 Ihan huippu reissu varmasti tulossa!

   • Reply lena perjantai, 27 kesäkuun, 2014 at 11:28

    Hyvin oli kommentti kirjoitettu, älä huoli 😉 Olin itse myös melko silmät ristissä kun tämän postasin ja aamulla piti käydä editoimassa muutama kirjoitusvirhe.. näitä sattuu. 😀

 • Reply Jerry / Pako Arjesta perjantai, 27 kesäkuun, 2014 at 06:09

  Todella kiva postaus hienoista kokemuksistasi :)! On mukavaa seurata IGTT:n etenemistä kaikissa blogeissa. Olen moneen kertaan itsekin miettinyt osallistuvani, mutta jos lähtisin mukaan, haluaisin olla täysillä mukana. Tällä hetkellä tuntuu, etten kuitenkaan saisi tehtyä järkeviä postauksia joka torstai, joten en ole siksi osallistunut… ainakaan vielä 🙂

  • Reply lena perjantai, 27 kesäkuun, 2014 at 11:23

   Kiva kun pidit, Jerry! Lähde ihmeessä mukaan kun siltä tuntuu, olen saanut tältä projektilta paljon ja se on ollut hauska tapa tutustua kanssabloggaajiin. Torstaisin on ainakin varmaa että postauksia on tulossa matkailuun liittyen 😉 Torstaita tulee ihan odotettua viikoittain.

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.