Suomen suurin matkablogiyhteisö

Tuoreita raaka-aineita Bolognan katumarkkinoilta

Eilen Kuopion torilla kävellessäni mietin erästä asiaa, jota mietin nykyään melko paljon. Ruoanlaittoa nimittäin. Torilla oli tarjolla paljon tuoreita raaka-aineita suoraan tuottajilta, ja asiakkaitakin melkoisesti. Hyvä niin. Ruoka-aineisiin on tullut viime aikoina käytettyä jonkin verran ajatusta ja energiaa, kiitos Matteon. On mukava huomata että silti osa kuluttajista tekee ostoksiansa toreilla, vaikka suurin osa lieneekin markettien asiakkaita tänä päivänä.

Tämä ruoka-innostukseni varmastikin saa monet minut tuntevat suorastaan ihmetyksen valtaan – en nimittäin ole koskaan aiemmin ollut kovin kiinnostunut ruoanlaitosta saati raaka-aineista. Nyt tilanne on kuitenkin eri ja monesti kulutamme Englannissa aikaamme erilaisilla Farmers Marketeilla, joista saa ostettua herkkuja suoraan niiden tuottajilta, vieläpä hyvin kohtuulliseen hintaan. (Täällä hieman tarinaa South Kensingtonin Farmers Marketilta)

Bolognassa, aivan majapaikkani lähistöllä, sijaitsi markkina-alue joka saisi monet ruoan ystävät hihkumaan ilosta. Eikä vähiten siksi, että Bolognan sanotaan olevan Italian ruokapääkaupunki. Muutamalla Bolognan keskustan kapealla kadulla, lähellä Via Pescheriea, sijaitsi toinen toistaan houkuttelevampia ruokaliikkeitä. Ruokakaupat jatkuivat myös ulos kadulle, kuten tapana Italiassa on. Tiedättekö miten ihana oli kävellä ulkona lämpimässä kevätsäässä, ostaa tuoreita hedelmiä, vihanneksia sekä leivonnaisia? Tarjolla oli myös itsetehtyä pastaa, kalaa, lihaa, viinejä, juustoja mukaanotettavia pasta-annoksia sekä erilaisia oliiviöljy-tuotteita ja mausteita. I like.

IMG_7128
IMG_7127
IMG_7125
IMG_7123
IMG_7177
IMG_7176
IMG_7182
IMG_7130
IMG_7147
IMG_7139
IMG_7140
IMG_7121

Alkoipas taas tekemään mieli italialaista ruokaa kun näitä kuvia selasin. Sitä hyvin simppeliä, mutta samalla hyvin maukasta ruokaa. En tiedä menemmekö tänä kesänä Italiaan, se on vielä hieman auki, mutta aion viikonloppuna tehdä Lontoossa kuitenkin pienen ruokamatkan saapasmaahan. Katsotaanko suuntaammeko suosikkiravintolaani Pappa Cicciaan Fulhamissa, vai johonkin toiseen. Mutta jotain on nyt saatava.

Missäspäin maailmaa teidän lempi-markkinanne sijaitsevat?

Bolognan reissu toteutettu yhteistyössä Emilia Romagna Tourismin ja Blogvillen kanssa

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply VeeraBianca keskiviikko, kesäkuu 25, 2014 at 20:25

  Asuappa paikassa josta saa helposti tuoreita hedelmiä ja kasviksia torilta <3

  • Reply lena torstai, kesäkuu 26, 2014 at 19:40

   No niiiiiiiinpä <3 Kelpais.

 • Reply Milla - Pingviinimatkat keskiviikko, kesäkuu 25, 2014 at 20:04

  Italiassahan ne lempparimarkkinat ja ruokamarketit meikän mielestä piilee. Lomalla Italiassa yksi parhaista onkin nimen omaan se kun pääsee ruokaostoksille paikallisiin herkkupuoteihin! Tuli nälkä tätä lukiessa 🙂 Onneksi kodin naapurista löytyy Anton & Anton, niin on perus Alepan rinnalla hieman vaihtoehtoja. Keskustaelämisen herkkua muutenkin hallien ja kauppatorin läheisyys.

  • Reply lena torstai, kesäkuu 26, 2014 at 19:40

   Oi Milla meillä on samat intressit, ehdottomasti! 🙂 Mua kiinnostaa nuo ruokatorit noita nähtävyyksiä enemmän…. Keskustassa asuminen tosin pelastaa paljon. Kaupungin laitamilla kun on yleensä vain nuo alepat tms, mistä ei kovin herkullisia vihanneksia yleensä saa.

 • Reply Anna Koskela keskiviikko, kesäkuu 25, 2014 at 18:31

  Paikallisessa S-marketissa 😉

  Ei vaan…Oulussa on melko rajoittunut tuo lähiruoka tarjonta. Tori on ja kauppahalli, mutta ei todellakaan mitään runsautta havaittavissa niiden tarjonnassa. Siksi mä menen ihan sekaisin kun pääsen etenkin Aasian hedelmätoreille. Mutta kyllä Espanjasta ja Italiastakin löytyy todellisia herkkukeitaita..

  • Reply lena torstai, kesäkuu 26, 2014 at 19:38

   Sama Kuopiossa, on tori ja kauppahalli mutta siihen se sitten jääkin. 🙁 Mutta hyvä että on edes nuo! Aasian hedelmätorit on mun rakkaus mutta toki nuo Italian torit myöskin. Täällä Englannissakin on aika paljon hyviä marketeja, onneksi!

 • Reply Laura keskiviikko, kesäkuu 25, 2014 at 15:30

  Mun lähin (ja samalla lemppari) market oli Lontoossa asuessa Borough Market. Kävin siellä aina torstaisin jolloin paikalla oli vähemmän turisteja. Borough Marketilta löytyy monia ihania kojuja ja sieltä usein ostinkin vihannekset ja hedelmät. Suosittelen ehdottomasti siellä vierailua 🙂

  • Reply lena torstai, kesäkuu 26, 2014 at 19:37

   Tuo Borough Market on myös niiiin mun lemppari 🙂 Tuo South Ken oli lähempänä, mutta olihan se kovin vaatimaton verrattuna Borough Marketiin, siellä oli ihana käydä. Tosin tuo torstai pitää laittaa korvan taakse!

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.