Kuukauden päivät Kuopiossa // INSTAGRAM TRAVEL THURSDAY

Viime viikolla loistin poissaolollani IG Travel Thursday – kampanjassa hyvin pikaisen Tallinnan reissuni vuoksi, mutta onneksi torstai on joka viikkoinen tapahtuma ja kampanjaan voi aivan hyvin osallistua seuraavallakin viikolla.

Ajattelin tänään purkaa hieman tuntojani viimeisen kuukauden osalta. Olemme olleet Suomessa pian kuukauden (miten nopeasti aika voi kulua?) ja ensi viikolla palaamme Englantiin.

Yhteenvetona todettakoon, että Suomen reissu on ollut hyvin rento, olemme nauttineet kauniista maisemista sekä läheisten seurasta. Kesä ja maisemat ovat Suomen parhaita puolia, ainakin kun taivaalta ei sada jotain lunta muistuttavaa ja lämpötilat ovat hyvän matkaa päälle kahdenkymmenen. Olette ehkä törmänneetkin allaoleviin kuviin instagramissa, ne valikoituivat tämän postauksen kuvitukseksi sillä niihin kiteytyy parhaiten tämän reissun ydin. Ja ne ovat myös lempikuviani instagramissa viimeisen kuukauden ajalta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

photo-332

Meillä ei ole ollut juurikaan muuta ohjelmaa kuin nähdä kavereita ja perhettä, syödä hyvin ja viettää aikaa ulkosalla. Tämä oli oikeastaan reissun koko tarkoitus ja siinä onnistuttiin oikein hyvin. Paitsi ehkä tuossa ulkoilu-jutussa, minun oli tarkoitus lenkkeillä ja kohottaa kuntoani paljon enemmän. Muutaman kerran kävimme Puijolla lenkkeilemässä, mutta siihen se sitten jäikin. Pidän urheilusta, mutta juoksu mäkisessä maastossa ei ehkä ole ihan oma juttuni… vaikka metsässä liikkumisesta muuten pidänkin. Siellä on niin oma tunnelmansa ja oma rauhansa.

Joka Kuopion reissulla sitä myös huomaa asioiden muuttuneen. Mitä kauemmin on poissa, sitä helpompi on muutos huomata. On ollut jännä nähdä, että hyvin moni ystävistäni on jättänyt Kuopion taakseen ja muuttanut Helsinkiin. Ihan oikeasti, todella moni on tämän muuton tehnyt viime aikoina, ja Helsingissä onkin nykyään syytä vierailla useammin juuri tämän takia. Voisin samalla tutustua Helsinkiin itsekin paremmin, en ole koskaan kokenut kaupunkia omakseni millään tavalla ja matkaan usein Helsingin sijasta mielummin vaikkapa Tallinnaan. Vietimme puoli päivää Helsingissä ennen Tallinnaan suuntaamista viime viikolla ja tiukan aikataulutuksen ansiosta ehdin nähdä mahdollisimman montaa ystävää. Kuopiossa on jäljellä ystävistä muutama, joiden kanssa aikaa on sitten tullut vietettyä sitäkin enemmän. Näin se porukka hajoaa. Tai se on hajonnut aikaa sitten, ulkomailla asuessa sitä ei vain välttämättä niin tajua. Yhteydenpito on onneksi nykyään helppoa asuinpaikasta riippumatta.

photo-331

Olemme olleet melko paljon veden äärellä tai vesillä – joko sisävesiristeilyllä, järven äärellä kulkevilla lenkkipoluilla sekä venereissulla Hietasaloon. Hietasalo on muuten aivan must-kohde Kuopiossa mikäli vene on käytettävissä, siellä on upea uimaranta sekä mahdollisuus grillailla ja nauttia kesäpäivästä. Eikä sinne ole keskustasta kovinkaan pitkä matka vesiteitse. Kuopio on kaupunkina todella kiva näin kesäisin, se on sopivan pieni mutta kuitenkin herää henkiin kesätapahtumien myötä. Kaikki on lähellä eikä mihinkään ole pitkä matka, luonto alkaa suoraan kotiovelta ja usein myös järvikin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Välillä sitä aina miettii että millaista sitä olisi asua täällä, vaivattomasti luonnon keskellä. Olen tainnut tätä pohtia blogissa aiemminkin. Tämä kuukausi on kuitenkin osoittanut sen että Kuopio on kiva lomailutarkoitukseen, ei ehkä niinkään vakituiseen asumiseen. Syksyn asuinpaikkakin alkaa pikkuhiljaa hahmottua, ja jos byrokratia antaa myöten niin syksyllä on suunta kauas itään. Siitä lisää hieman myöhemmin.

photo-333

Vaikka reissu lähenee loppuaan, on juhannus vielä juhlittavana. Me lähdemme huomenna Pohjois-Karjalaan tätä keski-kesän juhlaa viettämään – Tahkon juhannus olisi myös ollut tarjolla mutta valitsin näistä kahdesta sen rauhallisemman vaihtoehdon. Viime vuonna meillä oli oikein hauskaa Tahkolla ja olen iloinen, että italiano sai nähdä perinteisen suomalaisen juhannuksen (ymmärtänette kaikki mitä tässä tapauksessa tuo ”perinteinen” tarkoittaa). Tänä vuonna juhannus kuluu tietysti myös perinteisin tavoin, mutta paljon rauhallisemmin. Ja se on kiva se.

Toivotan tässä vaiheessa jo ihanaa juhannusta kaikille, blogi saattaa olla hieman hiljaisempi muutaman päivän mutta palaan asiaan mahdollisimman pian. Millaisia juhannussuunnitelmia teillä on?

//Instagram Travel Thursday-tempauksen ovat Suomeen tuoneet inspiroivat bloggaajat blogien Running with Wild Horses (Veera), Kaukokaipuu (Nella) ja Destination Unknown (Satu) takana. Tarkoituksena on koota yhteen Instagramissa olevia matkakuvia ja niihin liittyviä tarinoita. Minut löytää Instagramista nimellä lenal17.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply satuvw perjantai, 20 kesäkuun, 2014 at 09:26

  Onpas kuukausi kulunut vauhdilla, en jotenkin tajunnutkaan että olette olleet Suomessa niin pitkän pätkän. Ja siis Taipei! Hä!? Ja upeaa… Kerro kerro lisää… 🙂

  Ihanaa perinteisen rauhallista juhannusta teille, nyt maistuisi itsellenikin muutama päivä Suomen mökkimaisemissa (lastenvahtien kera)! 🙂

  • Reply lena / london and beyond sunnuntai, 22 kesäkuun, 2014 at 11:10

   Äläpä muuta sano, ihan tajuttoman äkkiä kuluu aika. Ihan hurjaa, vastahan me tultiin 🙂
   Taipeihin tosiaan on lähtö syyskuussa mikäli kaikki menee hyvin, tuo byrokratia on hieman probleema.. pitää järjestellä Suomen reissuja ja passikin uusia.. ja hankkia tuplapassi taas, ei se helpoin homma Suomen loma-aikana. Oon kyllä niin innoissani enkä malta odottaa että pääsen blogissa kertomaan lisää.

   Toivottavasti teilläkin oli kiva juhannus siellä Norjassa! Kivoja nämä pyhät mutta kiva päästä taas arkeen. 🙂

 • Reply Sofia perjantai, 20 kesäkuun, 2014 at 08:53

  Hehe, perinteinen suomalainen juhannus :–) Kaunista on Kuopiossakin, vois tehdä uusintaretken sinnekin ja päivitellä muistoja kauppahallista ja Pikku Pietarin torikujasta! 🙂

  • Reply lena / london and beyond sunnuntai, 22 kesäkuun, 2014 at 11:07

   Joo se perinteinen ei jääne kellekään epäselväksi. 😀 Täällä on tosiaan kaunista, sais vaan olla lämpimämpi. Voisi joskus käydä siellä Pikku Pietarin torikujallakin, en tosiaan ole sinne koskaan päässyt… ;D

 • Reply Jerry / Pako Arjesta torstai, 19 kesäkuun, 2014 at 19:46

  Ei saa jättää tuollaista ”siitä lisää hieman myöhemmin” cliffhangeria :P. Japani? Thaimaa? Kiina? :O 😛

  • Reply lena torstai, 19 kesäkuun, 2014 at 21:11

   Haha, vanha kunnon teaser! 😀 Jos kaikki menee hyvin, niin elokuun lopussa osoitteeksi vaihtuu Taipei. Uskallan juhlia asiaa kunnolla kunhan viisumi on passissa, hirveä härdelli sen kanssa 🙂 Peukut pystyyn!

   • Reply Jerry / Pako Arjesta perjantai, 20 kesäkuun, 2014 at 12:05

    Taipei :O!? Vau! Kerro lisää heti, kun on sen aika :)! Peukut pystyssä!

 • Reply Heidi / Auringon alla torstai, 19 kesäkuun, 2014 at 15:28

  Näitä sun Kuopio-kuvia on ollut tosi kiva katsella, siellä kotiseudulla kun on niin kaunista! Se on tosiaan hieman haikeaa, kun kaveriporukat hajoaa maailmalle ja toisia näkee todella harvoin. Itse lähdin aikoinani Ouluun ja lopulta päädyin tänne asumaan ainakin suhteellisen pysyvästi, kun taas ”uudet” kaverini täällä ovat viime vuosina lähteneet työn perässä muualle. Onneksi ei kuitenkaan kaikki, ja toisaalta sitten antaa paremmin mahdollisuuden uusille ystävyyksille 🙂

  • Reply lena torstai, 19 kesäkuun, 2014 at 21:14

   Kiva jos näitä on mukava katsoa 🙂 Kuopio on tosiaan aivan upea, ei siitä mihinkään pääse..

   Totta on tuo mitä sanoit, että kaveriporukat aina hajoavat ja asiat muuttuvat. Ja uudestakin kaupungista, kuten sinulla Oulusta ja minulla aikoinani Skotlannista, ihmiset lähtevät. Niin se menee, harmi juttuhan se on.. mutta ainakin on hyvä syy mennä uusiin paikkoihin kavereita tapaamaan 🙂 Ja tosiaan niitä uusiakin ihmisiä tulee aina tavattua, kiva niin!

 • Reply Maarit Johanna torstai, 19 kesäkuun, 2014 at 13:36

  Oi en ollut kaikkia nähnytkään! Teillä on ollut ihana loma 🙂 ja mitäää! Oletteko muuttamassa Aasiaan?

  • Reply lena torstai, 19 kesäkuun, 2014 at 21:12

   No hyvä että jotain uutta kuvaa oli tällä postauksella tarjota:) Loma on kyllä ollut mainio, toki on sitten myös kiva palata Englantiin ensi viikolla.

   Jos kaikki menee hyvin, me ollaan elokuun lopulla Taipeissa. Vielä en kuitenkaan uskalla hirveästi hehkuttaa ennenkuin viisumi on passissa. Peukut ja varpaat pystyyn:)

   • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 22 kesäkuun, 2014 at 10:15

    Kyllä peukutan! Töiden puolestako olet suuntaamassa sinne päin? 🙂 vautsivautsi vauu!

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.