Suomen suurin matkablogiyhteisö

Radisson Lounge 24, Tallinnan paras näköalaterassi?

Näköalaterassit tarjoavat upeat puitteet illanviettoihin muutaman drinkin äärellä. Ainakin itseeni ne kolahtavat, ja aina tilaisuuden tullen suunnistan vierailemassani kaupungissa mahdollisimman korkealle nauttimaan näköaloista sekä drinkeistä. Aasia on kuuluisa näistä rooftop-baareistaan ja sinnepäin maailmaa suurin osa rooftop-kokemuksistani sijoittuukin. Nämä kokemukset ovat tosin ajalta ennen blogia eikä kovin kummoista kuvamateriaalia niistä minulla ole.

Valitettavasti, sillä ne olisivat oikeasti jutun arvoisia. Bangkokin kattojen yllä auringonlaskun aikana nautittu drinkki on vertaansa vailla ja olisipa ollut kiva jakaa vinkit ja kuvat täällä blogissakin. Mutta kun ei niin ei.

Tallinnaa ja Bangkokia ei tietenkään kannata verrata toisiinsa, mutta Radisson Blu-hotellista Kaubamajan takaa löytyy näköalaterassi / baari, Lounge 24, jonka näköalan uskon olevan yksi Tallinnan upeimpia. Sisustus on myös viihtyisä, joten terassilla kuluu helposti tunti jos toinenkin.

Kävin tässä Radissonin 24. kerroksessa sijaitsevassa Loungessa ensi kertaa pari vuotta sitten, ja suunnistin sinne myös Italianon kanssa muutamana otteeseen viimeisimmällä Tallinnan reissullamme. Yleensä illan päätteeksi yhdelle, sillä halusimme myös tutustua pieniin tallinnalaisiin pubeihin ja oluthuoneisiin. Yövyimme toisessa Radissonissa kävelymatkan päässä ja kerran näköalabaari osui kotimatkan varrelle, niin olihan siitä otettava hyöty irti.

IMG_7846
IMG_7847
IMG_7854
IMG_7862
IMG_7852
IMG_7851
IMG_7856

On luonnollista olettaa, että näköalabaareissa hintataso on hieman normaalia korkeampi. Näin oli myös Radissonin Loungessa, jossa oluen hinta oli noin viiden euron luokkaa. Suomen hintatasoon verrattuna erittäin kelpo hinta, mutta paikalliseen tasoon verrattuna tyyris. Montaa paikallista en paikalla nähnyt, vaan asiakkaat olivat suurilta osin turisteja, expateja tai työmatkalaisia. Ainakin näin uskaltaisin arvata.

Mielestäni kuitenkin hyvästä näköalasta, palvelusta sekä viihtyisistä puitteista voi hieman ekstraa maksaakin. Eikä se viisi euroa tosiaan kukkaroa kovin paljoa kevennä, varsinkin kun on Suomen hintoihin taas tottunut tässä viimeisen kuukauden aikana. Lounge 24:n drinkeistä olen myös kuullut paljon hyvää, tosin itseltäni niiden maistelu jäi tällä kertaa väliin. En tykkää yhdistellä eri alkoholeja ja koska olin jo oluen ottanut aikaisemmin, päätin siinä myös pysytellä. Ensi kerralla sitten.

Onko teillä kokemuksia rooftop-baareista? Hot or not?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply Hanna tiistai, heinäkuu 15, 2014 at 16:20

  Kiitos kivasta Tallinna-vinkistä! Viime kesänä tuli kierreltyä Kalamajan-alueella ja tutustuttua F-Hooneen, joka oli todella kiva paikka. Ensi viikon reissulla voisi käydä tsekkaamassa tämän näköalabaarin, hyvältä vaikuttaa 🙂

  • Reply lena / london and beyond keskiviikko, heinäkuu 16, 2014 at 07:31

   Kiva että vinkistä on hyötyä 🙂 F-Hoone oli mun ihan lemppari ja Kalamaja myös. Vähän vaihtelua vanhaankaupunkiin. Kerrohan tykkäsitkö tuosta baarista, uskon että viihdyt tosiaan, niin kivat maisemat sieltä oli 🙂

 • Reply Annika perjantai, kesäkuu 20, 2014 at 21:38

  Korkeat rakennukset tai terassit on kyllä loistavia näköalapaikkoja, sillä tykkään fiilistellä kaupunkeja lintuperspektiivistä. Täällä Barcelonassa on rannassa iso hotelli ja sieltä löytyisi ilmeisesti hulppea terassikin, mutta vielä ei ole tullut testattua. Helsingin Tornissakin olen käynyt vaan paikkoja tsekkaamassa, mutta en koskaan jäänyt istuskelemaan. Sieltä Tornin vessasta vasta makeet näkymät onkin, kun voi pöntöltä ihailla maisemaa, siellä on argentiinalaisten vieraiden kanssa otettu kuva jos toinenkin 😛

  • Reply lena / london and beyond sunnuntai, kesäkuu 22, 2014 at 11:48

   Tuo on niin totta, kaikkea on kiva fiilistellä korkeammalta! 🙂 Tuo mainitsemasi Barcelonan hotelli on tullut muutaman kerran esiin hotelligooglausten yhteydessä, ainakin maisemat ovat sieltä terassilta käsin olleet mahtavat, kuvien perusteella siis 🙂

   Mä olen Tornin hotellin nähnyt kerran ja kuullut vain siitä kuuluisasta vessasta puolalaisten ystävieni toimesta, täytyy ehdottomasti pistää se korvan taakse ensi Helsingin reissulla. 😀

 • Reply Jerry / Pako Arjesta torstai, kesäkuu 19, 2014 at 19:49

  Kyllähän kattoterassit ovat mahtavia :). Ja se Tornin Ateljee Bar kannattaa tosissaan käydä testaamassa. Tein siitä vasta tänään jutun, jos kiinnostaa lukaista kokemuksia 🙂

  • Reply lena torstai, kesäkuu 19, 2014 at 21:06

   Pitää ehdottomasti käydä katsomassa tuo Tornin terassi-juttu 🙂 Minua nyt hävettää tunnustaa etten tiennyt Hotelli Tornin olemassaolosta ennen viime viikkoa. Olimme menossa Tallinnaan ja piipahdimme pikaisesti lounaalla Kitch-nimisessä ravintolassa siinä lähellä… no, hyvä syy mennä Helsinkiin uudelleen 😉

 • Reply Marimente keskiviikko, kesäkuu 18, 2014 at 18:38

  Aivan ehottomasti tykkään kattoterassibaareista ja -ravintoloista! Istanbulissa oli eräs niin ainutlaatuinen turkkilais-italialainen paikka, ettei toista! 🙂 Kirjoittelen siitä varmaan piakoin lisää blogin puolelle. Ja kiitos Leena-Mari tästä Tallinna-vinkistä, täytyy pistää korvan taa kunhan suunnataan sinne myöhemmin kesällä!

  • Reply lena torstai, kesäkuu 19, 2014 at 08:16

   Oi kirjoita ihmeessä, pitää käydä sitten katsomassa miltä siellä näytti 🙂 Etelän auringon alla on noissa paikoissa vielä oma erikoisempi tunnelmansa 🙂

   Kannattaa ehdottomasti piipahtaa tuolla Tallinnan reissulla, et varmasti pety! Kesäiltana en keksi parempaa paikkaa viettää aikaansa….

  • Reply lena torstai, kesäkuu 19, 2014 at 08:16

   Oi kirjoita ihmeessä, pitää käydä sitten katsomassa miltä siellä näytti 🙂 Etelän auringon alla on noissa paikoissa vielä oma erikoisempi tunnelmansa 🙂

   Kannattaa ehdottomasti piipahtaa tuolla Tallinnan reissulla, et varmasti pety! Kesäiltana en keksi parempaa paikkaa viettää aikaansa….

 • Reply Maarit Johanna keskiviikko, kesäkuu 18, 2014 at 16:38

  Aivan ehdottomasti HOT! Ajattelin aloittaa näiden ”keräilemisen”. Ainakin jos ensin tulis matkoja kohteisiin joissa niitä sattuisi olemaan 🙂 Helsingin Tornikin on vielä testaamatta. Näissä on kyllä aivan oma fiiliksensä…

  • Reply lena torstai, kesäkuu 19, 2014 at 08:14

   Jee, meitä on monia jotka tykkää noista baareista 🙂 Katselen kyllä aina ”sillä silmällä” kohdettani josko sieltä sattuisi kattobaari löytymään, ihana fiilis niissä tosiaan on. Mun pitää myöntää etten tiennyt että Hotelli Tornissa on tuollainen terassi kun vasta viime viikolla.. näin ko. hotellinkin silloin ekaa kertaa. no, aina oppii uutta. 😀

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.