Suomen suurin matkablogiyhteisö

Extempore-reissu Tallinnaan

Olen extempore-reissujen vankkumaton kannattaja. Reissut, joita ei ole sen kummemmin suunniltu, ovat olleet lähes poikkeuksetta olleet mieleenpainuvia ja hauskoja. Extempore-päätöksen siivittämänä olen päätynyt jopa Siperiaan asti, mutta huomenna pääsemme testaamaan, pitääkö tämä väittämä vieläkin paikkaansa myös oikean lähimatkailun osalta. Sähköpostiini ilmestyi nimittäin muutama tuntu sitten liput Matteolle ja minulle Tallinnaan.

Meillä on ollut pitkään suunnitelmissa käväistä Virossa, mutta se suunnitelma on aina tosiaan pysynyt vain suunnitelmana. Nyt meillä on aikaa, joten tilausuutta ei ollut järkeä jättää käyttämättä vaan tuumasta toimeen. Matteon lapsuudenystäväkin asuu Tallinnassa, joten suunnitelmanamme on nähdä myös häntä.

IMG_2056

Olen käynyt Tallinnassa kerran aikaisemmin ja täytyy myöntää, että minä yllätyin. Positiivisesti. Minulle oli mainostettu Tallinnaa suomi-turistien ryyppykohteena ja odotukseni eivät olleet kovin korkealla. Tottahan se on, että näitä maanmiehiämme siellä pyörii jos jonkinmoisessa kunnossa, ja muutama Tallinnassa asunut kaverinikin on heistä hieman ei-niin-mairittelevaan sävyyn puhunut. Opin viime reissullani kuitenkin sen, että vaikka Tallinna ei järin suuri kaupunki olekaan, ei siellä tiettyjä paikkoja välttelemällä näihin isänmaan toivoihin välttämättä törmää. Ja suuri osa Tallinnan kävijoistä on ihan normaaleja matkalaisia, niinkuin mekin silloin pari vuotta sitten olimme.

IMG_2044

Minulla ei ole vielä mitään suunnitelmia Tallinnaan, joten teidän lukijoiden vinkit olisivatkin kultaa kalliimpia. Alan tästä itse googlaamaan lisää aiheesta, mutta reissaajien omakohtaiset vinkit mielenkiintoisista kohteista sekä hinta/laatusuhteeltaan hyvistä ravintoloista ovat aina kiinnostavia.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply Anu Johanna keskiviikko, 11 kesäkuun, 2014 at 15:33

  Tallinna on minusta ihana (vaikka suomalaiset ördäysturistit yrittääkin pilata sitä)! Siellä on nykyään niin keskieurooppalainen tunnelma, että oikeasti pääsee Helsingistä hetkessä ulkomaanmatkalle. 🙂

  Kalamajan ja Koplin alueita on paljon hehkutettu mm. Mondossa ja Hesarissa. Siellä tuli käytyä viime syksynä, kun olin viimeksi Tallinnassa.

  En varmaankaan löytänyt ihan niitä mahtavimpia paikkoja, sillä hehkutus tuntui musta vähän ylimitoitetulta, mutta kyllä siinä Kopli-kadun varrella oli kivoja ja persoonallisia kahviloita. Eikä se alue ole mitenkään erityisen kaukana keskustasta, eli voisin hyvin mennä sinne uudestaankin. Ympärillä riittää myös idyllistä puutaloarkkitehtuuria, joka ainakin minun aina viehättää. 🙂

  Myös vanhassakaupungissa on paljon hyviä ravintoloita etenkin, kun poistuu pienemmille kaduille.

  Eräällä reissulla pari vuotta sitten ihastuin varsinkin sellaiseen afrikkalaiseen ravintolaan, joka oli silloin kai melko uusi. En valitettavasti muista paikan nimeä, mutta ehkä löydät sen googlettamalla, jos kiinnostaa? 🙂

  • Reply lena perjantai, 13 kesäkuun, 2014 at 08:47

   Kiitos kommentista, olen ehdottomasti samaa mieltä kanssasi että Tallinna on kohteena hyvin Keski-Eurooppalainen ja siellä on kontrasti esimerkiksi Helsinkiin.

   Olemme jo kotona, mutta vietimme jonkin verran aikaa juuri tuolla mainitsemallasi Kalamaja / Koplin alueella ja minä viihdyin erittäin hyvin! 🙂 Rakastuin niihin puutaloihin ja siihen ei-turisti-meinikiin, ja löydettiin muutama hyvä ravintola ja baari alueelta. Tuota reissultani halusin ja onneksi italianon ystävä vinkkasi Kalamajasta meille!

   Minua kiinnostaa aina alueella sijaitsvat ravintolat, joten jos sinulla on ko. ravintola lyhyen googlauksen päässä niin ottaisin mielelläni sen muistikirjaani seuraavaa reissua varten! Uskon että palaan Tallinnaan pian, viihdyn tosiaan siellä todella hyvin. 😉

   • Reply Anu Johanna tiistai, 17 kesäkuun, 2014 at 19:09

    Satuin löytämään juuri viime viikonloppuna muistitikun kätköistä kuviakin tuosta ravintolasta, ja innostuin googlettelemaan 🙂 Ravintolan nimi on yksinkertaisesti African Kitchen. Täytyy itselläkin laittaa nyt toi osoite talteen seuraavaa Tallinnan-reissua varten.
    http://www.africankitchen.ee/indexEng.html

 • Reply Jenni / Suurherttuan vieraana keskiviikko, 11 kesäkuun, 2014 at 10:54

  En tiedä oletteko siellä vielä, mutta jos olette ja neuvostoarkkitehtuuri kiinnostaa, niin Väike-Õismäe on aika, öh, miten sen nyt sanoisi, mielenkiintoinen käyntikohde. 🙂 Jos taas enemmän mieleen ovat vanhat talot niin Vabaõhumuuseum on mielenkiintoinen seurasaarimainen ulkomuseo. Piritassa olen käynyt katsomassa vanhan luostarin raunioita, ja vanhassa kaupungissa ehdoton käyntikohde on Maiasmokk, jossa kävin jo taannoin vuonna 1992 napostelemassa mielettömän hyviä leivonnaisia. Vielä viitisen vuotta sitten ne olivat vielä aika halpojakin.

  • Reply lena perjantai, 13 kesäkuun, 2014 at 08:44

   Olipa mielenkiintoinen vinkki, kiitos Jenni! Minua kiinnostaa aina tuo neuvostoaika ja sen arkkitehtuuri erityisesti jostain kumman syystä, pistän korvan taakse seuraavalle reissulle 🙂

   Tultiin eilen kotiin mutta sinulla oli tuossa monta hyvää vinkkiä, uskon että Tallinnaan vielä päädyn monta kertaa. Viihdyin siellä nimittäin todella hyvin, se on jotenkin hyvin söpö ja helppo kohde. Vanhan kaupungin ulkopuolella on paljon nähtävää ja siellä ulkopuolella yritimme nytkin viettää mahdollisimman paljon aikaa 🙂

 • Reply Milla - Pingviinimatkat tiistai, 10 kesäkuun, 2014 at 05:47

  Keväiselle reissullemme ei sattunut mitkään unelmakelit, joten varsinainen kaupungilla tepastelu jäi vähemmälle. Tykästyttiin kuitenkin vanhan kaupungin kupeesta teollisuusalueelta löytyvään F-Hoone nimiseen ravintolaan ja alue vaikutti muuteniin erittäin mielenkiintoiselta. Siitä tuli rustattua täällä: http://pingviinimatkat.pallontallaajat.net/2014/04/15/sunnuntailounas-f-hoonen-tapaan/

  • Reply Lena / London and beyond tiistai, 10 kesäkuun, 2014 at 07:43

   Kiitos Milla! Mä käyn tsekkaamassa tuon linkin, hyvät ravintolat kiinnostaa ehdottomasti!

   Ei meilläkään nämä säät mitään hellettä täällä ole, mutta kunhan ei sada niin menettelee 🙂

 • Reply Rimma maanantai, 9 kesäkuun, 2014 at 08:15

  Vinkkejä en osaa antaa, kun vain pari lyhyttä päivänreissua sinne takana. Mutta oon ihan samaa mieltä, että ex-tempore reissut on just parhaita! Ja road trpitkin, koska silloin voi tehdä aika monta pientä ex-tempore stoppia tms 😀 Mukavaa Tallinnaa!

  • Reply Lena / London and beyond tiistai, 10 kesäkuun, 2014 at 07:41

   Kiitos Rimma! Mulla on myös tuollaisia lyhyitä reissuja takana (tai siis se yksi) ja oon tässä yrittänyt googlailla museoita jne.. Ja ravintoloita tietenkin 😉

 • Reply Panu / Panun matkat sunnuntai, 8 kesäkuun, 2014 at 20:15

  Ravintolavinkki: Kohvik Moon, http://panunmatkat.com/2014/01/12/kohvik-moon-tallinna/
  Menovinkki: Kalamajan alue, jotain vinkkiä olen pistänyt täällä: http://panunmatkat.com/2013/01/05/tallinnan-tupla/
  Muita vinkkejä: Tv-torni, Kadriorgin puisto ja palatsi, Radisson Blu -hotellin terassibaari

  • Reply lena perjantai, 13 kesäkuun, 2014 at 09:28

   Kiitos Panu! Viesti oli jostain syystä mennyt ”vireille” kansioon, sain sen vasta sieltä hyväksyttyä.

   Tuo Kalamaja oli ihana, samoin kuin Radinsson Blun kattoterassi jossa muutaman kerran piipahdettiin. 🙂 TV-torni jäi ensi kerralle. Tallinnassa on ihana tunnelma, mun sydän vaan vetää tuonne itään. Tietänet tunteen! 😉

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.