Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kesäilta Kallavedellä // INSTAGRAM TRAVEL THURSDAY

Eilisilta kului Matteon kanssa Kallaveden maisemia ihaillen sisävesi-risteilyltä käsin, varsinainen muutaman tunnin mittainen mini-reissu oli tällä kertaa kyseessä. Eilinen taisi olla kolmas kertani kyseisillä risteilyillä ja täytyy todeta että kauniita kesäiltana en juuri parempaa ajanvietettä keksisikään.

Alkuilta oli kaunis, mutta pieni ukkoskuuro häiritsti suunnitelmaamme sen verran, että päädyimme risteilemään kello viiden sijasta vasta seitsemältä. Asiassa ei sen kummempaa ongelmaa kuitenkaan ollut, vaan päädyimme pitämään sadetta muutaman tunnin verran sisätiloissa Kuopion satamassa sijaitsevissa ravintoloissa ennen laivan lähtöä.

Minun oli tarkoitukseni päivittää instagramiani eilen ”reissun päältä” eli Kallavedeltä käsin, mutta puhelimeni oli selkeästi asiasta toista mieltä ja lopetti toimintansa puolivälissä risteilyä ennenkuin ehdin instaa päivittämään. Kuvat latasin instagramiin tänä aamuna kun sain laturin käsiini, joten hyvin tuoreesta #igtravelthursday jutusta on kysymys.

photo 3-31

Olen toistanut tätä monta monituista kertaa täällä blogissani, mutta siitä ei vaan pääse mihinkään että Suomen kesä on vaan aivan tajuttoman kaunis. Vaikka sitä lämmintä ja aurinkoa kestäisi vaan se muutama viikko, mutta silti.

Olemme kieltämättä olleeet melko onnekkaita tämän reissun aikana, säät ovat pääosin suosineet ja lämmintä on riittänyt. Paitsi mitä nyt muutamana päivänä lämpötila laski lähemmäs nollaa (!!), onneksi tämä lämpötilan lasku jäi kuitenkin hyvin hetkelliseksi ilmiöksi.

photo 5-12

Risteilyllä oli mukavan väljää ja aurinkokannelle mahtui hyvin nauttimaan ohikiitävistä maisemista. Matkaevääksi ostimme tuopilliset perisuomalaista karhua ja nautimme illasta. Muutama taivaalta satanut sadepisara häiritsi hetkellisesti, mutta silloin oli hyvä siirtyä katoksen alle lattiatasoon sadetta pakoon. Ei se ole kesällä niin tarkkaa, istuuko sitä lattialla vai missä, eihän?

photo 1-42

Kahden tunnin risteilyn jälkeen piipahdimme nopeasti Albatrossissa ja kävelimme takaisin kotiin. Albatrossi on ehdottomasti yksi Kuopion legendaarisimmista ravintoloista, suunnitelmissa on palata sinne ainakin vielä kerran tämän Suomen reissun aikana. Siellä on koettu yhtä sun toista menneinä kesinä, Kuopiossa kesäisin vietetty aika on ollut aikaa, jota muistellaan vielä pitkään.

photo 2-45

Onko teillä kokemuksia vastaavista risteilyistä Suomessa?

//Instagram Travel Thursday-tempauksen ovat Suomeen tuoneet inspiroivat bloggaajat blogien Running with Wild Horses (Veera), Kaukokaipuu (Nella) ja Destination Unknown (Satu) takana. Tarkoituksena on koota yhteen Instagramissa olevia matkakuvia ja niihin liittyviä tarinoita. Minut löytää Instagramista nimellä lenal17.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

24 Comments

 • Reply Kaukokaipuun Nella perjantai, 6 kesäkuun, 2014 at 18:54

  Voi Suomi, sait juuri pienen koti-ikävän nostatettua tänne Sloveniaan. (:

  • Reply lena / london and beyond lauantai, 7 kesäkuun, 2014 at 13:08

   Täällä on niin kaunista nyt 🙂 Mutta epäilen että niin on Sloveniassakin, ei sillä 😉

 • Reply Sofia perjantai, 6 kesäkuun, 2014 at 13:07

  Ihania kesäkuvia! Sisävesiristeilyä pitäis kyllä harrastaa vähän enemmän, mahdollisuuksiakin kun on yllättävän paljon.

  • Reply lena perjantai, 6 kesäkuun, 2014 at 13:10

   Kiitos Sofia! Pitäisi ehdottomasti käyttää hyödykseen tuo mahdollisuus, tarjolla on vaikka mitä eikä hintakaan päätä huimaa 🙂

 • Reply Anna Koskela perjantai, 6 kesäkuun, 2014 at 10:51

  Laitetaanpa tähän ketjuun sulle vielä vähän haastetta:
  http://tamamatka.pallontallaajat.net/2014/06/06/viisi-asiaa-viisi-paivaa-positiivisesti/

  • Reply lena perjantai, 6 kesäkuun, 2014 at 13:09

   Grazie Anna, oon just puuhaamassa tätä : )

 • Reply Anna Koskela torstai, 5 kesäkuun, 2014 at 19:26

  Missähän mä olen viimeksi risteillyt sisävesillä. Varmaan Saimaan kanavaa pitkin Viipuriin tai sitten Porvooseen, paitsi että Porvoon reitti ei kyllä ole sisävettä 😉

  • Reply lena perjantai, 6 kesäkuun, 2014 at 10:20

   Viipuriin olisi kyllä aivan ihana matkustaa vesiteitse… pitäisi ehdottomasti enemmän käydä Venäjällä kun se kerta tuossa ihan vieressä on. Tai vaikka siellä Porvoossa 😉

 • Reply Maarit Johanna torstai, 5 kesäkuun, 2014 at 18:21

  Vautsi! Tuo missä istut lattialla on ehkä rennoin kuva! 🙂 Tulee itellä mieleen Inarijärven risteily jolla viime vuonna käytiin, vois kyllä ehdottomasti ottaa senkin uudelleen…

  • Reply lena perjantai, 6 kesäkuun, 2014 at 10:20

   Siis apua Inarijärven risteily, olispa ihan mahtava kokemus käydä siellä… 🙂 Mä en ole edes tiennyt että noita on olemassa! Voishan sielläkin ottaa rennosti 😉

 • Reply Tiina, Kinttupolulla torstai, 5 kesäkuun, 2014 at 16:47

  Suomen kesä on ihana 🙂 Näyttää kovin mukavalta tuo teidän miniristeily ja varmaan parhaat paikatkin onnistuitte saamaan botskilta. Mikäs sen parempaa kuin röhnöttää laivankannella upeita maisemia ihastellen oluttuoppi kädessä 😀

  • Reply lena perjantai, 6 kesäkuun, 2014 at 10:19

   Haha, olet asian ytimessä. 😉 Oli kyllä ihan mahtava katsella maisemia ja nauttia oluesta, vaikka karhua olikin. 😀

   Täällä on nyt ihan huippua ja lämmintä… kestäs vielä pari viikkoa 🙂

 • Reply Katja torstai, 5 kesäkuun, 2014 at 16:10

  Ei ole kokemusta sisövesi risteilyistä, mutta olen kyllä samaa mieltä että Suomen kesä on kyllä tajuttoman kaunis niinä päivänä kun sitä riittää! Ei olisi Rovaniemelläkään parempia kelejä voinut sattua kun aurinkoa ja hellettä joka päivä. Ihanaa!

  • Reply lena torstai, 5 kesäkuun, 2014 at 20:39

   Oi ihanaa, Rovaniemi on aivan ihana paikka helteellä. Ja muutenkin, mä jotenkin viihdyn siellä niin hyvin. Jopa niin hyvin että näin unta viime yönä siitä että asuin siellä 😀 Suomen kesä on todella kaunis, mutta sanoisin että Lapin kesä on vielä kauniimpi!

 • Reply Annika torstai, 5 kesäkuun, 2014 at 13:57

  Mä en varmaan pääse Suomeen ennen heinäkuun loppua, joten kateellisena ihailen näitä kuvia 🙂 Ei ole Suomen kesän voittanutta, ei sitten millään.

  Me ollaan joskus viety ulkkarivieraita Päijänteelle risteilylle ja ne on kyllä ollut hienoja reissuja. Ehtisköhän sitä tänä vuonna uudelleen..

  • Reply lena torstai, 5 kesäkuun, 2014 at 20:38

   Oi Päijänteellä on varmasti myös hieno risteillä, samanlaiset maisevat lienevät 🙂 Mene ihmeessä mikäli mahdollisuus tulee, oli kyllä ihan huippua eilen.

   Ja Suomen kesähän on parhaimmillaan heinäkuussa, joten Suomi varmasti näyttää parhaansa vielä silloinkin 😉

 • Reply virpis75 torstai, 5 kesäkuun, 2014 at 12:47

  Aivan loistoidea viettää kaunista kesäiltaa! Tänä kesänä päästävä risteilemään jonnekin! 🙂

  • Reply lena torstai, 5 kesäkuun, 2014 at 20:37

   Mä en tosiaan ihan heti keksi parempaa tapaa nauttia kesästä 🙂 Oli kyllä oikein ihanaa ja olut kyytipoikana noissa maisemissa maistui paremmin kuin hyvin!

 • Reply Satu VW / Destination Unknown torstai, 5 kesäkuun, 2014 at 12:02

  Ihania Suomi-maisemia… Ja yhdyn aivan täysin tuohon että Suomen kesän on aivan mielettömän kaunis, ja vaikka sen tietääkin, niin jotenkin se aina yllättää. Tampereella on tullut käytyä hieman vastaavilla järviristeilyillä, kerran niin että laivassa oli sauna ja katolta pystyi hyppäämään järven aalloille virkistäytymään 🙂

  • Reply lena torstai, 5 kesäkuun, 2014 at 20:35

   No nyt mun on pakko päästä Tampereelle tuollaiselle risteilylle…. ei ole mitään parempaa kuin sauna, kesäilta ja hypyt järveen laivasta 🙂

   Pitää nyt tosiaan nauttia tästä niin pitkää kun voi, tätä tulee tosiaan taas Englannissa ikävä.

 • Reply Kthetraveller torstai, 5 kesäkuun, 2014 at 11:35

  Erös sukulaisenikin asuu yhden laivareitin varrella, joten oli kiva katsella heidän tonttiaan järveltä päin. Toisaalta oli mukavaa katsella myös maista valkean laivan lipumista järvellä. Oi, Kuopioon on päästävä tänä kesänä!

  • Reply lena torstai, 5 kesäkuun, 2014 at 20:34

   Tule ehdottomasti Kuopioon! Ja jos ollaan samaan aikaan, niin olisi hauska käydä vaikka satamassa kahvilla tms! 🙂

   Eilen oli tosi kiva kun mökkeilijät vilkuttelivat meille ja me heille. Ihan mahtava kesäfiilis 🙂

 • Reply Kthetraveller torstai, 5 kesäkuun, 2014 at 11:33

  Kallavedellähän minäkin olen muutaman kerran seilannut. Kaunista aluetta kerrassaan ja Saaristokaupungin asuintaloja olen katsellut kieli pitkällä. Lottovoittoa odotellessa…

  • Reply lena torstai, 5 kesäkuun, 2014 at 20:32

   Tuolla on niin kaunista, ja ne saaristokaupungin talot on kyllä tosi kivoja 🙂 Aina sitä miettii että Lontoosta kaksio, Kuopiosta talo samalla hinnalla juttua…. ja tulee siihen ajatukseen että Kuopiolla on puolensa 🙂 Ja sillä lottovoitolla myös. 😉

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.