Suomen suurin matkablogiyhteisö

Alkukesän Suomi-kuulumisia – vieraita ja juhlia

Viime lauantaista saakka olemme Matteon kanssa nauttineet Suomen kesästä, sen erittäin vaihtelevasta säästä sekä hyvästä seurasta. Olemme tällä hetkellä vanhempieni luona Kuopiossa ja viikkoon on mahtunut montaa monelaista aktiviteettia.

Viime aikoina olen ollut melkoisen paljon reissussa eri puolilla eteläistä Eurooppaa sekä Lontoossa tietenkin joten Suomi-loma on hyvin tervetullut ja toivottu. Suomessa ollaan täällä kertaa kuukauden verran, joten Suomesta saa kerrankin nauttia kunnolla ennenkuin on taas aika palata muualle.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Ystäväni Anna-Cara oli vieraanamme muutaman päivän ajan lauantaista lähtien. Saavuimme Matteon kanssa Kuopioon perjantai-illan (yön) viimeisellä lennolla ja Anna saapui Kuopioon lauantaina iltapäivällä. Hän oli työreissulla Helsingissä ja lensi Kuopion kautta takaisin Lontooseen, joten vietimme yhdessä oikein mukavan viikonlopun nauttien aivan ihanista kesäsäistä ja perinteisistä Suomi-ruoista.

Sekä Anna että Matteo ovat vierailleet sekä Suomessa että Kuopiossa lukuisia kertoja eikä meidän ohjelmassamme siten ollut yhtäkään turistiaktiviteettia. Päinvastoin, me vain kävelimme ympäriinsä, söimme hyvin ja nautimme kesästä. Lauantai-iltana vietimme aikaa Kallaveden rannalla piknikin, saunan sekä muutaman oluen merkeissä. Ei tuosta ilta parane, varsinkin kun lämminta on lähemmäs kolmekymmentä ja auringon laskua voi ihailla melkein koti-ovelta. Kuten instagramiin jo kirjoitinkin, tällaisia iltoja maailmalla tulee ihan oikeasti ikävä.

Viime päivät ovat kuluneet oikeastaan urheilun ja työn merkeissä. Matteo on tehnyt töitä ja olemme lenkkeilleet niin paljon kuin olemme vain pystyneet – Puijo on kyllä oikeasti ihan huippu juttu. Säätä olen tosin kironnut muutamaan otteeseen, viime viikonlopun helteistä ei ole ollut muutamaan päivään tietoakaan ja lämpötila on lähennellyt nollaa. Suomen ja Englannin kesät eivät olekaan niin erilaisia lopuinviimein…

Viikko huipentui tänään ylioppilasjuhliin. Vierailimme vanhempieni naapurissa ylioppilasjuhlissa, täytyy todeta että niissä on kyllä aina aivan ihana tunnelma. Minulla ja Matteolla ei ollut varsinaisia juhla-vaatteita valitettavasti mukana ollenkaan, mutta improvisoimalla pääsee pitkälle – tosin olin siinä uskonssa että viimeiaikaisten reissujeni vuoksi olisin hieman ruskettunut ja uskaltaisin pukeutua mustaan, mutta kuva taitaa todistaa toista. No, pikkujuttuja nämä kai ovat.

Vanhemmillani on kyllä aivan mahtavat naapurit ja uskon että meillä kaikilla oli oikein kivat juhlat. Nyt on meilläkin jääkaappi kakkua täynnä ylijääneistä ruoista ja mikäs siinä – maukas kakku maistuu niin ilta- kuin aamupalaksikin. 😉

IMG_7503
IMG_7497

Näihin tunnelmiin haluan vielä toivottaa kaikille ylioppineille sekä valmistuneille paljon onnea. Viettäkää mukava ilta ja nauttikaa vapaudesta!

Tähän loppuun kysyisin vielä teiltä lukijoilta, olisiko teillä kiinnostusta postaukseen jossa kerrottaisiin ulkomaalaisten havannoista Suomesta sekä suomalaisuudesta? Matteon, Annan sekä muiden ulkomaailaisten ystävieni vierailut ovat aina mukavia, sillä he näkevät Suomen aivan eri tavalla kuin minä itse. Uskoisin, että niistä saisi mukavasti materiaalia blogiin.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply sandra sunnuntai, 1 kesäkuun, 2014 at 17:53

  Todella kiinnostava postausaihe! Odotan mielenkiinnolla, mitä havaintoja ulkomaalaiset ystäväsi ovat tehneet. Vastaavia mielenkiintoisia havaintoja ja kommentteja kuulee myös esimerkiksi omilta ihan suomalaisiltakin kavereilta tai sukulaisilta, jotka tulevat vierailemaan ensimmäistä kertaa omassa kotikaupungissani. He tuntuvat huomaavan pieniä hauskoja yksityiskohtia, joille on itse tullut jo sokeaksi 🙂

  • Reply lena / london and beyond maanantai, 2 kesäkuun, 2014 at 07:45

   Kiva kuulla Sandra että kiinnostusta löytyy! Sama juttu on kuten mainitsit, suomalaisten kanssa Suomen eri kaupungeissa. Silloinkin vieraiden ollessa paikalla eri näkökulmia on mielenkiintoista kuunnella… samoja katuja kun kulkee päivittäin, niin aina ei kaikkea huomaakaan 🙂

 • Reply säppä sunnuntai, 1 kesäkuun, 2014 at 17:25

  Tosi hyvä postausidea! Mua ainakin kiinnostais kuulla ulkomaalaisten mietteitä tästä meidän armaasta kotimaastamme. 🙂

  • Reply lena / london and beyond maanantai, 2 kesäkuun, 2014 at 07:43

   Oikein kiva huomata että kiinnostaa 🙂 Palaan asiaan paikkoin kunhan olen saanut informaatiota kerättyä kasaan. Nämä ovat aina mielenkiintoisia juttuja.

 • Reply Kthetraveller sunnuntai, 1 kesäkuun, 2014 at 12:42

  Aina kiva kuulla näitä Kuopio-kuulumisia 🙂 Ja tietty ulkomaalaisten mietteitä Suomesta. Sinä olet kyllä niin kaunis Suomineito ja ihana kuva teistä!

  • Reply lena / london and beyond maanantai, 2 kesäkuun, 2014 at 07:42

   Kiitos K!:) Mua on tämä ulkomaalaiset Suomessa aihe kiehtonut pitkään, mukava huomata että sille olisi kysyntää. Pistän asian siis työn alle!

 • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 1 kesäkuun, 2014 at 06:54

  Kyllä näytät ruskettuneelta! Ja ihana kuva teistä 🙂

  • Reply lena sunnuntai, 1 kesäkuun, 2014 at 10:51

   Kiiitos 🙂 No hyvä jos edes vähän näyttäisin, sillä mielestäni oon kuitenkin saanut vähän väriä pintaan. 😀

 • Reply Emmi H lauantai, 31 toukokuun, 2014 at 21:53

  Joo kirjoita ihmeessa! Oon ollut ite kv-tuutorina opiskeluaikoinani ja oli kiva seurata vaihtarien kummasteluja itelle niin tavallisilta tuntuvista asioista. Salmiakki varsinkin oli niin hirveeta, etta Assa Mix-karkkipussiin jai piknikilla vaan mustat karkit 🙂

  • Reply lena sunnuntai, 1 kesäkuun, 2014 at 10:50

   Voi vitsi, oli varmaan hauska seurata noita KV-opiskelijoiden juttuja. 🙂 mä olen kans huomannut sen, että salmiakki ei oikein uppoa muihin kuin suomalaisiin, tosin pikkupullo salmaria on otettu ilolla vastaan… 😀 Eli karkki ei kelpaa mutta vettä vahvempi kyllä, haha.

 • Reply SannaF lauantai, 31 toukokuun, 2014 at 21:53

  Mua ainakin kiinnostaisi kuulla ulkomaalaisten havainnoista ja siitä mistä he täällä Suomessa tykkäävät. Oon joskus miettiny, että mitä sitä osaisi Suomesta näyttää ulkomaalaisille vieraille, jos sellaisia tulisi kylään, kun tuntuu, että kaikki on täällä itselle niin arkista ettei osaa nähdä niitä kivoja ja jänniä juttuja ns. tuorein silmin 🙂

  Itse kävin viime elokuussa ekan kerran Kuopiossa sukuloimassa pikaisella yön yli reissulla ja kyllähän siellä kaunista on. Leikin itsekseni turrea ja kävin iltaristeilyllä Kallavedellä. Oli ihanaa nauttia lämpimästä loppukesän illasta järvellä tunnelmallisella vanhanajan paatilla. Kyllä se vesi on hieno elementti, ja kun itse asuu täysin kuivassa ympäristössä sitä arvostaa enemmän. Instagramissa kattelinkin ja kadehdin vähän sun porukoiden maisemia. 😀

  • Reply lena sunnuntai, 1 kesäkuun, 2014 at 08:41

   Mukava kuulla että tällaiselle postaukselle olisi tilausta, laitan työn alle. 🙂 Hauska aina seurata muiden mietteitä itselle tutusta Suomesta.

   Kuopio on kyllä todella kiva kesäkaupunki mikäli sää on suosiva, meilläkin olisi tarkoitus mennä risteilylle kallavedelle tässä joku päivä jos nuo kelit lämpiävät 🙂 Vesi on kyllä aivan ihana juttu, vaikka merestä tykkäänkin niin järvi on myös aivan ihana. 🙂

 • Reply Jerry / Pako Arjesta lauantai, 31 toukokuun, 2014 at 21:48

  Ehdottomasti on kiinnostusta tuollaiseen postaukseen :)!

  • Reply lena sunnuntai, 1 kesäkuun, 2014 at 08:37

   Hieno juttu, alan väsätä sellaista tässä pikkuhiljaa. 🙂 Hauska aina seurata muiden reaktioita itselleen tuttuun ympäristöön, kaikenlaista huomiota sitä on tullut vastaan!

   • Reply Jerry / Pako Arjesta sunnuntai, 1 kesäkuun, 2014 at 13:48

    Se on ihan totta :). Asioita ei kuitenkaan voi nähdä kuin omasta näkökulmastaan ;).

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.