Suomen suurin matkablogiyhteisö

Vuoden verran vain Eurooppaa // INSTAGRAM TRAVEL THURSDAY

Aika tarkalleen vuosi sitten palasin viimeisimmältä Aasian reissultani Taiwanista ja Japanista. Viime vuosina reissuni ovat suureksi osin suuntautuneet itään, Euroopan jäädessä siten hieman Aasian varjoon.

Tosin viime toukokuusta lähtien en ole päässyt Eurooppaa pidemmälle. Tämän vuoksi olen nähnyt maanosaamme paljon enemmän kuin moneen vuoteen,  lukuunottamatta muutamaa Glasgow’n vuotta neljä-viisi vuotta sitten jolloin reissasimme opiskelukavereiden kanssa melko paljon ympäri Eurooppaa.

photo(12)

Tsekki, Skotlanti, Ranska, Italia, Ruotsi, Malta. Tuossa taitaa olla saldoni viime kesäkuusta lähtien, lukuunottamatta Suomeen ja Englantiin suunnanneita visiittejä. Joukkoon mahtuu muutama uusi maa (Tsekki, Malta) sekä oivallus siitä, että Eurooppaa pitää tämän tytön tutkia vielä paljon enemmän. Olen myös innostunut Euroopasta aivan uudella tavalla.

photo(14)

Olen kokenut itäisen Aasian kulttuurit itselleni kiinnostavampia ja siksi reissannut paljon siellä suunnilla. Ja koska Aasiaan kun on hieman kalliimpi matkustaa (kohteesta riippuen toki), ei Euroopan reissuja ole siten tullut niin monia puhtaasti lomailutarkoituksessa tehtyä. Tämän vuoden jälkeen minulla on kuitenkin jo monta uutta reissusuunnitelmaa, nimenomaan Euroopan varalle.

Toteutusajankohta on vielä tosin hieman avoin.

photo(10)

Olen viimeaikoina reissannut jonkin verran seurueissa, joihin kuuluu esimerkiksi kiinalaisia sekä yhdysvaltalaisia matkaajia. Heille Eurooppa on melko eksoottinen kohde, jonne matkaamista saatetaan suunnitella kauankin. Meille Euroopassa asuville on taas erittäin helppoa lähteä viikonloppulomalle vaikkapa Pariisiin tai Barcelonaan – muutaman tunnin lennon jälkeen onkin perillä aivan toisenlaisessa ympäristössä. Heidän mukaansa tästä luksuksesta pitäisi ottaa enemmän irti.

Eivätkä nämä viikonloppureissut ole välttämättä kovin epäystävällisiä kukkarollekaan, kunhan sattuu olemaan oikealla aikaan oikealla nettisaitilla. Netissä roikkuminen on tuottanut tulosta, ja melko huokealla olen tänä vuonna päässyt matkustamaan. (Aiheesta oma postaus luvassa myöhemmin)

photo(11)

Se, mistä Euroopassa itse pidän on juurikin lyhyet välimatkat sekä siten mahdollisuus nähdä jotain uutta ja erilaista melkoisen helposti. Kulttuurit saattavat vaihdella melkoisestikin pienen maantieteellisen alueen sisällä, kielistä puhumattakaan. Maisemanvaihto tutuista kotimaisemista on melko helppoa.

Esimerkiksi Prahan vanha kaupunki, Tsekin maaseutu, Venetsian kanaalit sekä pohjoisen Ranskan juustotherkut eivät ole kovin kaukana Suomesta, Englannista eivätkä toisistaan. Lentäen näiden kohteiden välillä matkaa on maksimissaan muutama tunti, eikä se  junailukaan hankalaa ole. Hintataso on monessa kohteessa kuten Tsekissa sekä Italiassa varsin kohtuullinen verrattuna siihen, mihin olemme pohjoismaissa tottuneet.

photo(13)

Tällä hetkellä olen erittäin kiinnostunut itäisestä Euroopasta sekä Baltiasta. Kävin ensi kertaa koskaan Tallinnassa kaksi vuotta sitten ja samana kesänä sain ensikosketuksen Latviaan. Baltian jälkeen minun on alkanut tehdä mieli matkustaa enemmän entisen neuvostoliiton maihin, tutkimaan historiaa sekä elämää nykypäivänä. Esimerkiksi Ukraina on listallani, tosin sinne matkustaminen on tällä hetkellä hieman niin ja näin. Puolaakin olisi mukava nähdä Varsovaa enemmän.

Minua kiehtovat myös Balkanin maat kuten Makedonia, Albania, Serbia, Kosovo, Bosnia & Hertsegovina. Olen kuullut siellä liikkuneilta todella paljon hyvää seudusta. Historia on karu, mutta ei reissuilla mielestäni pidä aina liikkua vaaleanpunaiset lasit silmillään. Matkailun on tarkoitus myös avartaa, niin hyvässä kuin pahassa. Balkanilla tosin tulvii tällä hetkellä melkoisesti, joten ajankohta ei tällä hetkellä liene varsinaisesti otollisin sinne matkustamiselle.

Suunnitelmia Euroopan valloitusta varten on paljon, toivottavasti näitä pääsee pian toteuttamaan!

Mikä ovat teidän suosikkipaikkanne Euroopassa, ja miksi?

//Instagram Travel Thursday-tempauksen ovat Suomeen tuoneet inspiroivat bloggaajat blogien Running with Wild Horses (Veera), Kaukokaipuu (Nella)  ja Destination Unknown (Satu) takana. Tarkoituksena on koota yhteen Instagramissa olevia matkakuvia ja niihin liittyviä tarinoita. Minut löytää Instagramista nimellä lenal17.

 

 

 

 

Previous Post Next Post

27 Comments

 • Reply Sofia maanantai, 26 toukokuun, 2014 at 11:56

  Sulla on hienoja kohteita takana! Balkanin maista myös Montenegro oli hyvä kokemus. Muutoin suosikkeihin lukeutuu esim. Kroatia ja juurikin esim. Skotlanti ja molempien niihin parhaisiin puoliin kuuluu ehdottomasti maisemat 🙂

  • Reply lena maanantai, 26 toukokuun, 2014 at 13:15

   Ahh ne maisemat, Skotlannissa varsinkin 🙂 valitettavasti en ole koskaan Kroatiaan päässyt, olisi ihan huippu joskun päästä sinne ensin vaikka rannalle ja sitten vaeltamaan… Montenegro on myös ehdottomasti listalla. Näyttää että bloggaajilla on samoja kiinnostuksen kohteita, pitäisi varmaan bloggaajareissua järkätä itäiseen Eurooppaan… 🙂

 • Reply Teea lauantai, 24 toukokuun, 2014 at 15:30

  Itse olen matkustellut nimenomaan paljon Euroopassa. Vaikka muutkin alueet (tottakai!!) kiinnostavat, niin tämä Eurooppa on ikisuosikki <3. Tosin tämä kiinnostukseni Eurooppaa kohtaan on hyvin kausiluontoista: keväästä alkusyksyyn tekisi mieli matkustella lähinnä Euroopan sisällä, Suomessa ja muualla, (ja suunnitella siinä sivussa talven matkoja kauas pois), talvisin matkakuume suuntautuu kohti niitä kaukomaita :D. Poikkeuksen tekee Espanja, jossa viime talvestakin meni iso pätkä, asumismielessä voisin tykätä muistakin paikoista, mutta jos nyt lyhyemmistä matkoista puhutaan.

  Suosikkipaikkoja on tavallaan vaikea nimetä, mutta kyllä Saksa ja Espanja pitävät aina pintansa. Iso-Britannia on mielenkiintoinen, myös itä kiinnostaa paljon. Esimerkiksi Budapestiin ihastuin 1,5 vuotta sitten ja Unkaria ja olisi kiva koluta enemmänkin. Käymättömistä paikoista kiehtoo mm. Romania, Kroatia ja Sveitsin luonto, mutta moni muukin maa enemmän tai vähemmän :). Tuntuu, että jo Euroopan sisällä riittää kokemista loppuelämäksi, puhumattakaan niistä kiehtovista paikoista kauempana!

  • Reply lena maanantai, 26 toukokuun, 2014 at 13:13

   Kesä-aikaan tosiaan Eurooppa on kiva… yleensä hyvät ilmat ja Suomen kesästäkin ehtii nauttia siinä samalla. 🙂 Talvella on aina kiva lähteä lämpimään ja valitettavasti Eurooppa ei ole kovin lämmin kohde talvella. Poikkeuksena mahdollisesti Kanaria, mutta sielläkin taitaa olla hieman tuuripeliä tuo lämpö.

   Unkari olisi minulla myös listalla, sellainen iso tuntematon se on itselleni. Ja ihana että mainitsit Romanian, se vasta olisi jotakin. Bukarest ja sitten Transilvaniaan. 🙂

 • Reply Kea perjantai, 23 toukokuun, 2014 at 17:16

  Mulla taas on käyny niin että reissasin kymmenisen vuotta sitten niin paljon Euroopassa et nyt ei oikein enää nappaa… ja viimeiset 6-7 vuotta on lähinnä menny Jenkkeillessä… 🙂 Mutta ehkä se mieli vielä muuttuu!

  • Reply lena maanantai, 26 toukokuun, 2014 at 13:10

   Jenkkeily kuulostaa todella hyvältä myös. 😉 Jännä että nämä kiinnostuksen kohteet menevät sykleissä, tosin myönnän että osittain ”pakon edessä” olen täällä Euroopassa oleskellut, sillä aina kalliimpaa on tuo kauas reissaaminen. Mutta en valita, niin paljon olen nähnyt viime aikoin 🙂

 • Reply Jerry / Pako Arjesta perjantai, 23 toukokuun, 2014 at 05:07

  Itselläni on käynyt juuri niin, että ainoastaan kaukomaat kiinnostavat tällä hetkellä. Euroopassa on lukemattomia kiinnostavia maita ja paikkoja, joissa haluan käydä joskus, mutta tällä hetkellä en vain saa mielenkiintoa heräämään niihin. Uskon kuitenkin, että tämä muuttuu, kun kohta on varaa matkustaa useamminkin kuin kerran vuodessa :).

  Se on ehdottomasti Euroopassa asumisen etu, että kaikki erilaiset kulttuurit, maastot, ilmastot yms. ovat niin lähellä. Joskus olisi kiva tehdä Euroopan road trip, jonka aikana näkisi useamman maan kerrallaan :).

  Mielenkiintoinen postaus :)! Hauskaa viikonloppua.

  • Reply lena / london and beyond perjantai, 23 toukokuun, 2014 at 15:11

   Minulla on tosiaan aina kaukomaa-kuume, mutta nyt on tuo Eurooppa jotenkin pinnalla. Samalla rahalla pääsee useammin reissuun Euroopan sisällä, vai miten se menee. 😉 No, seuraava kaukoreissu saattaa onneksi olla tiedossa pikemmin kuin arvaankaan, toivottavasti pääsen tästä kertomaan pian lisää.

   Kiva että pidit postauksesta, mukavaa (ja helteistä!) viikonloppua! Valmistelen juuri kentälle lähtöä, Suomi is calling 🙂

 • Reply Katja torstai, 22 toukokuun, 2014 at 17:58

  Meillä on kyllä ehdottomasti samanlaisia mieltymyksiä, sillä Baltia on kyllä minullakin tällä hetkellä Euroopasta se osa joka jollain tavalla kiehtoo todella paljon. (Ja arvaa olenko yrittänyt kesälomaksi googlettaa lentoja Kroatiaan ja katsellut Apollomatkojen pakettimatkoja Montenegroon..)
  Eurooppa on hyvä paikka matkustaa! : )

  • Reply lena / london and beyond perjantai, 23 toukokuun, 2014 at 15:09

   Samoja mieltymyksiä tosiaan löytyy meiltä ja monelta muulta tähän topikkiin vastanneelta, mahtava huomata ja vaihtaa kokemuksia 🙂 Baltia on niin lähellä, ihan hölmö olo on koska en ole siellä käynyt. Ja se Montenegro… Euroopassa on tosiaan vaikka mitä!

 • Reply Heidi / Auringon alla torstai, 22 toukokuun, 2014 at 16:26

  Euroopasta löytyy kyllä vaikka mitä kivaa ja olisi tosiaan hyvä muistaa, että joillekin toisille Eurooppa on eksoottinen (ja kallis) matkakohde. Pitäisi siis itsekin muistaa hyödyntää suht lähellä olevia paikkoa, vaikka toisaalta onhan Suomi hieman syrjässä, Lontoosta käsin olisi paljon lyhyemmät matkat 😉

  • Reply lena / london and beyond torstai, 22 toukokuun, 2014 at 16:53

   Eritoten kiinalainen matkakumppanini viime viikolla oli sitä mieltä, että Eurooppa on hänelle se ykköskohde vaikka oli melkein joka kolkassa palloa pyörinytkin. Pitää tosiaan joskus ajatella ehkä hieman eri vinkkelistä ja arvostaa enemmänkin mitä meillä on tässä vieressä 🙂

   Lontoosta on tosiaan kyllä helpompi reissuta kuin Suomesta, mutta onneksi Suomessakin on nykyään paljon valinnanvaraa!

 • Reply Anna Koskela torstai, 22 toukokuun, 2014 at 15:51

  Kyllä ne suosikit on akselilla Ranska, Italia ja Saksa ( no Espanja). Usein tulee pyyhällettyä monta maata samalla. Nytkin kesäkuulla autoillaan Saksassa,Itävallassa, Italiassa, Sveitsissä ja Ranskassa. Monasti maanrajat hämärtyvät ja huomaa vasta jostain liikennemerkin tekstistä, että kappas, maa vaihtui. Niin likellä nuo paikat toisiaan ovat.

  • Reply lena / london and beyond torstai, 22 toukokuun, 2014 at 16:47

   Totta puhut, tuollapäin rajat ovat sellaisia joihin ei niin kiinnitä huomiota. Joissain paikoissa rajan pinnassa kun näyttääkin aivan samalta, niin on mahdoton aina muistaa missäs sitä ollaan… 😉

   Teille on kyllä tulossa mielenkiintoinen reissu kesäkuussa, autolla liikkuminen ja reissaaminen on kyllä sellainen juttu joka kiehtoo minuakin. Näkee eniten eikä kesäpäivää, autoa (avointa ikkunaa) sekä hyvää musiikkia voita mikään! 😉

 • Reply Laura torstai, 22 toukokuun, 2014 at 14:41

  Mua kiinnostaisi kanssa todella paljon kiertomatka Balkanilla, olen kuullut paljon hyvaa. Praha oli aivan ihana ja Italia nyt on aina varma vaihtoehto ihaninen gelatoineen!

  • Reply lena / london and beyond torstai, 22 toukokuun, 2014 at 16:43

   Huippua, että Balkan kiinnostaa. Olisi ihana matkata sinne vaikka roadtripin merkeissä, maisemia katselemaan ja ruokia kokeilemaan. Ja sitten vaikka autoilla Italiaan gelatolle. 😉

 • Reply Jenni / Suurherttuan vieraana torstai, 22 toukokuun, 2014 at 13:47

  Eurooppa on ihana. 🙂 Samaa mieltä siis sun kanssa!

  Suosikkipaikkoja on aika vaikea nimetä, koska kaikkialla olen viihtynyt. Ehkä se Itä-Eurooppa on kuitenkin lähimpänä sydäntä, juuri tuon karumman historian takia, joka tekee matkustamisesta mulle paljon mielenkiintoisempaa. Toinen mistä tykkään on matkustaa maaseudulla ja pienemmissä paikoissa kierrellen sen sijaan, että menee johonkin isoon kaupunkiin. Musta iso osa Euroopan charmista on pienemmissä paikoissa, joista löytyy vaikka mitä jännää. Vaihtovuonna tuli huomattua että Tsekin maaseutu on tässä suhteessa ihan huippu, kun siellä just parhaat nähtävyydet on pikkukaupungeissa ja bussimatka maan päästä päähän voi irrota viidellä eurolla.

  Nyt olen miettinyt, että pitäisi matkustaa enemmän Saksassa, kun olen tässä ihan vieressä. Vaikka olen käynyt maassa useaan otteeseen, tuntuu se vieläkin vähän kaukaiselta, ehkä siksi etten osaa kieltä – tai ehkä siksi, että se on vaan niin valtava.

  • Reply lena / london and beyond torstai, 22 toukokuun, 2014 at 16:41

   Jes, huippua että samanhenkistä seuraa on liikkeellä! Sulla on kyllä Eurooppa niin ovella, että ihan kateeksi meinaa käydä. 🙂

   Itä-Eurooppa on aina huippu, mutta myös tuo Saksa. Se on minulle myös suuri tuntematon, jossa olen tainnut kerran käydä. Harmi sinänsä, sillä muutama hyvä ystäväni on sieltä kotoisin ja olisi siten tilaisuus siellä käydä ihan kunnolla. No, saa nähdä minne tuuli meidät parin vuoden päästä kuljettaa, se saattaa hyvinkin olla tuo Saksa. 😉

 • Reply satuvw torstai, 22 toukokuun, 2014 at 13:03

  Me ollaan taas lähinnä kierretty Eurooppaa ja suosikkikohteita löytyy vaikka kuinka… Irlanti kokonaisuudessaan, siellä Englannissa tietty Devonin nummet, Slovenia, nämä Italian Alpit… Ja tietenkin Norja! Euroopassa kiehtoo se, että lyhyiden matkojen päästä löytyy aina uusi kulttuuri, kieli ja tavat, ja lentolipuistakaan ei tarvitse aina pulittaa kovinkaan suurta summaa.

  • Reply lena / london and beyond torstai, 22 toukokuun, 2014 at 16:37

   Se on tosiaan ihanaa että Euroopassa pääsee niin nopeasti paikasta toiseen. 🙂 Mun pitäisi ehdottomasti reissata enemmän tuolla Englannin nummilla, vaikka juuri Devonissa, Englannista löytyy niin paljon kaikkea upeaa. Ne jutut pitää vaan löytää 🙂

   Italian alpeista puhumattakaan…. nautihan olostasi siellä, on varmasti upeaa!

 • Reply Panu / Panun matkat torstai, 22 toukokuun, 2014 at 12:26

  Puolassa asuttuani on ollut vaikea sopeutua Suomen syrjäiseen sijaintiin, täällä tuntee todella olevansa loukussa, kun ainoastaan Viroon pääsee nopeasti ja helposti ilman lentämistä. Manner-Euroopasta kaipaan siis matkustamisen vaivattomuutta ja mainitsemaasi monipuolisuutta, kun maat, maisemat ja kulttuurit vaihtuvat tiuhaan. Kuinkaa upeaa olikaan aina hypätä junaan Poznanissa ja puksutella minne mieli teki…

  Varsinaista suosikkimaata Euroopassa minulla ei ole, vaikka Puolalla onkin erityisasema sydämessäni. Täällä on aivan liikaa kaikkea kiinnostavaa, että voisin nimetä yksiselitteistä suosikkia. Suosittelen lämpimästi Venäjää, Liettuaa, Puolaa sekä koko Balkania!

  • Reply lena / london and beyond torstai, 22 toukokuun, 2014 at 16:33

   Hyvä huomio on tuo, että Suomi sijaitsee melkoisen syrjässä. Varsinkin Kuopiosta on aivan todella vaikea lähteä mnnekkään ja Helsingistäkin pääsee nopeasti vain Viroon, ja toki Pietariin.
   Euroopassa on maailma enemmän ”avoinna” ja täältä Lontoostakin pääsee melko vikkelästi liikkumaan paikkaan jos toiseenkin.

   Puola on tosiaan mielenkiintoinen, siitä ei pääse yli eikä ympäri. 🙂 Liettua olisi ihana nähdä, samoinkuin tosiaan tuo Balkan. Voi kun olisi aikaa ja rahaa niin en muuta tekisikään kun etsisin noita uusia paikkoja!

   • Reply Panu / Panun matkat sunnuntai, 25 toukokuun, 2014 at 21:57

    Pietariin pääsisi nopeasti, jos ei olisi viisumivaatimusta esteenä… 🙁 Meidän ”pelastuksemme” voisi olla Tallinnan-tunneli, jos se joskus toteutuu.

 • Reply Maarit Johanna torstai, 22 toukokuun, 2014 at 12:11

  Olen tykännyt kaikista paikoista missä olen käynyt Euroopassa, ainakin jollain tavalla! Irlanti ja Mallorca ovat ehkä upeimpia maisemiltaan, samoin Itävalta 🙂

  • Reply lena / london and beyond torstai, 22 toukokuun, 2014 at 16:31

   Mallorcalla olen kerran käynyt joskus todella kauan aikaa sitten, ehkä tosiaan sinne pitäisi uudestaan mennä. Varsinkin kun sitä täällä kommenttiosiossa on jo hehkutettu useamminkin! Tai sitten Irlantiin, Dublinissa oli toki kivat maisemat mutta se muu Irlanti on vielä näkemättä 🙂

 • Reply Kthetraveller torstai, 22 toukokuun, 2014 at 11:33

  Voi että sinua kun heitit kysymyksen. Euroopassa on niin paljon kaikkea ihanaa, että vaikea pystyä mainitsemaan kaikkea. Rakastan kumminkin vanhoja rakennuksia, joten niiden puolesta ihanat Praha, Budapest ja Krakova nousevat mieleen. Maisemia ajatellen: Mallorcaan ihastuin päiväretkellä ja voisin mennä sinne joskus pidemmäksi aikaa. Balkanin maat ovat ”must visit”-listallani ja Italiasta Amalfin rannikko. Tässäpä siis muutama oma suosikkini.

  • Reply lena / london and beyond torstai, 22 toukokuun, 2014 at 16:30

   Ihana huomata että tuo Balkan kiehtoo muitakin. Se on kokonaisuudessaan varmasti oikein mielenkiintoinen kohde joka ei ole vielä turistien kansoittama, ainakaan täysin. Mallorca on muutamassa kommentissa mainittu, kerran olen siellä käynyt joskus kauan sitten ja silloin taisin viihtyä vain rannalla. 😉

   Kysymys lienee aika hankala sillä nähtävää on Euroopassa tosiaan paljon, näitä vastauksia on ihana lukea!

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.