Suomen suurin matkablogiyhteisö

Lontoosta Bolognaan matkabloggaajan matkassa

Matkasin tänä aamuna Lontoosta Italian Bolognaan tarkoituksenani tutustua paremmin Emilia Romagnan alueeseen Blogville-projektin tiimoilta. Olen kerran käynyt Bolognassa rautatieasemalla joten ei liene yhtään liioitteltua sanoa paikan olevan minulle täysin uusi. Tämä viikko menee tutustuessa tietysti alueeseen yleensä, mutta eritoten tarkoitus on oppia lisää ruokakulttuurista Emilia Romagnan alueella.

Minulla oli tänään aikainen aamulento Gatwickistä, mikä tarkoitti tietenkin äärettömän aikaista aamuherätystä. Hyppäsin junaan hieman ennen kuutta ja matkustin Clapham Junctionin kautta Gatwickin lentokentälle. Valitsin junan joka oli perillä noin kaksi tuntia ennen lennon lähtöä – minulla on erittäin huono luotto Gatwickille vieviin lentokenttäjuniin ja matkantekoon jäi siten hieman pelivaraa jos jotain sattuisi. En pidä kiirehtimisestä, ja jos minun ei ole aikataulullisista syistä pakko kiirehtiä, niin menen mieluusti kentälle ajoissa ja nautin aamupalan kentällä ennen lennon lähtöä.

Processed with VSCOcam with f2 preset Processed with VSCOcam with f2 preset

Nautin erittäin nopean aamupalan Gatwickin libanonilais-henkisessä ravintolassa ja jäin odottelemaan lennon tietoja. Kone oli kuitenkin myöhässä edellisltä reitiltään noin tunnin verran (Glasgowsta) ja näin minulle jäi hieman enemmän aikaa nauttia aamupalastani.

Processed with VSCOcam with f2 presetProcessed with VSCOcam with f2 preset

Koneessa minulle napsahti keskipaikka, jota syvästi inhoan, mutta lento meni kuin menikin oikeastaan nukkuessa ja torkahdellessa. Aamun herätys selkeästi painoi kropassa ja heti Bolognaan päästyäni pääsin ottamaan pienet torkut. Valitsin lentoyhtiökseni tällä kertaa aikataulullisesti kätevimmän eli EasyJetin, joka lensi suoraan Gatwickilta Bolognaan. Heathrow on itselleni kaikista kätevin lähtökenttä Lontoossa mutta sieltä oli tarjolla vain lentoja joissa olisi ollut yksi vaihto jossainpäin Eurooppaa – ei kiitos.

Processed with VSCOcam with f2 presetProcessed with VSCOcam with f2 preset

Bolognaan päästyäni nautimme bloggaajaporukalla myöhäistä lounasta ja lähdimme hieman katselemaan Bolognaa. Lähinnä katselimme läpi ne paikat joissa olisi mukava tällä viikolla vierailla ja  tietenkin etsin samalla lähimmän gelaterian käsiini ja nautin tämän reissun ensimmäisen herkun. Ruoka-katuja löytyi reissun teemaan sopivasti monta monituista ja niistä tulette varmasti kuulemaan vielä lisää.

Processed with VSCOcam with f2 preset Processed with VSCOcam with f2 preset Processed with VSCOcam with f2 preset

Tällainen bloggaajan päivä täällä tänään, huomenna kohti uusia seikkailuja Gelato Universityn merkeissä. Pääsen kulissien taakse katsomaan miten gelatoa valmistetaan joten mielenkiintoinen päivä on väistämättä tulossa. Pikaisiin palaamisiin Bolognasta, buona notte!

Previous Post Next Post

14 Comments

 • Reply Marimente tiistai, 13 toukokuun, 2014 at 16:33

  Sopivasti täällä Italia-kuumeisena tulin kaivelemaan sun blogia 🙂 Bologna ja ruoka -yhdistelmä kuulostaa ihan huipulta ja en malta oottaa lisäraporttia gelato-yliopistosta! 😉

  • Reply lena torstai, 15 toukokuun, 2014 at 10:19

   Täällä tosiaan löytyy toinen Italia-kuumeinen 😉 Uudessa postauksessa hieman lääkettä gelato-aiheeseen, enemmän asiaa tulee myöhemmn 🙂

 • Reply alex tiistai, 13 toukokuun, 2014 at 15:49

  Täällä koti-Suomessa ei juuri tällä hetkellä ole oikein jäätelökeliä, gelato tosin maistuu aina, kelillä kuin kelillä! Mielenkiinnolla odotan tulevia postauksia, Bologna on itsellä aina ollut kaupunki ”joskus”-listalla!

  • Reply lena torstai, 15 toukokuun, 2014 at 10:18

   Bologna on osoittautunut oikein mainioksi paikaksi jo nyt, juttua varmasti piisaa tulevien viikkojen aikana 🙂 Gelatoakin löytyy tosiaan joka makuun ja sää suosii. Mutta totta on että gelato maistuu kyllä säällä kuin säällä 😉

 • Reply Kaukokaipuun Nella tiistai, 13 toukokuun, 2014 at 15:04

  Oi oi, ihanaa! Taisit jo maistaa paikallista herkkua Piadinaa? Bologna on mulle kuin koti, kerro terveisiä sille ihanalle ja punaiselle kaupungille <3

  • Reply lena tiistai, 13 toukokuun, 2014 at 15:26

   Ihana paikka tämä on ehdottomasti <3 Piadinan hain noin puolisen tuntia kaupunkiin saapumisen jälkeen ja taidampa tästä lähteä hakemaan lisää tuota herkkua. Ihan huippua <3

 • Reply Kthetraveller tiistai, 13 toukokuun, 2014 at 08:57

  Voi sinua onnenmyyrää kun pääset Gelatoja maistelemaan. Nauti!

  • Reply lena tiistai, 13 toukokuun, 2014 at 14:54

   Kiitos=) Oli kyllä hieno kokemus tuo gelato university, lisää blogissa piakkoin 🙂

 • Reply Jerry / Pako Arjesta tiistai, 13 toukokuun, 2014 at 07:38

  Olen ihan samanlainen siinä, että kentällä pitää olla ajoissa, jotta ei tarvitse kiirehtiä. En tule koskaan ymmärtämään niitä ihmisiä, joita kuulutellaan lentokoneeseen vihaisena ”Herra Makkonen… lentonne lähtee nyt” :P.

  Taitaa olla kiva matka luvassa :)! Kuinka hyvää italialainen gelato oikein on, kun en ole koskaan itse päässyt maistamaan? Mukavaa matkaa!

  • Reply lena tiistai, 13 toukokuun, 2014 at 14:53

   Kiitos Jerry! 🙂 Gelato on aivan mahtavaa täälläpäin, jos joskus tulee mahdollisuus niin ehdottomasti kokeile. Jää helposti koukkuun 😉

   Juu jos juurikin on mahdollisuus, niin ehdottomasti olen mielelläni ajoissa. Joskus sitten pitää varata lento tiukemmalla aikataululla tai vaihtojen vuoksi on kiire, mutta niille ei nyt voi mitään.

   • Reply Jerry / Pako Arjesta tiistai, 13 toukokuun, 2014 at 19:36

    Kyllä se mahdollisuus vielä tulee, joten sitten pitää kokeilla 🙂

    • Reply lena torstai, 15 toukokuun, 2014 at 14:05

     Hyvä, oikein! Kävin aamupalalla gelateriassa ja kohta takaisin. Joten, lupaa mulle että kokeilet kun Italiaan tulet! 😉

 • Reply Milla - Pingviinimatkat tiistai, 13 toukokuun, 2014 at 05:32

  Gelato University, pakko päästä joskus! Erinomaista reissua
  🙂

  • Reply lena tiistai, 13 toukokuun, 2014 at 14:52

   Kiitos Milla! Ei muuten mennyt pieleen. blogissa pian lisää 😉

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.