Suomen suurin matkablogiyhteisö

Juhannus Suomen Lapissa // Instagram Travel Thursday

Juhannus alkaa piakkoin olla melkoisen ajankohtainen aihe ja sen tiimoilta tänään on hyvä aika palata viime juhannukseen ja sen tunnelmiin. Juhannus kului suurelta osin napapiirin tuolla puolen (lukuunottamatta yhden yön Tahkon reissua) ja onhan se aika uskomatonta nähdä Lappi kesällä, varsinkin siihen aikaan kun se pimeä ei vaivaa edes muutamaa tuntia vuorokaudesta.

Ajankohtainen aihe on myös siksi, että tänäkin vuonna tulemme viettämään tuota keskikesän juhlaa Suomessa. Toimikoon tämä ilmoituksena myös kaikille paikalla olijoille, en ole viime aikojen kiireden vuoksi ehtinyt ottaa yhteyttä kaikkiin henkilökohtaisesti. Meitä odottaa kuukausi Suomen kesässä ja se sopii tämän reissuputken jälkeen paremmin kuin mainiosti – reissun päällä on ihanaa mutta niin on myös kotonakin. Ja kun tuo italiano sitä lähtöä vielä ehdotti, niin oli asia sillä selvä.

Viime juhannuksena kohteenamme oli Levi. Reissulla tuli otettua muutama kuva instagramiin, joten alla hieman tunnelmia kyseiseltä reissulta. Reissu oli Matteon ensimmäinen Suomen- ja Lapin reissu ja siitä taisi hänelle jäädä kipinä Suomea kohtaan. Hyvä että tykkää, kieltäkin opetellaan kovasti – tosin tällä opettajalla joskus meinaa kärsivällisyys loppua.

photo-311

Levin huippu oli kaunis melko kirkkaana kesäpäivänä. Reissun ainoa ISO miinus tuli itikoista sekä muista ötököistä, tuolla huipullakin sain suuren lauman näitä pirulaisia kimppuuni heti kun autosta ulos astuin. Ja arvatkaas olivatko ne Matteon kimpussa? No eivät.

Melko raivostuttavaa, sillä kuten arvata saattaa, olin melko pahasti syöty kotiin palattuamme. Eivätkä tilanteeseen auttaneet edes ne tehokkaimmat itikkamyrkyt. Itselläni tämä itikkaongelma alkoi vuonna 2011 Kaakkois-Aasian reissulla ja siitä lähtien ne ovat vaivanneet minua lämpimään suunnanneilla reissuilla, viimeksi Maltalla kuluneina päivinä. Onpa ihanaa kun yön aikana huomaa silmän ja ylähuulen turvonneen muodottomiksi, siinä on aurinkolaseja kiittäminen!

photo 2-38

Allaoleva kuva on otettu noin puolenyön aikoihin hieman Leviltä pohjoiseen. Aivan uskomatonta miten paljon tuota valoa noilla korkeuksilla riittää.

photo-312

Yritimme myös pelata golfia mutta Levin itikkatilanteesta johtuen se jäi vain haaveeksi. Puolen tunnin rangella vietetyn ajan jälkeen tulin siihen tulokseen että lähden mielummin herkuttelemaan sisätiloihin hyvällä ruoalla, kuin jään itikoiden syötäväksi ulkoilmaan.

photo-313

No place like Lapland. Näimpä.

photo-314

Ajelimme Leviltä Ruotsin puolelle katselemaan maisemia (no, eipä siinä rajan takana hirveästi aktiviteetteja ole) ja paluumatkalla Muonion kulmilla Matteo näki pitkään odottamansa porot, kun muutama porolauma päätti ylittää valtatien. Ovathan ne porot itsellenikin hieman eksoottisia, mutta italianolle joka ei ole niitä koskaan nähnyt oli niiden näkeminen kuulemma todella mieleenpainuva juttu.

photo-315

Ostin Leviltä mukaan ”poroviinin” eli mustikoista tehdyn matkamuistoviinin. Lisää eksotiikkaa italialaiselle.

photo-316

Tämän vuoden juhannuksen ohjelmaa ei ole sen kummemmin suunniteltu, katsotaan mitä tuleman pitää. Ehkä kaupunkijuhannus olisi hyvä idea vaihteen vuoksi.

//Instagram Travel Thursday-tempauksen ovat Suomeen tuoneet inspiroivat bloggaajat blogien Running with Wild Horses (Veera)Kaukokaipuu (Nella)  ja Destination Unknown (Satu) takana. Tarkoituksena on koota yhteen Instagramissa olevia matkakuvia ja niihin liittyviä tarinoita. Minut löytää Instagramista nimellä lenal17.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply Teea sunnuntai, toukokuu 11, 2014 at 13:04

  Teilläpäs on mukavat suunnitelmat, kuukausi Suomen kesää, paras ajankohta täällä vierailuun :).

  Mitä itikoihin tulee, niin en ennen oikein ymmärtänyt tätä itikka-ongelmaa. Kaikki valittivat hyttysistä, mutta ne kun eivät minua juuri häirinneet, niin ei pitänyt asiaa niin vakavana. Kerran mökilläkin muistan istuneeni yksin ulkona auringossa kun muut pakenivat sisälle, koska eivät enää kestäneet hyttysiä. Lähinnä se ympärillä pyöriminen välillä ärsytti, mutta iholle tulivat harvoin ja ne olivat hyvin yksittäisiä tapauksia. Noh, viime kesänä ne perkeleet sitten iski! Yhtenä päivänä vain huomasin, että sain koko päivän hätistellä ötököitä iholta ja illalla löysin 30-40 puremaa ympäri kehoa ja perkele kun kutitti! Mitä ihmettä on jossain välissä tapahtunut :D. Että tulevaa kesää odotellessa, saa nähdä kuinka hyvin purevat. Nyt kyllä ymmärrän hyttysten vihaajien tuskan :D. Tsemppiä siis sinullekin tulevaan kesään asian kanssa!

  • Reply lena / london and beyond sunnuntai, toukokuu 11, 2014 at 14:50

   Olin juuri kirjoittamassa että lucky you, et arvaakkaan miten ihanaa olisi jos itikoista ei tarvitsisi väliittää. Luin kuitenkin kommenttiasi eteenpän ja no… taidatpa tietääkin. 😀 Ihan kamalaa kyllä, en tosiaan ymmärrä miksi ne juuri minua pommittavat. Ongelma alkoi tosiaan vuonna 2011 ja siitä lähtien se on sitten jatkunut inhottavana tähän päivään saakka, ellei ole jopa pahentunut..

   Pärjäämisiä sinnekin! 😉

 • Reply Reetta lauantai, toukokuu 10, 2014 at 18:39

  Mulla on iso aukko sivistyksessä, koska en ole koskaan käynyt Rovaniemeä pohjoisemmassa. Olen enemmän harrastanut etelän matkailua. Ehdottomasti vielä jossain vaiheessa pitää päästä Lappiin, koska maisemat siellä on aika huikeat ainakin kuvien perusteella 🙂

  • Reply lena sunnuntai, toukokuu 11, 2014 at 14:21

   Ehdottomasti olen sun kanssa samoilla linjoilla tuossa, että mielummin sitä aina etelään matkaa kun pohjoiseen, vaikka siellä kaunista ja kivaa onkin!

   Kannattaa Lappi pistää korvan taakse, varsinkin keväthangilla se on upea paikka kuten myös juhannuksena. Harmi vain ei tänä vuonna ehkä sinne enää ehditä 🙁

 • Reply Katja lauantai, toukokuu 10, 2014 at 03:48

  Täällä kolmas itikkauhri ilmoittautuu! Olisi tosiaan jännä kuulla minkä perusteella itikat hyökkää kimppuun. Aikalailla sama kenen seurassa olen, jos en ole vuorannut ihoani myrkyllä ovat pistokset taattuja. Ja nehän kutiaa ja kasvaa suuriksi mollukoiksi muuttuen myöhemmin mustelman näköisiksi paiseiksi. I-ha-naa! 😀

  • Reply lena / london and beyond lauantai, toukokuu 10, 2014 at 12:16

   Juuri näin! 😀 Ja sitten kun ei voi oikein raapia niin ai että on mukavat oltavat. Ja juurikin etelän maissa on itikoissa sitten hieman eroa suomalaisiin (ainakin omassa reaktiossani), ne pistokset turpoavat ja varsinkin jos naamassa niitä sattuu olemaan niin kiva juttu. 🙂 Taiwanista tosin ostin melkoista myrkkyä joka karkotti kyllä kaiken jänistä pienemmän lähettyviltäni, voi kun sitä saisi jostain täältäpäin lisää….

 • Reply Jenna perjantai, toukokuu 9, 2014 at 06:57

  Apua, mä oon taas unohtanut, että itikkakausi on alkamassa. Mutta oi juhannus, se on niin mun lempijuhla, kun saa vaan mökkeillä ja nauttia yöttömästä yöstä.

  • Reply lena perjantai, toukokuu 9, 2014 at 10:10

   Sain toissapäivänä sellaisen muistutuksen itikoista että muistan sen varmaan aina.. oli nimittäin kohtuullisen turvonnut naama seuraavana päivänä. 😀

   Se juhannuksessa on kyllä ihanaa että saa vain olla ja nauttia kesästä <3

 • Reply Kaukokaipuun Nella perjantai, toukokuu 9, 2014 at 06:54

  Voi Suomi ja juhannus, ihana postaus! Tänä vuonna vietän jussin ensimmäistä kertaa ikinä ulkomailla, jännittää. (:

  • Reply lena perjantai, toukokuu 9, 2014 at 10:09

   Kiitos Nella! Sulle tulee varmasti ihan huippu juhannusaika silti, hauska on juhannusta juhlia myös ulkomailla 🙂

 • Reply Heidi / Auringon alla perjantai, toukokuu 9, 2014 at 06:07

  Voi että mä inhoan itikoita! Ja siis nehän on siitä jänniä, että ne valikoi esim. hotellihuoneesta kahdesta nukkujasta toisen ja pommittaa vaan sitä. Ja miehen kanssa matkustaessa se olen minä, samoin kavereiden, mutta siskoni kanssa ne valitsevat ennemmin hänet 😀 Kaipa se on joku tuoksu+lämpö+joku -yhdistelmä, mikä houkuttaa toisilla enemmän kuin toisilla. Pitää alkaa matkustaa vain siskon kanssa 😉

  • Reply lena perjantai, toukokuu 9, 2014 at 10:08

   Ihanaa, kohtalontovereita! Mä en vain ymmärrä miksi ne itikat ovat aina minun kimpussani ja tosiaankaan sen toisen kimpussa ei ole yksikään itikka. 😀 ja varsinkin tuolla etelänmailla ne itikat ovat sen verran äkäisiä että oon sit ihan turvonnut kun ne pistelee. Suomessa ne lähinnä kutittaa. Tuo teoriasi saattaa pitää paikkansa, mitähän asialle voisi tehdä… 😀

 • Reply satuvw torstai, toukokuu 8, 2014 at 21:14

  Kuukausi Suomea, ah, käy kateeksi! Itse käyn pikaisesti kääntymässä kesäkuun alussa enkä edes muista koska olisin viettänyt juhannusta… Kivoja nämä Lapin kuvat, Lapissa on kyllä oma taikansa.

  • Reply lena perjantai, toukokuu 9, 2014 at 10:02

   Hauska on kyllä mennä sinne Suomeen, tosin voihan se olla että jossain vaiheessa tuota kuukautta alkaa mieli tekemään muualle.:) Olisipa vain hyvät kelit, viime aikoina näyttää lumipyryt ottaneen vallan Suomesta joten ei kiitos. Lappiin olisi ihana päästä myös.

 • Reply Stadin Style torstai, toukokuu 8, 2014 at 19:11

  Ihanat kuvat!

  http://www.stadinstyle.helsinkids.fi/

  • Reply lena perjantai, toukokuu 9, 2014 at 10:01

   Voi kiitos! (:

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.