Suomen suurin matkablogiyhteisö

Missä aurinko ja meri, siellä on ihmisen hyvä olla

Ensimmäinen päiväni Maltalla kului pienen väsymyksen kanssa taistellessa, sillä saavuin Maltalle myöhään edellisiltana ja aamulla kuljetteja odotteli meitä bloggaajia aikaisin majapaikkamme Palazzo Prince d’Oragen edustalla. Väsymys ei kuitenkaan ollut kauaa kestävä olotila sillä tiesin päivän ohjelman olevan enemmän kuin mieleinen – päivä merellä nimittäin.

Ajoimme Vallettasta noin puolen tunnin matkan päässä olevaan Melliaha Bayhyn, joka on Vallettasta katsoen yksi lähimpiä hiekkarantoja. Melliaha Bayssa meille oli luvassa vesiurheilukokeiluja (niistä lisää myöhemmin) sekä veneretki joka vei meidät St Paulin saarelle sekä tutustumaan Melliaha Bayn upeisiin maisemiin, joissa myös sukeltajat sekä windsurferit näyttävät viihtyvän. St Paulin saari on saanut nimensä apostoli Paavalia kuljettaneesta laivasta joka haaksirikkoutui saarelle matkalla Roomaan – meripäivään sisältyi siispä myös pieni annos historiaa.

IMG_6337
IMG_6338
IMG_6386
IMG_6385
IMG_6407
IMG_6408
IMG_6426
IMG_6451
IMG_6450
IMG_6431
IMG_6432Itse olen tapaus jota on (melko) helppo miellyttää. Jos näköpiirissäni on hyvää ruokaa, aurinkoa tai maisemia, olen lähes poikkeuksetta tyytyväinen. Aurinko on yleensä asia joka saa minut hyvälle tuulelle  (kenetpä ei?) ja meri on elementti jossain on jotain äärimmäisen kiehtovaa.

Aurinko aloitti porutuksensa Maltalla aamulla heti auringon noustessa ja tämä jopa luksukseksikin kuvailtava ilmiö (Suomessa ja Englannissa ei sitä aurinkoa liian usein tule katseltua) jatkui iltaan asti. Kovin lämmin ei päivä ollut mutta silti tämän pohjoismaalaisen bloggaajan iho kerkesi hieman palaa päivän aikana. Vaikka suojakerroin oli lähemmäs kuuttakymmentä.

Huomaan itsessäni selkeän eron ollessani ilmastossa joka eroaa itselleni arkipäiväisestä Suomen ja Englannin ilmastosta. Aurinko saa hymyn huulille ja kauniit merelliset maisemat saavat mielen erittäin iloiseksi. Olo on vain niin paljon energisempi. Meressä, jossa turkoosi vesi hivelee silmiä ja aurinkossa joka paistaa siniseltä taivaalta, on jotain hyvin energisoivaa. Erittäin mukavissa tunnelmissa reissu jatkui tänäänkin, pysykäähän kuulolla.

Tämä reissu on osa Blog Island – projektia, jota ovat olleet mahdollistamassa ja sponsoroimassa iambassadorsVisitMalta sekä Air Malta.   

Previous Post Next Post

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply Jerry / Pako Arjesta torstai, 8 toukokuun, 2014 at 05:36

  Olen täysin samaa mieltä siinä, että aurinkoinen ilma saa mielen virkeäksi ja hymyn huulille :). Minua ei todellakaan ole tehty Suomen ilmastoa varten, joten kaikenlaiset lämpimät maat ovat kiehtoneet myös muuttokohteina jo pidemmän aikaa. Noista kuvista näkyvä turkoosi meri olisi upea näky joka päivä 🙂

  • Reply lena torstai, 8 toukokuun, 2014 at 17:38

   Veit sanat suustani Jerry! Olen jotenkin aina ollut sitä mieltä että lämmin ilmasto on se minun juttuni, vaikka Suomessa onkin mukava käydä aina talvisin laskemassa. Mutta tieto että pääsee pois helpottaa kummasti, vaikkei Englanti mikään trooppinen paratiisi olekaan. Mutta talvisin se hieman lämpimämpikin ilmasto on plussaa, vaikka mielummin katselisin ikkunasta vaikka niitä Maltan rantoja 🙂

   • Reply Jerry / Pako Arjesta perjantai, 9 toukokuun, 2014 at 06:02

    Sinulla on sentään tuo laskettelu, mutta jos ei pidä yhdestäkään talviurheilulajista (kuten minä) koko talvi on yhtä helvettiä xD. Tuo on ihan totta, että helpottaa todella paljon, jos tietää, että pääsee muualle. Jopa siinä mielessä, että tietää lähtevänsä reissuun parin kuukauden päästä. Se helpottaa sitä kärvistelyä jonkin verran.

    • Reply lena perjantai, 9 toukokuun, 2014 at 10:13

     Laskeminen helpottaa talvea kyllä ehdottomasti, on ainakin jotain mitä tavallaan talvessa ”odottaa”. Kyllä se reissu aina siellä muutaman kuukauden päässä kiehtoo ja polttelee, ja talvikin on aina vähän edes inhimillisempi. Vieläkin kyllä haaveilen asumisesta kohtuullisen lämpimässä ilmastossa. 🙂

 • Reply Marimente tiistai, 6 toukokuun, 2014 at 16:14

  Voisin myös allekirjoittaa tuon sanomasi, että aurinkoisessa ympäristössä sitä tuntee ittensä suorastaan eri ihmiseksi, mieli on virkeämpi ja energisempi! Hyvään aikaan oot muuten siellä reissussa – eilenkin tuli Helsingissä lumipallon kokosia räntämöhkäleitä taivaalta, brr!! Kivaa reissua sulle ja nauti auringosta meiänkin puolesta! 🙂

  • Reply lena tiistai, 6 toukokuun, 2014 at 20:12

   Oon katsellut facebookin feediä ja en vaan voi uskoa että Helsingissäkin sataa lunta toukokuussa, ihan hullua varsinkin kun ei ole lunta ollut koko vuonna!

   Mutta juu, ajoitus on ihan huippu kyllä nyt.. en valita tuosta auringosta 🙂

 • Reply Kthetraveller tiistai, 6 toukokuun, 2014 at 13:23

  Voi että kun ihania kuvia. Kyllä kelpais tuolla nauttia olosta ja maisemista!

  • Reply lena tiistai, 6 toukokuun, 2014 at 19:56

   Kiitos 🙂 Ihanat maisemat täällä kyllä ehdottomasti on sitä ei käy kieltäminen!

 • Reply Katja tiistai, 6 toukokuun, 2014 at 11:32

  Turkoosi meri ja kirkkaana paistava aurinko. <3 Erityisesti välimeressä on kyllä jotakin niin lumoavaa! Huippua reissun jatkoa !

  • Reply lena tiistai, 6 toukokuun, 2014 at 19:38

   Kiitos Katja! Välimeri on kyllä aivan ihana, en ole oikein näillä suunnilla ennen reissannut joten ihan mahtavaa kyllä 🙂

 • Reply Jenna tiistai, 6 toukokuun, 2014 at 09:51

  Aurinko <3

  • Reply lena tiistai, 6 toukokuun, 2014 at 19:31

   Äläpä muuta sano, tähän voisi tottua <3

 • Reply suki tiistai, 6 toukokuun, 2014 at 08:14

  Eihän Maltalla juuri ole hiekkarantoja, se ei ole mikään rantalomakohde.

  • Reply lena tiistai, 6 toukokuun, 2014 at 19:30

   Totta on se, että täällä on myös paljon kivirantaa. Tuo mainitsemani Melliaha Bay on kuitenkin hiekkaranta ja oikein upea sellainen – tosin siellä saattaa olla aika vilkasta kesäkuukausina. Rantalomaa löytyy siis Maltalta ehdottomasti kuten myös kulttuuria joten jokaiselle jotakin 🙂

 • Reply Maarit Johanna maanantai, 5 toukokuun, 2014 at 20:43

  Jos mulla olis rahaa, olisin hyvän markkinoinnin uhri ja lähtisin heti Maltalle.. 🙂 Kuinkahan aloittelevat bloggaajat tuollaisille reissuille pääsevät. Haaveilen vain, kirkkaasta merestä ja laivareissuista. Ah! Lisää kuvia vain 😀

  • Reply lena maanantai, 5 toukokuun, 2014 at 21:51

   Kuvia tulossa:) Malta on kyllä toistaiseksi osoittautunut ihan huipuksi paikaksi, paremmaksi mitä odotin!

   Kannattaa muuten hakea mukaan näihin blogijuttuihin ehdottomasti joka tapauksessa, eikä miettiä sitä milloin on blogin aloittanut 🙂

 • Reply Emmi maanantai, 5 toukokuun, 2014 at 20:22

  Aivan ihanan nakoista! Matkakuumehan tassa iskee! Makin haluan Maltalle!:)

  • Reply lena maanantai, 5 toukokuun, 2014 at 21:50

   Täällä on aivan huippua kyllä, todella kaunista joka paikassa ja mikä parasta, aurinkoa! 🙂

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.